Glass

Vi har haft en bra och mysig helg! Även fast Roger jobba i Söndags, men då han kom hem så sent (och inte fick ihop dygnsvilan), blev han ledig i går. Så i går hade vi hela dagen tillsammans!

Memme var hit på eftermiddagen, när solen lyste som bäst. Så vi gick och köpte en glass! Även jag testa, en Sandwich - en 1/3 kanske. Vilket funka bra!

 

Medans solen var framme, njöt vi av glassen på balkongen. Sedan kom Martin över, han och Roger skulle hämta en borr och äntligen fixa upp deras fläckt!
Sedan åt vi middag tillsammans, blev rätt sent. Så vi stupa i säng, kort därefter!

Resten av kvällen kolla vi på SOA, jag och Roger. Är inne på andra säsongen nu, ojojoj så bra!

Idag är Elton hemma från dagis, hostan fortsätter och snoret verkar aldrig sluta rinna. Men han är iaf piggare idag! Om bara hostan ville försvinna, snoret lär han ju få ha typ hela sommaren, som vanligt..
Tyvärr är vädret inge vidare, så vi blir nog inne. Om solen inte vill visa sej på eftermiddagen, villsäga!
Jag har precis tagit diskberget, så dåliga vi blivit på att diska.. Ändå har vi diskmaskin, skäms på oss! Nu ska jag fortsätta med att plocka ihop lite här hemma, ett evighetsgöra..


Bilder - Morsdag 2011


Fina minnen ♥


Morsdagspresenten på!


Mål & belöningar

x Gå ner minst 5kg innan operationen - helst 10kg. Jag gick ner 9kg!

x
 -20kg - 110530

2siffrigt - Köpa nya underkläder

Komma i förlovningsringen

-30kg - Emilie ska klippa av mej håret

90kg 

-40kg

Komma i mina vita jeans från studenten

80kg - Spadag med Mia

-50kg

Drömvikt - 70-75(?)kg


-20kg & 2månader

Nu har jag äntligen nått ett delmål, -20kg! Jag tjuvvägde mej i morse, då jag visste att jag var väldigt nära och mycket riktigt - vågen stanna på 102,3 tillomed. Wiho!

På Onsdag är de 2 månader sedan jag starta resan, med flytet. Helt oftattbart att de gått så fort! 20kg är ju en hel del och på 2 månader? De hade jag nog aldrig trott!

Nu är de inte långt kvar till tvåsiffrigt - som jag längtar!


Hemöver!

I dag far vi hemöver till Ljunga, självklart för att fira morsdag! Jag, Elton, Martin och Gina, ska åka med Memme - vi åker vid 11-12 nångång. Sedan väntas de middag och tårta hos gammelfarmor och gammelfarfar! Hela familjen samlad, underbart är bara förnamnet! Dock saknar vi ju pappa Roger, som är och jobbar!

Natten har varit sådär, helt okej egentligen med tanke på Eltons jäkla hosta. Men de blev en tidig morron.. Vi har redan hunnit äta frukost och frukt, jag har tagit diskberget och även vikt in nästan all rentvätt!
Vid 10 ska vi väcka Martin och Gina, då väntar frukost nr.2 här, innan Memme hämtar upp oss - en bra start, på en fin Söndag!

Min morsdagspresent ♥



Mina prinsar kan dom ♥

Jag fick min present igår, då Roger jobbar idag. 2 par örhängen och en tröja - superfint!
Tröjan är i L och först blev jag skitsur på Roger, då han vet att jag alltid köper minst XL! Men Roger tyckte att den såg stor ut och sedan tillade han: men snälla Helené, du har ju faktiskt gått ner nästan 20kg!
Och jag måste kanske hålla med, att en L satt rätt okej. Men om jag hade fått bestämt själv, hade jag tagit en XL, vilket fall!

Tack så mycket, mina älskade prinsar!


Snorar och hostar..

Elton hade en riktig skitnatt, i natt! Just nu håller alla tre på att snora och hostar, hoppas de ger med sej snart..

Vi har haft en supermysig dag! Först frukost alla tre - bara de är lyx. Medans Elton sov, kolla jag och Roger på Sons Of Anarchy (vi är väldigt sega, jag vet!) - vilken serie!
När Elton vakna gjorde vi lunch, fixa på oss kläder och for mot Birsta. Som alla andra tror jag.. Men vi skulle fixa present till mormor, jag och Martin - de är ju morsdag i morron!
Roger lämna av oss hemma, for och handla och sedan slängde han även ihop middagen - lövbiff och klyftpotatis, mums!
Jag och Elton hade lite soffmys innan sängen och nattningen. Roger for och fiska med Marcus. Så nu ska jag se några avsnitt av Sons Of Anarchy - jag skiter i Roger ;)

Välkomna nyckeben!



Wow - mina nyckelben syns, haha!


Bilder - Helgen i stugan


Naglarna - Svarta tippar



Blev inge vidare alls, ser väldigt slarvigt ut - vilket de oxå är.. Men de var snabbt gjort och de får duga för ikväll! I morron ryker de nog dock..


Orkide



Äntligen har min orkide slagit ut igen!
Den har stått där i fönstret rätt länge och sett tom och ful ut. Men nu är de massa knoppar på den! :)
Hoppas den andra oxå vill slå ut..


Jäkla hosta!



Både Elton och jag har en jäkla hosta! Nu när vi sovit, har Elton hostat mest hela tiden..
De syns på han att han är seg, han vill mest sitta i soffan. Hoppas verkligen att de går över snabbt!

Igår när vi var och handla, fick Elton en film. Så nu går den om och och igen - Tess & Ubbe :)


Klänning!



Igår hade jag klänning och strumpbyxor (okej, leggins med strumpbyxematerial) på mej för första gången, på väldigt länge!
Och de kändes tillomed helt okej :) Dock finns ju både rumpan och överarmarna fortfarande kvar..


Fortfarande

Jag har legat på soffan sedan jag kom hem, sovit av och till, kollat på New Moon och ändå mår jag fortfarande dåligt. Även fast jag mått dåligt, har jag äte, då jag vet att de kommer surt efter, om jag skiter i de.

Har precis tagit en snabbdusch, ihopp om att jag skulle piggna på mej, men de verka inte funka.. Så nu ska jag få i mej lite lunch, köttfärssås sedan igår. Igår var de gott, men idag har jag ingen vidare matlust..

