Eltons val

Idag har vi varit hemma exakt hela dagen! Eller ja, inte Roger då. Vi har mest kollat på film, efter Eltons val! Så vi har sett Pettson och Findus X antal gånger :) Men vad gör de, dom är ju så mysiga dom filmerna! Han fick en DVD med 4stycken i samma, av farfar och Eva i julklapp.

Elton totalvägrade att sova lunch idag! Jag försökte i två timmar, sedan fick pappa ta över, men klockan drog iväg, så vi fick skippa sovningen. Ändå har dagen gått bra, över förväntan faktiskt!
Men de var samma visa igen, vid nattningen. Han vill inte alls ligga i sin säng. Undra vad problemet är? :/

Nu sover han iaf och Roger är på hockey med Choppa. Jag har målat naglarna och planerat nyårsafton med Memme! Vi hade bestämt oss för att bara fira hemma, med god mat och mys. Men de blev ändrade planer, så nu ska vi fira hos Memme. Ska bli mysigt! :) Elton älskar ju att vara där, så de blir prima! Vi ska även sova där, så de ska bli kul att se hur de går för Elton. Nu när han knappt somnar i sin säng..

Nu ska jag poppa lite popcorn och kika på film!

Naglarna - Svarta med guld



De blev för mycket glitter igår, så "stråna" stog ut.. Inge bra! Så de fick ryka i morse och självklart måste jag måla nytt då ;)

Jag älskar mitt nya svarta lack (samma som igår), så de fick bli de igen! Med lite guldkrumelurer, blev riktigt nöjd :)


Pettson och Findus

dsc02783 (MMS)

Elton har bäddat ner sej i soffan för att kolla på Pettson och Findus, som han fick i julklapp av farfar och Eva :)


Bilder - Annandagen 2010

Jag och Jenny tog en sväng på Birsta - Handla lite nagellack! :)

Fyndade riktigt - egentligen skulle alla lack gå på ca 565:-
Men jag gav bara strax över 200, ett riktigt klipp! ;)

Leran var sådär - Elton har ju lite svårt för att bli skitig ;)


Bilder - Juldagen 2010

Första gången vi träffa Elias - hatar att vi har nästan 90mil mellan oss!

På eftermiddagen skulle de firas lite mer jul - Hos farmor och Åke, med Marith, Danne och Cornelia

När vi äntligen kom hem, började uppackningen..

Vi hann bara hem, så kom Jenny och Erland. Mys! Rsten av kvällen snacka vi skit, måla naglar och kolla på film. Vi hade en jättetrevlig kväll, kul att umgås! Synd att de blir så sällan bara..

Jag måla Jennys naglar - Dom blev dock bättre i verkligeheten!


Bilder - Julafton 2010


Första stoppet var hos farfar och Eva. Där bjöds de på massa fika och paket!

Julafton firades i Ljunga, med hela släkten :) Underbart!

Senare på kvällen fick vi Norskbesök - Jenny och Erland! Åh, som jag saknar Jenny!


Bilder - 101220 till 101223

Snö, sön och åter snö! Dock mer nu..

Nu börjar paketen sina..

Elton och gammelfarfar bygger pussel :)

Måla är en ny favorit - Mycket kul!


Bilder - 101218 & 101219

Nu är de nästan klart hos Memme, underbart tyckte Elton!
Så han kunde springa runt, runt, utan att nått var ivägen :)

Elton testa nys färgen, som man kunde måla med i badet. Skoj!

På julfesten på dagis, fick Elton en gosig nallen. Poppis här hemma!

Världens vackraste!


Bilder - 101214 till 101217

Elton älskar att stå såhär, tokfisen!

Bakning på G! Elton tyckte att han skulle ha skålen som hatt..


Elton och Theodore påväg från dagis till Stor&Liten, för julavslutning :)

Jag tog och klippte Mia, blev superbra! :)

Busstur med bästaste Mia - Julklappsshopping på Birsta

Elton vet hur man ska få tjejerna i säng ;)


Naglarna - Svarta med glitter


Blev en dålig bild, glittar mer i värkligheten

Vilket piller! Men jag blev nöjd, måste dock måla på Top Coat några extra lager. Då "stråna" fortfarande känns.


Superoroligt..

Flera kvällar i rad, har Elton haft svårt att somna. Han grinar och vill inte alls ligga i sin säng, blir helt hysterisk! Han som har somnat så snällt och tyst, direkt. Och nu ikväll vet jag inte vad de är med han? Han har vaknat flera gånger nu bara, så undra hur natten blir?

Roger har precis farit på innebandyträningen, Leif var och klocka upp han. Dock ska han inte träna, då hans rygg är som den är. Men första träningen kunde han bara inte missa, om han så fick sitta brevid och kolla på ;)

Efter att jag hade varit hos läkaren, for vi hem och fixa lunch. Sedan slockna både jag och Elton, jag var helt slut efter att ha varit nervös. Haha! Precis när vi vakna, kom Memme en snabbis.
Elton och Roger har lekt med lera, som blev monster :) Kul tyckte Elton, men pappa tyckte nog att de var roligare!

Innan Elton skulle sova, kom morfar hit en snabbis. Dock trodde han att de var mormor (dom hade pratat i telefonen och mormor sa att hon ville komma), så han blev nog lite besviken när Moff (morfar - enligt Elton) kom istället :)


Läkarbesöket

Läkarbesöket gick över förväntan, skönt att ha de gjort! Dock börja de sådär, med en kärringjävel i receptionen, som var så otroligt otrevlig.. Helt fel människa, på fel plats! Men sköterskan som tog emot mej, var helt underbar. Trevlig och mysig! Hon vägde mej, tog midjemåttet, kolla blodtrycket och pulsen. Sedan fick jag lite papper, nått som ska fyllas i och ett annat med några tester. Som jag ska fixa innan jag skrivs in för operation, på vårdcentralen.
Läkaren var rak och väldigt snabb med svaren. Första han fråga när han kom in, var om jag ville operera mej? Självklart var svaret ja! Så skrev han med stora bokstäver: JA och ringa in, på papperet! :) Snabbt och enkelt!
Jag fick lite information, om innan och efter, som jag redan visste. Sedan var de klart!

