Illa

I natt har jag sovit sämre än sämst, har mått illa och knappt sovit alls. När Elton vakna, mådde jag fortfarande illa och inte blev de bättre häller.. Ingen frukost i magen, en dusch och borstning av tänderna och ändå inge bättre :/ Men då Roger inte skulle vara hemma och vi bestämt med gammelmormor att vi skulle och fira mormor, åkte vi ändå (ringde och förvarna hur jag mådde), men mormor tyckte att vi skulle komma ändå! Så vi for och jag kan säga att de var längsta resan till Ljunga någonsin! Vet inte hur många gånger vi stanna efter vägen.. När vi kom fram intog jag soffan, en kudde och en filt, här har jag legat sedan dess.. Har inte ätit nått, men druckit ett halvt glas vatten. Känns som att jag ska spy, men de kommer aldrig nått. Vill hellre spy och få de gjort! Tur att mormor och morfar finns, så dom kan ta hand om Elton när jag ligger här, helt däckad och hungrig..

Bilder - Malin & Elton

081106

090209

090729

100130


Bilder - 100129 & 100130

Lunch: Fiskpinnar och mackisar (pappa Rogers påhitt..).

Elton försöker få på sej sina nya vantar på fötterna :)

BUS!

En tomattjuv!

Tacosmys!

Tant Malin och Elton, smaskar godis :)

Söt Malin kom med blommor! :)


Kanon

Jag/vi har verkligen haft en kanon dag!

Klockan 14 gick vi och handla med Frida och Arvid. Roger stanna hemma med gammelmormor, som precis kom på besök!
Jag säger då de, aldrig att jag tar Elton i pulkan och handlar så mycket på Ica, haha! Elton var tokig på Ica i dag, han var överallt, skulle dit där Arvid var och lyssna inte för fem över. Toksnöre! :)
Väl hemma igen, blev de bus och fika med Frida och Arvid. Lika trevligt som vanligt! Dock var Elton supertrött (han sov ju bara en timme i dag..), så han visa inte alls sin bästa sida.

När Frida och Arvid gick hem, försökte vi få i Elton mat, men de gick som förväntat. Inte alls! Försökte få han att sova, men de gick ännu sämre.. Inget funkade, så de sluta med att han fick kliva upp.
Strax efter 17 fick vi oväntat besök av Ulla, Micke, Felicia och Julia. Blev lite kaffe och bullar. Precis när dom for, kom favorit Tant Malin! :) Sötnosen hade med sej blommor, så gulligt!
Tacosmys, tända ljus, massa skitsnack, gamla bilder, godis och en massa Coca Cola har kvällen fyllts med! :) Underbart!

Elton har varit jättesnäll hela kvällen (spciellt med tanke på hur trött han egentligen var!), men när de var dags för nattning, blev de massa tårar :/ Han bara grina! Antar att de var övertröttheten som talade.. Klockan var nästan närmare 22 innan han somna, i Rogers famn. Helt slut!
Malin för hem för ett tag sedan, hon skulle upp och jobba tidigt i morron. Men vi har verkligen haft en toppen kväll tillsammans! Trivs så bra med Malin, dok ses vi på tok för hällan..

Nu ska jag bara fixa lite bilder, sedan väntar sängen! Hoppas att natten blir bättre än dom som varit..


Bakning

Blev inte alls som tänkt i går.. Vi hade ju tänkt baka i går eftermiddag, medans pappa Roger jobba, men vi fick skjuta på bakningen. 
Först gjorde vi Piroger i stället, hela familjen familjen hjälpte till. Och oj, så goda dom blev! Dock åt Elton bara tomater, tokungen våran :) Medans vi åt, stod kladdkakan i ungen.
Blev en tidig kväll för Elton i går, han var superdupertrött och superdupergrinig. Så lite efter 19 fick Elton gröt, jamas och i säng. Men, de var redan "försent". Elton var övertrött! Så de var bara grin. Sluta med att vi natta allihopa, i våran säng. Alla tre slockna ganska fort ;)
Resten av kvällen kolla vi på film, men den var så dålig att jag somna. Haha! Och även i går hade jag svårt att somna. När Elton kom till oss efter 01, hade jag fortfarande inte somnat.. Hatar de hära!

I morse vakna prinsen lite efter 08, helt godkänt! Mysfrukost med tända ljus, såklart. Resten av förmiddagen har vi städat (tänkte skriva plocka, undra var jag fått de i från? Svar: Frida!). Jag har tillomed hunnit dammsuga bakan för spisen(!), de händer inte all för ofta. Tvättat, hängt och vikt tvätt har jag oxå hunnit med.
Elton har sovit en timme, men vakna nu. Han sitter hos pappa Roger och myser för fullt. Jag är lite smått avis, för nyvakenmys är de bästa som finns! :) 
Men nu ska vi bädda sängarna, dammsuga och skura. Sedan ska vi på lill Ica, handla grönsaker tills i kväll. Då de är Tacos och mys med Tant Malin! :) Var länge sedan vi sågs nu, så de ska bli jättekul!
Men innan ska vi ha Frida och Arvid på fika och bus! :) Vilken mysig dag!

Nej, bäst att få lite gjort nu! Så vi hinner med oss..


Natt

Vilken natt! Elton somna jättesnällt och sov, utan ett ljud, till 01:30 då han kom till oss. Efter de kunde jag knappt sova.. Elton snurra runt, låg på mej och ville bara närmare och närmare. Men han sov iaf till 08:30, då vakna han av att han hörde traktorn ute :) Haha!

På förmiddagen har vi inte gjort många knop. Käka frukost, borsta tändera, fått på oss lite kläder, tvätta lite, busat och nu sover Elton. De vara bara trots, så jag stoppa ner han i sängen. Trodde inte att han skulle somna, men han somna utan ett ljud!
Roger har precis varit hemma på lunch, dock vänta jag med att äta tills Elton vaknar. Får se vad vi hittar på för lunch.
Vi hade tänkt gått ut i dag och åtk pulka, men de är nästan -18 grader :/ Så vi skippa de! I stället skicka jag Roger på Ica ;) Han skulle handla kakao åt oss, jag och Elton ska nämligen baka kladdkaka i dag. Elton älskar ju att baka!
När Roger kommer hem ska vi göra Piroger, ska bli så gott (hoppas jag)! Resten av kvällen när vi nog bara vara inne..


Bilder - 100128

Snö, snö och ännu mera snö..

Elton hittar bara på bus :)

Älsklings platsen just nu!


Då kameran blev kvar i Ljunga, är alla kort knäppta med mobilen..


Snowracern

Blev inge Kyrkis för oss i dag. När Elton väl somna, var klockan över 13. Sedan sov han ett bra tag, tror klockan var närmare 15. Så de sa sej själv, att de inte blev nått..
Resten av eftermiddagen var vi inne, busa och myste. Åt russin och kramades. När Roger var påväg hem, klädde vi på oss och tog snowracern (som Elton fått ärva efter Melker, så länge tills vi köpt en ny iaf) och mötte han vid bussen. Handla lite innan vi gick hem. När vi kom hem blev de inga glada miner.. Elton ville inte alls ställa in snowracern och absolut inte gå in. Väl inne blev de massa tårar och skrik. Skruttungen våran! :)

Var menat att vi skulle göra egna piroger i dag, men då Roger kom hem så sent, skippa vi de. Får bli i morron istället! I dag blev de hemmagjord kycklingsallad med vitlökssås, mycket gott!
Efter maten fick Elton ett behövligt bad. Medans hängde jag tvätten och Roger fixa disken. Hann inte så mycket mer innan de var dags för Elton att natta. Han somna lika snällt i kväll, underbart att de går åt rätt håll!

Vi har kollat på Robinsson, betalat räkningar och slitit på soffan. Jag är jättesugen på nått, men vet inte vad (vilket problem!) ;) Funderar på om jag ska ta en bulle kanske?

Igen

Haha, så länge höll de i sej, nu snöar de igen.. Och mycket!


Slutat

Nu har de äntligen slutat snöa, wiho!


Tillbaks

51b7b93431d943752bc8b6f55901b6e6.png

Prinsen är tillbaks! :) Massa mys, kramar och russin i soffan. Nyvakenmys är de bästa som finns!


Hem

Jag har precis fått hem en trött Elton! :) Han hade inte somnat påvägen hem, vilket han alltid gör. Så vi hann bara kramas och pussas lite, innan jag la ner han i sängen. Han ligger fortfarande vaken eller han sitter.. Men han är så trött, så han måste sova!

Får se hur vi gör med Kyrkis, beror mest på hur eller om Elton sover. Och även snön! För just nu vräker snön ner, verkar inte av ta. De ligger ju redan en massa på backen. Får helt enkelt se hur vi gör!


Grattis


Krånglar

Blogg.se krånglar, funkar knappt. Men tillslut kom jag in!

I går eftermiddag la jag mej i sängen och kika på tv och självklart somna jag ;) Sov en timme, så himla skönt! Minns inte sist jag sov på eftermiddagen, är ju lite svårt när man har en Elton.
När jag masa mej upp, tog jag och Roger äntligen tag i skafferiet Och de var på tiden! Fyllde 2 hela kassar med gammalt skit. Vilken skillnad, nu ser man vad som finns där i! :)
Vi blev klar lagomt tills Robinsson börja, så tyvärr han vi inget mer.. Men de viktigaste blev gjort iaf!
Efter Robinsson kolla vi på Saw 6 eller 7, minns inte, men de spelar inte så stor roll, för den var värdelös! Sämsta filmen jag sätt på länge.

Lite efter 23 gick vi och la oss. Roger börja snarka direkt, men jag hade jättesvårt att somna. Jag hade ju ändå sovit en timme tidigare..
Och jag har börjat fått jättesvårt att somna på kvällarna ändå. Förut hann jag knappt lägga mej ner, så sov jag. Men nu ligger jag vaken och vrider på mej, hör hur gott Roger och Elton snarkar och blir bara med "Stressad" över att jag "måste" sova.. Hoppas de vänder snart!
Hela natten har jag sovit oroligt, kudden har inte alls varit skön och jag hitta ingen bra ställning att sova i. När Roger klev upp 06, var jag påväg att kliva upp jag med, kunde inte sova. Men då Elton en gång är borta, kan jag ju inte kliva upp så tidigt (de gör vi ju inte äns när han är hemma!), så jag tvinga mej själv att ligga kvar till 08:30 iaf. Dock höll min nacke på att gå av när jag vakna..

Nu ligger jag i sängen och drar mej. Prata nyss med mormor, Elton höll på att äta frukost. Han hade sovit till över 09, då hade han vaknat av att mormor klev upp :) Tokfisen! Men nu får vi väl igen för de när han kommer hem, då lär han väl kliva upp 06 eller nått ;)

Prata med Roger innan oxå, han har varit ute och skotta sedan han börja i morse och ändå syns de knappt. De är hur mycket snö som helst! På gångvägen på baksidan, var de snö upp till knäna hans. Flera stycken hade knappt tagit sej från parkeringen i morse. Vi får väl se hur de här slutar..