Jaja, slut klagat nu! Så fort jag fått i mej lunchen, ska jag få på mej lite mer kläder och sedan ska jag hämta prinsen. Vill han, går vi på Stor&Liten, jag hoppas på de - för kommer vi hem, lär jag väl somna sittandes ;)

Snuskigt

Jag mår snuskigt illa! Har gjort de sedan jag tog tabletterna tidigare i morse.. Jag hoppas verkligen att jag slutar på illa på dom, då jag ska ta dom resten av livet. Blä, så jag mår!

Bara för de, blev de ingen morronpromenad idag. Surt! Men jag tar nog igen den ikväll istället.
Har precis lämnat Elton, han hade inte ens tid att säga hejdå - rutschkanan hägrade! Så underbart att de börjar bli bra väder, så dom kan vara ute och busa!

Igår eftermiddag var vi på dagis igen, då de var städdag - som jag totalt hade glömt bort. Vi gjorde sällskap med Emilie och Stella, till Eltons stora glädje. Som han surrar som Stella! :)
Dock var städdagen sådär, inte värst organiserad. Men Elton var nöjd iaf!

När vi kom hem börja vi med middagen, tills pappa Roger och Leif kom. Roger och Leif for och spela fotboll, jag och Elton fixa kvällsbestyren, läste saga och myste i sängen.

Nä, nu väntar soffan, filten och en dålig film - som jag kan somna till. Hoppas på att illamåendet ger med sej snart!

Eltons prat!

Nu går de verkligen framåt för Elton och fort går de! Nu härmas de här hemma, han vill prata och han blir stolt när vi berömmer han! :) Dessutom har han nästan slutat med alla täcken. Vilket jag egentligen tycker är synd..

Nu kan vi verkligen föra ett samtal, utan att han blir förbannan - för att vi inte förstår. Han är så duktig, vår lilla prins! :) Han kanske är seg med talet, men han vet verkligen vad han vill!

Ljusa byxor!



I helgen fick jag ett par byxor av mormor! Hade på mej dom i går, men dom är redan för stora..
Jag minns inte sista jag hade ljusa byxor! På studenten kanske?


Joggingrunda?

Igår kväll skulle Martin och Leif ut och springa, så jag tyckte att Roger skulle hänga på. Han har länge sagt att han ska de, men de blir aldrig av.. Så jag "tvinga" han! Och mitt argument var - klarar du av att jogga rundan (som jag trott varit 4km, men Leif säger att den är längre?), ska jag jogga samma runda, i slutet på sommaren.

Ja, vem kom inte hem en ½timme senare? Om inte Roger, som hade joggat hela svängen (förutom ynka 200m)! Jag var så stolt över min älskade :) Han ville inte jogga med Martin och Leif, då han inte trodde att han skulle orka deras takt och behöva gå hem ;)

Så nu måste jag väl hålla mitt löfte! Jag hoppas dock att jag hinner gå ner några kilon till och få liiite bättre kondis ;) Men, de är ju ett tag kvar!

Vägdag!

Idag stanna vågen på 103,9kg

Den här veckan blev de -1,7kg

Totalt: -18,6kg


Inge vidare..

I dag har jag inte alls mått någe vidare.. Redan på morronpromenaden kände jag mej konstig och väldigt orkeslös. Och när jag nästan var hemma, var magen jättekonstig! Medans Elton var på dagis, gjorde jag ingenting. Jag låg bara på soffan och mådde pyton..

Resten av dagen har varit mest likadan, jag har inte alls mått helt hundra. Dessutom har min hals blivit värre och snoret rinner.. Jag hoppas att de stannar där, jag vill verkligen inte bli sjuk!
Men älskade Roger har köpt halstabletter, som jag ska knapra i mej nu!

Annras idag? Efter dagis var vi på Stor&Liten, men Elton var inte alls sej lik. Han ville mest sitta i mitt knä, men tutt och snutt!
Vi fixa middag, fick besök av Leif, sedan gick vi över till Martin och Gina. Riger skulle hjälpa dom att sätta upp köksfläckten, men vi hade fel borrar, så de blev inget..
Roger var ute och sprang, min duktiga sambo! Jag och Elton fixa på jamas, borsta tänder och läste saga. Sedan slockna vi båda två ;) Nu väntar soffan och tvn, tills jag ska hoppa i sängen!

Rynkiga tuttar?

Rynkiga tuttar, redan nu? Japp, mycket riktigt.. Idag när jag och Elton busa i sängen, var jag tvungen att ropa på Roger, så han fick se. Haha! Nu är de inget kvar i dom där två påsarna. Hur ska de bli när jag gått ner 50kg då?

Rogers svar på de hela - nu måste jag på banken och låna pengar, haha!

Medicin


Jag är som gammtanterna jag, dosett och allt ;) Men den är rosa och fin, iaf!

Äntligen har jag fått ut min medicin! De tog ju bara lite över 4 veckor.. Jag höll dock på svimma när jag hämta ut dom igår, ena kosta nästan 800:-
Men men, jag måste ju ta dom - så de var bara att betala och se glad ut! Tillomed hon i kassan kolla flera gånger, så hon sett rätt på priset.. Hutlöst! 

Jag hade för mej att dom sa att vi skulle äta fyra tabletter om dagen.. Så jag måste höra mej för när jag ska på återbesöket, så jag äter de jag ska! :)

 I morse tog jag alla för första gången. Svårt att få i mej den strörsta, då jag inte kan ta så stora klunkar med vatten.. Men de ska nog fixa sej!


Naglarna - Rosa och randigt



De såg mycket snyggare ut på bilden, som jag "snodde" ifrån. På mina naglar ser de nästan utväxt ut..
Men, jag älskade den rosa! Fick massa nagellack av mormor - men den rosa blev verkligen en ny favorit!


Helgen i stugan

Vi har haft en underbar helg i stugan! Vi har haft bra väder, gott att äta - grillat för första gången i år, lite fiske för vissa och ara haft de mys. Jag längtar redan tills vi ska dit igen!

Vi kom hem ifår kväll, efter att ha stannat kvar i Ljunga på middag. Vi åt hemmagjord kycklingsallad och jag åt för mycket, tokdumpa i bilen påvägen hem.. Fy!
Hemma packa vi ur, duscha allihopa, jag klippte både Martin och Roger, kika på BB och sedan somna vi gott!