Så innom 3månader, ska jag vara opererad! Och de känns ljuvligt, fast ofattbart!


Får se..

Vi får se hur många bilder de blir ikväll.. Jag hade över 300 att kolla igenom och har en massa kvar! Har suttit konstant nu, så jag har ont i rumpan och ryggen ;) Men, dom kommer! Nu ska jag ta en paus, se lite film kanske?

Världens bästa Roger fixa iaf ett nytt program, kanon! Måste dock lära mej mer, men de verkar funka okej :)

Däcka



I morse efter att vi hade fikat, drog vi en snabbis till Birsta. Roger skulle hämta ut mediciner och byta en tröja han fick i julklapp, snabbt gjort. Hemma fixa vi lite lunch, Korvstroganoff från igår.
Roger for vidare och fixa lite ärenden, jag och Elton kröp ner under täcket och däcka! Vi sov i över 2 timmar, innan Roger väckte oss.
Vi hade planerat utebus med Emilie och Stella, så de var bara att hoppa i kläderna och gå ut! :) Utevisiten blev inte alls som tänkt.. Elton fick för sej att tjorva mitt i pulkbacken, som var full i snö, så han vägra gå. Och inte fick jag bära han heller. Tillslut kom vi upp, men bestämde att göra ett nytt försök i en annan backe. Nästan där, kom jag på att jag måste tappat min nyckel i backen, bland all snö. Åh, jag ville bara dö! Men snällaste Emilie tog en titt, men itta den inte.. Visa sej att den satt kvar i dörren till barnvagnsförådet, hmm! då gav vi upp och gick in.
Fixa lite middag och busa. Strax innan nattning gick damerna hem och Elton hoppa i sängen!

Jag har kollat igenom alla bilder sedan juldagarna, massa bilder. Nu ska jag bara fixa lite, så ska jag försöka blogga ikapp en massa! Har ju sedan innan jul oxå.. Men först måste Roger fixa ett nytt fotoprogram, för de jag bruka använda, funkar inte. Typiskt!


Nervös, igen!

Jag tyckte jag nyss fick kallelsen till läkaren, men i morron är de dags! December har gått superfort, otroligt fort. Men de ska bli skönt att få de gjort! Jag vet dock inte riktigt vad som händer i morron, mest därför jag är nervös.

Jag vet inte hur de kunnat undgått nån, som läst bloggen, då jag varit så öppen med de. Men de är flera som frågat vad jag ska göra: så en GBP - Gastric Bypass - Magsäcksoperation är svaret! :)


Knäck - Uppdatering

De gick över förväntan, dock tog de tid.. Men, de var de väl värt! Dom blev perfekta, sådär hårda som jag vill ha dom och supergoda! :) Nu har jag dock tuggat så jag har ont i käkarna..

Ska snart ta med min krokiga sambo (han ser inte klok ut!) och krypa ner i sängen!


Knäck

För första gången på mång år, ska jag nu koka knäck! :) Sist jag gjorde de, sluta de med knäck över halva köket och golvet, även Roger fick en del knäck på sej, som blev ärr tillomed.. Så nu håller Roger sej på avstånd, kan jag lova! Önska mej lycka till ;)

Ja, Roger är hemma och blir de ett bra tag! Han var nämligen till läkaren idag och blev sjukskriven till 10 Januari. Början på diskbrock blev dommen. Så nu var jag tydligen tvungen att tycka synd om han ;)

Nej, knäcken väntar på mej! Ska bli så gott!

Juldagar

Vi har haft några helt underbara juldagar, precis som de ska vara! Massa mat, bästa sällskapet och finfina klappar. Vi är mer än nöjda, med allt!
Men nu känns de rätt skönt, att julen är över och bara vara hemma. Igår var Jenny och Erland här, massa mys. Som jag saknar Jenny, hua! Men mer om de och hela julen, får bli i morron. Nu ska vi se på film, jag och Roger. Roger är nämligen hemma idag, hans rygg krånglar.. Han snubbla över min sladd till plattången, på julafon. Får se hur han mår i morron, om han måste till farbor doktorn eller inte.
Nu: soffmys!


Jobbigt

dsc02779 (MMS)

Jobbigt med fika och bus hos farfar och Eva! Elton tar en powernap innan vi kommer till mormor och morfar :)


Påväg

dsc02778 (MMS)

Vi har precis varit in till Stella med hennes paket, Elton ville stanna och leka han :) Sötlöken! Nu är vi påväg till farfar. Där väntas fika och julklappsöppning! Sedan åker vi till Ljunga och njuter av julen!


God Jul


Ett av julkortsförsöket förra året :)

God Jul önskar Familjen Gidhammar - Englund!


Naglarna - Julfina



Idag fick jag en tidig julklapp av min älskade Roger, massa olika glitter! Och självklart kunde jag inte hålla mej, så jag har nyss målat klart naglarna! Kolla precis på klockan och fick en chock..

Jag blev supernöjd, för engångsskull och de var skitkul att fixa med glittret! Dock tror jag de är roligare och enklare, att göra på nån annan. Så de får bli nästa projekt! 
Men nu längtar jag tills de har torkat, så jag kan krypa ner brevid Elton. Jag längtar oxå till att får fira julen med mina älskade, familjen och släkten. Å, de ska bli ljuvligt! Allt är klart nu, så skönt! Men jag är helt slut av alla paket..