Jag ska ta och hoppa in i duschen nu iaf, Elton kommer ju hem om ett tag. Han ska åka med gammelfarmor och gammelfarfar, dom ska ner med bilen på lagning, så de passa ju perfekt! :)
Ska bli så skönt att få hem Elton, har saknat han! Men, de har varit jätteskönt att haft dom här dagarna och bara varit.
Men nu är de för tomt, så nu måste han komma hem och göra allt som vanligt igen!

Karla sms:a precis, undra om vi skulle på Kyrkis. Och så får de nog bli! :) Då blir Elton glad! Tror vi tar pulkan dit, för vagnen är nog bara ett glömma..

Bilder - 100127

Troy

På bara några timmar har de kommit sjukt mycket snö..

Eltons nya julkalender :)

Eltons nya vantar!

Stolsdynorna :)


Förstörd

Dagen började ju inte allt för bra, med förstörd sovmorron. Men, dagen hittills har varit jättemysig!
Jag gjorde mej i ordning i lung och ro, vilket typ aldrig händer. Jag hann tillomed platta håret, lyx! Medans spela jag hög musik och sjöng med, haha.
Vid 10 kom Therese och Troy och hämta mej. Massa prat, lite shopping, mat och underbart sällskap! Så jag saknar Therese..
Var en sväng i Ikea oxå, köpte värmeljus och en toaborste (kul!). På Birsta hitta jag en tröja, till mej själv, en lila dessutom. Var in på Jysk oxå, köpte stolsdynor till köksstolarna, blev superbra! Hade dock velat ha svarta, men de fanns bara mörkgråa. Och de fick duga!

Kom hem för ett tag sedan, höll knappt på och ta oss från parkeringen på Birsta. Otroligt mycket snö!
Mötte Roger när jag kom hem, han var helt blöt. Han har ju de han gör i dag iaf.. De vräker ner snö nu oxå, antar att de lär hålla på ett tag.

Prata nyss med mormor. Elton hade precis vaknat, han och morfar hade tagit en tupplur. Nu skulle dom ut och skotta på gården, sedan skulle dom och handla. Tillät vädret (snön) skulle dom ut och åka pulka när Louise och Melker kom hem.

Jag ska snart ta tag i skåpen i köket, men först ska jag stoppa nått i magen och lata mej i soffan ;)

Grattis


Vräker

De verkligen vräker ner snö nu! Undra hur mycket de kommer och hur mycket jobb Roger får..


Typiskt

Är de inte typiskt! Dagen då jag får chans till att sova, då ringer telefonen strax innan 08! Hmm.. De var Roger som sa att fönstergubbarna (dom ska göra efterkontroll på våra fönster) skulle komma snart, kul!
Men, innan jag ens han lägga på, ringde Therese! Hon mådde mycket bättre i dag, så de blir en tur på Birsta iaf! :)

Nyss var gubbarna hit och kolla, var typ bara in och vände. Berätta att dom ska fixa nya lister till balkongdörrarna, sedan gick dom.. Nödvändigt? Kunde vi ju lika gärna lämnat in en lapp..
Jag hann ju knappt med mej, så jag öppna dörren i morronrocken ;) Haha! Nu sitter jag i sängen igen, myser under täcket och saknar Elton! :) Ska snart ringa och höra med mormor hur natten var, men man vet aldrig om Elton får för sej och sover länge, så jag väntar ett tag.

Jag har sovit jätteoroligt i natt, vet inte varför.. Men tänkte att de gjorde ju inte så mycket, då jag skulle få sovmorron. Visst!
Jag funderar på om jag ska masa mej upp, äta lite frukost och göra mej halvklar iaf. Therese och Troy skulle komma vid 10. Och de är ganska skönt att sega på, för engångsskull! :)

Tomt

Verkar som att Elton har kommit in i en period med mycket bra nätter! I natt sov han 20-07 i sin säng, sedan gav jag han tutten och sedan sov han nästan en timme till. Efter de myste vi såklart i sängen ett tag!

Innan vi ens hunnit ätit frukost, sms:a morfar om dom kunde hämta Elton tidigare i dag. Och så blev de bestämt, dom kom redan efter 09. Morfar tog en snabb dusch här, drack lite kaffe och sedan packa vi in allt som Elton skulle ha med sej. Innan dom for till Ljunga, var dom in på Ikea. Käkade lunch och handla lite, Elton hade sprungit runt hela Ikea själv. När dom ar påväg hem, tvärslockna Elton i bilen! :)

Jag och Roger hann bara duscha, sedan fick jag ett ryck och följde med Roger till stan. Medans han var på möte, gick jag till gammelmormor och fixa lite med mitt CV, ändra lite och la till. Efter de följde gammelmormor med mej ut på stan. Hade några timmar att fördriva..
Först träffa vi Gina, gick på banken och hjälpte henne med lite papper. Sedan gick vi på stan alla tre. Fynda de lite faktiskt! På Indiska hitta jag en superfin "julkalender" åt Elton, en sån med en ficka för varje dag. Har pratat om de länge nu och bara av slumpen hitta jag en i dag! Halva reapriset, ynka 50 kronor. Elton fick den av gammelmormor, tack för de!
Sedan hitta jag ett par vantar på PoP, för ynka 70 kronor. Helt klart dom bästa vantarna som finns! Dock kanske inte den bästa färgen, men bara Elton är varm om fingrarna!
Hitta dessutom present till mormor, skönt att ha de gjort! Hon fyller ju år på Torsdag, så de var på tiden ;) Dock ska vi fira hon på Söndag. Med middag och tårta, hemma i Ljunga. Dessutom kommer Martin hem, wiho! Vi trodde ju hela tiden att han inte skulle komma hem på 2 månader, men så vart de inte! Utan han kommer hem nu på Fredag och alla helger förutom 3 stycken. Lite skillnad från vad vi trodde!

När vi kom från stan, gick vi på lill Ica och handla innan vi gick hem. Sedan tog vi och beställde pizza/rulle. Nu ska vi snart se på film, får se vad Roger plockar fram.
Och i kväll tänker jag vara vaken så länge jag känner för de, för i morron ska jag sova länge, väldigt länge! :)
Men oj, så tomt de är här hemma utan Elton! Jag vet ju att han har de bra där hemma, men de är alltid konstigt när han inte är hemma. Vad gjorde man egentligen innan man fick barn?

Prata med mamma för ett tag sedan, då hade dom precis kommit hem och Elton åt gröt (en hel skål). Dom hade varit och badat på eftermiddagen, Elton hade skratta konstant!
Och innan hade han varit ute med Louise och åkt snowracer. Han hade tokgrinat när han var tvungen att kliva av och gå in, haha! Som tur är, skulle han få ta med sej den hem. Här hemma har vi ju bara en pulka. Men nere i vagnsförådet, där vi har pulkan, står de en snowracer och varje gång Elton ser den, blir han helt till sej. Vill inte alls åka tråkiga pulkan.. Tur att han ska få en alldeles egen nu!
Elton hade ätit jättebra hela dagen i dag. Både lunch på Ikea och middag hemma i Ljunga, fiskbullar. Skönt för mamma att höra!

I morron hade dom planer på att åka till gammelfarmor och gammelfarfar och åka snowracer, vilket säkert kommer bli poppis hos Elton!
Jag har stora planer på att sova länge, kanske åka på Birsta med Therese och Troy (beror lite på hur Therese mår i morron) och fixa en massa i köket. Ska rensa ur alla skåp, kasta eller bära ner i källaren, de vi inte ska ha kvar och ställa om i skåpen. Bäst att passa på medans Lilleman (oj, så länge sedan jag skrev de! Elton hette ju Lilleman bra länge. Säger de dock oftare!) inte är hemma och ska hjälpa till :) Mer ska jag inte göra! För jag ska passa på och vila en massa medans prinsen busar slut på mormor och morfar!

Nu: Film!


Stort

Elton slog på stort i dag och sov nästan 3 timmar! Jag hann tillomed somna till på soffan, mycket skönt och behövligt! Eftersom att Elton sov så länge, blev de en väldigt sen lunch för oss. Men vi gjorde lite nudlar och oj vad Elton åt! Han åt upp allt sitt och även mitt ;)
Vi hann bara med lite bus innan pappa Roger kom hem från jobbet. Då klädde vi på oss och gick på lill Ica, Roger stanna hemma och tog diskberget.
När vi kom ut så snöade de, Elton blev helt till sej och flina hela vägen till Ica :)

Hemma blev de middag: Pärbullar och bacon. Sjukt gott! Elton åt mest bacon, men fick nog i sej lite över en pärbulle iaf.
Bus, mys, tvättande och mera bus, blev de innan de var dags för gröt och nattning. Elton somna lika snällt i dag!

Jag och Roger tänkte se på Miss secret agent i kväll, men de blev Familjen Annorlunda och Spårlöst. Hade totalt glömt bort de!
Roger gick precis och la sej, även jag ska krypa ner snart. Måste! man vet aldrig hur natten blir eller hur tidig morron Elton vill ha..

I morron ska vi iaf på Kyrkis, tror vi. Sedan hinner vi bara hem, så kommer mormor och hämtar Elton. Dom ville rå om han lite, helt själva. Så dom ska låna han några dagar och bara mysa! Och jag ska sova, haha!
Men, de kommer bli väldans tomt utan Elton. Vilket de alltid blir när han inte är hemma. Jag vet ju att han har de bra, de är nog värst för mej ;) Men jag tänkte passa på och få lite gjort medans han är där. Rensa i skafferiet iaf, för just nu ramlar allt bara ut, så fort vi öppnar..

Nej, kudden väntar på mitt huvud (som värker..)!

Elton lagar mat!

0-33c422e482b3b85bb25f57bba28e558a.png

Elton lagar mat! :)


Bilder - Bullbakning


Nätterna

Elton har börjat sova riktigt bra igen, på nätterna! I förrgår natt sov han 20-07 i sin säng, utan ett ljud. Och i natt sov han 20-07, dock kom han till oss 01:30.

