Ute

0-5f02329b50082ee10fa71a0de676a919.png

Är ute och gungar :)


Grattat

097bf0f81c3345ee9bb25b2630ec098d.png

På förmiddagen har vi varit och grattat Frida. Ätit god tårta och busat en massa, mycket trevligt! När vi kom hem fick Elton en stor skål korvgryta och slockna sedan i vagnen ute på balkogen, där han sover nu :) Jag ska passa på att tvätta lite medans! Ikväll blir de tacos och mys med Martin och Gina :)


Hysteriskt

6b6cb559385bce0a0536c07dbc793606.png

Elton sover jättedåligt, grinar hysteriskt. Så jag gav upp för kvällen, ligger i sängen och kollar på tv (att de får sändas så mycket skit?)..


Bilder - 090730



Längden


I dag var vi som sagt på BVC, gick super bra! Elton hade inte gått upp så mycket i vikt, men väger nu 11,3 (ungefär iaf, mitt minne är inte bra nu..). Men på längden hade han dragit i väg, nu är prinsen hela 80cm lång! Han har växt 5cm på 2 månader :) Sprutorna gick oxå prina, lite grin och sedan var de bra.
När vi var klar där, for vi och handla på Coop. Sedan hem för lunch, innan Roger skulle fara. Pappa/morfar hann komma innan Roger for, så de blev lite tårta och kaffe. Pappa/morfar och Elton busa och myste järnet!
Blev en promenad på Ica för lite kattmat och lite mer mys, innan pappa/morfar skulle och jobba. Bra precis tills han for, kom Eltons gudmor, Ulrika! Blev ännu mer mys och paket. Dock var Elton supertrött, då han hoppade över eftermiddagsluren.. Så till 18 orkade han hålla ut, då blev de gröt och sedan vinka vi hejdå till Ulrika. Innan 19 sov Elton, somna supersnällt!
Men han sover sådär.. Har redan varit in ett par gånger, jättejobbigt för lill prinsen. Både tänder på G och sprutorna, kan de bli sämre? Hoppas iaf att han sover okej i natt, då Roger är borta. Han blir ju borta hela helgen.. Fy!

Nu ska jag plocka fram lite godis och dricka! Ska nog slå på en film, men känns sådär då Elton vaknar som han gör.. Får se hur de blir.

Bilder - Eltons 1års dag



Bilder - Eltons 1års dag



Bilder - Eltons 1års dag



Väntar

2fdf0a50b51bedf8b98a8bc0d1909112.png

Är på BVC och väntar på att få komma in, Elton låna bilen medans :)


BVC

50b6346457bae0cb27a82af794ee6e57.png

Ska väcka den sovande prinsen, BVC väntar! Vägning, mätning och spruta är de som gäller i dag..


Grattis



Frida

Toppen


Vi är helt slut här hemma! Elton sover som en stock, somna på 2 sekunder :) Han var helt färdig! Men inte så konstigt då de varit full fart, heeeeeela dagen!
Han/vi har haft en toppen dag. Med massa tårta och massa paket! Han har fått så mycket fint :) Massa kläder och leksaker!
Nu ligger jag och Roger i soffan och latar oss, ska kolla om vi hittar nån bra film! I morron är de BVC och spruta som gäller, känns sådär då Roger ska bort hela helgen..
Och inte att förglömma, i morron fyller även världens bästa granne, Frida, år! :)

Kolla så fint Frida gjort! :) Tack!



Bilderna kommer i morron var för många (över 130 stycken..) att gå igenom!

Lika

333cb6409bc5590969155f5d492802dc.png

De är lika fint väder i dag, som de var för ett år sedan! :)


1 år


I dag fyller prinsen ett helt år! Helt otroligt, att för precis ett år sedan, åkte vi in på förslossningen!
Jag har reda hunnit grinat en eller två skvättar nu på morronen ;) haha!

Elton provsover mamma & pappas säng för första gången!
Hela 5 dagar är han här! Precis hemkommen från BB :)



Dagen börja med sång och paket! Elton kolla på oss som att vi vore knäppa ;) Men han slet, rev och kolla in sakerna. Jag grina, som sagt, en skvätt!
Vi har nyss ätit gröt, Roger är ute och går och jag och Elton ska börja fixa de sista innan alla kommer.