Fixat och donat

Hela dagen har vi mest bara fixat och donat! Dessutom har Marcus, Rogers bror och hans tjej varit hit. Fika och surr, trevligt!
De mesta är gjort nu, bara julklapparna som ska slås in. Vilket vi håller på med nu, medans vi spelar BingoLotto. Tända ljus och godis, mys på hög nivå! Prinsen ligger och snarka och så fort vi är klara, ska vi jojna han!

I morron ska vi dammsuga och skura klart, hann inte de innan Elton somna.. Sedan ska vi bara packa in oss i bilen och fara mot Ljunga. Ska bli underbart och jag längtar som bara den!

Dum idé?

Jag skicka Roger på affären, kanske var en dum idé? Han for för ett bra tag sedan..

När jag och mormor hade färgat håret, fikat och myst i soffan, for mormor mot Birsta igen. Jag fick sällskap av gammelfarfar, som inte alls var sugen på shopping!
Efter att jag hade hämtat Elton, drog jag igång köttbullefixet. Elton busa med gammelfarfar, så jag passa på! 2 kilo köttfärs senare, är all julmat för våran del, klart! Och goda blev köttbullarna, kan jag lova!

Innan hela högen for mot Ljunga igen, drack vi kaffe och surra. Sedan fixa vi lite middag: Kyckling. Som jag längtat! Blev en tidig kväll för prins Elton. Han var så trött!

I morron har vi fullt upp hela dagen! Första ska vi och fixa dom sista julklapparna, sedan ska vi hem och städa, tvätta, bädda rent i sängarna, dammsuga och skura. Julklapparna ska slås in, Roger ska klippas, Elton ska bada, vi ska kolla kläder, packa och göra allt klart tills vi ska fara. Sedan tänkte vi hinna med och spela BingoLotto..

Skitunge!

Har precis skickat iväg Elton och mormor på dagis, jag fick inte följa med.. Skitunge! :) Hela morronen var de bara mormor som dög, hon skulle klä på, borsta tänder och fixa allt.

Nu kom mormor hem, så vi ska fixa lite frukost.


Handla

I morse kom inte Roger hem förrän lagomt tills vi skulle på dagis med Elton, så han följde med och lämna. Sedan for vi och handla de vi skulle ha till i jul. Så skönt att ha de gjort!

När vi kom hem stupa Roger direkt i säng, jag la mej på soffan. Sena kvällar och tidiga mornar, går inte ihop.. Precis innan jag skulle hämta Elton, kom mormor, Martin och Gina. Så vi hämta han allihopa och så glad han blev Elton! :)

Blev ändrade planer idag. Var tänkt att vi skulle fixa köttbullarna och jag skulle färga håret på mormor, ha en myskväll hemma. Men, Rogers jobb ringde och ville att han skulle jobba i natt oxå (för mycket varor just nu som måste ut..). Så han tacka ja, vilket betyder att när han kommer hem i morronbitti, har han helg! Underbart!  
Han hann bara kliva upp, äta och fara. Vi gjorde desamma, for direkt till Birsta med mormor. Så nu är nästan alla klappar klara! Något litet kvara bara, men de tar vi på Torsdag, när Elton ska sova, så får han sova i vagnen på Birsta. Köttbullarna fixar vi i morron eller Roger, de har han tagit på sej! :)

Vi har nästan nyss kommit hem. En mycket övertrött kille hade vi med oss hem, hua! Han fick panik i sängen och skulle inte alls sova.. Så nu ligger mormor där inne med han :) Jag ska fixa lite fika och sedan parkera rumpan i soffan och där tänke jag sitta ikväll! Ja, förutom när jag ska fixa håret på mormor då..

Evigheter

Hade tänkt att jag skulle blogga massa bilder, som jag inte gjort på evigeheter känns de som.. Men jag får inte upp dom, de krånglar bara. Så jag får nog skippa de ikväll ändå, typiskt!

Vi har haft en bra vecka, men veckorna går för snabbt! Speciellt när Roger har så bra schema som han har och är ledig så pass mycket. Dock har de varit mycket annat nu, speciellt hos Memme.

I Torsdags var Roger hos Memme mest hela dagen, tapetsera och gjorde klart inför golvläggningen på Fredagen. Jag och Elton gick på Stor&Liten efter dagis, med Karla och Theodore. Där var de julavslutning, med tomtegröt och paket. Trevligt!

I Fredags var morfar med och lämna Elton på dagis, kul tyckte Elton. Dock ville han inte att han skulle gå.. De var julfest på dagis, dom skulle ha julmys och öppna paket.
Mia kom vid lunch, så vi fixa lite och käka, snacka skit och gjorde oss i ordning tills vi skulle hämta Elton på dagis. Jag klippte tillomed Mia, blev superduperbra! Kort kommer senare, när de funkar..
När vi gick och hämta Elton, snöa de som värst! Vi höll knappt på ta oss på dagis med vagnen, fy va slut vi var när vi kom fram! Och inte blev de bättre när vi skulle gå till bussen, oplogade trottoarer och snöstorm..
Men väl på Birsta fick vi en del gjort, både jag och Mia. Skönt att inte alla julklappar är kvar! Dock fick Elton ett utbrott, som aldrig förr. Men efter lite mat, ordna de till sej. Tack för sällskapet älskade Mia!
Vi hann knappt komma innanför dörren, innan Elton sov. Jobbigt att shoppa! :) Roger kom inte hem förrän strax före 01, då var dom äntligen klara med golvet! Så nu är de inte mycket kvar hos Memme, bara lite lister och så!