I går hade vi en riktig mysdag! Först frukost, med tända ljus som vanligt! Sedan kom gammelmormor. Försökte få Elton att sova, men han vägra verkligen.. Efter 2 timmar somna han, men sov inte äns en ½ timme. Typiskt!
Efter fika for jag och gammelmormor på Expert, min nya telefon (SonyEricsoon C901) krångla med kameran. Men de gick smidigare än jag trott! Jag fick en ny telefon direkt, fixa lite papper och sedan var de klart :) Skönt!
När vi var där, ringde Roger till gammelmormor och bad oss köpa med grejer till bakning. Karl hade fått fnatt och ville baka bullar(?!) :) Och så fick de bli!
När vi kom hem baka vi bullar, hela lilla familjen. Jättemysigt och Elton tyckte de var superkul! Vi oxå, speciellt Roger :) Självklart blev de bus medans bullarna jäste. Och såklart blev de iskall mjöl och nybakta bullar, senare på kvällen! Elton åt två stora, han tyckte nog om dom! Och Roger var så stolt, att han lyckades så bra med sina allra första bullar! :)
Efter baket fick Elton ett bad, man blir ju kletig av bullbak! Roger plocka undan medans, guld värt!

Resten av kvällen satt vi i soffan, med lite popcorn och film. Först Johan Falk, sedan The Road. The Road var, ja, jag vet inte.. Ganska bra, tror jag! Väldigt bra skådespelare och bra "sminkat". Dock fick jag ont i hjärtat, man blir sådär stressad och rädd. Haha! Jag fattar inte varför jag utsätter mej för sånt, när jag vet hur jag reagera.
Vi kom inte i säng förrän 00:30, vilket är påtok för sent! Vi måste verkligen lägga oss tidigare..

Elton sover, han somna ju i min famn, så nu ligger han i sin säng. Men han verkar sova oroligt, hoppas bara han sover ett tag till. För han behöver de, han klara inte hela dagen med bara en ½ timmes sömn!
Roger är hemma på lunch, så de är väl bäst att jag är lite social ;)

Sittandes

0-5e0e1c6e5a0e128fe67c570b1366ab72.png

Jag och Elton satt i soffan, efter fruktstunden, tyckte att han blev väldigt tung.. Han hade somna sittandes, i mitt knä :) Sötlök! Nu ligger han i sin säng och sussar sött!


Morronmys!

0-518cd1280c88988fd7657b0db8fe21a8.png

Morronmys!


Popcorn

Jag har precis poppat lite popcorn och nu blir de film eller vi ska fortsätta se Johan Falk, som går på tv. När de är slut ska jag hoppa rakt ner i våran nybäddade säng, underbart! :) Blir mer bloggande i morron..

Tävling

 

  

Jag deltar i utlottningen om ett presentkort värt 500kr från Familjesmycken hos Tant Ulrika

Konstig

I dag har varit en konstig dag, vet inte varför, men de känns så!

Elton var jätteduktig även i natt, sov i sin säng och kom till oss 07. Sedan sov vi vidare till 08, underbart! Klev upp och åt mysfrukost, alla tre! Känns som att de var ett tag sedan nu..
Efter frukosten blev de massa bus och ett långt försök att få Elton att sova. Börja redan vid 11, då de bara var grin och trotts! Klockan 13 kom gammelmormor, inte äns då sov Elton.. Då gav vi upp! Fixa lite Våfflor till lunch i stället. Var jättelänge sedan vi åt de och de syntes på Våffeljärnet ;) haha! Men, goda blev de! Elton åt hela 1½ Våffla! Med sylt och grädde såklart, som de ska vara!
När lunchen var i magen, klädde vi på oss och for på Expert. Både jag och Roger var ute efter en ny mobil. Vi visste redan vad vi ville ha, så de var enkelt! Men, nu i kväll när jag satt och fixa inn alla nummer och så. Upptäckte jag att kameran är glapp! Så nu är jag inte alls på bra humör.. Man förväntar sej ju ändå att grejerna ska fungera. Skit! Så i morron ska jag dit och ha en ny!
Var även in på Ica Maxi och handla lite. Elton fick kex och en slipover av gammelmormor. Så fin! Kommer att passa perfekt på vår fina kille! :)
Sedan var vi på Jula, köpte lampor och leta en pulka åt Elton. Hitta tyvärr ingen, dom var tydligen slut. Typiskt!
När vi kom hem fika vi lite innan gammelmormor skulle hem. Och då klockan var så mycket, fick inte Elton sova nått. Vilket blev en heldag utan sömn.. Hua! Men, dagen har gått bättre än vi trodde. Lite små grin och så, men inte alls som de "borde" vara.
Strax efter 19 fick Elton krypa ner i sängen och några sekunder senare sov han! Men när jag la på täcket och släckte lampan, vakna han igen.. Öppna dörren och tände igen, så somna han om ;) haha!

Roger sitter och fippla på med sin telefon, som ett litet barn på julafton! :) Jag halvkollar på en film, har sätt den, så de gör inget.. Funderar på om jag ska krypa ner i sängen i stället. Är mest irriterad nu! Blir alltid krångel när jag köper telefoner.. Men i morron ska jag åka dit direkt och fixa de!

Tävling

Jag är med och tävlar om en valfri Lundmyr body/tröja från www.tuffatilda.se
Tävlingen finns hos www.ninninusens.blogg.se !


Bilder - 100122

Nybadad kille läser ny bok! :)

Pappa och son bus, Elton skrattar tills han inte orkar mer :)

Sötlök!


Menat

Blev inte alls som de var tänkt i dag.. Var menat att Frida och Arvid skulle komma hit på bus och middag. Men tidigt på eftermiddagen skicka Frida ett sms och sa att Arvid hade spytt :/ Och fler gånger blev de, så lill Arvid har nog åkt på magsjuka. Stackarn!

Så de blev inga gäster i dag. Men Tacopaj blev de iaf! När Roger kom hem, gick jag och Elton på lill Ica (fick bli vagnen i dag, pulkan fick stå där den stod). Roger fixa en ny lampa till köket (Elton gjorde ju sönder den vi hade där) och stekte köttfärsen. Så när vi kom hem från Ica var de bara att fixa pajen och in i ugnen. Blev en väldigt sen middag i dag..
Och har man bjudit på middag så har man, så jag kila upp till Frida med en tallrik. Tror att de var uppskattat och hon dog ju iaf inte, för vi har pratat på MSN ;)
Jag tyckte dock inte att de blev gott. Men Roger och Elton åt tills de tog slut. Elton mumsa i sej en hel tallrik och en massa sallad! Skönt att matvägrandet har släppt. Nu är de nästa tvärtom, att man får säga stopp i stället. Men hellre de!

I kväll har vi hunnit med bus, hängt tvätt, plocka ihop, dammsuga, läst böcker (X antal gånger..) och myst. Nu ligger prinsen och sover, somna helt själv igen!
Roger duschar och jag sitter här ;) Ska fixa lite bilder och läsa bloggar, sedan är de filmdags här. Vi ska se Wallander!

Lockigt

När Elton var mindre, hade han lockigt hår.
Men ju längre hår han fått, desto mindre lockar har han fått..
Men, när han badar/duschar blir han superduper krullig! :) Och de är så sött!
Dock försvinner de så fort han rör sej nästan..



Dåliga bilder, man han vill inte riktigt stå still ;)


Bilder - 100121

Elton äter tonfisk till frukost :)

Påväg hem från Kyrkis!

Elton gör så här hela dagarna :) Riktig pussmun!

Pappas mössa :)

Spännande reklam ;)


Ändå

När Elton sovit klart i går, gick vi på Kyrkis. Mycket barn, men inte för mycket. Men man har ändå ont i öronen och huvudet, när man går därifrån! ;)
När Roger var påväg hem från stan, ringde han och "beställde" kyckling och strips. Så, han fick väl de! :) Blev sen middag i går.. Men Elton åt en hel kycklingfile och massa strips :) Dock sluta middagen inte allt för bra, då Elton var övertrött och tömde glaset upp och ner. Hmm!

Nattningen gick lika bra som dagarna innan. Men efter 1½ timme, vakna Elton och grina. Var länge sedan han gjorde de nu. Och han vägra somna om. Roger fick natta om flera gånger..
Efter många om och men, kom jag in i duschen och gick och la mej. Klockan var redan 00:30 innan jag kom i säng :/ Jag/vi som skulle lägga oss i tid. Vi lägger oss alltid påtok för sent nu. Säger att vi ska lägga oss tidigt, men de är sällan vi kommer i säng före 24..

Trodde ju att natten skulle bli jätteorolig, men Elton kom inte till mej förrän 07 i morse. Sov hela natten, i sin säng och utan ett ljud! Vi låg kvar till nästa 08, alltid lika skönt! :) Vi dela kudde och jag klia Elton på ryggen.

Nu på förmiddagen har de varit gnälligt, som vanligt.. Men märkte att de är 2 till tänder på G, nere. Hoppas att gnälligheten har med tänderna att göra, så de sluta när dom är uppe!
För att få Elton på bättre humör, fick han sej ett långt bad :) Han fick säga till själv när han ville kliva upp, så jag tror han bada i 30 minuter. Hans fötter var som russin när han klev upp! :)

Nu ligger prinsen och sover, han har snart sovit i 40 minuter. Jag hoppas han sover ett tag till, för de behöver både han och jag!
Roger är hemma på lunch. Men jag väntar och äter tills Elton vaknar, så han får sällskap! :)

Prata med Frida på MSN nyss, blev bestämt att dom ska komma hit och käka middag med oss :) Bestämde i går att vi skulle äta Tacopaj och så får de bli!
Ska på lill Ica och handla och även hinna med lite bus innan middagen. Så vid 16 kommer Frida och Arvid. Innan dess måste jag plocka ihop lite och dammsuga! Kanske borde börja nu, men soffan är så skön just nu..

Muta

Här är de sura miner, Elton alltså! Så, nu ska jag muta med ett bad ;)
Och hoppas på bättre miner!

En "gamma"l bild - 100119


Hjalmar Elton Melvin Englund Gidhammar - Mamma och pappas lilla prins!


Lunarstorm

Haha, jag fick en fix idé och var bara tvungen att kolla Lunarstorm! :) Ända andledningen att jag har kvar de, är att jag har en massa blogginlägg där, som jag gärna vill ha kvar (kul att läsa om massa år!). Så nån dag tänkte jag kopiera dom och spara, sedan ryker Lunarstorm ;) Tänk när man "hände" där, sjukt länge sedan! Sa nyss till roger: Dåtidens Facebook, haha!




Grina

Jag ger upp för kvällen! Elton sover jätteoroligt. Nattningen gick superbra, han somna direkt! Men, 21:30 vakna han och grina. Ville inte alls ligga i sängen sin. Så jag tog upp han i famnen, dock var han redan klarvaken. Så Roger natta om han, två gånger. Men nu är han vaken igen, grinar och vill inte alls sova.
Så nu väntar duschen för min del, har sagt de hela kvällen.. Efter duschen blir de direkt ner i sängen, antar att natten inte alls kommer att bli bra.

Mer och bättre bloggning i morron, även bilder!

