Nu har vi precis åkt över Norskagränsen! E...

Nu har vi precis åkt över Norskagränsen! Elton sover, vilket han gjort i några timmar, skönt för han! Vi har många mil kvar, men snart så, snart är vi framme!:)


Nu har vi lämnat mormor och morfar, så nu ...

dsc03515 (MMS)

Nu har vi lämnat mormor och morfar, så nu har Elton äntligen Bilar på, han älskar den filmen! :) Dock hoppas vi att han somnar snart och sover några timmar! Annars blir de jobbigt, då han börja grina innan vi ens lämnat stan förut.. Haha!


Nu har vi lämnat mormor och morfar, så nu ...

dsc03515 (MMS)

Nu har vi lämnat mormor och morfar, så nu har Elton äntligen Bilar på, han älskar den filmen! :) Dock hoppas vi att han somnar snart och sover några timmar! Annars blir de jobbigt, då han börja grina innan vi ens lämnat stan förut.. Haha!


Bilder - Prinsens 3årsdag


Elton har haft en toppenfödelsedag ♥

Tack alla som varit med och firat Prins Eltons födelsedag - han är mer än nöjd och vi lika så! Tänk så många fina människor vi har runt om kring oss, helt otroligt! ♥

Nu har sista gästerna åkt hem, så nu ska vi städa undan och packa de sista - sedan drar vi till Norge! Jenny, Erlend och pojkarna - snart kommer vi! Som vi längtar :)

Först blir de dock ett stopp i Ljunga, hos mormor och morfar - för att hämta en DVD, så Elton har något att göra, när han inte sover!

Återkommer (kanske) nästa Söndag - nu ska vi ha en helt underbar semester!


Grattis vår älskade prins på 3årsdagen!


Nyvaken och väntar spänt på paket! :)


Naglarna - Lila


Badstranden!

Har precis vinkar hejdå till Elton och Memme, som ska inta badstranden idag - mys för dom! :) Jag är riktigt avis, vädret är ju underbart..

Själv ska jag fortsätta med städningen, som jag påbörja i morse redan! Har redan hunnit gjort toan, badrummet, tvättat en massa och bäbbat ur sängen - nu är de bara resten kvar.. Och packa ska jag hinna med!
Men första ska jag slänga in första tårtbotten i ugnen - så dom är klara iaf!

Jag har ju de jag gör idag, om jag säger så!

Mål & belöningar

 Gå ner minst 5kg innan operationen - helst 10kg. Jag gick ner 9kg!

 -20kg - 110530

Komma i mina vita jeans från studenten - 110602

2siffrigt - Köpa nya underkläder - 110620
Blev inga nya underkläder, men lite nya kläder iaf!
 
 -30kg - Emilie ska klippa av mej håret - 110727
Klippte av mej håret lite tidigare och oj så skönt! Nöjd som tusan!

Komma i förlovningsringen

Under 90kg 

-40kg

Under 80kg - Spadag med Mia

-50kg

Drömvikt - 70-75(?)kg


Fuskstarta födelsedagsfirandet!

I morse när vi vakna, visste Elton direkt att mormor och morfar - med gänget, skulle komma! :) Dock fick han vänta några timmar, många långa timmar, tyckte han säkert!

Strax efter lunch (när jag gav upp och försöka få Elton att somna), kom mormor, Melker, gammelfarmor och gammelfarfar - med massa paket! Elton sken upp som en sol och berätta stolt att han fyller 3år och visa tre fingrar - mammas prins!

Elton har haft en konstig önskelista - påhittad helt själv! En skoter, en vit tutt, en orange tutt, en ringklocka till cykeln, paket och en grön tårta med godis på och i! :) Fantasin är de inge fel på!

Han fick massa fint - men ringklockan var nog bäst! En tuta till cykeln (så nu kör han dubbelt), en bilmatta/lekmatta, ett bilgarage och en uppblåstbar späckhuggare, som man har i vattnen - han var mer än nöjd. Hur vi ska få plats alla tre och alla leksaker, vette tusiken.. Jag vill ha större lägenhet nu!

Vi käka lunch/middag tillsammans allaihopa, sedan kom även pappa Roger hem och morfar. Glass till efterrätt och ihopbygge av garage - till Eltons stora lycka!
Mellan maten och glassen, fixa jag både mormor och gammelfarmors naglar - åh, så skoj! Jag har verkligen saknat att pyssla på och måla - vilket jag kände nu! Så i morron ska mina egna få sej en omgång!

När vi vinkat hejdå till besöket, for vi direkt till Birsta. Fixat allt som vi ska ha på kalaset och tills i morron, så jag kan baka och så vi kan grilla med Therese och Johan. Även till Norgeresan - skönt att ha de gjort!

I morron ska Elton vara med Memme på dagen och jag ska städa, baka och packa. Och på eftermiddagen väntar ju grillning. Fullt upp i morron alltså - vilket jag älskar!
Får se hur mycket vi hinner i morron, men jag hoppas vi hinner de mesta - så vi bara kan packa in oss i bilen och fara på Fredagkväll!

Nu vakna Roger oxå, han har sovit nån timme nu - innan han ska och jobba sista natten, sedan väntar semester!

Vägdag!

Idag stanna vågen på 92,4kg

Den här veckan blev de -0,5kg

Totalt: -30,1kg

Äntligen -30kg! Men, de här är sämsta veckan ever. Jag har vägt mej varje dag den här veckan, ihopp om att dom där sista hektona skulle ge med sej - och jag har stått still (fram tills idag).. Vilket jag aldrig gjort!
Så just nu går tankarna - är de slut nu? Är min kropp nöjd? Ska jag inte gå ner mer?