I Lördags tog vi en lugn start på dagen, ät frukost, tog en långtupplur alla tre och innan vi for till Memme, var Annelie hit en snabbis. Vi ses på tok för sällan, speciellt nu när vi nästan bor grannar!
På eftermiddagen for vi till Memme, vi skulle kolla in golvet och Roger skulle skruva upp några skåp. Sluta med att Memme bjöd på middag och vi blev kvar tills de var dags för att åka hem för nattning. Elton somna direkt och vi somna i soffan, blev en tidig kväll!

I Söndags var vi bara hemma. Roger skulle jobba och de var snöstorm ute, så jag och Elton stanna inne. Elton fick ta ett långbad, testa sina nya fingerfärger till badkaret. Färgerna var sådär, men Elton tyckte iaf att de var kul :)

Idag har vi inte fått mycket gjort.. Elton har matvägrat och därmed varit på uselt humör. Tror även att han hade lite sömn att ta igen, för han sov över tre timmar idag vid lunch. Men när Roger for och jobba, trotsa vi kylan och gick på Stubinen och handla lite. Tom & Jerry kex och äppeldryck, så vi tog och fika när vi kom in. Kröp upp i soffan under en filt och kolla på Musse och Totto - Tomten, Eltons favorit. Han vill se den om och om igen!

I morron väntar dagis för prinsen, nästsista dagen innan jullov. När Roger han sovit klart, ska vi och handla. Sedan ska de göras köttbullar (de och köpa Kalvsylta och Leverpastej, är vårat uppdrag inför julen!), Mormor kommer på eftermiddagen och stannar över natten. Jag ska färga håret på henne och sedan blir de nog mys resten av kvällen!

Eftersom att de inte blir några bilder ikväll, ska jag krypa ner i sängen brevid Elton!

Mitt hjärta smälter!


Naglarna - Blåa med mönter

Tro det eller ej, jag har klippt av mej alla naglar(?)! Några hade gått sönder, några för många, så alla fick ryka.. Oj, vad de tog enomt kan jag lova!

Blev sådär.. Jag blev nöjd med själva mönstret, men jag har världens dåligaste vita nagellack! Så de blev lite "kluddigt", ett nytt ska införskaffas. Snarast!

Syns dåligt på bilden, såg jag nu..



Sent ikväll..

dsc02765 (MMS)

Har precis stoppat Elton i sängen, blev sent ikväll.. Men nu ska naglarna få ny färg!


Om och om igen..

dsc02764 (MMS)

Elton ligger och kollar på Musse och Tomte filmen, en favorit som går om och om igen..


Våran lilla konstnär

dsc02763 (MMS)

Våran lilla konstnär :)


Tvättberget

dsc02761 (MMS)

Äntligen har jag tagit mej ann tvättberget med renkläderna! De har ju bara legat där en vecka..


Badas

dsc02758 (MMS)

Här badas de för fullt :)


Helt slut!

Jag och Elton har haft en kanon dag med Mia! Hela eftermiddagen spendera vi på Birsta och Ikea, julklappsshopping stod på schemat idag! Och vi fick faktiskt ganska många gjorda idag, några är tillomed helt klara! Bara några få kvar..

Men de blir bättre uppdatering i morron, om dagarna som gått och självklart massa bilder! Nu är jag helt slut, imponerad på mej själv att jag inte somnat än! Men snart ska jag krypa ner brevid Elton, vill helst att Roger ska komma hem innan. Han har varit hos Memme, med morfar, hela dagen och lagt golv. Hoppas han kommer snart!

Naglarna - Röda tippar



Blev lite less på mitt gröna nagellack, dessutom hade en nagel gått sönder, då måste de fixas nytt!
 
Jag älskar rött, men ville göra nått annat. För att vara första gången, gick de riktigt bra! Dock önskar jag att alla naglar var lika långa, speciellt att tumnageln skulle växa, då skulle de bli ännu bättre! Och jag är tokig i hjärtan, så de fick bli ett på varje tumme. Sött! :)


Vem?

Jag sitter här i mörkret, med min filt, gammelfarmors enormt goda saft och kollar på Medium. Så hör jag dörren och att nån kommer in(?)! Hjärtat hoppar genast över x antal slag och hjärnan går på högvarv, minst sagt! Vem kan de vara?

In kommer Memme och ser lite smått chockad ut. Jag börja genast tänka på en massa, vad som kan ha hänt och vem? Men de visa sej att de var mej de handla om! Roger hade tydligen ringt mej 15 gånger ikväll och jag hade inte svarat. Så han ringde i panik till Memme och hon kunde ju inte sluta tänka på de, så hon klädde på sej och for hit. Och här satt jag som ett fån, fatta ingenting! Haha :)

Roger lät rätt skärrad när jag ringde upp han, men han var glad att inget var på tok :)
Min älskade Roger!


Besök och Luciafirande


Innan vi kom iväg, sprang Elton runt nakenfis och busa med Martin. Jag gav Martin ett svårt jobb - klä på en Elton som inte vill! ;)

Efter att vi hade sovit, jag och Elton, kom morbror Martin hit. Vi käkade lunch alla fira, sedan gick vi mot dagis och Luciafirandet. Dock kom vi försent.. Vi skulle precis klä på oss, så råkar Elton ha sönder lampan på sitt Lucialjus(heter de så?), så vi fick plocka bort massa småbitar och dammsuga. Vi kom lagomt till att Luciatåget skulle gå ut (Eltons avdelning hade inge Luciatåg, utan de skötte storbarna)..


Vi fika, Elton visa morbror Martin vart han håller till på dagarna och busa en massa :) Mysigt!


Elton har ätit jättedåligt hela dagen! Tills att vi gick på dagis, klockan 15, hade han ätit en riskaka och druckit äppeljuice. Han vägra lunchen totalt.. På dagis åt han två pepparkakor och lite saft. Ingen middag. Efter en lång diskution, fick jag i han en tallrik gröt nu på kvällen.