Inte

Natten var inte lika bra som den innan.. Men nästan, Elton kom till oss vid 04. Dock sov han "bara" till 07, men när man är van en timme till, känns de segt! Vi har blivit för bortskämda, helt enkelt..

Eftersom att vi var uppe en timme tidigare, hann vi se en timmer mer på Vakna med the voice ;) haha! Elton är så rolig, han pekar på tv:n (han kan inte slå på den, för vi har tejpat igen knappen, annars slår han på och av hela tiden) och kommer med tvdosan. Sötlök! :)

I morse innan vi bytte blöja, hann Elton se fruktskålen och gav sej inte. Så, han fick en banan. Åt hela! Vid frukosten trodde jag aldrig att han skulle äta nått. Men tji fick jag, så jag teg!
Han åt en hel macka, 4 falukorvsskivor (var menat som pålägg), en liten tomat, tonfisk med gaffel (jag hade de på mackan, men Elton var snabb och tog gaffeln, haha) och ett glas mjölk!

När han åt så mycket, fick han ingen gröt nu innan han la sej. Vi åt ju frukost efter 09, så jag tro inte att han behövde nått mer, just nu!
Roger är hemma på lunch nu, han har slutat för dagen egentligen. Men han ska in till stan istället, han ska vara där 01. Och kommer nog inte hem förrän sent på eftermiddagen.

Innan frukosten råka Elton göra sönder fönserlampan i köket.. Kylskåpet står precis vid fönstret, så när Elton skulle hjälpa till att ta ur mjölken, åkte kylskåpsdörren mot lampan i fönstret :/ Krasch sa de och tusen bitar på golvet. Och Elton mitt uppi de. Men de gick bra, Elton verkar inte ha fått på sej nått iaf!

Jag och Elton funderar på om vi ska gå på Kyrkis, tror faktiskt de. Skulle vara skönt och komma ut från lägenheten och att Elton får leka av sej lite!
När Elton har sovit klart blir de lunch (korvstroganoff från igår, Elton älskade ju de!) och efter de går vi nog :)


Bilder - 100120

Elton tar en morronpromenad med voven ;)

Morfar och Elton!

När man har sovit, blir man sugen på frukt och i dag blev de vindruvor.
Eltons favorit!

Bus!

Efter badet blev de några fler vindruvor :)

Söt som socker!


Själv

I kväll somna Elton helt själv, igen! För tredje kvällen i rad, utan gnäll och grin, på 5 minuter :) Så duktig!

I natt hade vi bästa natten på länge! Elton somna 21:30 (dock lite sent, men han sov ju 4 timmar på dagen!) och sov i sin säng hela natten, utan att äns grina efter snutten eller tutten. Kom över till mej vid 07 och sedan låg vi och drog oss tills 08!
I dag har vi inte gjort många knop alls, igenting egentligen! Men på eftermiddagen kom morfar och hälsa på en snabbis, ät två mackor och tjusa med Elton :) Han hade jobbat och skulle hem igen, så därför de blev en snabbis bara. Men Elton var lika glad för de!
När Roger kom hem fixa han Korvstroganoff och ris, underbart gott som vanligt! Elton åt en överfull tallrik och ville ändå ha mer. Men jag våga inte ge han mer, haha! :)
Elton och pappa tog en dusch, medans fixa jag undan här hemma och dammsuga. Skönt!

Nu sover prinsen, han har fortfarande inte gjort ett ljud i från sej. Hoppas vi får en lika bra natt igen!
Jag och Roger håller på att se Sommaren med Göran, vi har sätt den på bio redan. Men den är så rolig! Bäst är: De är hingsten från stallet! Haha :)


Bilder - 100119

Morgonbad!

Årets första semla - Mycket god, tyckte Elton! :)


Tydligen

Elton tyckte tydligen inte att de räckte med 3 timmar, utan han slog på stort och sov i 4 timmar! Helt otroligt. Han sov ända tills Roger kom hem från jobbet, vid 16. Tok! :)
Jag fixa middagen, i dag igen! Har lagat mat många dagar nu. Har tydligen snott Rogers jobb.. Men han ska snart få tillbaks de ;)
Även gammelmormor kom på middag. Sedan for vi två och handla, stor handla. Medans hade Elton och pappa Roger busat och skrattat ikapp, nonstop i två timmar! :) När jag kom hem fika vi semlor och myste i soffan. Elton älskade semlor!
Eftersom att Elton sov så länge i dag, var han inte alls trött vid 20, när de egentligen är läggdags. Så vi sköt på både gröten och nattningen.
Men vid 21:30 tyckte vi att klockan var nog, så vi testa och lägga ner han ändå. I sin säng. Blev lite grin, i några sekunder. Sedan sov han ;) Utan att vi var där inne! Kanske att han börja somna helt själv nu, jämt?

Jag och Roger ska kolla på film och äta jordnötter. Får se hur länge jag orkar. Mitt huvud håller på att sprängas och jag är supertrött!

Falskt

Falskt alarm, prinsen sover fortfarande! :)
Undra när han tänkte vakna? Och somna för natten? Hmm..


Sover

Elton sover fortfarande(!). Han har sovit i 3 timmar, 3 timmar! Inne dessutom. Ute sover han alltid minst 2 timmar eller mer. Men inne sover han 1 timme, max!

De blev inte alls som tänkt i dag! Vi hade ju bestämt med Karla och Theodore, att vi skulle på Kyrkis. Men då jag vägrar väcka Elton, fick vi ställa in. De är ändå bara jag/vi som får igen, när Elton inte får sova klart. Väcker vi han, är hela dagen förstörd och de är bara grin tills han får sova för natten. Dessutom går nattningen inte alls som den ska, utan han har ännu svårare att somna.. Så, de är bäst att han får sova klart!

I stället för får vi sattsa på Torsdag, då kanske de blir Kyrkis. I dag får vi busa hemma, plocka fram kritoran och måla lite :)
Har glömt och ringt gammelmormor, så de blir nog ingen simning i dag.. Skulle vara skönt och komma igång igen, men idag har jag ingen större lust egentligen..

Nu tyckte jag att jag hörde Elton, bäst att kika :)

Värst

Elton har sovit värre än värst i natt.. Han hara bara rullat runt och mesta dels legat vaken. Så i morse när vi vakna, var jag allt annat än pigg..
Elton sprang till tv:n, han är så glad att Vakna med the voice är tillbaks! Haha :) Han älskar verkligen de! Och när reklamen går på dagarna, för Vakna med the voice, stannar han upp och dansr. Sötunge!

Efter frukosten fick Elton ett bad. Han råka (faktist sant!) spilla ut ett glas med mjölk. Över hela sej och golvet.. Så de var behövligt med ett bad! Och inte blev Elton ledsen för de inte ;) Han älskar ju att bada!

Gammelfarmor och gammelfarfar har nyss farit. Dom kom in på en snabb kopp kaffe och såklart en snus på Elton. Dom skulle lämna in bilen på servic, därför de bara blev en snabbis. Men de var nog lika bra, för Elton var jättetrött! Somna direkt när jag la ner han, duktiga killen!
Elton sover fortfarande, men lär nog vakan snart. Roger gick precis på jobbet igen. Jag ska slänga på mej lite mascara och dra borsten genom håret. För när Elton vaknar ska vi gå på Kyrkis med Karla och Theodore :)


Bilder - 100118

Nyss varit och handlat på lill Ica :)

Jag kan gå själv, mamma!
(Han var jätteduktig och klättra upp för alla trappor, helt själv!)

Hjalmar Elton Melvin, sötast i stan!

Lite russin, bra reklam och en skön stol. Eftermiddagen är räddad! ;)

Elton och pappa Roger busar under täcket, haha!


Stolt

Jag är så himla stolt över Elton! I kväll efter att gröten (en hel portion!) var i magen, jamasen på kroppen och de var dags för nattning, bestämde vi att Elton skulle få försöka somna själv. Vi pussa, krama och sa god natt. La ner han i sängen, lät lampan vara på och gick ut. I första pausen på Familjen Annorlunda (ungefär 20:10), gick jag in och kolla han. Behövde egentligen bara komma nära sovrummet, för att höra prinsen snarka! :) Så de gick bättre än väntat, mycket bättre! Vi får väl se hur de går i morron kväll..

När Elton sovit klart efter lunch, klädde vi på oss ändå. Hämta pulkan och gick bort till pappa Roger :) Sedan vidare på lill Ica, handla ägg och mjölk. Vi (okej, Roger..) skulle nämligen göra hemmagjorda köttbullar!

Har varit väldigt gnälligt hela dagen i dag, mest grin. Letande efter tutte och snutten, som alltid lyckas försvinna. Hur än man gör!
När Roger kom hem fixa han middagen: pärmos, köttbullar, brunsås och lingonsylt. Allt hemmagjort, så klart! Blev mycket gott och Elton åt 8(!!!) stycken. Så pappa Roger fick MVG ;)
Resten av kvällen har Roger och Elton busat järnet, Elton har skrattat hysteriskt! Så underbart att se dom :)

Jag har suttit klistrad i soffan hela kvällen.. Först Familjen Annorlunda, sedan Spårlöst och tillsist Medium.
Dom två första programmen får en verkligen att fundera! Först är man ganska glad (förstår mej rätt nu) att man har ett barn! Jag har nog "jobbigt" med Elton och bara tanken på att ha fler Elton, gör mej mörkrädd. Helt ärligt! Jag vet nu, att jag inte vill ha fler barn, just nu! Elton har vilja och trots att de räcker till 10 stycken.
Tänk om jag skulle må som jag gjorde med Elton. Spydde till vecka 16, gick ner 10 kilo, var trött som en gnu, orka inte med nått (mest i början) och gå upp 40 kilo! +att ta hand om en 1½ åring, som inte gör annat än testar alla gränser som går att testa.. Hua! Jag skulle aldrig palla de ;) Men, om några år vill jag gärna ha fler barn. Eller ett till, en lillebror till Elton! Självklart spelar de ingen roll vad vi får, men både jag och Roger tror att vi bara kommer få pojkar. Hur många barn vi än får!

Till Spårlöst satt jag och grina som ett barn, som alltid. Jag har alltid varit så, men sedan jag fick Elton, har jag blivit ännu värre! Bara tanken på att lämna bort sitt barn, fy..
När man ser sånt, blir man så glad över de man har!

Nu har Roger lurat i mej (ja, han tvinga mej!) 2 hårdbrödmackor med tomat, lök och Herbamare. Sjukt gott! Men kanske inte så bra, så där precis innan man ska sova.. Men gott var de! ;)
Elton börja vakna till nu, så vi ska förflytta kropparna från soffan till sängen i stället!