Idag har vi haft en riktig innedag, jag och Elton. Vi har tvättat, kikat på film och långsovit. Nu först börjar vädret bli okej, så vi får se om vi gör en tur ut i lekparken senare. Nu väntar vi på att pappa Roger ska komma hem från jobbet, då väntar blodpuddning, bacon och gammelfarmors hemmagjorda lingonsynt - som vi fick med oss hem igår. De ska bli mumsigt!

Jag har slarvat med promenaderna flera dagar nu, så jag hade tänkt tage mej ut i dag. Men nu börjar min hals göra ont, typiskt! Får se hur jag gör, när Roger kommer hem. Hade ju varit skönt att komma ut, får lite "ångest" när jag inte varit ut på flera dagar..

Nu ska vi iaf hänga lite tvätt, slänga i en ny och vika in i garderoberna!

Hjalmar Elton Melvin


Vackrast i världen!


Valkarna



I några dagar har jag tyckt att valkarna på ryggen minskat rejält! Så idag var jag tvungen att fota och jämföra. Svårt att knäppa kort själv dock! Och BHn är inne på sista svängen nu, vilket är både är roligt och jobbigt.. Tur att jag har en massa som bara ligger och väntar på mej i garderoben!

Visst har jag kvar! Men, jag har ju bara gått ner 18kg (jomenvisst, jag fuskvägde mej idag..) och har 32kg kvar - så lite mer fläsk borde försvinna från ryggen! ;)

Hade inte tänkt lägga ut "sånnahär" kort, så vi får väl se om jag publiserar inlägget eller inte..
Men vafan, folk lär ju ska se mej i badkläder i sommar!


Sara

I dag går alla mina tanka till Sara, hon ska nämligen snart in på operation! Hon ska precis som mej, göra en GBP. Lycka till nu Sara! :)  


Stugan

Igår vakna Elton först klockan 05, men då sa jag i från. Och efter lite grin så somna han om till klockan 06 iaf!
Efter att jag lämnat Elton på dagis, mötte jag Karla för en promenad. Hur skönt väder som hellt - vilket man inte kunde tro, då de spöregna när vi drog upp persiennen tidigare på morronen. Hade klätt på mej där efter oxå, så jag höll på dö av svett när jag kom hem ;) Haha!

Efter dagis var vi på Stor&Liten. När Roger kom hem slängde vi oss lite mat och sedan var vi och hjälpte Memme med en ny gräsklippare. Den andra har vi hiva på tippen, så hon måste ju ha en ny! Gick galant och Memme verkar nöjd.
Blev en väldigt sen handling, men Roger hade fått för sej att vi skulle till stugan. Så vi ville ha allt gjort igår. Handla massa korv, kött och andra godsaker.

Idag har jag och Elton städat och packat. Nu är nog allt packat, köttet är i marinad, städningen är nästan gjord (dammsugningen är kvar) och vi väntar bara på pappa Roger. Han borde snart ha jobbat klart! Så snart drar vi till stugan, där väntar mormor och morfar. Påvägen upp, ska vi hämta upp Melker och en kompis till han!

I morse när jag vände mej om i sängen, tyckte jag att jag hörde Roger snarka (han sover alltid på soffan, när han ska upp vid 03) och att de var för ljust ute, för att han skulle vara hemma. Mycket riktigt, klockan var 04:22! Åh, jag fick lite smått panik - men de var inget jämfört mot vad Roger fick, när jag väckte han. Haha, han såg livrädd ut! :)
Första gången han eller jag för den delen, försovit oss! Men, nått hade strulat på jobbet - så han låg inte efter så mycket. Och sedan hade de gått så bra idag, så han kommer hem tidigare än trott! :)

Bilder - Elton & Stella 110517


Stella vägrade ha på sej klänningen - sötjänta! :)

Elton var skitsur för att Stella inte kom och satt previd han ;) Haha!

Kaos och värre blev de..

Glass i soffan!

Bus i sängen


4 veckor(?)!

Idag är de 4 hela veckor sedan jag operera mej - tänka sej! Vart tog tiden vägen?

Jag är så otroligt nöjd med mitt beslut! Jag mår kanoners och allt funkar bra, med maten och så. Jag hade nog förväntat mej att allt skulle vara "svårare", jag vet inte precis hur. Men jag hade aldrig trott att jag skulle må så bra, som jag gör och att jag kommit in i "mitt nya liv" så fort, lärt känna min "nya mage". Underbart!

Spegeln är helt okej!


Fan, jag har fortfarande inte gjort rent spegeln..

För första gången på evigheter - gillar jag vad spegeln visar, faktiskt!
Jag har långt kvar, med alla kilon - men jag är nöjd för tillfället och jag trivs!


Hit och dit..

Häromdagen när jag var ute och gick, tänkte jag att jag skulle testa jogga lite igen. Min kropp sa ju ifrån rejält när jag vägde som mest, men tyckte att -17kg borde göra nån skillnad. Och de kan jag lova att de gjorde! Inte så mycket på fötterna och knäna - men rumpan och låren! Fy tusan, jag jogga en bit men sluta ganska snabbt. Då låren och rumpan åkte både hit och dit. Haha! Jag höll på dö, tänk om nån såg mej ;)

Tänk, nu har jag bara gått ner 17kg - hur fan ska de bli när jag gått ner 50kg då?

Vägdag!

Idag stanna vågen på 105,6kg

Den här veckan blev de -1,3kg

Totalt: -16,9kg


Glada barn!

De var två glada barn jag hämta på dagis idag! :) Stella hoppa direkt upp i famnen och Elton hade precis vaknat när jag kom - han hade snackat om Stella hela morronen, då hon skulle följa med oss hem!
Vi tog vårt pick och pack och gick över på Stor&Liten, tror de var mer barn än någonsin! Och varken Elton eller Stella ville vara kvar där speciellt länge, så strax innan 15 gick vi ut i stället. Vi hann precis hem innan spöregnet kom!

Här hemma fixa vi middag - fiskbullar och pärer. Mums så gott de var! Båda åt glatt, så efter maten fick dom en glass framför tv:n. Sedan var de full fart igen! Dom hoppa i sängen, kikla varandra tills dom kikna av skratt, röjt gärnet med alla leksaker - som låg överallt!