På kvällskvisken kom Memme förbi. Igår kväll när Elton skulle sova, prata han bara om Memme och smågrina. Så jag lova att vi skulle ses. Ett sms senare, bestämde Memme för att komma idag.
Tyvärr for hon precis när Elton skulle natta, så de blev många tårar.. Och lång tid tog de för han att somna ikväll, mammas prins!


Granen



Memme tyckte att Elton skulle få sin första julgran och så fick de bli! Vi kom hem med en liten julgran, en ljusslinga och en stjärna. Julkulorna rota vi fram ur garderoben, röda och fina.
Elton var så duktig och hänga upp alla kulor, blev så fint! Jag är ju lite "anit" plastgran, men då min kära karl vägra hugga en äkta åt mej, så fick de bli en fejk!



Mysigt!


Hela dagen


Elton fick en lego-motorcykel i julkalendern (mycket poppis), pappa och skulle hjälpas åt och bygga. Pappa byggde och Elton visa pappa hur han skulle göra :) Precis som de ska vara!

Även igår rann snoret och inte var vi någe piggare, så vi var hemma hela dagen. Eller ja, Roger var hos Memme och tapetsera. Innan han for, bakade vi Scones och hade mysfrkost - allt för att inte mamma skulle somna i soffan ;) haha!

När han kom hem, fixa vi Tacos. Pojkarna fixa Tacos och jag fick ta en behövlig dusch
Vi lyckades ju köpa några för många paket till julkalendern, så Elton fick 2 igår :) Lyckligast!

I paketet låg de ett litet luciatåg, så sött! Som han fått av Memme :)
Han ställde dom på plats direkt!


Idag gjorde vi en favorit i repris: Scones. Och efter frukosten klädde vi på oss och trotsa kylan, för att åka till Memme. Kolla så att pappa skött sitt och att tapeterna satt kvar. Vilket dom gjorde! Och de blir så fint :) Dock är de ju inte klart, men man kan faktiskt se slutet!

Fika och bus, bjöds de på hos Memme. Sedan ville hon ha sällskap på Birsta, för julklappshandling. Självklart ställde jag och Elton upp. Roger var ändå tvungen att fara och jobba!
Memme fick massa julklappar gjorda och vi fick även middag i magarna ;) Lyx!

Elton tog en paus i allt shoppande, läste en tidning och lata sej i soffan ;) Sötunge!


Elton fick med sej en väst - Tack Memme! Och en Tomtemössa och ljus - till Luciafirandet i morron, på dagis

En duk/underlägg/tablett eller vad man ska kalla de.. Till vardagsrumsboprdet, dock ska de stå ett svart fat med ljus på. Men, de blev bra! :)


Roger jobbar, Elton sover och jag ska bättra på nagellacket. Sedan väntar sängen!


Alla tre..


Vi fick årets första julkort! :) Från sötaste Malin, Rogert och Adrian. Tack!

I Fredags blev vi riktigt dåliga, alla tre.. Snorigt värre, tjocka halsar och lite hosta. Och mycket trötthet! Efter en superseg morron, börja vi vakna till liv, lite grann iaf. Roger gjorde ett ryck och bytte ut vårat kylskåp, tack Emilie och Johan! Så skönt att ha de gjort och de blev skitbra! :)

Roger tog sejj i kragen och for till Memme och tapetsera, jag och Elton fortsatte snora på hemma. Elton och jag sov länge, åt glass och myste på i soffan.

Är man sjuk, får man gå i jamasen - vilket vi gjort 2 dagar i rad ;)


På kvällen fick Elton bada, nya badskummet skulle ju testas! :)


Blev en sen kväll för prinsen (då vi sov så länge) och Idol för mej och Roger. Väldigt lagomt, med tanke på hur vi mådde!


Värdens vackraste!

dsc00709 (MMS)

.


Å, ett till!

dsc00690 (MMS)

Å, ett till! Jag saknar faktiskt hans hår ibland :)


Fisen

dsc00695 (MMS)

Fick precis ett sms av mormor, kolla fisen! :)


Tävling!



Tävlar hos
Lillasystersnaglar :)


Rätt lika ändå


Vi är rätt lika ändå, jag och Elton!

Speciellt nu när Elton är korthårig och han flinar, så man ser gluggen. Haha! :)


Muckar


100326

Idag muckar Martin från lumpen, ett helt år har gått! Otroligt! Jag tyckte nyss han börja, men nu har han gjort sitt och kommer äntligen hem till Sundsvall. Vilket vi gillar enormt mycket, speciellt Elton skulle jag tro! :)

Tänk min lilla, lillebror, är nu en skäggig karl. Har fortfarande svårt att se han så, han är ju min lillebror! :)


Vägra vakna..

Jag och Elton kom inte i säng förrän 12:30, när vi skulle ta lunchsovningen. Elton somna direkt efter att han fått lite näsdroppar, men vakna efter bara några minuter och host som en tok. Dessutom var han så täppt i näsan att han inte kunde ta tutten.. Trodde att han inte skulle somna om, men så fel jag hade! Vi vakna nyss(?)! Försökte väcka Elton strax efter klockan 15, men han vägra vakna.. Anntar att förkylningen har drabbat han oxå, så nu är vi dålia alla tre. Typiskt!

När vi vakna, var de ju kolsvart ute. Precis som de är på mornarna, så Elton gick direkt till julkalendern och peka på rätt paket (eller ja, rätt om de hade varit som han trott..). Han trodde ju att de var en ny dag, lillprinsen! Han blev så ledsen när han inte fick öppna och ännu värre blev de när han kom på chokladkalendern och inte fick öppna den heller.. Svårt att förklara så han ska förstå, men nu verkar de lugnt iaf! :) Tur!