Rolig

Elton är bra rolig han! För ett tag sedan la jag ner han i hans säng, eftersom att de bara var grin och gnäll när han var vaken.
Han börja grina och ville inte alls ligga ner, så jag tänkte att jag lägger mej i sängen, brevid han. Men de gick inge vidare alls.. Efter ett tag gav jag upp och lät han ligga där, han blev knäpptyst och 2 minuter senare sover prinsen! Haha, tokunge :)

Natten har varit jätteorolig. Känns som att dåliga/oroliga nätter är tillbaks (inte alls dåliga som förut!). Jag hoppas verkligen att de vänder snart igen!

Vi har inte ens fått på oss några kläder eller bortstat tänderna i dag. När Elton vaknar ska vi väl fixa de, sedan kanske vi går ut. Inge peppad alls till de, de snöar och är mulet. Men termometern visar bara -3, så vi borde passa på. Sägs att de ska bli kallt igen..
Dessutom måste vi ha mjölk, helt slut här hemma. Och Elton älskar ju att åka pulka! :)

Resten av dagen får vi se vad vi gör mej..

Bilder - 100116 & 100117

Elton väntar på pappa/morfar, så vi kan åka på Birsta!

Mitt i ett "nästan" fall, han höll sej på benen :)

Så här tokig kan våra frukostar se ut ;)

Borsta tänderna är dagens första höjdpunkt, enligt Elton! :)

Utebus!

Arvid och Elton ville inte alls vara med på bild i dag..


Lunchen

Efter att Elton sovit klart och vi fått lunchen i magen, klädde vi på oss och gick ut! :) Först en snabbis på lill Ica, sedan intog vi pulkabaken! Helt lagomt brant, för Elton (och oss)! Elton tyckte de var så roligt, vifta med armarna och skratta högt :) Så underbart skratt!
Efter en timmes bus i snön, börja Elton grina och ville inte alls busa mer. Tror inte att han sov länge nog.. Så, vi fick gott gå in igen. Rödblommiga och fikasugna!
Inne tog vi lite saft och Tigerkaka (dock köpt..), Elton gnällde vidare även inne. Så efter middagen muta vi med ett bad, vilket gav glada miner igen ;) Men precis när naglarna var klippta och kläderna av, fråga Frida om vi ville komma upp och busa. Arvid hade svårt att hålla sej vaken och var i behov av bus. Så vi kila upp dit i stället och badet fick vänta. Blev först grin, då Elton insåg att de inte blev nått bad. Men så fort han fick på sej jackan förstod han att vi skulle ut, var de okej igen! :)
Hos Frida och Arvid blev de massa bus, men pojkarna hade lite svårt att dela med sej ikväll. Så lite sura miner blev de ikväll, men med tanke på hur trötta dom båda var, var dom ganska snälla ändå!

Hemma blev de direkt till badet (för att vi skulle "hinna" med oss..). Men badet blev inte alls som tänkt, utan Elton börja grina hysteriskt och ville inte alls bada.. Så de blev jamas och gröt direkt.
När Roger gick för att natta, börja Elton tokgrina(?). Han hade tydligen sätt en annan tutte, som han ville ha. Så efter att dom bytt tutte, somna han direkt. Sötunge! :) Elton somna innan 20, tyst och snällt.

Jag haft fortfarande inte kommit in i duschen(?), så jag ska snart pallra mej dit, innan de är dags för sängen. Elton verkar ha en massa mardrömmar, vaknar och grinar lite titt som tätt. Får väl se hur natten blir..

Söndag

Redan Söndag, tycker att veckan har gått väldigt fort! Hela Januari har egentligen gått fort..

I morse vakna Elton strax efter 08, men vi låg kvar till 08:30. Bytte blöja, myste i soffan, fika, fixa undan frukosten, tvätta lite, vek tvätt, borsta tänderna, lite kläder på kropparna och bus, är ungefär hela vår förmiddag :)
Nu sover prinsen, somna nyss. Roger kika på nått otroligt ointressant på tv:n och jag ska snart hoppa in i duschen. Så fort jag får orken till de! ;) Först ska jag hänga tvätten..

När Elton vaknar och vi fått i oss lite lunch, ska vi gå ut. Ut och åka lite pulka! :) Är bara -3 grader i dag, så vi måste passa på! Innan de blir kallt igen..

I dag far Martin till Göteborg, i morron rycker han in i lumpen. Hua, konstiga tanke! På 2 hela månader, kommer vi inte alls att ses.. Min lillebror! Men, jag vet att han kommer ha jätteroligt! :)


Jäklas

Blogg.se jäklas! Fick byta till Firefox och här verkar de funka lite bättre iaf.. Får se hur de går.

I morse när Elton vakna, kom moster Louise och hämta han direkt. Elton flina större än störst! Jag och Roger låg kvar och drog oss. Dom busa, myste i soffan till tv:n och plocka tillomed ur diskmaskinen. Tänk vilken lyx! Så skulle de vara varje Lördag ;)
Frukost med tända ljus. Elton åt hur bra som hällst i morse, inte bara av skinkan, utan oxå av allas mackor ;) Huvudsaken är att han äter iaf!
Sedan fixa vi på oss lite kläder, borsta tänder, packa väskan och gick ut. Åkte på Birsta med mamma/mormor, Martin, Melker, Gina, farmor/gammelfarmor och farfar/gammelfarfar. Där fika vi och kika runt lite. Elton fick med sej 3 bodysar hem (en vit, en brun och en mörkblårandig. Tycker om att han body under, så man slipper "glipan"). Jag hitta ingenting, som vanligt!

Var menat att vi skulle äta hejdå middag för Martin, i dag. Men de blev inte alls som de var tänkt! Martin och Gina skulle tydligen på hockeymatch och vi blev längre än tänkt på Birsta. Så de blev en hejdå middag utan Martin.. Mycket konstigt! Och känns änu mer konstigt att jag inte hunnit sagt hejdå till han. Han ska ju ändå vara borta ett bra tag!

Men, middagen blev jättegod iaf! Och de är alltid mysigt när vi träffas "allihopa". När besöket for, slappa vi alla tre i soffan. När jag vilat upp mej, tog jag mej ann diskberget ;) Så skönt när de är gjort!
Sedan hann vi bara me gröt och jamas, innan nattning. Elton somna snällt, medans vi kolla på Robinsson. Prinsen sover fortfarande, har inte gjort ett ljud i från sej än. Jag och Roger kollar på film, nån komedi på 3:an. Verkar rolig! Så de är väl bäst att jag ägnar lite mer tid åt filmen, än datron ;)


1/4 är snart gjord, lätt att vi klarar de här!

Kommentarer

Självklart får man tycka vad man vill!
Men, om man nu ska säga vad man vill, kan man iaf vara så stor på sej och lämna namn. Fegt!

Varför jag skriver så här, jo för att jag fick den här fina kommentaren för nån dag sedan (hade inte tänkt visa den, men jag tycker att de är fjantigt..).

Vilken söt flicka ni har, men varför får hon aldrig ha kjol.

Skrattretande, hur lite en person måste ha att göra! :)




Bilder - 100115

Grabbarna bus :)

Nakenfis innan badet! :)


Klockan

I dag börja dagen klockan 08, Elton gav mej en puss och sedan tyckte han att vi skulle kliva upp :) Inge mys i dag inte!
Efter frukosten, som Elton knappt rörde, som vanligt, fick vi på oss lite kläder och busa. Dock har Elton inte alls haft en bra dag i dag, utan de har mest varit grin och gnäll. Han har nog inte riktigt vetat vad han vill själv häller..
Han somna tillomed innan pappa Roger kom hem på lunch, vilket är klockan 12. När prinsen vakna, grinig och inte alls färdig soven, kom Frida och Arvid hit. Då blev de andra miner iaf! :)
Massa bus, lite fika och ännu mera bus! Efter ett tag kom även Louise (som ska sova här i natt) och mormor/gammelmormor. Mormor/gammelmormor kom med blommor, de är tydligen Tulpanensdag i dag! ;)
Efter att besöket gått hem, beställde vi pizza och myste i soffan. Elton fick ett bad, sedan nobba han gröten, fick jamas och sedan ner i sängen. Innan 20, dessutom! En övertrött Elton hade mycket svårt att somna ikväll.. Har varit en massa spring i trappen ikväll, vilket inte gjorde de bättre. En timme senare sov han iaf, tjurunge! :)

När Elton somnat kika vi på Wallander - Skytten, helt okej. Åt chips och drack Coca Cola, som jag längtat! Nu har Roger börjat på andra filmen, Inglorious Basterds (stavas?). Kanske är bra, men jag är inte alls på humör för en sån film. Louise ligger brevid mej och sover. Elton vakna nyss till, men han låg ner, så han fick snutten och tutten. Verkar som han somnat om.

I morron kommer hela familjen hit, ska ju äta hejdå middag, innan Martin rycker in i lumpen. Mysigt att vi ska träffas allihopa! Men känns ändå konstig, att (lilla)Martin ska åka bort. Så länge, helt själv! Men, jag tror han kommer få jättekul och en upplevelse för livet. Han kommer passa perfekt där! :)
Resten av dagen får vi se vad vi hittar på. Mamma/mormor prata om Birsta, så vem vet..

Förrän

I morse vakna vi inte förrän 08:30! Dock sov Elton oroligt hela morronen, men han kompensera ju upp de ganska bra ;)
Hela förmiddagen var vi hemma och tog de lungt. Elton hann inte änns äta lunch, innan han somna. Tror han sov innan vi la ner han i sängen. Medans prinsen sov hann jag och Roger äta lunch, i lugn och ro! :)
När Roger gick på jobbet, somna jag till i soffan. Skönt! När Elton vakna, klädde vi på oss, trotas kyla och gick ut! Vi gick på Kyrkis, så Elton fick leka av sej lite :) Där var de lungt och skönt, få barn! Men Elton hade roligt och lekte hur snällt som hällst.
Vi hann bara hem och få av oss kläderna, så kom pappa Roger hem. Jag fick dock klä på mej igen och gå ut. Skulle posta ett brev och köpa mjölk, fy så kallt! Hemma hade pojkarna börjat med maten, Mackaronlåda.
Blev sen middag, då vi vänta på pappa/morfar. Men bilen krångla, så han kom bara in och sa hej, snusa på Elton och for. Tråkigt! Men vi se ju på Lördag, då vi ska käka hejdå middag innan Martin rycker in i lumpen.

Efter gröten fick Elton ta en oväntad dusch, han fick nämligen bajs överallt. I håret, under hakan, benen, hela bodyn och byxorna..
Blev bara en snabb dusch, eftersom att de var dags för nattning. Blir ett längre bad i morron i stället! :)

Nu sover prinsen, somna strax efter 20. Jättesnällt, i sin säng. Jag somna i min säng, jättesnällt ;) Roger kom och väckte mej lite innan 21 och sa att de var Glee.
Jag ska ta mej lite fika eller iaf några vindruvor och kanske lite te. Sen, jag vet!