Strax före 18 kom Johan och hämta Stella, dock ville hon inte riktigt med hem - hon skulle minsan stanna hos Elton! Sötunge :) Dom har nog aldrig lekt så bra, som dom gjort idag! Men jag älskar att Stella börja säga ifrån - hon kommer bli en riktigt liten tjej med massa krut i (speciellt om hon ska umgås med Elton - the bulldozer!)!
När dom for hem, plocka jag och Elton ihop och sedan kom pappa Roger hem. Lite mys innan sägen hann vi med!


Oväntat promenadsällskap

Nu är morronpromenaden gjord! Träffa på Annelie utan för dagis, så jag fick oväntat promenadsällskap idag - jättekul! Vi surra skit och skratta mest hela tiden - jag hann inte ens med att tänka på att vi gick 4km. Haha! Bestämde att vi ska promenera i morron och på Torsdag oxå, underbart med sällskap! Och att Annelie dessutom kommentera min viktnedgång ett X antal gånger och sa hur mycket de syntes, gjorde bara allting ännu bättre ;) Haha!

Elton är på dagis, Roger jobbar och jag ska få i mej lite vatten och sedan måste jag plocka undan lite och dammsuga. Idag ska jag och Elton ta med oss Stella hem från dagis! Hade tänkt att vi skulle gå på Stor&Liten, sedan ska vi busa och käka middag här hemma. Fiskbullar bil de idag - som jag längtat! Jag hoppas bara min magen tycker att de är okej :)

Naglarna - Nya nagellacken


Man får inte kolla så noga ;)

Jag testa två av dom nya nagellacken igår. De blåa var sådär, rätt fint på men inge kul att måla med..
De lila var kanonfint och jättebra att måla med!

Men, dehär måste vara bland de fulaste och slarvigaste jag gjort någonsin! Den svarta gjorde inte alls som jag ville, så de blev bara slarv av allt.. Men jag ska ge de en ny chans, med andra färger - nångång!

Och de får sitta kvar, då de tog sin lilla tid..


Tråkiga

Idag måste vara den mest tråkiga dagen på mycket länge! Jag och Elton har inte gjort ett dugg.. De har mest regnat ute, så vi har bara varit inne och slöat. Ända nytta jag gjort, är att tvätta två maskiner och bäddat ur sängen. Bädda nytt fixa Roger och Elton medans jag var ute och gick.

När Roger kom hem och vi fått i oss middagen, gick vi över till Martin och Gina. Var menat att vi skulle fixa upp de sista på väggarna, men dom hade besök. Så vi blev bjudna på fika i stället. Eller ja, jag tog en promenad i stället för kladdkaka ;) De hade ju aldrig hänt förut, kan jag lova!

Pojkarna ligger i sängen och snarkar ikapp, har försökt väckt Roger flera gånger - då han ville att jag skulle väcka han. Men nu skiter jag i de, nu får han sova vidare! :)

Jag ska måla naglarna och kika på BB snart - som för övrigt är rätt seg nu, tycker jag..

Bilder - 110514



Ingen hade tyvärr tid med kameran när vi bowla..


Dålig matdag..

Fy vilken dålig dag jag haft, i matväg! Jag har knappt ätit, då jag inte "haft tid" - när vi har varit hos Martin och Gina.. Mellanmålen har jag glömt av totalt och de får jag verkligen sota för, kan jag lova! Jag har mått pyton och nu håller huvudet på att sprängas..

Dehär gör jag inte om! Nu går maten före allt, nu när jag verkligen vet hur jag mår, när jag inte äter som jag ska. Nu ska jag iaf fixa mej nåe ätbart och massa vatten, så kanske jag hinner må bra en liten stund, innan sängen väntar!

Fixat och donat

I morse slog Elton på stort och sov till över klockan 08! Jag hann tillomed vakna före han, vilket inte änder ofta..
Vi bjöd över Martin och Gina på frukost, mysigt när man har lillebror på andra sidan vägen! :)
Efter frukosten gick vi över till dom, där vi har spenderat hela dagen! Roger och Martin har borrat i väggarna, satt upp både hyllor och tavlor. Jag och Gina har fixat med gardiner och donat på. Varit på Ikea två svängar oxå! Men de blev väldigt bra och jag hoppas dom är nöjda! :)
Strax efter 17 gick vi hemöver, jag och Elton. Roger hade redan farit med Marcus och sjösatt nån båt. Elton har inte sovit på hela dagen, så jag våga knappt gå hem, då jag trodde att han skulle slockna i soffan ;) Men de gick bra! Vi gjorde middag, Elton fick bestämma. Han ville ha fiskpinnar och spagetti? Tokunge!

Elton tvärslockna strax före klockan 19! Jag ska måla naglarna och kika på New Moon - igen, haha!

Bilder - 110513

Snygg Elton påväg till Alvin! :)

Bara för att..
Vilka tuttar jag såg ut att ha ;) haha! De kan jag lova att jag inte har - nu är de bara skin kvar, när vågen visar -15kg.

Födelsedagsbarnet - hela 3år!


Underbar dag!

Vi har haft en helt underbar dag idag! Dagen börja med frukost och tända ljus. Sedan drog jag på mej promenadskorna och gick ut i regnet. De spöregna verkligen, så jag var dyblöt när jag kom hem. Men ändå skönt att ha de gjort!
Då hade även Martin kommit över på kaffe, han skulle nämligen med oss och bada. Strax efter klockan 10 for vi mot Timrå för att bada - men någe bad där, blev de inte.. Dom hade tydligen börja med sommarstängt på Lördagar, redan nu. En mycket besviken Elton satte sej i bilen igen, hua. Men, så kom vi på Alnöbadet! Vi hade aldrig varit där, så vi ringde och kolla. Dom hade öppet, men barnpoolen var avstängd. Huvudsaken att vi fick någe vatten! Elton blev mer än glad, när vi kom fram och hoppa i badet!

Efter badet käka vi lunch, sedan hann vi bara hem - så slockna jag och Elton. När vi vakna, var hela gänget från Ljunga här - mormor, morfar, Louise, Patrik, Melker, gammelfarmor och gammelfarfar.
Vi käka middag tillsammans hos Martin och Gina, som gammelfarmor stod för! Klockan 18 begav vi oss mot bowlingen, där vi hade en timmes skoj. Gammelfarmor och gammelfarfar hade nog mest kul! :)

Efter bowlingen for Ljungagänget hem till sej och vi for hem till Martin och Gina, där vi spendera kvällen tills Elton skulle sova. Men han vägra somna och då min "matklocka" ringde, var jag tvungen att kliva upp. Så vi hade kvällsmys, alla tre i soffan, i stället!