Utvecklingssamtal

I morse när vi lämna Elton på dagis, hade vi utvecklingssamtal med fröken J, Eltons goa fröken. Vilket gick superbra! Elton fick bara beröm. Hur go och glad han är, hur han gjorde sej förståd (utan talet, men med tecken!) och att han älskar sångstunderna och gör alla tecken till sångerna! Han fick MVG med andra ord ;)

När vi kom hem, höll jag på frysa ihjäl och huvudet dunka.. Redan i morse kände jag av halsen och snoret, så de var väntat. En tupplur och de blev bara värre, tyvärr!
Efter dagis kom morfar, med Eltons chokladkalender (som han hade glömt i bilen) och busa en massa.
Innan Roger for till Memme och fixa de sista innan i morron, då dom ska tapetsera, åt vi middag. Resten av kvällen har vi mest spenderat i soffan, läst böcker och gosa. Elton är inte alls pigg han heller..

Undra vem Elton väntar på, som ska köra bilen? ;)

Försökte få till en bild, men de gick sådär..

Världens vackraste prins

Elton visar vad han fick i julkalenderna (han hade bestämt den, när han och pappa iväg)

Bus

Hjälper mamma hänga tvätt, Elton kan han!

Elton ringer och säger godnatt åt pappa :)

Gröna naglar, med guldigt glitter, dagen till ära!
Blev riktigt nöjd - framförallt enkelt


Tävling!



Tävlar hos Ninninusens om ett presentkort från Photowall.se

Snarka

Mycket riktigt, Roger låg och snarka i badkaret! ;)


Galning

06:40 vakna jag av att Elton står i sängen (jag hade lyft över han till mej på natten), skriker som en galning, tårarna sprutar och ropar på pappa. Helt hysterisk var han, som att han var rädd för nått. Jag är helt övertygad om att de är mördrömmar!
Försökte lugna ner han, men han peka bara på sin säng hela tiden. Så jag fråga om han ville lägga sej där(?) och fick ja till svar. Så jag bädda ner han där och la mej igen. Och han somna direkt! 07:20 vakna han till och ropa på mej, då klev vi upp och myste i soffan en bra stund.


Paketet skulle såklart öppnas! Ett par tjocksockar, som gammelfarmor gjort, låg där i. Elton blev överlycklig och börja ta på sej dom direkt! :)

Elton hade bara sovit 40minuter på dagis idag och de har märks hela dagen! Han har varit supertrött och mest grinig hela tiden..
Nu ligger han i sängen och snarkar, ska ta på han täcket igen och släcka lampan. Sedan måste jag kolla min stora pris, han skulle nämligen bada. Men jag tycker att jag hör snarkningar därifrån oxå :) Haha!

Å, jag är så glad och nervös inför mötet. Jag längtar!


Nervös!!!

När posten kom, tänkte jag som alla andra dagar: Inte kommer de någon kallelse idag inte.. Så jag skippa och hämta posten direkt. Tänkte ta den nu, när jag skulle klä på mej för att hämta Elton på dagis. Och visst låg de ett brev där, från Landstinget Västernorrland! Wiho, så nervös jag blev direkt!

Onsdag den 29/12 klockan 11:30 ska jag träffa läkaren! Står dock inget annat, hmm..

Måste ringa Memme om barnvakt oxå, ska göra de sedan. Men nu ska prinsen hämtas hem, underbart!


Igår & Idag


Paket öppning, dagens första måste! Och varje kväll innan vi går och nattar, kollar Elton in vilket paket som ska öppnas i morron. Varje morron tar han rätt paket, hoppar upp i soffan och öppnar med stora ögon! :)

Igår låg de tre badfigurer med badskum, i paketet. Elton förstod nog inte riktigt vad de var, men han blev gld vilket fall! ;)


Resten av dagen myste vi inne, vilket vi båda behövde! Vi måla med vattenfärg, som är mycket poppis här hemma nu! Sedan kom jag på att vi hade en ram över, så vi ramade in Eltons fina måling! Nu hänger den brevid Eltons säng, så fint så.

När Elton kom hem från mormor och morfar, hade han med sej ett par simglasögon (har han fått dom, mormor?). Synd att vi redan köpt ett par, till julkalendern. Elton lekte att han simma runt, sötunge!

Innan Elton skulle sova, fixa han på sej tofflorna och nackkudden, tog snutten och bänka sej framför tvn. Sötlök!
Igår passa jag även på att tvätta snutten, utan att Elton märkte nått! 

 
I natt sov Elton som en kratta, minns inte sist han sov så dåligt.. Och man blir bortskämd fort med bra nätter! Redan tidigt på kvällen, grina han i sömnen och rop på mamma.. Klockan 11 kröp jag ner och fick sällskap direkt, Elton vakna och var ledsen. Resten av natten har han vaknat minst en gång i timmen. Jag har sovit så dåligt och legat konstigt, så hela dagen har jag haft ont i nacken och ryggen.. Kunde knappt lyfta Elton i morse, fy!

Efter dagis gick vi på Stor&Liten, lagomt med barn idag. Lite fika, massa bus och sång (Eltons favorit! Förra gången blev de ingen sång, då var de en mycket ledsen Elton som gick hem..), sedan traska vi hem och fixa middag. Pappa var hos Memme och slipa.
Efter middagen fick Elton ett bad, nya badskummet skulle testas. Vilken besvikelse, blev knappt nåe skum!


Idagens paket låg de en tandborste och tandkräm. En lycklig Elton skulle direkt borsta tänderna! :)


Oroligt

Tänkte precis börja blogga bilder, men Elton sover oroligt.. Så jag antar att sängen snart väntar på mej!