Bilder - 100113

Dålig med bilder i dag..

Morronmys!

Tycke att de blev väldigt tyst! Då hade Elton krypit upp i soffan och kikat på reklam :)

Efter ett tag var han tvungen att byra hörn :)

Mamma och pappas stora kille!


Eftermiddagen

I dag har eftermiddagen gått superfort!
Elton sov lite över 2 timmar(!!), vilket är jättebra för att vara han. Iaf då han sover inne, då sover han max 1 timme. Ute sover han alltid 2 timmar eller mer. Hoppas att de blir lite varmare ute snart, så han kan sova ute igen!
När Elton vakna, bytte vi bajsblöja nummer 5,6,7 och 8. På bara en liten stund! Vet inte var de är, men i dag har de gått åt en massa blöjor! Tyckte att jag såg att de är en till tand på G, men han har ju aldrig varit såhär dålig i magen innan. Inte ens när han fick 6 tänder på samma gång..
Han har dessutom ätit dålig i dag. Ända som går i han är frukt. Så i dag har han ätit av alla sorter ur fruktskålen, banan, päron och vindruvor (okej, han skippa äpplet..). Tur att han får i sej nått iaf!
Medans vi vänta på att pärerna skulle koka, tog jag och Elton och baka. Blev Tigermuffins, igen! :) Elton verkligen älskar att baka! Hjälpa till, vispa, röra om och framförallt: smaka! :)
Så efter middagen (blev Lappskojs i dag, min absoluta favorit!) tog vi en varsin varm muffins och ett glas mjölk. Oj, så gott!

Sedan har vi hunnit med massa bus, Elton har sprungit runt naken hela kvällen (och inte kissat på golvet en ändå gång!), pussat och kramats en massa! :)
Nu ligger prinsen och sover, tog ett tag och natta ikväll. Han vägra varnaner, utan rulla runt, tar ut tutten och vill inte alls sova. Efter ett tag sköt jag hans säng mot min, strök han på armen och då somna han. Snällt och tyst!
Min stora prins, han ligger här brevid mej och snarkar ;) Har sagt åt han att han ska gå och lägga sej, men han väntar på mej. Tok! :) Så de är väl bäst att jag rundar av, lika bra och ta vara på dom timmar man får. Och i natt ska jag sova bättre!

Okej

Även fast Elton sovit helt okej i natt, har jag och Roger sovit oroligt. Vet inte vad de var, men båda har vaknat en gång i timmen ungefär. Jobbigt, då Elton ändå sover!

I morse vakna Elton lite efter 07 och oj, så trött jag var! Dock klev vi inte upp riktigt då, utan gosa under täcket, ett bra tag. När de var dags för frukost tyckte Elton att nått var konstigt, då pappa Roger inte kom hem på frukost. Men, tiden går fort, så snart äter vi frukost varje dag tillsammans! :)
Precis vid lunch, kom Martin (tror att han kände lukten av korv!). Ingen blev gladare än Elton :) Så vi fixa lunch, stekt falukorv och mackisar, så himla enkelt och underbart gott! Självklart kom även Roger hem på lunch.
Efter lunch var de dags för Elton och sova. Så skönt nu, för vi lägger bara ner Elton i hans säng, så somnar han!
Jag passa på och duscha medans Martin ändå var här. Elton sover fortfarande (han har sovit bra precis en timme nu, så han lär nog vakna ganska snart). Martin fore precis hem. Jag ska vika lite tvätt och om jag har tur, kanske jag hinner läsa nån sida i boken (som jag aldrig hinner läsa ur..), innan Elton vaknar.
När prinsen vaknar, tror jag att vi ska baka lite. Och eftersom att vi är proffs på Tigermuffins nu, så får de nog bli de ;) Gott och enkelt! Kanske vi tillomed gör lite extra, så vi kan slänga i frysen?

Resten av dagen får vi se vad vi gör med. Vi går nog iaf inte ut i dag, är -14. Förhoppningsvis kanske de är varmare i morron, så vi kan åka lite pulka då!

Bilder - 100111 & 100112

100111

Kolla in Eltons snygga klädstil ;)
Påsen han har på huvudet, är från gardinerna jag höll på att stryka. Haha!

Mys framför Nicke Nyfiken


100112

Kolla in Eltons frisyr vid frukosten! :)

Snön är rolig!

Smakar gott gör den oxå..

Fikapaus

Elton hjälper Martin med viktiga saker på datorn!


Skrek

I natt vakna vi av att Elton skrek, vi flög upp ur sängen och fatta nog inte riktigt vad de var. Men Elton måste haft en väldigt otäck mardröm, för han sov när jag lyfte över han till oss. Resten av natten sov han ganska bra. Efter en ganska orolig morron, vakna prinsen vid 08. Vi slog på tv:n och såg barnprogram. Mysigt!

09 kom Roger hem på frukost. Elton åt 2 hela mackor, var länge sedan han åt så bra på morronen.
Efter frukosen plocka vi ihop här hemma, tog disken och slog på några tvättmaskinen och hängde dom.
11 kom Martin hit, tror att Elton höll på prata ihjäl han innan han äns kommit in genom dörren :) haha!
När Martin och Roger for in till stan, klädde jag och Elton på oss. På med overollen och storskona. Gick ut i solen och åkte pulka. Efter en sväng runt husen, gick vi på lill Ica och hanlda bröd och festis. Hemma satte vi oss på bron och fika. Dock hade solen försvunnit då, synd!
När vi kom hem var Martin här igen! :) Till Eltons stora förtjusning! När Roger kom hem tog vi och fika en macka.
På eftermiddagen kom farmor/gammelfarmor, farfar/gammelfarfar, Louise och Gina. Gott fika hade dom med sej oxå ;) Även mormor/gammelmormor kom senare. Elton triv verkligen när de är mycket folk, han kan visa sina "konster" och alla kollar på han och skrattar. Sötlök! :)

Jag, mormor/gammelmormor och Gina var och handla innan middagen. Så de blev sen middag i dag.. Men god blev den! Elton åt tyvärr inget..
När disken var gjord, satte jag mej i soffan och kolla på Unga mödrar. Elton nobba gröten totalt i kväll, smaka inte äns på den.. Han har ätit dåligt hela dagen i dag! Elton somna jättesnällt i kväll. Skönt för alla tre!


Nu är de nedräkning!
Ska bli så skönt när de är över.


Sov

Elton sov lunch så länge i dag och när han väl vakna, var han på så dåligt humör. Precis som att han inte sovit nog.. Så jag bestämde att vi blev inne, solen hade ju ändå försvunnit. I stället muta jag Elton med glass och genast blev han på bättre humör! Skönt ;)
Vi hann med att tvätta alla täcken och kuddar, ta ner alla gardiner och busa lite, innan pappa Roger kom hem. Han fixa middagen direkt, hungrig var vi allihopa!
Efter middagen kollade Elton och Roger på Nicke Nyfiken, de är nog de ända Elton sitter still till, iaf ett tag! Såg så gosigt ut där dom satt, i soffan och kramades. Jag passa på och fixa gardinerna. Hade sån tur att jag slapp lägga upp gardinerna, blev så glad att jag nästan börja grina. Haha! Är nog första gången jag köpt gardiner i rätt längd..
Hade bara tänkt gjort köket, men jag tog och strök alla och satte upp i alla rum. Blev ganska bra, mysigt! Men de ser ut som fan här. Har inte alls hunnit med mej nu på kvällen.. Men de tar jag i morron, en annan dag då!
Elton och Roger tog ett bad innan kvällsgröten. Innan nattnigen bädda vi nytt i sängarna, alltid lika underbart! Gick inte alls bra med nattningen i kväll. Elton bara grina(?). Han somna inte förrän närmare 21.
Jag har precis duschat, tagit ett glas te och 2 mackor. Sitter i morronrocken och småfryser. Funderar på sängen, vore en bra ide. Har blivit på tok för sent många kvällar i rad nu..

Bilderna fixar jag i morron!

Ännu

Elton hade ännu en bra natt i natt! Han sov i ett kör, ända till 07:30, i sin säng :) Jag har inte vaknat en ända gång, på hela natten. Vilket aldrig händer annars! Så även om han inte sov lika länge som han bruka, så vakna vi båda glada! :)
Elton kom över till mej ett tag och myste, jag klia han på ryggen och han gav mej en massa, massa pussar. En mycket bra start på dagen!

På förmiddagen har vi hunnit med en massa! Börja med att plocka undan alla tomtar och julsaker. Sedan åkte julgardinerna ner (bara ett fönster kvar). Så nu är de väldans tomt här och ljust. Har ju inte fått upp några nya gardiner än..
Sedan fick jag ett tokryck och börja tvätta alla kuddar och täcken. Så tvättmaskinen har gått varm hela dagen och gör fortfarande. Så skönt när man får en massa gjort och ändå är de massa kvar av dagen!

Elton ligger och sover nu. Men när han vakna, ska vi klä på oss och gå ut. Solen lyser och de är -0,2 grader ute. Perfekt väder för att vara ute och åka pulka! Hoppas bara att solen stannar kvar tills vi kommer ut, vore underbart.

När vi kommer in, måste jag fortsätta med gardinerna. För just nu ser de ut som att vi håller på att flytta, jättetomt! Skönt att få bort julen på ett sätt, men de känns så himla tomt. Men, de är positivt oxå, för snart är sommaren här! :) Och så jag längtar, tills allt är "normalt" igen..

Julen

Håller på att städa bort julen, blir jättetomt..


Snutten

Elton har ju haft, sedan han föddes, en snutt. En filt med ett tigerhuvud. Som alltid följer med, vart än han går. Som luktar apa, men är väldigt god att tugga på. Som har mycket sköna öron att pilla på, speciellt när man ska sova.

Men då den luktar som den gör, vill vi (speciellt jag) gärna tvätta den nångång, då och då. Men den hinner ju aldrig torka, då Elton alltid vill ha den (förut hade han den mest när han sov eller var ledsen. Men nu när han har varit sjuk, har haft fått haft den när han velat).
Vi har länge tänkt köpa en till, en i reserv. Speciellt i somras, då vi tappade den på stan. Trodde aldrig att vi skulle hitta den och jag var ensam hemma med Elton då. Panik!
Som tur var, hade ju nån snäll själ lagt upp den. Så vi hitta den, tack för de!

Elton måste ha världens bästa morfar eller så tröttnade han på vårat tjat. För en dag kom han med en ny snutt! Men de blev inte alls resultatet vi hade hoppats på..
Utan Elton kolla konstigt på den, våga knappt känna på snutten. Efter ett tag testa han iaf. Första han kände på, var öronen! Och självklart kändes den inte alls som den ska. Så den hamna på golvet lika fort..
Försökte flera gånger den dagen/kvällen, men han nobba den hela tiden. Mest när han var ledsen, då blev han tokig och han fick fel snutt!
Har testat den flera gånger nu sedan han fick den, men den duger inte alls. Så just nu ligger den på hyllan ovanför Eltons säng. Där ligger den bra, med alla andra nallar. Men nu nån dag måste jag stoppa in snutten i tvättmaskinen, så den kanske luktar lite bättre iaf.