Visst, jag är nöjd just nu - men jag har ändå 20kg till som jag vill gå ner..
 
Jaja, jag hade satt som mål att gå ner 30kg tills vi for till Norge och de har jag iaf klarat - något att vara glad över! Och tänker jag efter, så är ju -30kg på lite mindre än 4månader (3 månader som opererad) jäkligt bra - jag är bra!


Bilder - 110726


2 gånger..

Har precis vinkat hejdå till Roger, för andra gången - haha! Han for på jobbet strax före klockan 22, men kom hem ganska snabbt igen, då han räknat fel på arbetstimmarna för den andra killen (han som kör lastbilen Roger ska ha). Så vi hann se en film, innan han for nu igen :)

I morse var jag och Karla ute och gick, skönt med sällskap! Efter att vi hade duschat och fixat, möttes vi ute igen - med pojkarna! Vi gick till stora lekparken, som Elton säger - vid hammarvägen. Där blev de bus och fika, i solen! Sedan lite mer lek i våran lekpark, innan pojkarna hade bråkat nog.. Vet inte vad de var med dom idag, bara massa tok :) Skitungar!

Vi hann bara in, sedan kom pappa Roger hem. Vi käka lunch och sedan satte vi oss i bilen! Laxakvariet hade vi tänkt besöka, då Elton har pratat om de sedan han och pappa skulle dit men de var stängt, lika så idag - stängt.. Men vi satte oss i gräset, i solen och kika på vattnet - mysigt! Men Elton blev rätt fort uttråkad, så vi for till Morgan, Louise och Kimi på kaffe. Pojkarna fånga humlor och vi surra skit! Bästämde även att vi ska fara på Findlandskryssning i September - bara sådär! Ska bli skitkul :)

Tyvärr blev vi inte så långvariga där, då vi lovat Gina skjuts. Och när de var gjort och vi var hemma igen, tog vi med oss Gina och köpte glass! Så innan vi tog tag i alla kvällsbestyr och städningen, njöt vi lite till av solen!

Hann inte med disken ikväll, så den måste jag ta i morronbitti - innan besöket kommer för att fira prinsen! :)

Bilder - 110724


Elton blev skitsur när vi skulle fara - gullunge! :)


Inte långt kvar..

Har precis kommit kommit hem från en joggingtur - så nu är jag helt slut och ser ut som en tomat i fejan! ;)
Jag har ju lovat att jag ska jogga hela rundan, i slutet på sommaren (då Roger var så jäkla duktig och klara de..) - och nu är de ju inte allt för långt kvar av sommaren.. Så de är nog bäst att jag sätter fart med joggningen, så jag kan hålla vad jag lovat!

Idag har vi bara varit hemma, jag och prinsen. Vädret har inte varit någe vidare, har mest regnat.. Så jag passa på och fixa in tvätten i garderoberna, lite mindre att göra på Torsdag och innan vi far!

Resten av veckans shchema är fullt! I morron väntar städning och Roger ska till Memme och skruva. På Onsdag kommer mormor, morfar, Louise (Patrik?) och Melker - kanske gammelfarmor och gammelfarfar oxå, då ska vi fira Elton (mormor jobbar när prinsen fyller år)! Äta tårta och god mat. När dom farit och Roger kommit hem, ska vi och handla - allt som ska med till Norge och till kalaset.
På Torsdag jobbar Roger - sista dagen innan semestern, wiho! Elton ska få vara med Memme, medans jag bakar och städar. När Roger slutar, åker vi till Therese, Johan och pojkarna - där väntar grillning!

Som de ser ut nu, så packar vi nog bilen (med de vi kan) på Torsdagkväll. På Fredag fyller fisen hela 3år - helt otroligt! De ska såklart firas, med massa tårta och paket - hela dagen lång! :)
På kvällen får vi se, om vi far redan då till Norge eller om vi sover hemma en natt till och far tidigt på Lördagmorron. Åh, vi längtar till Norge nu!

Bilder - Fynden!


Mina nya jenas - i slt 42!!! Visst, dom sitter tajt nu - men snart så, sitter dom som en smäck! ;)


Ojdå, mörkblå trosor under vit klänning - ingen hit ;) Haha!

De är obeskrivligt att kunna köpa kläder utan att testa och ändå passar dom! Och inte behöva gå på "tjockisvdelningen" - vilken lycka!


Trött & konstig mage

Senaste dagarna har jag varit helt slut, orkeslös och så himla trött! Jag vet inte vart min energi tog vägen? Jag har varit pigg sedan dag 1 efter operationen, men nu är jag trött? Jag funderar på om jag saknar nått, om jag inte får i mej allt jag måste. Men vad? Jag äter ju inge annorlundare nu, mot för några veckor sedan!
Jag skulle kunna somna när som och sova hur länge som hellst och ändå vara trött - så jag hoppas de går över snart och att energin hittar tillbaka!

Och magen - Ojojoj! Visst att min mage låtit hela tiden sedan efter operationen, men nu.. Den låter som bara den och jag känner nästan hur den arbetar! Nästan allt jag äter, smådumpar jag på. Jag mår inge vidare på nånting jag äter och på mornarna mår jag snuskigt illa..

Vilken härlig Söndag!

Dagen börja inge vidare - spöregn.. Och jag kände inte alls för att jogga i regnet, så de blev ingen promenad idag, tyvärr!
Dock trotsa Roger vädret och for till Memme, för att skruva på trallen till poolen - snaaart klart! Medans tog jag och Elton en tupplur. När Roger kom hem fixa vi lunch, duscha och gjorde oss redo för ett besök hos Therese, Troy och nyaste tillskottet Max. Äntligen!