Nu väntar Roger, soffan och Twilight - första gången Roger ser den :) Jag har sett alla filmerna 3 gånger, bara den hör veckan. Haha!

Bilder - Elton bakom kameran


Fetaste finnen på hakan..


Elton älskar att knäppa kort! Och när jag knäppte på han idag, skulle han självklart knäppa på mej :)
Han är rätt duktig min älskade prins!

Jag har dock klippt bort en del av korten, då han inte är bästa på att sikta precis rätt ;)


Dåligt väder..

Hela dagen har de varit dåligt väder, så idag har vi bara varit inne och myst på, Elton och jag!
När Roger kom hem från jobbet, fixa vi middag och sedan klädde vi på oss och for till familjen Byström. Där firades Alvin för fullt - massa paket och tårta! Kul att ses, var ju en evighet sedan sist. Algot var ju hur stor som hellst nu, man fattar inte vart tiden tar vägen!

Strax före klockan 20, blev Elton supertrött! Så vi begav oss hemöver, men innan vi natta - hade vi lite mys i soffan, med tända ljus och lite gott. Elton ville sitta i knä hela tiden, mammas lillafis!

Roger for och fiska med Marcus ikväll, så de blev tyvärr ingen promenad idag.. Känns fel på nått sätt, men men. I morron blir de promenad iaf!
Nu ska jag ta sista målet för dagen och se Eclips - sedan väntar sängen! I morron blir de badhuset, som Elton pratar om de :)


Bilder - Elton & mamma-bus 110513


Bra väder?

Vart tog dedära bra vädret vägen, som jag beställde? De har mest spöregnat sedan vi klev upp.. Mycket tråkigt! Vi hade ju tänkt vara ute hela dagen idag. Och ta en promenad, då jag inte hinner i dag annars.. Regnskyddet till vagnen är inte helt okej, så jag vill inte dra ut Elton i onödan. Men vi hoppas på bättre väder efter sovningen!

Vi har precis fått i oss lite gröt. Jag gör gröt på ½dl havregryn och 1dl vatten - inte ens de får jag i mej ;) Jag har försökt fått Elton att äta havregryns gröt länge nu, men han vill bara ha mannagrynsgröt. Men igår, då ville han smaka min - bara sådär. Och likadant idag! :)

Undra vad vi ska hitta på nu då, när vädret är som de är?

Mål & belöningar

x Gå ner minst 5kg innan operationen - helst 10kg. Jag gick ner 9kg!

-20kg

2siffrigt - Köpa nya underkläder

Komma i förlovningsringen

-30kg - Emilie ska klippa av mej håret

90kg 

-40kg

Komma i mina vita jeans från studenten

80kg - Spadag med Mia

-50kg

Drömvikt - 70-75(?)kg


Grattis!



Grattis på 72årsdagen gammelfarfar!


Köttfärssås

Efter dagis idag, blev de Stor&Liten - många barn och mammor idag! Sedan hann vi bara hem, så kom pappa Roger och hämta oss. Vi var på Alnö och hämta däck, på Barnens Hus och fixa present till Alvin och handla lite mat.
Hemma tog jag disken, Roger fixa köttfärssås och spagetti, medans Elton sprang runt och var helt galen! :)
Elton åt 2 portioner, han älskar verkligen Rogers köttfärssås - han är duktig vår pappa!

Nu ligger prinsarna och snarkar ikapp. Jag äter smoothie och myser under filten!

I morron hoppas vi på finväder, så vi kan vara ute mest hela dagen! När Roger slutar, ska vi och fira Alvin. Ska bli jättekul, var evigheter sedan vi sågs sist!

På Lördag har vi lovat Elton att vi ska och bada - som han har pratat om de i veckan! Han är ju tokig i vatten, så underbart kul att se :) Sedan prata Roger om att vi ska grilla efter badet - mums!


Nagellack


Jag älskar nagellack!

Nu när målarlyckan har kommit tillbaks, var jag bara tvungen att införskaffa några fina nya färger!
Jag tycker Isadora har jättefina färger och enkla att måla med, dock är dom rätt dyr. Men nu hade HM dom för 39:- så jag passa på!

Elton blev helt tokig i den lila - så den måste jag testa nästa gång!


Ny bil!



Nu är vi Volvoägare - igen! En V70 - igen. Dock en nyare och en disel!
Vi har ju alltid varit nöjd med Volvo och kommer alltid tillbaka till Volvo - så dehär blir nog bra!
Roger är nöjd iaf - han är som ett litet barn på julafton, han skiner som en sol!

Och att vi dessutom åker billigt till Norge, är ju bara ett stort plus - mer pengar att spendera där! ;)


Nya skor!


199:- på Stadium

Eltons fötter växer så de knakar! Så idag var vi på Stadium och kolla på skor. Tycker att dom har bra utbud på barnskor, till ett helt okej pris - speciellt med tanke på att dom mest ska vara i sanden och kanske nån vattenpöl ;)

Hitta tre stycken som vi tyckte var bäst - dock ville ju inte Elton byta skor alls. Han älskar dom han har och han hatar förändningar.. Men tillslut fick han välja själv och valde dom gröna. Som jag ville att han skulle han från början ;)

Kommer bli perfekta springskor - som Elton säger!


Blixtra och åska

Igår mötte jag Karla när jag var ute och gick, så vi bestämde att vi skulle ute och gå idag - när vi lämnat pojkarna på dagis. Precis när vi skulle gå på dagis, kom de en störtskur och de blixtra och åska som bara den - vi satt i fönstret och kolla, jag och Elton. Lite läskigt, men prinsen tog de bra!

När vi väl hade lämnat Elton, hade de slutat regna. Så vi tog en promenad, jag och Karla - blev säkert 5km. Skönt och trevligt med sällskap!

Efter dagis for vi direkt till Birsta, för att leta skor åt prinsen. Åkte med nya bilen, vilket Elton inte riktigt tyckte var okej.. Han hade svårt för att de var vår nya och att den gamla var borta. Sötunge!
Efter skoletandet, for vi till Memme. Där fixa vi ut fiskarna i poolen och blev bjuden på mycket god mat! Dagen bara sprang förbi, helt plötsligt var de dags att fara hem och göra oss redo för sängen!