Återkommer i kväll eller i morron!

För ett år sedan


Vattnet? - 28 juli 2008 kl 06:42

Jag vet inte riktigt om mitt vatten börjat gått nu !? Haha :)



Snart - 28 juli 2008 kl 07:10

                           

Vattnet har helt klart gått :) Woho!!!

Först trodde jag att jag kissat på mej, haha :) Men en halvtimme efter första täcknet, så kom de rejält med vatten i köket! De bara rann efter menen o blev en pöl på golvet :) Haha.. Jag har fortfarande inte fattat de!


Ringde precis förlossningen, dom ville att jag skulle komma in! Men hon sa att jag skulle käka frukost o ta den tid jag behöver :)

Så jag ska väl försöka få i mej nått, är ju helt exstas nu! Haha, skakar som bara den om händerna..

Roger sover fortffarande, helt ovetande om att han kanske ganska snart ska bli pappa :) O kanske inte kan fara o jobba ikväll!

Men jag tänkte ta ganska god tid på mej, så han får sova lite iaf! Fast jag ska ju bara in på en koll, så vi kommer nog hem ganska snart igen, men man vet aldrig :) Haha, sitter o flinar för mej själv o kan inte fatta att de igentligen är på G!


Dessvärre har jag inga värkar, därför jag är säker på att vi kommer få fara hem, men de gör inget :) De är äntligen på G nu!

Nej, nu måste jag försöka äta lite, klä på mej, borsta tänderna o dona på! Åter kommer :)


Roger <3



Lung - 28 juli 2008 kl 08:09

Sitter o borsta tänderna nu, har precis duschat :)


Nån frukost fick jag inte i mej kan jag lova.. Men ett äpple iaf :)

Ringde mormor förut o berätta att vattnet gått, hon lät chockad! Ringde Therese oxå, hon bara skratta :) Haha! O mamma har ringt halva släkten tro ja ;) Hua! Mamma är helt upp i hejsan..


Men nu måste jag få på mej kläder o väcka Roger, han trodde att jag skämta med han :) Sa att han inte behövde stressa, fick till svar: Bra, då sover jag ett tag till! Haha, han har nog inte fattat att de verkligen är på G nu :) Min goding!


De bara rinner vatten så fort jag gör nått, trevligt ;) Nej, kläder var de!


Roger <3



Superduper - 28 juli 2008 kl 12:31


Så, nu är vi hemma efter kollen på förlossningen! Allt gick prima :) Bra blodtryck, bättre än nånsin, hjärtljuden var bra, bäbisen va aktiv, låg som h*n skulle, vattnet var klart o bra! Har dock inga värkar, så vi fick fara hem :) Men de visste jag ju redan.. Men händer inget i dag/kväll/natt så ska vi dit halv 8 i morron för igångsättning! Så snaaaaaart har vi vår bäbis här :)


Efter kollen var klar for vi o handla frukost o åkte till Therese o Johan o käka frukost där :) Jag åt som en häst! Hungrig som en took..

Var där ett tag o snacka skit, sedan for vi raka vägen hem. Jag läcker ju vatten hela tiden, så de är inge vidare o gå när de bara rinner ;) haha!

Har fått med mej bindor från förlossnigen eller ska man kalla dom för blöjor? Ja, dom är gigantiska iaf, så de läcker ju inte ut ;) haha!


Roger är helt upp i hejsan nu han, han står o skrivar med bänkskivan i köket, ska tillomed spackla tro ja :) Haha, han har nog fattat att de verkligen är på G nu!

På förlossningen var han så himla gullig, han längtar så efter att vi ska bli tre nu :)

Dessutom kanske han får rätt på datumet, han har ju sagt den 29 hela tiden han ;) Så vi får se!


Hoppas verkligen att de händer nått under dagen, så jag slipper igångsättningen i morron.. Men men, de återstår att se :) Nu ska jag slänga mej på soffan, tvinga Roger o duscha o raka sej, sedan ska vi nog försöka sov alite i sängen, ensama för sista gången kanske :) Hua..


Åter kommer sedan!


Roger <3



Fortfarande - 28 juli 2008 kl 15:20


Fortfarande inga värkar..


Snart kommer min gos hem, han har varit o handlat o köpt mat :) Får se vad han överraskar med! Är faktist jätte hungrig nu..