Innan vi for dit, var vi in en snabbis på Birsta och handla små söta kläder - oj, vad jag saknar den tiden ibland! Max kommer bli en söt, liten grön smällkaramell! :)
Åh, så underbart att träffa Therese! Är de en person jag saknar i mitt liv, så är de den kvinnan ♥ Mycket har hänt - men jag hoppas innerligt att vi kan hitta tillbaks!

Max var såklart sötast i världen - sjukt lik Troy och pappa Johan, vilket båda pojkarna är! Elton och Troy klicka direkt och lekte på himla bra, kul att se :) Pojkarna fika glass och vi snacka skit - precis som de ska vara!

Strax efter klockan 18 for vi hemöver, då magen börja kurra efter middag. Precis när vi satt oss i bilen, fråga Martin och Gina om vi ville käka Tacos med dom. Självklart tacka vi ja - iaf jag och Elton, Roger skulle sova, då han jobba natt!
Så vi hann nästan bara hem, innan vi kila över till Martin och Gina. Mums med Tacos - Elton åt superbra!

Nu har Roger farit och jobbat, Elton somna för en stund sedan och jag måste försöka få i mej dagens dos med vatten - har varit mycket dålig på de idag.. Kanske en film oxå?

Elton och pappamys ♥

Idag hade Elton och pappa bestämt att de skulle vara deras dag, bara mys för pojkarna! Första planen gick i stöpet, kan lova att jag koka av ilska - fyfan! Men, efter lite frukost och kläder på kropparna - for dom till kusin Cornelia, Marith och Danne. Där hade dom busat och fikat! Sedan hade dom lunchat på Sibylla och tänkt åkt på laxakvariet, men de var tyvärr stängt.. I stället hade dom suttit och kollat på fiskarna som hoppa i vattnen, Elton var helt lyrisk när han berätta! :)

Jag då? Ja, efter att jag joggat/promenerat och fått i mej frukost, hoppa jag i duschen och fixa till mej. Gud, jag är så nöjd med min frisyr! Med rätt grejer, tog de inte ens 5minuter och göra i ordning håret - underbart!
Sedan tog jag bussen in till stan. Minns inte sist jag gick på stan helt själv, utan barnvagn och utan karl!
Jag hitta en present till Elton, superhärliga kläder från KappAhl - han kommer bli så fin så! Fynda även till mej själv - ett par jeansshorts på Stadium i stl 42(!!!), en klänning för ynka 75:- (äntligen har jag en klänning som jag bara kan slänga på mej!), en tröja och ett par jeans (dom oxå i stl 42!) på Cubus - härligt med fynd! :) Jeansen köpte jag bara ändå (dom kosta 99:-), täkte att jag kunde ha dom om nån månad iaf - men till min stora förvåning, kom jag faktiskt i dom! Visst, dom sittter tajt, men om några veckor sitter dom som en smäck, kan jag lova! Jag är mer än nöjd! :)

På stan träffa jag på Linda och Björn, gjorde som sällskap på McDonalds och snacka skit. Trevligt med sällskap! Sedan kom pojkarna och hämta mej, mina älskade prinsar! ♥ Resten av kvällen blev de filmmys i soffan!

Prinsen sover, vilket han gjort ett bra tag - då han inte sov på dagen.. Allt blev så sent, så de hanns inte med. Jag och Roger ska se film, så länge vi orkar iaf - ögonen är rätt tunga!


Jag är faktiskt nöjd - en underbar känsla!



Haha, kolla mina fingrar - jag har precis målat naglarna! :)


Jag är faktiskt nöjd - en underbar känsla!



Haha, kolla mina fingrar - jag har precis målat naglarna! :)


Mamma, jag tänker inte sova!



Kolla vad han har dragit i blöjan, haha! :)


Soligt och härligt!

Vilket väder vi fick idag - så skönt med sol och varmt! På förmiddagen var vi ut med Emilie och Stella, först på dagis och hämta Stellas snutt, sedan tog vi en glass i solen. Barna cykla och bråka om glassen ;)

Sedan hann vi bara in och svida om, packa och på med badkläder. Vi mötte upp Karla och Theodore, sedan promenera vi till Malan. Bad, bus, fika och skratt - hela eftermiddagen!
Elton sov aldrig, så när vi kom hem somna han snabbt i soffan, medans jag packade upp.. Men jag väckte han efter en ½timme och de gick bättre än förväntat!
Medans fixa jag middagen, tack Karla för handlingen - guld värt! :) Blev kyckling, wookadegrönsaker och ris - så gott, de första jag tyckt smaka bra, på fleeera veckor! Roger hann oxå hem till middagen, till Eltons stora lycka! Han tyckte de var konstigt att pappa inte var hemma, då vi sagt att han skulle vara hemma tills dess.. Strul på jobbet!

Strax efter klockan 19 for jag och Karla till motionsspåret - blev två varv idag oxå! Men vi var väldigt sega idag, spagettiben som bara den. Nu är jag helt slut och har fortfarande inte kommit in i duschen..

I morron (och ända tills på Måndag, tror jag) är Roger ledig ♥ Får se vad vi hittar på, beror på vädret oxå. Men vi skulle behövt varit och fixa de vi ska ha med oss till Norge, så dom hinner beställa de som inte finns. Tänk, snaaaart far vi!

Längtar!

Prata nyss med Jenny, planera och funderar! Åh, jag längtar snart ihjäl mej :) Tur att vi ska fara snart! Och så underbart de ska bli, vi kommer få en toppen vecka ♥


Vägdag!