Bilder - 110509


Vägdag!

Idag stanna vågen på 106,9kg

Den här veckan blev de -1,6kg

Totalt: -15,6kg


Börja om..

I morse kom vi sent på dagis, nästan en hel timme.. Elton hade ännu en skitnatt och vakna inte förrän strax efter 08! Och precis när vi skulle gå utan för dörren, då har Elton bajsat. Så de var bara att börja om.. Bara för att jag var stressad, gick allt galet. Sluta med att jag fick starta en tvättmaskin innan oxå!

När jag lämnat Elton, gick jag på promenad. Soligt och mycket varmt! Tiden gick väldigt fort idag, hann inta alls med de jag skulle..

Hade tänkt att vi skulle vara ute efter dagis, men Elton ville bara på Stor&Liten - så de fick väl blir så! Var lagomt med barn idag, skönt - för jag hade inte orkat med stoj idag!

Vi åt middag ute på balkongen även idag - så underbart att solen är framme och att de är varmt ute!
Kvällen har bara sprungit iväg, vips så var de dags att natta! Vi skulle natta alla tre ikväll, för engångsskull - men de sluta med att jag fick gå ut.. Elton kunde inte alls slappna av.

Nu väntar BB och en hårdbrömacka - sedan sängen!

110304 - 110430


Naglarna - Tigerränder



Fick ett infall och måla naglarna sent igår kväll! Ville ha någe enkelt, men ändå roligt. Så de fick bli olika färger :) Snabbt går de oxå!

Tror att viljan att börja måla är tillbaks igen, dock vill jag hitta någe nytt att testa!


Naglarna - Tigerränder


Mardrömmar?

Just nu sover Elton grymt dåligt, han sover jätteoroligt och "gnäller" i sömnen. Sparkas och snurrar runt. De verkar som att han har mardrömmar!
Och när Roger kliver upp vid 04, blir allt värre. Elton blir jätteledsen och kommer inte riktigt till ro igen..

Jag hoppas att han kommer in i sin bra sömnperiod igen!


Bo i sandlådan?

Idag har vi haft en lugn och skön dag, jag och min lilla prins! Först tog vi sovmorron (skönt, då nätterna inte är att leka med just nu..) och sedan fixa vi disken tillsammans, slängde massa tidningar, åt lunch på balkongen och sedan tog vi en tupplur på 3 timmar. När vi vakna fixa vi med oss lite frukt och gick ut till sandlådan - Elton skulle kunna bo där om han fick!

Vi var ute mest hela eftermiddagen, när vi kom in gjorde vi middag och även den åt vi ute på balkongen. Sedan kom pappa Roger hem. Då passa jag på att gå ut och gå, fy så varmt de var!
Elton och pappa Roger tog en dusch och sedan hoppa dom i sängen för att se hockey. Tror inte att nån av dom såg mer än första perioden!

Jag ska måla naglarna och se New Moon!

Varför?

Varför syns inte mina inlägg sedan igår? Knas..

Precis när jag skrev dehär inlägget, kom dom fram ;) haha!

Äntligen Söndag!

Ikväll ska jag äntligen på dejt med finfina Malin! Jag har längtat hela veckan :) Ska bli jättekul att ses, snacka skit och bara vara!
Memme ringde nyss och erbjöd sej att hämta mej, så jag far bort till henne lite före - sedan promenerar jag bort till Malin. Och sedan väntar bion!

 

Sista April -08


Äntligen Söndag!

Ikväll ska jag äntligen på dejt med finfina Malin! Jag har längtat hela veckan :) Ska bli jättekul att ses, snacka skit och bara vara!
Memme ringde nyss och erbjöd sej att hämta mej, så jag far bort till henne lite före - sedan promenerar jag bort till Malin.

Maraton

Igår gjorde jag inte många knop.. Jag tog en promenad, tvätta en massa och hade Twilight-maraton för mej själv. Hade velat hitta på nått på kvällen, men när jag duschat och fått på mej morronrocken, for lusten ur mej!

I morse tog jag sovmorron ända till klockan 10! Grötfrukost och film, sedan fixa jag in all tvätt i garderoberna. Kom precis hem, har varit ute och gått. Sjukt varmt idag, svetten bara rann!

Martin ringde när jag var ute och gick, sa att dom var påväg hem nu. Älskade prinsen är snart hemma, ska bli underbart!

Ärren på magen

För några dagar sedan lossna alla mina tejper och ärren ser jättefina ut! Speciellt för att vara så nya, så jag antar att dom kommer försvinna ännu mer sedan.


Tre av ärren, de i mitten är "fulast".

Ena ärret sitter nästan i naveln - dock är de väldigt "skrynkligt" :)


Naglarna - Gröna



Nu när jag klippt av mej naglarna, har jag ingen riktigt inspiration till att göra nånting..
Jag hatar att ha korta naglar, men ändå måste jag ju ha färg på!
Så nu kör jag med enfärgat och glada färger - de får duga tills naglarna växt en bit :)


Magsjuka?

Både jag och Roger tvärslockna på soffan nyss, vakna av att mormor ringde. Då hade Elton precis spytt för andra gången! Han hade mått bra hela dagen, men nu på kvällen hade han bara spytt.

Jag vill verkligen inte ha magsjuka, nu när jag ändå är ganska nyopererad. Många GBP-opererade, säger att dom inte kan spy ens.. Åh, jag som hatar magsjuka "i vanliga fall"!

Men som morfar sa, då jag parat med han nyss, vi har ju haft barn förut - så jag är rätt säker på att vi klarar av de! ;) Mammas älskade lillafis, hua!

Kolsyrat

Idag testa jag kolsyrat för första gången, sedan operationen. En Loka - Ananas, den var mycket god. Och de gick rätt okej med kolsyrat. En lite läskig känsla och jag rapa som en tok - jag har alltid rapat av kolsyra, men mycket mer nu än innan operationen! Kände mej som mätt, efter två tre klunkar.

Skönt att ha "bockat av" de iaf - jag är ju en riktigt fegis! :)

Sova länge?

Igår sa jag och Roger att vi skulle sova länge idag, men redan klockan 07 var vi uppe.. Att man inte passar på och sova, när man kan?