Gissa vilken snutt som luktar godast? ;)


Bilder - 100109 & 100110

100109

Troy

Elton kom och hade hörselkåporna på sej, så Troy ville oxå testa! :)

Fick tyvärr inge bra kort på Elton medans dom var här..

Då Elton knappt såg nått, var vi tvungen att klippa luggen!
Innan

Efter!
Supersnett, men han har aldrig luggen så. Utan han har den jämt åt sidan. Så de syns inte ;)


100110

Martin och en övertrött Elton på bolwlingen! :)

Elton tyckte att pappa Roger spela bra!

Roger och Martin - Så glad dom ser ut..

Elton somna, tillslut!

Mormor/gammelmormor

Dom stora pojkarna, blev små pojkar så fort dom såg bilspelet..

Min mormor är verkligen bäst! Men, hon och barnbilstolar kommer inte alls överens. Haha! :)


Två

Nu har vi haft två mycket bra dagar på raken! :)

I förrgår natt sov Elton som en gud! Han somna 20:30, hur snällt som hällst. Vakna inte en ända gång på hela kvällen(!) och sov ända till 07, i sin säng! Dessutom kom han till oss och fortsatte sova till 08:30, otroligt skönt! Vi behövde de, alla tre.

Som vanligt blev de mysfrukost, med tända ljus och allt. Efter frukosten blev de dock lite smått stressigt. Therese, Johan och Troy skulle ju komma, men fick ett sms om att dom kom iväg tidigare än planerat.. Ops! Vi som satt i lugnan ro och myste på, med jamas och allt.
Så vi stressa på med städningen och tog snabbduschar, jag hann inte mer än kliva ur duschen, så var dom här :) Så jag stod i handduken när dom kom in, haha.
Men med lite kläder på hann vi busa, dricka kaffe och surra strunt, innan Elton var tvungen att sova. Vi passa på och käka lunch då, beställde hem. Gott!
När finbesöket for vidare, vid 15, slängde vi oss fort i soffan och slöa innan Elton vakna. Resten av kvällen slöa vi framför tv:n och en massa film.

Nu i natt sov Elton mindre än bra, mycket mindre.. Oroligt hela natten och på morronen (mellan 05-07) hade han tydligen legat vaken, säger Roger ;)
Efter en dålig start på morronen och fruosten i magen, kila Roger till Lasse. Jag och Elton blev hemma, så Elton skulle kunna sova. Men han vägra! Försökte en timme, till ingen nytta. Gick upp, gav han gröt och sedan ner i sängen igen. Försökte ytterligare en halv timme, men han vägra även då.. Så, han fick helt enkelt vara vaken.
Vi hade ju bestämt med mormor/gammelmormor att vi skulle och bowla 14, så 13:30 skulle vi fara och hämta Martin. Hann med lite fika innan vi for, även ett stort utbrott.. Hatar att jag inte kan kontrollera tårarna bättre, jag hatar de!

När trycket väl var lättat, kändes de ändå bättre. Iaf sådär! Vi for iaf till Birsta och hämta upp Martin och sedan vidare till bowlingen.
Gick inte alls bra för mej i dag, tror att största delen var att Elton var hur grinig som helst och jag kände mej bara stressad. Efter ett bra tag somna Elton i vagnen iaf. Dock gick de inge bättre för min del ändå..
De var premiär bowling för mormor/gammelmormor. Till en början gick de inte alls, men efter ett tag fick hon in en egen teknik, som ändå funka! ;)
Då Elton ändå sov, passa vi på och äta. Var jättekul att umgås en sist gång med Martin, innan han rycker in i lumpen (vilket är om exakt en vecka i dag..). Tänk, min lillebror ska ensam till Göteborg, ett helt år. Sjukt!

Efter bowlingen var vi en snabbis på Coop, gröten var slut. Sedan skjutsa mormor/gammelmormor och Elton in mej och Roger till stan. Vi skulle nämligen gå på bio!
Vi såg Har du hört rycktet om Morgans?, helt okej. Jag tycker egentligen inte att de spelar så stor roll vilken film man ser på bio, utan de är bara grejen. Att komma ut, köpa lite godis och umgås med Roger!
Medans vi var på bio, busa Elton på här hemma med mormor/gammelmormor. Hade gått jättebra!
När vi kom hem var de bara att fixa gröt, jamas och direkt i säng. Lite sent blev de i dag, men hur ofta går vi på bio?

Nu ligger fisen och sover. Roger ligger brevid mej och kollar på Johan Falk, jag kollar med ena ögat jag oxå. Ska snart krypa ner i sängen. Blev på tok för sent i går, kom inte i säng förrän efter 01. Hmm!

Men först ska jag fixa några bilder.

Ny header



Kolla så fint jag fått!
Även denna gång är de
Nina som har varit så duktig, tack igen! :)


Bilder - 100108

Elton sitter snällt på bänken och hjälper till med hans gröt! :)


Dåligt med bilder i dag..


Varför

Jag förstår inte varför Elton ska ha så svårt att sova på nätterna? Han sover oroligt redan från att han somna på kvällen, tills han kliver upp på morronen. Varje natt nu!
Ibland funderar jag om de är bättre att vi kliver upp tidigt och han i stället får sova 2 gånger på dagen. Men vem orkar de, egentligen..

Elton är så himla gnällig och grinig på dagarna nu. Och självklart förstår jag varför, när han sover så dåligt. Men de är mins lika jobbigt för de.
Han får sånna utbrott, när de inte går som han vill eller på 2 sekunder. Han ger sej verkligen inte häller, utan tårarna sprutar, han grinar/skriker sej hes och vägrar "komma och bli tröstad". Jag håller allvarligt på att bli tokig, på riktigt! Jag har aldrig träffat en unge (ja, nu ville jag använda ordet unge!) som är så envis och har ett sånt temperament, som min älskade son! Dock säger mamma/mormor att han är väldigt lik en unge som föddes för nästan exakt 22 år sedan.. Undra vem hon syftar på?

Jag kan säga som så, jag/vi längtar inte till 3års trotsen! För om de är sådär nu, hur ska de bli då? Jag vågar inte ens tänka på de..

Mellan alla grin, tjurigheter och utbrott, har vi ändå busat och myst på bra i dag. Mellan allt tok, är han så himla go! Skrattar sådär härligt, som bara små barn kan göra. Skrattet som gör en så glad!
Han spelar hockey med pappa, jag sitter bara brevid och flinar för mej själv, när jag ser hur glad båda mina pojkar är. Och hur glad jag är, som har dom där två pojkarna!
Han är så duktig och hjälper till när vi ska fika/äta, bär allt till bordet, tar fram sin stol och bara väntar glatt på att få hjälpa till.
Även fast han är tjurigare än tjurigast nu, älskar vi han bara mer och mer, för varje dag. Han är verkligen vårt allt och mer där till!

När Roger natta Elton, satt jag och läste på Mittuniversitetets hemsida, om olika utbildningar. Kollar en massa nu, innan jag bestämmer mej helt. Har inte hittat nått speciellt, men nått som jag kanske kan tänka mej iaf. Har beställt hem en katalog, tycker att de är lättare att bläddra, än att kolla på internet.

I morron får vi finbesök. Therese, Johan och Troy kommer då! Vi ska käka lunch ihop, busa en massa och självklart prata en massa strunt! :) Vi får väl se hur kallt de är, tillåter vädret, så kanske vi går ut.

På Söndag ska vi kanske och bowla med mormor/gammelmormor, Martin och Gina. På kvällen kanske jag och Roger ska gå på bio! Innan allt börjar..

Nu måste jag lägga mej under filten igen, fryser som en tok!

Start

Bra start på dagen.. Först råka jag hä ner sojan från skafferiet, en stor pöl på mattan. Kul! Sedan ser jag att min mobil är helt dö, vägrar starta. Och vi har inte ens varit uppe en timme, en väldigt bra start på dagen!

Bilder - 100107

Bakning på G - Elton hjälper till!

Självklart måste man smaka! :)

Jobbigt att vänta..

Klart! Vi har redan nallat ;)

Bus medans pappa fixar middagen!

Kolla in Eltons nya min, han kör den jämt! :) Haha!

Helt hysterisk! :)


Självklart

Vi har haft en riktig mysdag, självklart inne! Då de har varit närmare -30 ute i dag :/ Hua! Som tur var har Roger haft "telefonjour", då de varit så kallt. Så även han har varit hemma mesta delen av dagen, med oss. han gick ut efter lunch och kom hem lite efter 15. Men annars har vi myst på här hemma!

I morse efter frukosten, tog jag och Elton och baka. Vi gjorde Tigermuffins! Elton tyckte de var jättespännande att hälla i alla ingredienser, röra om och framförallt smaka (så klart!)! ;)
När bakandet var klart, blanda vi lite saft, fixa kaffe och te. Sedan mumsa vi i oss muffinsarna. Mycket goda! Tror att de är första gången jag bakar och de inte blir misslyckat, på ett eller annat sätt..

Efter lunchen sov jag och Elton några timmar, behövligt för oss båda! Dock var Elton lika grinig efter sovandet, som innan.. Men jag var iaf ut vilad och hade lite mer tålamod.

Annars i dag har vi bara busat, käkat fiskbullar och pärer (underbart gott, älskar de!), duschat och myst lite mera.
Roger är hos Choppa och kollar på hockey. Elton sover sedan en timme tillbaka, somna jättesnällt och utan ett pip. Känns otroligt bra att nattningarna börjar gå bra, både på dagarna och kvällarna!
Jag sitter i soffan med filten, saft och en muffins och kollar på Glee :) Missade de när de börja, men nu i veckan har dom kört dom programmen som gått, så jag kolla och har faktiskt fastnat! :) Lär spendera resten av kvällen där jag sitter..

Ryck

Jag och Elton fick ett tokryck och gjorde Tigermuffins! :) Nu står dom i ugnen, sedan ska vi mumsa i oss dom till kaffet, te och saften. Mysigt! :)

Bilder kommer senare!


Bilder - 100106

Glassdags!

Bus, bus och ännu mera bus!


Blev

Även fast de inte blev som de var tänkt i dag, har vi haft en toppendag! :)

Efter att Elton sovit klart, klädde vi på oss och kila över till Frida och Arvid. Där bjöds de på supergod lunch, Fridas hemmagjorda köttbullar, pärer och brunsås! Mycket gott :) Dock åt Elton bara köttbullarna, men de måste vara för att dom var godast! Tack för lunchen, Frida!
Efter maten fick pojkarna glass, tjejglass dessutom, rosa och allt ;) Men den var lika god för de! Eltons glass hamna i magen, han missa inte en droppe, medans Arvid glass hamna på kläderna och golvet ;) Tok!