Bjussar på en bild från idag iaf :)


Julbord

Igår var vi bjudna på julbord, med Rogers jobb, på Södraberget. Först tog vi en lång sovmorron, sedan stressa vi resten av dagen, innan vi kom iväg.. Sist kom vi dessutom, haha! Men maten var god, man kan ju egentligen inte misslyckas med julmat. Vi hade trevligt sällskap, men kvällen slutade för tidgigt tyckte vi. Så vi for ner på stan, med en jobbarkompis till Roger och hans sambo. Vi tog nån öl och cider, på nån pub. Trevligt!
Vi var hemma vid 23 och stupa i säng direkt! Eller Roger somna på soffan och jag fick inte liv i han ;)



Idag har varit en riktig latdag! Jag och Roger har legat i soffan mest hela tiden, beställt hem mat och kika på massa filmer. När Roger for och jobba, förflytta jag mej till sängen. När jag orkade mej upp, slängde jag mej i duschen, innan Elton och morfar kom. Strax efter 17 kom dom och Elton var så glad! Jag mötte dom utanför och Elton sprang till mej och gav mej världens kram. Så underbart!

Vi fixa lite middag, då Elton hade nobba maten hos mormor och morfar. Fast han ville inte fara hem, han skulle minsann stanna han! Och när dom hade lämnat av Martin och Gina, hemma hos dom, skulle han med dom hem. Så Martin hade lovat han att han skulle få komma och sova där :) Lillprinsen! 

Morfar tog ett bad, innan han skulle på jobbet. Elton slängde sej på soffan, som värsta kungen! Med äpple i handen och Oso på tvn, så dåligt var de nog inte att komma hem ändå ;)
Elton hade jättesvårt att somna ikväll.. För de första var ju pappa inte hemma när han kom hem, sedan skulle även morfar och jobba. Lägg på lite övertrötthet på de..
Nu sover han iaf och har gjort ett bra tag! Jag ska snart jojna han, är ändå bara skit på tvn.

Elton älskar att måla, självklart hann vi med de efter maten!


I Fredags



I Fredags fick Elton vattenfärg i paketet, mycket uppskattat kan jag lova! Han ville börja måla direkt, men efter lite övertalande, kunde han tänka sej att vänta tills vi iaf fått i oss lite frukost :)
Men direkt efter frukosten, åkte färgen och papperna fram!

 Dock börja pappa Roger prata om Shrek (dan innan var vi och handla, då hitta Elton en Shrek film som han bara skulle ha! Så Roger lova att vi skulle se den när vi kom hem. Men vi hann aldrig se klart den), så penseln la han ner ganska fort! Han verkligen älskar Shrek, en ny favorit kanske? :)

Efter Shrek ville han se Djungelboken2, men vi hann bara börja se, så kom gammelfarmor. Vi fika, fick på oss lite kläder och sedan gjorde vi Birsta med gammelfarmor. Hon bjöd på lunch, fika och underbart sällskap!

 När gammelfarfar var klar med operationen, for vi hem och packa, medans gammelfarmor for på sjukhuset.
När allt var packat och klart, vinka vi hejdå till Elton, som skulle fara till mormor och morfar.
Jag och Roger myste i soffan, såg på Idol och la oss tidigt. Tidigare än vanligt, tillomed. Haha!


Roger brukar feströka ibland och i Fredags måste han ha varit väldigt röksugen! För han tog en klunk öl, sedan tyckte han att han "fick" feströka ;)


Hejdå!

Vi har nästan nyss vinkat hejdå till Elton, som fort till mormor och morfar, med gammelfarmor och gammelfarfar. Gick hur bra som hellst! Massa pussar, lite russin och sedan vinka han glatt! :) Mamma och pappas älskade prins!

De är redan tomt och för tyst här hemma.. Men nu ska de plockas ihop, vikas lite tvätt och sedan får vi se vad kvällen har att erbjuda!

Galet?

Elton hade en skitnatt inatt, han sov så dåligt! Dessutom fick han för sej att han skulle vägra tutten, så fort jag försökte ge han den, blev han galen(?). Undra vad som är galet, då de tar tid att somna och han sover dåligt?

Efter att vi hade lämnat Elton på dagis, börja jag må pyton. Jag la mej på soffan, under både täcke och 2 filtar. Frös som bara den och hade ont i huvudet.. När Roger for för att fixa lite ärenden, somna jag som en klubbad säl! Vakna med ännu värre huvudvärk, när vi skulle och hämta Elton..
Idag ville Elton inte alls med hem, han skulle minsann stanna! :) Sötungen! Men Stella däremot, ville hemskt gärna med hem. Hon skulle bara upp i min famn och vem kan motstå när hon så sött säger "komma"? Å, hon är bara för go den där tjejen! :)

Vi for och handla en snabbis innan vi for hem, sedan fixa vi middag och busa! Så underbart att se Elton och pappa, jag älskar verkligen att lyssna på Eltons härliga skratt och när dom busar. Mammahjärtat slår ett extra slag!

Just nu är de cykeln (som egentligen inte är nån cykel, utan en motorcykel, enligt Elton! Säger man fel, får man gott veta de oxå!) och sparkcykeln som är mest poppis här hemma! Och fort går de :)

Annars har Elton blivit en riktig pusselgubbe! Han älskar att bygga pussel och måla, de är grejer de! Han är så koncentrerad och noga, kul att kolla på han :)


Efter maten tog prinsarna ett bad och efter badet, skulle den nya boken läsas. Elton fick nämligen en liten bok i julkalendern, med Musse, Mimmi och Kalle Anka. Favoriter här hemma, speciellt Mimmi! :)


Elton sover sedan nån timme tillbaks, han somna faktiskt riktigt lugnt ikväll. Roger är hos grannen och kollar på hockey. Jag ska ta mej ann de rena tvättberget och kolla på Criminal Minds.