Idag stanna vågen på 92,9kg

Den här veckan blev de -1kg

Totalt: -29,6kg

Några sketna hekton kvar tills jag gått ner 30kg. Kunde jag inte fått dom denhär veckan? Nu är jag sur! Jag har verkligen skött maten och vattnet, gått eller joggat varje dag och trodde faktiskt att jag skulle klara -30..
Men, jag får vara nöjd med mitt kilo - och de är jag faktiskt!   


Svart i ansiktet

När jag färga håret igår, skulle jag ju diska samtidigt. Och dessutom ringde mormor då och surra skit! Hmm, jag glömde bort tiden totalt och när jag väl kom på de, hade de gått 20 minuter över tiden - haha!

Resultatet? Ja, nu är jag svart i ansiktet och de går inte bort.. Jag ser egentligen inte klok ut, haha! Men, vad göra? De försvinner ju snart. Men om snart kunde vara nu, vore de perfekt!

Lunch med moff ♥

Idag på förmiddagen gjorde vi inte allt för mycket, jag och prinsen. Vi myste mest på ♥ Och jag vek in tvätten, äntligen!

När vi sov lunch, kom morfar hit! Han hade nämligen beställt matlådor och självklart fixa vi de! Sedan käka vi lunch tillsammans, innan han for vidare på jobb igen - trevligt sähär på en Tisdag! Elton fick även en glass av moff, vilken lycka!

Strax efter ringer Memme och undrar om vi ville med henne, Louise och Patrik och bada. Vädret var sådär, men vi haka på iaf. På badstranden blev vädret bara sämre, solen lyste knappt.. Men Elton doppa fötterna och busa på, så han var mer än nöjd!
En glass påvägen hem och sedan kom även Roger till Memme, där vi blev bjudna på grillat - så gott!

När vi kom hem fixa jag Elton inför nattningen, sedan tog Roger över - han ska och jobba i natt, så han sover oxå. Jag tog på mej promenadskorna och mötte upp Karla!
Kom hem för en stund sedan och hinkar vatten - ja, dricker sakta egentligen.. De tar tid!

Imorron ska Emilie ta en kurs med mej, så jag lär mej min nya frisyr ;) Tur att Emilie fixar rätt grejer åt mej! 
Sedan ska vi på Birsta med Karla och Thodore. Och på kvällen ska jag och Karla ta oss ann motionspåret igen - härligt!


Kommentarer!

Tack så himla, himla mycket för alla fina kommentarer - jag är snart 4m lång och stöddig ;) Tack tack!


Elljusspåret x2

Jag och Karla har precis kommit hem, från elljusspåret - eller de heter motionsspår tydligen. Vi tog 2 svängar, då det är rätt kort - 2½km. Oj, vad duktiga vi var! Jogga en massa och svetten lacka! En stor nackdel med att vara korthårig - svetten har ingen stans att stanna..

Nu är jag sådär härligt slut! Ska snart hoppa in i duschen, bara jag slutat svettas. Sedan måste jag måla naglarna, gjorde aldrig de igår. Och självklart glömde jag bort att ta på mej handskar när jag tvätta ur håret, så nu är naglarna på vänsterhanden helt gråa - faan!

Idag efter att vi hade sovit och ätit lunch, gick jag och Elton till Karla, Peter och Theodore. Pojkarna lekte på bra - så kul att se! :)
Vi hann bara hem, så kom pappa Roger oxå. Pojkarna fixa middag och sedan for jag och Karla - dagen har gått superfort!

Pojkarna ligger i sängen, tror båda somna. Ska se om Roger vill vakna och vara lite social, efter att jag duschat :)

Färg i håret!

Sitter med färg i håret redan nu - hade tänkt vänta tills ikväll, men va tusan. Lika bra att få de gjort! :) Första gången de har blivit över i färgflaskan! Medans färgen sitter i, tänkte jag ta tag i diskberget!

Idag har vi bestämt en ny dejt med Karla och Theodore :) Hade tänkt bada om vädret var bra, men de spöregnar.. Så vi får se vad vi hittar på!

Nej, nu ska disken fixas - så vi kan äta frukost nångång, jag och min lilla prins! Just nu sitter han i soffan med tutten och snutten, i bara blöja och kollar på Byggare Bob! :) Han är bara för söt, min lilla skitunge!

Nya frillan!


Finns lite bättre bilder på frisyren hos Emilie - svårt att fota själv :)  

Jag är så jävla nöjd! Emilie är helt klart bäst ♥
Nu måste jag bara i med lite färg, så jag slipper se kal ut på vissa ställen - haha!
Men färgen får vänta tills i morron, när älskade Roger är hemma!


Härlig Söndag!

Elton vakna inte alls för tidigt i morse, som jag trodde. Han sov oroligt fram till 07 iaf - tack för de! :)
Vi käka frukost medans pappa fick sova en stund till, då han kom hem så sent i natt från fisket - tyvärr ingen vinnst..
09:30 väckte vi pappa och jag tog en promenad, soligt och varmt - skönt! Sedan duscha jag och gjorde oss i ordning, efter de traska jag och Elton över till Emilie och Stella!
Där väntades klippning för min del och bus med Stella, för Elton. Dock var han trött, men fixa de rätt bra ändå! Efter att vi klippt färdigt, fick vi smaka på nybakta bullar - mums! Jag tål verkligen inte vitt bröd! Smakade en liten tugga med Elton, sedan fick magen nog.. 

Strax efter klockan 14 for vi till Memme. Där vänta grillat och mys ute! Även Louise, Patrik och Martin var där - härligt sådär på en Söndag!
Innan vi for hem, var vi in till Marcus och hans tjej - hon fyllde nämligen 30! Tyvärr hann vi bara in med en blomma och säga hej, då Roger skulle iväg och jobba ikväll. Bättre än inget iaf!