Slumra till på soffan i tio minuter kanske, sedan ringde farmor o ville höra allt :) Hon sa att hon kände sej lite stressad över att hon inte är klar med stickningen, haha :)



Farfar gissa på en pojke, klockan 01:30 i natt

Farmor gissa på en tjej med mörkt hår, klockan 03:00

Lojsan gissa på klockan 02:00 i natt

Mamma gissa på en tjej redan i kväll, vid 21:00


Nu ska jag åter gå till soffan, så vattnet slipper sippra ut ;) Hua..


Nu har vi verkligen snart våran bäbis här, Woho!


Roger <3



Värkar - 28 juli 2008 kl 19:30

        
Nu har nog värkarna satt igång, inte tätt, men dom kommer..

Har precis klivit upp ur sängen, vi tänkte att vi skulle sova lite. Jomenvisst! Vi slog på en film o kramades tills Roger somna :) Haha! Så nu snarkar han sött i sängen. Själv sitter jag här o svettas, läcker fortfarande vatten o är hungrig igen, med värkar.. Så jag mpste nog försöka göra något åt hungern iaf! Blir inge avanserat, blir nog bara kräm o mjölk, jag orkar inte göra nåe annat.. Sjukt sugen på choklad dessutom! Hmm..


Men nu ska jag ringa mamma o berätta att värkarna är på G iaf..


Roger <3



Nu - 28 juli 2008 kl 21:58


Nu kommer värkarna med 6 minuters mellanrum, dock håller dom bara i sej i 8-10 sekunder kanske.. Men de börjar arta sej ;)


Roger <3


Städat


I dag har vi verkligen fått mycket gjort! Hela förmiddagen har vi städat. Ändå har vi hunnit med en film/sovpaus oxå! Martin kom och lekte med Elton medans vi fixade här hemma, tack för de! Vid 13 kom Eltons farmor Ulla och Åke hit. Då blev de såklart tårta och paket :) Elton fick jätte fina paket (bilder finns längre ner). Dock var ju själva paketet roligare än inne hållet!
När vi firat klart blev de middag, en pizza. Ingen orkade engagera sej och de var så gott! Sedan blev de mys och bus tills de var gröt dags. Blev tidig gröt, en dusch (måste ju vara ren och fin tills i morron!) och sedan somna han hur snällt som hällst. Tog inte många minuter!

I morron ska vi fixa de sista innan alla kommer, ska dammsuga och skura. Sedan är de kalas som gäller! Jag har så svårt att fatta att våran lilla kille fyller ett år? Jag har ju svårt nog att fatta att han är här, att han är våran! Året som gått, har gått så himla fort! Inte förrän man får barn, förstår man vad alla säger.

Och ingen bäbis för Marith och Danne.. Prata med henne nu i kväll och inget var på G där! Jag kanske får rätt, jag har ju trott hela tiden att h*n ska komma på Eltons dag :) Så vi får se!

Bilder - 090727


Martin och Gina kom på besök i går, dom hade med sej glass. Ingen blev gladare än Elton! :)

Så här "fin" blir man av allt krypande..

Efter glassen blev de bad, i diskhon såklart! :)

Bilder - 090728


Eltons fina presenter han fick av farmor Ulla och Åke!

  
Leksakerna måste självklart testas!

Nu går de super fort, går inte att titta bort en sekund nu..

Förstärkaren är mycket rolig!

I dag har prinsen ramlat X antal gånger, så nu har han fler blåmärken som pryder lill kroppen..
(Kolla in kinden!)


Krypande

26d9829429f43c2750d8bdab3c6406c3.png

En krypande (halv)nakenfis :)


Strumptjuven

24d833556df3cb9108d1173f2ae2d12f.png

Strumptjuven gör sej redo för en dusch! :)


Tidigt

-72e78ab35754c288f26f2214b5c10d0.png

De blir gröt tidigt i kväll, Elton är super trött! Medans jag fixar gröten leker Elton med en av leksakerna han fick av sin farmor i dag! :)


Tänder


I dag blir de ingen lång bloggning.. Elton ligger i Rogers famn, efter ett hysterisktgrin. Så de blir de tidig kväll, typ nu! Ska bara borsta tänderna och så..
Men, jag måste ju berätta! I dag sa Roger, som så många andra gånger, att han såg nått vitt i Eltons mun. Jaja, sa jag. Säger du ordet tänder stryper jag dej! Vi har ju "väntat" och trott att dom ska komma i flera månader.. Men nu, nu var de verkligen nått där! Hela 2 stycken, i överkäken. Som 2 huggtänder, dessutom! :) Så de kanske är en liten förklaring till varför han är så gnällig och sover så dåligt? De, och att han lärt sej krypa på några dagar, tagit några steg och ställer sej upp hela tiden? Ja, de är inte lätt att vara liten häller..