I morron kommer gammelfarmor, gammelfarfar ska göra ett nytt försök till operation, så hon ska umgås med oss medans. Sedan tar dom med sej Elton till Ljunga, han ska nämligen spendera helgen med mormor och morfar. Jag och Roger ska på julbord med Rogers jobb, på Lördag. Elton kommer hem på Måndag igen, då morfar ändå ska och jobba.

Jag har lite som ska in i garderoberna..


Precis vad som behövdes!

Efter att jag fått bort allt klet från golvet och väggen, kom Memme med fika. Lussekatter och te, precis vad som behövdes just då! Lite surr och alla papper var med (trodde jag, hmm..), for vi mot arbetsförmedligen. Ja, finns inte mycket att säga om de.. Skönt att ha de gjort iaf! Min handlägare kunde inte förstå varför ja hade varit mammaledig i 2½år!?

När ja var klar, kom Elton och Memme och hämta mej. Gulle dom! Vi for direkt på BrandWorld, för att kika på ett par skor till Lilleman. Vi hitta ett par direkt och Elton verka gilla dom. Så dom fick de bli, kunde inte bli lättare! Tack så himla mycket Memme!
Sedan var vi och handla, vi skulle nämligen göra lax och pressade pärer, med romsås. Mums! Även Memme stanna på middag och bus.

Elton testar skorna :)


Även ikväll hade Elton svårt att somna, ikväll vara han övertrött som bara den.. Sluta med att han somna som igår, i fel ände av sängen!


Pojkarna ligger och snarkar ikapp, hör Roger ända hit :) Tror han somna före Elton ikväll, på soffan. Tvinga in han i sängen, då jag inte hörde tvn. Haha!
Jag ska snart ta och krypa ner brevid mina älskade, men jag är inte ett dugg trött..


Jag ville bara grin!


Idag när jag gjorde mej i ordning för att fara, precis när jag var klar, råkar jag putta ner min foundation..
Självklart landa den precis på kanten av handfatet, så den gick sönder, såklart! Ååå, jag var så arg att jag kokade! Inte så mycket för att den gick sönder (iaf inte just då!), men för att jag hade inte tid för sånt. Och jag var nog stressad, stressad över att åka på arbetsförmedlingen (jag är alltid stressad inför sånt, möten och skit).

Inte nog med allt klet, utan de var glasbitar överallt, ute i hallen oxå. Märkte senare, att jag hade en liten glasbit i foten, som farfarande sitter kvar, då jag inte får bort den.. Jag ville bara grina!

Och att jag dessutom bara hade använt skiten typ 2 gånger, fan!


December - redan?

06:45 vakna prinsen i morse, mycket bättre tid då vi ska på dagis! Men vi låg kvar en bra stund och kramades, mysigt! Sedan förklara jag för Elton att idag får man börja öppna paket, men bara ett. Självklart hoppa han ur sängen och såg direkt kalendern. Vilken lycka! :)


Direkt upp i soffan och öppna! Elton blev nöjd med första paketet och släppte inte den förrän vi skulle gå på dagis!



Idag var de riktigt skönt ute, bara -6,6. Helt okej! Jag ska ta och slänga i mej lite frukost, duscha, tvätta och hänga den, fixa papperna jag ska ha med mej och vid 12:30 kommer Memme och hämtar mej. Hon är så gullig och skjutsar mej på arbetsförmedlingen, tack! Jag hatar bussarna här, helt idiotiskt att man ska behöva åka åt fel håll först, för att sedan byta buss, för att komma dit man ska! Nä, nu får dom ändra tillbaka, direkt!


Aldrig

Elton har sovit jätteoroligt flera nätter nu, vilket resultera i att han sover längre på mornarna. Vi som aldrig har behövt ställt en klocka på mornarna, då Elton alltid vaknat tidigt! Men nu har vi ju kommit sent flera dagar på dagis.. Känns sådär, men jag vill ändå inte väcka Elton, då han sovit dåligt på natten. Jaja, jag ska inte klaga! Snart är han tillbaks till de normala, tidiga mornar!


I morse kom Roger hem med massvis med Lussekatter och goda var dom. Mycket goda! Dessutom var dom bakad i natt, så dom var superfärska! Mums! Så nu slipper jag baka, vilket är tur, då jag alltid misslyckas med mina Lussekatter ändå..

När vi hade hämtat Elton från dagis, for vi direkt på Birsta. Där skulle vi stresshandla dom sista paketen till kalendern, den där jävla kalenderna ;) Tillslut, efter många varv, hitta vi alla paket. Dom sista blev väl mindre planerade, men de får duga! Nästa år ska jag vara ute i god tid, kan jag lova!

Pojkarna lämna bara av mej hemma, sedan for dom till farmor Ulla. Vi glömde Eltons kalender sist som han fick, så dom for dit och fika. Medans leta jag alla papper som jag ska ha med på arbetsförmedlingen i morron. Å, jag vill inte dit! Jag fick leta igenom varje papper vi hade här hemma, men jag hitta dom iaf.



När pojkarna kom hem, var de bums i säng för Elton! Men han hade jättesvårt att somna ikväll(?).. När han väl somnat, gick jag in för att lägga på han täcket, då låg han i fel ände i sängen :) Sötungen!


Jag och Roger har suttit med kalendern hela kvällen! Räknat ut vilket paket Elton ska få öppna när, vilken dag. Då de är lite pyssel i paketen, måste vi ju ha de dom dagar Elton inte ska på dagis.
Klockan 21:35, tog tapen slut! Ååå, då ville jag bara lägga av. Men Roger for på Ica Maxi, älskade Roger! Skönt att ha allt klart nu! Ska bli kul att se Eltons min i morronbitti :)

Nu ska jag slänga mej i sängen, är supertrött!


RSS 2.0