Hemma packa Roger ihop sej och for. Jag och Elton fika lite och sedan natta vi - så nu sover prinsen sött! Han sov inget idag heller, så de tog inte många minuter innan han snarka! :) Tyvärr klarar han inte riktigt av att vara vaken hela dagen, så i morron måste han sova - så vi får lite rutin igen!

Nu ska jag fixa lite kort på min snygga frill, måla naglarna och slå på en film!

100825, 110221 & 110716



Haha, hur jag sett ut!


Less på skiten!

Hade tänkt boka tid tills på Måndag, hos frissan (vart vet jag inte?).. Roger skulle egentligen vara ledig då, men åkte på jobb. Får se om han är ledig nån dag i veckan, då ska jag fan boka tid! Nu är jag så otroligt less på skiten!

Jag skiter i att jag inte gått ner 30kg än - ett sketet kilo kvar! Jag ska göra de ändå och de ska bli helt underbart kan jag lova! :)

Missnöjd!

I morse när jag skulle klä på mej, var första gången sedan operationen - som jag var missnöjd! Fy, jag kände mej tjockare än tjockast och inget i garderoben satt bra. Jag kände mej bara tjock, helt enkelt! Jag blev på jättedåligt humör och ville bara krypa ner under täcket igen!

Sluta med att hela garderoben ligger utspritt över hela sovrummet och jag fick säga åt Memme att vi var tvungen att fara, innan jag blev galen! Tog de som satt minst åt och kände mej som en säck pärer, igen..

Bilder - Fynden!

Örhängena - alla för strax över 50lappen, alla på 70%

Jackan och halsduken - så nöjd! Visst, den sitter lite sådär just nu - men några kilon till så!

Linnet - känns sådär.. Men för 49kr kanske de kan ligga i garderoben ett tag! ;)

Sedan var mina nyköpta skor trasiga, så vi gick för att byta dom. Tyvärr hade dom inga likadana, så de fick bli ett par andra par - för samma pris. Helt nya skor, bara sådär! ;)

De var nån mer som tyckte om mammas skor! ;)



Birsta idag oxå!

Även i morse var jag ute och jogga/promenera - så himla skönt! Och jag hoppas verkligen att jag orkar jogga hela svängen i slutet på sommaren - de vore så jävla härligt!

Sedan hann jag bara hem och duscha, innan Roger och Marcus skulle fara. Dom skulle och fixa båten, till fisktetävlingen nu ikväll. Jag och Elton blev hämtade av Memme - vi skulle nämligen lämna tillbaks min klänning!
Blev en klänning fattiare (igen..), men en jacka i stl L(!?) - för ynka 40kr och en halsduk för ynka 10kr - rikare, från Vero Moda! Jag har nog aldrig handlat där och nu två dagar på raken - vad har hänt? ;)
Hittade även ett linne på Gina, men är osäker på om jag ska behålla de eller inte.. Sedan tog vi lunch på Charm - mums! Sedan var planen att Elton skulle sova, men han somna aldrig..

Blev en jobbig eftermiddag för prinsen, mycket tårar och trots - mammas lillafis! Men vi avsluta dagen på Barnens Hus, där Elton fick en liten skoter, så han var mer än nöjd, när vi for hem!
Svårt att hålla han vaken, så vi låg i sängen redan 18:30 och läste Mamma Mu - som lästs dom senaste kvällarna oxå ;) Prinsen sov redan innan klockan 19, så vi får väl se hur tidig morrondagen blir..

Roger är som sagt på fisketävling och jag ska läsa en bok i soffan, innan jag gör Elton sällskap! ♥


Leta klänning!

I morse efter att jag tagit den dagliga morronjoggen/morronpromenaden och duschat, klädde vi på oss och for på Birsta. Där lämna pappa av oss, han skulle nämligen skruva med en motorcykel.
Jag och Elton gjorde Birsta, leta en klänning till mej och strosa runt. Hittade 3 par trosor - tyckte att jag behövde dom, då dom jag äger, åker av mej ;) Och 3 par örhängen! 

När jag testade en klänning, hängde de redan ett par byxor där inne i provhytten - i stl 44. Tyckte dom var snygga, så jag tänkte testa hur långt jag hade kvar tills min rumpa passa i ett par 44:or - och jag kan lova att jag sken som en sol, när dom gick på och inte satt som korvskinn! Haha - 44:or minns jag inte sista jag hade. De gjorde verkligen min dag!

När Roger var klar och Elton hade sovit, käka vi lite lunch/middag. Tillslut gick jag med på att köpa den klänningen Roger tyckte, så vi kunde fara vidare ;)

Vi var och köpte lite godis, pappa kolla på fiksegrejer och sedan tvätta vi och tanka bilen, innan vi for hem. Hemma somna vi alla tre, vid nattningen - haha!
Men vakna för ett tag sedan, då Annelie kom med bilstolen som dom låna. Så nu ska vi käka lite godis och se på film - mys! :)

 


De blev denhära - fast en röd, från Vero Moda(!!!). Tyvärr var den felsydd, såg vi när vi kom hem - så den får åka tillbaka i morron..


Hänger hjärnan med?

Jag får ofta frågorna - om hjärnan hinner med, när alla kilon försvinner? Om jag ser förändringen? Om jag verkligen fattar?

Och vad blir svaret? Både jag och nej - faktiskt! De är så svårt att förklara - jag tror att man måste vara med om de själv, för att förstå känslan!