Roger for och fiska för en stund sedan och jag ska snart pallra mej ut på promenad - bara orken kommer! Men först måste jag stoppa nått i magen. Åt gröt till frukost, första gången sedan operationen - mycket gott var de! Tänkte att jag ska försöka äta de till frukost nu, man står sej ju jäkligt bra på de!

Får se vad vi hittar på annars idag. Allt blev ju så knas, när Elton for till mormor och morfar bara sådär :) Inga planer alls har vi!
I morron ska Roger på firmafest. Men jag då? Nu när vi är barnfri, vill jag oxå hitta på nått! :)

På Söndag kommer Elton hem. Och på Söndag ska jag på bio med finfina Malin! Vi har försökt fixat en dejt hur länge som hellst och nu ska de äntlingen bli av. De ska bli superkul!


Över helgen

Idag gick vi alla tre på dagis, oj så glad Elton var! :) När vi hade lämnat prinsen, for Roger och fixa några grejer och jag tog en promenad. Hemma fixa jag med garderoben och dona på.

På dagis väntade en mycket glad och kramgo prins, som mer än gärna ville hem. Då mormor hade ringt på morronen och fråga om Elton ville komma över helgen - självklart ville Elton de!
Så vi hann bara hem och packa, fixa lite tidig middag - som Elton inte ens rörde, sedan for vi till Memme. Där väntade morfar! Elton lasta in cykeln, som han skulle ha med till mormor och morfar, sedan vinka han glatt!

Efter att vi finkat hejdå till prinsen, for vi hem och slängde oss på soffan, där vi spendera resten av kvällen. Eller iaf jag, Roger gick över till Martin och kolla på basket.

Ja, undra vad vi ska hitta på i morron då - nu när vi blev utan Elton?

Rensat garderoben!

Jag har precis rensat ur min garderob! Jag gjorde ett halvdant försök för någon vecka sedan, men idag rök en massa plagg! Jag slängde en massa och fyllde nästan en hel Ikeakasse, som ska till mormor  - vill hon inte ha allt, ska jag försöka få iväg de på annat sätt! Skönt är de iaf att allt är ur min garderob!

Och att jag dessutom nu kan ha alla byxor som ligger i garderoben - är ju bara för underbart! Dock sitter ena paret inte allt för snygg i magen, men snaaaart så! Wiho, jag är glad - eller mer än glad - överlycklig! Jag har fler än ett par byxor, vilket lyx säger jag bara! ;)

När Roger kommer hem, ska jag tvinga ner han i källaren, där har jag en hel kartong med kläder. Har ingen aning om vad som ligger där i! Jag stoppa ner den dit, när jag var gravd med Elton och inte kunde ha de längre ;) Spännande!

Semester

Roger har ingen semester i sommar (som vanligt, känns de som - var en evighet sedan han hade de..), men vi har bestämt att han ska ta ut några pappadagar iaf - så vi får lite ledig tid tillsammans!

Pratade med Jenny häromdagen, vi har pratat om att fara dit så länge nu! Sist vi var där, tror jag var -07. Skäms på oss! Så nu är de bestämt, första veckan i Augusti far vi till Norge! Som vi längtar redan nu, de ska bli helt underbart!
Nu ska de sparas pengar, planeras och Roger vill även byta bil innan vi far (jag har sluta lagt mej i..). Åh, de får gärna bli Augusti nu!!!

Stressigt..

I morse tog Elton en rejäl sovmorron, jag vakna 07:50 och då sov han fortfarande! Jag fick tillomed väcka prinsen i morse, vilket aldrig händer. Blev stressigt till dagis, speciellt när Elton skulle äta frukost länge idag - han som annars vägrar frukosten!

Efter att jag lämnat prinsen, tog jag en promenad. Hem och fixa lite frukost, sedan flög dagen bara förbi..
När vi kom hem från dagis, mumsa vi i oss vindruvor och riktigt myste i soffan - han är så himla go nu Elton! Massa kramar och pussar delades ut, gofisen!

När pappa Roger kom hem - överraska han med att säga att han hade helg. Åh, så underbart! Så vi "fira" med middag på Ikea - mys!

När vi kom hem, var de dags för sängen för prinse Elton och innebandyträning för pappsen.
Jag sitter och försöker få i mej min smoothie. Min nya favorit - jag hade kunnat leva på enbart de! ;)


Flera cm

Idag är de bra precis en månad sedan Roger tog mina mått, helt otroligt vad fort tiden går!
Idag var de dags igen och de var med glädje kan jag lova - flera cm har försvunnit från min kropp! Flest cm hade försvunnit från rumpan, vilket är mer än välkommet! Jag har ju en hel del att ta av där ;)  

Jag tänker inte rabbla upp dom, för jag tror inte att någon är speciellt intresserad av massa siffror ;)


Likadant?

Jag har tyckt att mina kläder sitter precis likadant, trots att jag ändå gått ner 14kg. Känns som att de borde försvinna nånstans ifrån, eller hur?

Men idag när jag skulle klä på mej, testa jag ett par byxor - bara för att se hur långt de var kvar. Tro inte på faan, jag kom i dom - utan tvång, dessutom! ;) Jag har inte kunnat haft byxorna på fleeera år!
Och när jag skulle gå och hämta Elton på dagis, tyckte jag att de såg så kallt ut ute - så jag testa en jacka jag inte haft på flera år. Jorå, jag kom i även den! Och jag kunde stänga den - wiho!


Oj, vilken smutsig spegel - måste göras ren..


Vägdag!

Idag stanna vågen på 108,5kg

Så den här veckan blev de -1,5kg

Totalt: -14kg


Älskar dagis!

Trodde att Elton skulle sova länge i morse, då han kom i säng så sent i gårkväll, men strax efter 07 var vi vakna och pigga!
Gick jättebra att lämna Elton i morse, han hade inte ens tid att ge mej en puss - han skulle leka direkt! Så skönt att han älskar dagis och att de inte gör nånting att han varit borta ett tag!
Efter att jag lämnat prinsen, tog jag en promenad - älskar att ha de gjort på morronen! När jag kom hem, var de städning som gällde. Tror att vi hade grejer överallt, jag plocka och plocka.. Sluta med att jag tillomed tog och dammtorka lite, dock inte allt. Men vi måste ta en riktig städning nån dag nu, putsa fönster och byta gardiner ska göras då oxå!