Kanske att Marith och Danne är inne på förlossningen? Ingen som svarar :)

Baka


Jag säger då de, jag ska verkligen inte baka! De blir alltid nåe tok och även så i dag, så klart.. Lägenheten full i rök, en ren ugn (efter mycket skrubbande) och en kaka som vi fortfarande inte vet hur den blir. De är resultatet!
Jag och Gina är riktiga mäster bagare vi, eller hur var de?



Återkommer om kakans resultat och dagen som varit..


Bilder - 090723 till 090726

Bus vid kvällsgröten :)



Härromdagen kom mormor/gammelmormor med hemmagjord saft och sylt!

Alvin - Världens linslus!

Elton blev arg på paket han fick av familjen Åkerberg/Hjort ;) haha

Elton och Troy

Troy är påväg hem :)

Elton fick en klocka i dag, utav snällaste Evelina

Elton måste ju prova presenten han fick i dag, så snyggt!
(Roligast var att jag kollade på den här tröjan i går och i dag, men den var slut.. Dom hade köpt sista, haha!)

Skit tråkigt!

Måste testas att krypa i oxå..

Elton äter spagetti, helt själv..

Så fint de blev ;)

Ändrade


Blev ändrade planer i dag.. Jag och mormor/gammelmormor blev inte själva på Birsta, utan fick även med oss Roger och Elton :) Dom strosa runt där själv, medans vi handla de vi skulle ha. 2 svarta handdukar, 2 badrumsmattor (grå och rosa), en body till Elton (med texten: If you think i´m cool you should see my dad), en deo och ansiktskräm till mej, ballonger och ljus till Eltons tårta. Så vi hitta allt vi skulle!
Sedan blev de en fika på Charm, Elton bråka med mormor/gammelmormor om hennes våffla med glass.. Skrek rakt ut, undra verkligen vart han fårr humöret i från? Alla säger ju att han är lik Roger, så de måste ju stämma..

Efter att vi handlat och fikat klart, for vi hem. Där väntade familjen Åkerberg/Hjort! Blev lite mer fika och prat. Älskar verkligen den familjen! Therese är bland den bästa människan i världen, hon är som hon är! Och hon är helt underbar.
Elton fick paket, var dock inte så intresserad Utan han var mer intresserad av Troy :) haha! Elton fick superfina kläder (kommer kort senare) i paketet! Han passa så bra i dom :) Tack så himla mycket!
Jag och Therese bestämde även att vi ska ta en tjejkväll och gå ut, ganska snart! Ska bli så otroligt kul :) Jag längtar!

När besöket farit, gick jag och Elton och sov ett tag. Han hade sovit så konstigt i dag, så de var ett måste! Sedan blev de bara mys och bus resten av kvällen, tills han somna snällt vid 20:30 (blev sent då han sov så sent på eftermiddagen..).
Nu blir de bara mys i soffan, resten av kvällen. Blir nog inte så sent i kväll, känner mej små seg.



För ett år sedan


Inte - 26 juli 2008 kl 21:57

Nu är de inte långt kvar egentligen.. 5 dagar i dag :) Woho!


Hitta


I går var vi på Birsta nästan hela dagen. Blev mest bara små grejer.. Blev en potta, en lampa (som Elton ska ovanför sin säng), sugrör, servetter, en badrumsmatta och lite annat kraffs :)
Framkallade även några kort, på Media Markt. Gick hur bra som hällst, skit smidigt! Och dessutom blev dom klar på 1 timme, kanon om man har brotomt med korten!
Resten av kvällen blev de tvättstugan, promenad på Ica, mys, gröt, nattning och film. Vid 23 gick jag och la mej, Roger somna på soffan han ;) Elton har sovit rätt okej i natt, kom till våran säng 01, kanske..