När jag ser ser på kort, ser jag verkligen dom tappade kilona! Jag har alltid vetat att jag är tjock, men inte hur tjock.. Hemska tanke! Och att kläderna hänger, gör ju en påminnd oxå - självklart. Men, de är så svårt att veta hur andra ser mej - hur jag verkligen ser ut, inte bara på kort.

Så idag tog jag och Mia några kort - inte för att jämföra mej med henne! Utan för att se, hur jag ser ut brevid! För jag vet ju hur Mia ser ut, då får jag ju en "bild" av hur jag ser ut. Och faktiskt - de var roligare att kolla på korten, än jag trott! :) Jag är nöjd just för tillfället!

 


Självklart skulle Elton oxå vara med! :)


Heldag med Mia ♥

I morse när jag och Elton käka frukost, ringde Mia. Vi bestämde bad och mys för dagen! På förmiddagen dök Mia upp, precis under min morronpromenad - tur att hon inte är rädd för Roger ;) Haha!

Vädret blev sådär, så vi bestämde oss för att packa in oss i bilen och fara på Ikea. Där vänta lunch, men Elton var rätt trött - så de blev en snabb sådan.. Jag och Elton åt för 22 ynka kronor, ändå tog vi en Delicatoboll oxå - helt sjukt! Då vädert inte var värst badvänligt - de blåste massa, la vi oss ute på grösmattan och sola, medans Elton sov i vagnen. Massa skitprat blev de - behövligt!

Strax efter klockan 16 vinka vi hejdå till Mia, sedan fixa vi middag och städa. Prinsen sover, jag och Roger ska se film!


Bilder - Paj och bus med Martin 110713


Pajen blev godkänd!

Strax efter att pajen blev färdig, kom Martin över och fika med oss - till Eltons stora lycka! :) Jag kunde för övrigt smaka på pajen iaf, men mer än så var de inte.

Efter att vi fikat, bestämde vi oss för att gå ut. På med skorna och fotbollen hängde med! Dock är Elton lite för ego för att spela fotboll ;) haha. Men vi rulla i gräset, sprang upp förr kullarna och busa - allt för att Elton skulle bli trött!
När solen gick i moln, knata vi in. Dock tog de evigheter för prinsen att somna, men han sov ju sent på dagen oxå..


Ingen dejt..

Blev tyvärr inge med Karla och Theodore idag, Karla mådde inte så bra.. Synd, men vi planerar om dejten bara! :)

Precis när jag och Elton tänkte klä på oss och gå ut, börja de spöregna - typiskt! Men i stället baka vi paj, så nu har vi en jordgubbspaj i ugnen, som snart är klar! :) Första gången jag bakar, sedan operationen - ska bli spännande och se, om jag i huvudtaget kan smaka av pajen ;) Om inte annat, hade vi skoj när vi baka iaf! Och jag hoppas Elton tycker om den :) Jag snåla in på socker och skippa florsockret på jordgubbarna, så den kanske är lite sur - så vi får se om den faller prinsen i smaken! :)

Vi kanske går ut lite senare, Elton sov rätt sent och länge idag.. Han tvärvägra nämligen och somna, tror de tog 1½ timme innan han gav upp.
Men nu ska jag passa på och ringa Jenny, medans pajen blir klar, hon hade nämligen ringt när vi sov :)

Blåste..

Jag vakna före Elton i morse - otroligt nog! Och Roger kom inte hem förrän strax före 07, så jag passade på och ta en promenad. Strax efter 07 var jag ute och gick/jogga, blåste och var inte alls så skönt - men skönt att ha promenden gjord!

Roger har hoppat ner i sängen, så vi lär nog inte se han värst mycket idag.. Han ska ju iväg idag igen.
Jag ska snart ta och duscha, sedan ska vi fixa frukost jag och Elton. Tror vi ska äta gröt - de lät gott!

Vägdag!

Idag stanna vågen på 93,9kg

Den här veckan blev de -1,5kg

Totalt: -28,6kg

Så här lite (eller ja, de beror ju på hur man ser de..) har jag inte vägt sedan i början på Januari -08. Då var jag gravid med Elton och var på inskrivning hos BM. De är länge sedan de!


Vilket väder!

Ojojoj - vilket väder de blev idag! När vi vakna och jag var ute och gick på förmiddagen, var de klarblå himmel och supervarmt - när vi hade grillat färdigt till lunch och nästan ätit klart, kom molnen. När vi satte oss i bilen, påväg till Birsta, kom allt! Regn, åska och blixtar - inte lite heller! Jag hitta faktiskt en bikiniöverdel - äntligen!

Vi hann hem och Elton hann somna, innan värsta ovädert kom. Lika bra de - då Elton är jätterädd för mullret, lillprinsen!
Resten av dagen har vi myst omkring här hemma. Tvättat lite, städat och kikat på film.
Roger jobbar sedan i eftermiddag, tills i natt nångång. Så han lär sova mest hela dagen i morron. Men de gör inget, jag och Elton har nämligen bestämt dejt med Karla och Theodore. Vad vi ska hitta på, får vi se - beror på vädret! :)

Symaskinen!



Idag åkte symaskinen fram! Jag saknar ett par kortbyxor när jag ska ut och gå (som jag inte gnuggar ihop låren i), så jag tog och klippte av ett par gamla byxor, sydde om mudden och de blev rätt bra faktiskt!
Hoppas att de är sol i morron när jag ska gå, så jag kan testa mitt skapande ;)

Jag saknar att sy - måste nog hitta på nåe projekt! :)


Ny favorit!

När jag får för mej att äta nånting, äter jag de tills jag blir less - och hittar sedan på någe nytt att äta mej less på..

Just nu är de Falu rågrut (eller jag äter inget annat hårdbröd) med leverpastej, gurkskivor och Herbamare på - mums! Jag längtar hela tiden efter en macka, haha! Har precis ätit en och den var lika god som igår!