Jag slängde mej i duschen, stoppa i mej lite lunch och sedan hämta jag prinsen på dagis. Fick väcka han idag, jobbigt att vara på dagis! :)
Efter dagis gick vi på Stor&Liten, fika och busa. Sedan hann vi bara hem, så börja jag med maten. Hemmagjorda biffar, tzatziki och pärer. Roger kom hem lagomt tills de var klar och alla åt glatt! Jag fick i mej en halv liten biff och inte ens en halv pära, komiskt! :)

När vi ätit klart och fixat bort middagen, gick vi ut på baksidan - gårdsstädning väntade! Jag kunde inte hjälpa till med så mycket, men Roger och Elton fixade en massa - mina duktiga prinsar!

Prinsarna ligger och sover, somna till jag med. Roger ville att jag skulle väcka han, men de gick inge vidare.. Får se om han kommer upp igen eller inte!
Jag måste ta mej nånting att äta och en massa vatten, jag är törstig heeeela tiden!


Mamma - Helene

Elton har länge vetat vad vi heter, jag och Roger - men varit supertjurig med att inte säga våra namn eller namn i huvudtaget! Han kan vad alla heter, som mormor, morfar, Memme, gammelfarmor osv.

Men nu har de börjat släppa, dehära med namnen! Dock säger Elton knappt mamma och pappa längre, utan nu är de Hennen (ja, superlätt är de ju inte att säga Helene) och Råge. Jag hoppas att han glömmer bort de snart, för jag vill inte att han ska kalla mej för Helene - jag är ju mamma! Lillfisen våran ♥

Hemmadag

Idag har vi inte alls fått mycket gjort.. Jag och Elton har bara haft en hemmadag. Tanken var att vi skulle vara ute idag, men de har mest snöat(?) idag, inge trevligt väder alls.

När pappa Roger kom hem, fixa vi middag och åt tillsammans. Vilket lyx de är att få äta middag tillsammans, alla tre - jag älskar de!
När maten lagt sej och disken var fixad, tog jag på mej promenadskorna och gick en sväng. Sedan kila jag och Elton över till Martin och Gina. Där spendera vi resten av kvällen.

Elton fick apelsinjos, vilket han inte gillar så mycket, så han ville att jag skulle dricka upp de. Utan att jag tänkte mej för, klunka jag i mej att halvt glas!!! Vilken panik jag fick, när jag kom på att jag faktiskt är opererad och inte kan klunka i mej, hua! Trodde jag skulle spy, men de gick okej. Jag fick lite ont men efter några rapar, kändes de okej ändå. Fy, så läskigt!

Nu ligger prinsarna och sover. Blev väldigt sent för prinsen ikväll, typiskt - när han ska på dagis i morron.. Var ett bra tag sedan han var på dagis, så jag hoppas de går bra i morrmon :)
När jag lämnat prinsen, ska jag ut och gå. Sedan hem och städa - de ser ut som fan här hemma. Tvätten måste in i garderoberna oxå!

Nu väntar ska jag måla naglarna - mina korta naglar, klippte av mej dom idag.. Sedan väntar sängen!

Bilder - Valborgsmässoafton 2011


Soligt men kallt..

Vi hade en riktigt mysig kväll igår, jag och mina prinsar! När jag hade tagit en promenad, fixat maten och vi hade duschat allihopa. Käka vi gott och sedan klädde vi på oss och for bort över till kyrkan - för att spana in brasan. Solen var fortfarande uppe, men de var kallt!

Elton var inte så intresserad av elden - som jag trott. Han var mer intresserad av alla smällare, som alla snorungar for runt med.. Vi blev ganska kortvariga där, for hem till värmen i stället.
Med oss hem fick vi Louise och Morgan - trevligt med kaffebesök, sådär på kvällskvisten och allt!

Elton kämpade på bra hela kvällen, var jättesnäll och gosig. Strax efter klockan 22, stupa vi i säng alla tre. Tror dock att Roger klev upp en stund, jag fortsatte snarka vidare.

I morse tog vi en sovmorron alla tre - minns inte sist de hände! Är sällan jag och Elton får vakna upp brevid pappa Roger, då han alltid far och jobbar så tidigt..
Vi klev bara upp och käka frukost, sedan for Roger och hämta lastbilen - för at fara vidare till Martin och Gina. Idag stod nämligen flyttning på schemat!
Jag och Elton stanna hemma och myste på, tills dom kom hit med flyttlasset. Då gick vi över (ja, Martin och Gina bor nu mera bara en gräsmatta bort!) och hjälpte till, iaf med de jag kunde - fixa in i skåpen och så. Elton spela mest fotboll med Martin ;)

Senare kom mormor, morfar, gammelfarmor, gammelfarfar och Memme. Alla utom morfar, tillhörde städgruppen  - morfar skulle och jobba han. När allt var klart, bjöd gammelfarmor på mat här - kyckling!

När alla for hemöver, for jag och Gina och handla. Var menat att vi skulle ut och gå sedan, men allt blev bara skit.. Så de blev ingen promenad idag, fan! 
Elton har nästan nyss somnat - han tvärslockna på soffan på eftermiddagen.. Roger ligger oxå och sover, då han ska upp och jobba i natt.

Jag ska fixa nått att äta, då min mage börja skrika efter mat. Svårt att förklara, men jag är aldrig riktigt hungrig.. Där emot är jag törsting jämt! Jag vill bara klunka vatten, vilket inte går. Dessutom får jag en obehaglig känsla när jag dricker kallt, blir som konstigt i magen..  


1 månad & -14kg


Jag är nyvaken på båda bilderna ;)

Idag är de 1 månad sedan jag började hela resan, med Modifast (och 11 dagar sedan operationen) och vågen visar -14kg (okej, -13,9kg..)!

Några kroppsbilder kommer de inte än på ett tag, de känns påtok för "naket"! Men några ansiktsbilder tänkte jag dela med mej av. Jag känner inte av dom 14kg som har lossnat, men många säger att de syns i ansiktet. Och nu är jag faktiskt berädd att hålla med - min gigantiska dubbelhaka, har otroligt nog blivit lite mindre!

Men jag känner ingenting på kläderna, tycker dom sitter precis likadant som innan..

Dessutom måste jag bara säga hur stolt jag är över min älskade Roger, som har gått ner över 10 kilo nu. Han är bra bäst, min stora prins!


RSS 2.0