Efter maten blev de massa busa, te och skitsnack! Pojkarna busa jättebra i dag :) Dom skratta hysteriskt och bråka minimalt, som de ska vara! Några timmar med bus går på tok för fort..
Lite efter 17 begav vi oss hem igen, för middag. Efter middagen fick Elton ett bad, han kleta nämligen all sås som han fick till lunch, i håret i dag..
Sedan hann vi bara med lite mys innan nattningen. Jag tog nattningen i kväll, somna såklart, som en klubbad säl! Så jag antar att Elton somna snällt, haha :)

Nu ska jag bara blogga lite bilder, annars halshugger Frida mej ;) Sedan ska vi se film, en skräckis tyckte jag Roger nämnde. Så några dagar/kvällar (egentligen veckor) framöver kommer jag att kolla under sängen efter "monster" och vara mer mörkrädd än annars. Varför utsätter jag mej själv för de? Hmm, bra fråga..

Ändrade

Blev ändrade planer i dag.. Var menat att Therese, Johan och Troy skulle komma i dag. Men när dom vakna i morse, var de -30 grader. Så de blev ingen tripp hit i dag, utan vi tar de på Lördag i stället. Tråkigt att de inte blev nått i dag, men vi ses iaf till helgen! :)

När de inte blev som vi tänkt, hade vi inga andra planer alls. Och med -20 ute, har vi inte så stor lust att gå ut häller.
Men bestämde nyss med Frida och Arvid att vi ska dit upp och busa, så fort pojkarna vaknat. Så de blir bus vilket fall som hällst i dag, underbart! Jag och Elton har varit hemma på tok för många dagar på rad nu..

Just nu ligger fisen och sover. Han somna helt själv, i sin säng! Jag gav han en puss, tutten och snutten, la ner han i sängen och lämna dörren uppen. Jag, Roger och mormor/gammelmormor satt vid köksbordet och prata. Nästa gång jag gick in, snarka han så gott! :) Mamma och pappas stora kille!


Bilder - 100105

Mys!

Mamma, hjälp mej av med strumpan!

Snälla?!

Han har haft på sej nya strumpor, så de har lossnat logg, som han såklart måste ta bort!

Sötprupp!


Bilder - 100104

Blir många lika bilder, men han var så söt på alla, så jag kunde inte bestämma mej ;)
Men, de är ju min blogg så..

Bus på pappas lunch! :)

Elton visar hur man ska göra!

Sen fick han tydligen nått skräp på fingret och de går inte för sej, enligt Elton..

Hmm, ojdå..

Sedan tog vi paus i lekandet, la oss på golvet framför tv:n med en filt och myste!


Bilder - 100102 & 100103

100102
Mormor/gammelmormors 61års dag!

100103
Elton har jättesvårt att "bara" äta, så för att han ska äta, så måste man ta till alla tänkbara knep.
Just den här kvällen hade Elton tagit med skon till vardagsrummet och ville promt ha den. Så, han fick den! ;)

Busar i sängen innan nattningen


Bestämt

Nu har jag bestämt mej! Jag ska plugga. Till vad har jag ingen aning om. Men just nu känns de ganska lönlöst att söka jobb. Och då mina mammadagar är slut, måste jag göra nått!
I morse vid frukosten, satt jag och Roger och prata länge och mycket, om allt och inget. Men vi kom båda fram till att plugga inte vore en så dum ide. Så vi medans Elton sover, ska jag kolla om jag hittar nått. Nått som kan vara jag. Som dessutom är i Sundsvall, för plugga på distans är inte riktigt min grej. Jag vet hur de blir, inget alls helt enkelt! Känns skönt att jag kommit så här långt iaf, att jag bestämt mej.

Natten har varit jättejobbig, Elton sover oroligt och han har nog mardrömmar Han smågrinar men är inte vaken. Snurrar runt och kommer inte till ro. Hoppas de är över snart!
Dessutom är de tänder på G, flera stycken. Så han är inte alls som han ska..
Dock sov han iaf till nästan 09 i dag, bra då han sov oroligt hela morgonen oxå.

Nu ligger han och sover igen :) Även jag somna.. Men tänkte att jag skulle hinna kolla lite på skolor medans han sov, så jag klev upp. Men hade gärna legat kvar ;)
Nej, bäst att jag tar vara på tiden nu och får nått gjort!

Ut

Vi kom aldrig ut i dag.. De snöa och blåste för mycket, dessutom blev de mycket kallare på eftermiddagen. Tråkigt! Men, de kommer fler dagar.

I stället busa vi för fullt här hemma. Jag har fortfarande träsmak i baken, efter att ha suttit på golvet och lekt, hela eftermiddagen. Haha! Elton är egentligen inte så intresserad när vi sitter på golvet och leker, men i dag visa han iaf lite intresse. Efter mycket bus tyckte jag att de passa bra med glass! Och så fick de bli, Elton sken som en sol när jag nämnde glass :) Sötunge!
När Roger sluta, fixa jag middag. Stora fiskpinnar (vet int evad dom heter, haha), pärer och spenat/gräddfilssås. Mycket gott! Elton pilla bara i maten i dag..

Nu ligger fisen och sover, tros jag iaf. Roger kollar på tv i sovrummet, så han nattar i kväll. Skulle tro att Elton sover, är väldigt tyst där ifrån. Kanske Roger tillomed sover? ;)

När jag stog och laga mat, ringde världens bästa Therese. Så underbart! Blev bestämt att hon, Johan och Troy ska komma på Onsdag. Wiho! :) Vad vi ska göra, vet jag inte.. Men bara att vi ses är nog! Jag saknar Therese massor..

Fira

I Lördags var vi och fira mormor/gammelmormor, som fyllde 61. Var dit redan på morronen, då de hade snöat en massa, så Roger skotta. Medans Elton sov fixa jag och mormor/gammelmormor tårtor.
Resten av dagen firades med massa släkt och vänner, kalkon och tårta. Vi äter alltid kalkon på nyår, men i rå var vi inte samlade. Så de fick bli på mormor/gammelmormor födelsedag i stället, perfekt! :)
Elton var dock inte alls rolig, utan han testa alla gränser som gick att testas. Han hällde ut vatten (2 gånger), slog sönder att glas(?), var allmänt tjurig och inte alls den charmiga och glada Elton.. Så vid 20 gav jag upp, tog med mej Elton och åkte hem. Hemma leta vi ihjäl oss efter tutten, jag grina en skvätt och kände mej som världens sämsta mamma. Tillslut hitta jag den, i skåpet brevid spisen, i grytvanten. Hmm, undra hur jag kom på att jag skulle kolla där? Jaja, vi hitta den iaf. Och Elton såg ganska förvånad ut när jag börja grina ännu mera, men glädjetårar.
Sedan la vi oss i sängen och myste framför Robinsson, tills Elton somna. Resten av kvällen spendera jag i soffan, helt slut, på alla sätt och vis!

I går (söndag) hade Elton en lite bättre dag, dock är han inte som han brukar vara. Men bättre än dagen innan!
Efter lunch och Eltons tuppkur, kom mormor/gammelmormor. Hon och jag for på Skopunkten och Birsta. Fick pengar till skor av mamma och pappa i julklapp, och hitta faktist ett par. Blev en tröja till Elton (för ynka 29 kronor) och två par trosor till mej. Annars hitta jag inte ett skit, sämsta rean hittills!
Medans jag var på borta, hade Roger och Elton haft de toppen! Elton hade ärir hur bra som hällt och inte varit grinig en gång! Jag börja smått fundera om de är fel på mej..
Så skönt att komma hem, till en glad kille. Som möter en i dörren, med största leendet och en stor puss. Då glömer man bort all trotts och jobbiga dagar!
De blev tacos till middag, sjuktgott! Elton åt sådär, kasta mest allt (tillbaks på ruta ett igen..). Efter maten tog Elton och Roger en dusch. Jag fixa bort maten och disken, skönt att göra de direkt.
Elton soman snällt vid 20, i sin säng. Jag och Roger kolla på Wallander resten av kvällen, mys!

I dag har vi inte gjort många knop. Mer än de vanliga. Var uppe 08, bytte blöja, myste i soffan framför barnprogram, fixa frukost, av mej jamas och på med kläder, borsta tänderna, vika tvätt, tvätta och busa.

Efter lunchen, gick vi och la oss alla tre. Elton somna direkt, jag och Roger oxå ;) Som tur var ringde Rogers telefon, så han vakna. Haha, tänk om han hade fortsatt sovit och missat jobbet.
Jag sitter i soffan och funderar på vad vi ska hitta på i dag. Hade tänkt gått ut då Elton sovit efter lunch, men de snöar och blåser ute, så de känns inte alls lockande.. Vi får se hur vi gör med den saken.

Nu ska jag kika igenom lite bilder, så om jag får till några innan Elton vaknar. Annars blir de ikväll :)

Orkar

Orkar inte blogga i kväll ;) Utan nu blir de film, Wallander. Med min älskade!



Men i morron så, ska fixa lite bilder då oxå!


Bilder - Elton

Nyårsafton -07

Nyårsafton -08

Nyårsafton -09


Kvällen

Även kvällen blev mycket lugn och skön igår! :) Jag och Roger myste i soffan, framför en ny Wallander och med en massa godsaker. På 12 slaget gick vi ut på balkongen och kika på alla fyrverkerier, otroligt fint! Dock lite mycket, speciellt när dom skjuter mellan husen. De låter så högt då.. Men även fast barnvakten reagerade på raketerna, vakna inte Elton en ända gång.
01 gav vi upp och gick och la oss. Elton snarka högt och gott, älskar att somna till ljudet av hans andetag!
Inte förrän 05 kom Elton över till oss. Dessutom slog han på stort och startade året sent, han sov ända till 09:30! Skön start på 2010 :)

Efter frukosten for Roger till Marith och Danne, han skulle hjälpa Danne med att skotta av snön från taket. Jag och Elton stanna hemma. Just nu sover fisen, han somna så snällt i sin säng!
Prata med mamma/mormor och pappa/morfar förut, saknar dom så! Så jag fråga om dom ville komma redan i kväll (vi ska ju fira mormor/gammelmormor i morron), så de skulle dom göra! :) Dom kommer nog på eftermiddagen, då blir de god middag och en massa mys. Jag älskar mina föräldrar!


Raketerna

7f578a445855f1363dc5e9b0349e63d1.png

Jag och Roger står på balkogen och kikar på raketerna! :)


RSS 2.0