Bad och åter bad!

Vi har haft en supermysig dag, jag och min älskade prins! Tänkt att så lite behövs, för att de ska bli så bra - underbart!

Strax efter 11 fixa vi i oss lite lunch, packa massa frukt och sedan traska vi ner till badet. Elton bada tills han var blå om läpparna och skaka tänder. Sa åt han att nu får vi nog gå upp, du skakar ju tänder - ska sluta med de nu, mamma. Haha - gounge! :)
Elton tog en tupplur, medans läste jag tidningen och löste Sudoku. Sedan blev de ännu mera bad och lite mer bad! Vi var inte hemma förrän efter klockan 17, blev sen middag. Och efter maten, kom Memme med jordgubbar - bara sådär, en mycket trevlig överraskning! :)

Nu väntar film med min stora prins - om jag orkar, tvärslockna när jag natta Elton..



Bilder - Badmys 110708


Kubbtävling!

Igår lyste solen och värmen var enorm - redan från att vi klev upp, tills vi gick och la oss. Precis som de ska vara - helt underbart!

Innan frukosten tog jag mej en morron promend - som de förövrigt har blivit rätt bra av i veckan, heja mej! Sedan käka vi frukost, gjorde oss klara och packa in oss i bilen.
Torpshammar var nästa stopp - där kubbtävlingen höll till! Där väntade mormor, morfar, Melker, Louise, Patrik, gammelfarmor, gammelfarfar, Lars och Rose-Marie. Även Martin, Gina, Leif, Julia, Niklas, Jocke och Marcus höll hos sällskap underdagen!

Tävlingen gick sådär för våra lag.. Jag var dock inte med, då jag hade "Eltonvakt"! Rogers lag gick längst, men tyvärr blev de inge där heller - men dom gjorde de bra! God mat, underbart sällskap, massa sol och en kanondag helt enkelt!
Vi kom inte hem förrän vid 19, så vi hann bara in och sedan väntade sängen. Helt slut efter en heldag ute i solen! Jag såg inte klok ut, hade haft på mej mina solglasögon hela dagen, haha..

Idag har vi haft en riktigt latdag - vilket har behövts, för oss alla tre!
Jag tog även en promenad i morse, i solen och värmen - skönt, men väldigt svettigt! Sedan har jag tvättat i massaor. Jag och Elton tog och långsov. Ätit god middag - jag och Roger slängde ihop en lasagne, mums!
Prinsarna ligger och sover, Roger ska snart upp, då han ska och jobba i natt. Jag trodde att han hade en jobbig vecka förra veckan, men den här är ännu värre.. Vi lär inte synas många minuter den här veckan, mycket tråkigt!

De ska tydligen vara bra väder i morron, men sämre i slutet på veckan. Så i morron blir de nog bad för mej och miniprinsen, på Malan. Vi hade en supermysig dag där sist, så jag kan inte tänka mej annat i morron heller ♥ 

Några fina dagar!

Vi har haft några fina dagar, mycket sol och massa kärlek ♥

I Onsdags tog jag och Elton bussen in till stan, för att möta Memme på hennes jobb. Sedan gick vi vidare mot tågstationen, där mormor, Melker och Jesper kom strax efter oss.
Vi kila ner på stan igen, åt gott och myste på. När kvällen kom, for vi hem till Memme. Där gjorde jag mej i ordning, vikna hejdå till prins Elton (som säger när jag ska fara - mamma, jag saknar dej! Åh, vem vill fara då? Skruttunge, han vet precis vad han ska säga!) som skulle vara med mormor och morfar hela kvällen.

Jag mötte upp Karla på stan. Resten av kvällen drack vi gott, parat strunt och dansa - en mycket lyckad kväll! Strax efter 02 gav jag upp, tog taxi till Memme och tvärslockna där. Tack Memme, för allt!

I går var en riktig skitdag! Jag mådde sådär när jag vakna - jag mår inge vidare på enbart cider, blir full i magen och påtok för sött.. Hade ingen matlust resten av dagen, vilket resultera i dålig matdag  - vilket betyder att jag mådde som en apa hela dagen.. Mot kvällen hade jag sprängande huvudvärk och dumpa på allt jag åt, fy fan!

I dag skulle de egentligen vara halvdant väder, så jag och Elton hade inte gjort några planer för dagen. Men efter frukosten sken solen som bara den och de var varmt som bara den! Så vi tog och gjorde några mackor, massa melon och jordguggar - sedan packa vi vagnen och traska iväg till Malansbadet!
Där spendera vi hela dagen, så underbart! Efter nån timme fick vi sällskap av Martin, Gina och Ewa oxå - mycket trevligt :)
Strax efter klockan 17 kom pappa Roger och hämta oss. Hem och börja med middagen - grillat! Martin, Gina, Leif och Julia gjorde oss sällskap ute på gården.
Dom drog på gatufesten och jag har nästan nyss klivit ur sängen. Var en ledsen prins jag natta ikväll.. Han ramla med cykeln på asfaltet, innan vi skulle gå in :/ Lillfisen min ♥

Nu sover han gott och jag ska se på film och äta nånting - mår inge vidare i dag heller. Har inte alls kommit i kapp sedan igår..

Bilder - Utebus 110704


Naglarna - Röda med vita prickar


Vägdag!

Idag stanna vågen på 95,4kg

Den här veckan blev de -1,2kg

Totalt: -27,1kg

Jag hade räknat med mycket mindre, då jag hade stort minus förra veckan och de inte alls har blivit värst många promenader. Men jag tackar och tar emot!


Bilder - Utemys hos Memme 110703


Vart tog solen vägen?

Igår i tidningen, var de en stor sol och +22! Men nu när vi vakna på morronen, tyckte vi att de lät blött när bilarna åkte förbi (vi hade balkongdörren öppet lite).. Och mycket riktigt, nu spöregnar de! Åh, vi som hade planerat bad idag - hela dagen! Kolla på Yr.no - där visar dom inge regn och de ska bli bättre väder vid 12, så vi hoppas på de. Annars få vi hitta på nåe annat idag! Rogers sista lediga dag, sedan börjar en helvetesvecka..

Nu väntar iaf frukost! Får se om jag kanske tar mej ut på en promenad, vore skönt att ha de gjort..

Flera cm är borta!

Nu blir de lite lättklätt - men de bjuder jag på! ;)

Jag är jätteglad att huden hänger med så bra som den ändå gör - de kunde har varit mycket, mycket värre!
Visst magen är allt annat än vacker! Men, jag fick en gigantisk mage med Elton och gick dessutom upp 40kg. Sedan ner 26kg på 3 månader - är de konstigt att kroppen inte hänger med riktigt?


Sol, glass och grillat!

I morse när vi vakna, var vädret inge vidare - tråkigt tyckte vi! Men efter att vi sovit en stund efter lunchen, lyste solen och inte ett moln på himlen!

När vi vaknat till, kom Martin (eller Dartin - som Elton säger) över. Vi fixa köttfärssås och spagetti - som Elton beställt! Sedan kom Memme, så efter maten for vi allihopa dit. Ja, inte Roger - han for till en kompis igår och hjälpte han med hans hus och kom hem nu ikväll.

Hos Memme njöt vi av solen, fick och köpte glass och Elton lekte med massa vatten. Senare tog vi och grilla, mums så gott! Även Roger kom dit - mys!

Vi var inte hemma förrän strax efter klockan 20. Då hoppa pojkarna i säng, medans jag tog en joggingtur! Roger sover fortfarande, men jag ska väcka han, då han skulle duscha.

Jag sitter och lyssnar Metallica! Vilken konsert dom verka bjuda på, på Ullevi! Jag är inte alls så stort fan av dom, men oj! Jag skulle inte ha något emot att vara där :)

Nej, en banan och sedan ska jag väcka Roger!

Duktig!

Nu på kvällskvisten har jag varit duktig och jogga! Jag fick ett tokryck och tog på mej skorna, tänkte bara ta en promenad. Men kände att jag var sugen på att jogga! Sugen på att jogga, Helené latmasken Gidhammar? Ja, faktiskt!

Sagt och gjort - jag jogga nästan hela svängen (4km)! Jag jogga tillomed nästan upp för hela mördarbacken! Tänka sej, för 3 månader sedan - när jag börja hela resan, orka jag knappt upp för den backen! Fan vad jag är bra!

Tyvärr känner jag fortfarande av vikten, fötterna - speciellt höger foten, får ta mycket stryk.. Jag väger ju ändå fortfarande 96kg! Jag måste verkligen inhandla ett par riktiga springskor!

Min stora last!

Coca Cola - min stora last! Jag har alltid älskat Coca Cola, vilket är en stor bov i att jag är tjock. Innan operationen, skulle jag göra nästan vad som hellst - för ett stort, kallt glas Coca Cola!

Men nu, kan jag med stolthet säga att jag är inte ens sugen! Jag testa en klunk med Melker, för ett bra tag sedan - men de smaka inte ens gott! De smaka bara sött och äckligt! Jag är så glad att jag inte trilla dit igen, på Coca Colan!

Om jag har druckit dricka nu efter operationen, har jag druckit light - men de har jag alrdig riktigt tyckt om. Jag kanske har druckit de max 3 eller 4 gånger och inte alls mycket, då jag blir så himla mätt på kolsyra!

Fina komplimanger

Tänk vad några fina komplimanger kan göra!

Häromdagen fick jag två, inom loppet av några minuter bara - från två helt olika människor (en som jag känner och en granne längre ner - som även var sjuksyster på avdelningen jag låg på, efter operationen).
Jag kan lova att jag växte flera cm!

Att så lite, några få ord, kan göra en så himla glad! Och jag kan leva på dom länge, mycket länge!
Dock måste jag bli bättre på är att "ta emot" komplimanger - säga Tack och inte viffta bort dom!


Min älskade ♥


Trassel



Igår såg vi Trassel - vilken film! Supermysig och fin - jag tyckte den var kanonbra :)

Elton oxå, för nu går den för andra gången, idag!


Bilder - 110702

När vi tog "före&efter-bilder" så ville såklart Elton oxå vara med! :)


3 månader & -26kg

Igår var de 3 månader sedan jag starta hela resan, helt otroligt! :)
Dock tog vi bilderna i morse!



Jag hade tyvärr inte samma linne, då jag inte har de hemma..


Snygg solbränna!



När vi var och bada, fick jag i uppdrag att smörja in Roger med solskyddsfaktor.. Och jag kanske inte gjorde ett  himla bra jobb ;)


Kvavt!

Efter några dagar med sol, kom regnet.. Tråkigt - då vi älskar att bada! Men ändå rätt skönt oxå. De enda jobbiga, är att de är kvavt och tvätten torkar aldrig! Jag hängde tvätt för flera dagar sedan och än är den inte helt torr..

Blev en latdag hemma idag bara! Vi hade tänkt hitta på nånting, men dagen blev konstig med sovning (sov sent..) och allt.. Så vi har myst på hemma :) Varit och handlat och nu ska vi se film, Trassel - alla tre tillsammans!

Bilder - 110701


RSS 2.0