Vi har precis ätit frukost. Roger och Elton gick och la sej, antar att båda somna ;) Jag har fixat disken och nu ska jag vika tvätten jag hängde i går kväll.
Sedan kommer nog mormor/gammelmormor, vi ska på Birsta, i dag igen ;) haha! Men dom hade slut på svarta handdukar på Ikea i går. Så jag tänkte kika på Hemtex i stället och mormor/gammelmormor ville ha hjälp med Eltons present. Dessutom måste vi hitta nått till prinsen, men har ingen aning om vad vi ska köpa..

Resten av dagen får vi se vad vi hittar på. Tyckte Roger sa att familjen Byström skulle komma hit, så vi kanske bjuder dom på middag? Roger bestämde i går att vi skulle äta köttfärssås :)

Jaja, tvätten var de..

Koncentrerad

601fed18d392214de65f657e21aaedc3.png

Elton är så koncentrerad på att bygga, sötlök! :)


Livsfarligt

13aa208656b94ce1bca8667061eb082c.png

Nu åker gåstolen ner i källaren.. Elton är på väg ur den hela tiden, livsfarligt!


För ett år sedan


Väskan - 25 juli 2008 kl 23:28

Nu är äntligen BB-väskan packad :) Jag o Roger gjorde de nu ikväll, så nu är vi starklara ;) Väskan står bara o väntar i sovrummet, med nallen o allt! Var skit svårt o veta vad man ska ha med sej igentligen.. Men vi har ju inte took långt till sjukhuset, så har vi glömt nått får väl Roger åka hem eller mormor komma med de :)


Annars har dagen bara sprungit i väg! Helt sjukt vad dagen gått fort.. När Roger kom hem i morse klev jag oxå upp, så vi var på G tidigt! Vid 7 var Roger redan o tvätta bilen, jag slumra till ett tag till.. När han kom hem slängde jag på mej kläderna, klänningen för att vara exakt. Sjukt varmt ute i dag! Så for vi med inköpslistan o leta allt vi skulle ha, lämna tillbaka tapeter som blev över efter vardagdsrummet, käka lunch o höll på svettas ihjäl :) Hua! Men nu är verkligen allt köpt till bäbisen, alla salvor o sånt! Till mej själv oxå för den delen..

Efter att vi handlat klart for vi hem till tvättstugan, tvätta dessutom täckena o kuddarna :) Underbart!

Medans maskinerna gick for vi på tippen med alla gamla lister o massa skrot! Tillbaka till tvätten, efter de åkte vi vill Marcus med en maskin o några lampor, när tvätten var klar for vi o köpte oss en sallad på pizzerian, ingen av oss orka laga mat ;)

Men vi tog o städa innan maten, så nu är de kliniskt rent här hemma! Har verkligen gjort allt nu.. Men vi är helt slut där efter oxå!

Roger har fortfarande inte sovit han, sedan 2 eller nått i går eftermiddag! Hua, just nu står han i duschen. Men vi ska snart kika på film, så han lär nog somna i soffan efter ett par minuter ;) Jag är nog inte långt efter han jag häller..


Men när vi var klar med allt här hemma, städning o packning så gick vi ut på balkongen o spela någa omgångar Yatzy :) Super kul! Roger vann hela skiten till slut, 3-2.. Men de tar jag igen nästa gång!

Efter förlusten så tog vi o bädda nytt i sängen eller bädda klart, vi väntade på att kuddarna skulle torka :) Så nu är både sängen o vi rena, ska bli underbart o krypa ner i sängen, dessutom med sällskap i natt, Woho!

O nu har jag hamnat här, väntar på att Roger ska bli klar med duschningen :) Vilket är typ nu! Så nu väntar vi bara på att filmen ska bli klar..


I morron kommer mamma o pappa :) Dom är o lyxar till de på hotell o Casino i kväll, dom fick de i 10 årig bröllopsdagspresent av mormor förra året! Så dom har haft en heldag tillsammans bara dom, vilket dom är sjukt mycket värda :)

Så efter att dom checkat ut i morron vid 12 så kommer dom hit. Pappa o Roger ska till mormor o slipa köksluckorna o måla dom, jag o mamma får se vad vi hittar på.. Vi har ju städat allt i dag, så vi kanske gör Birsta i morron :) Bara hon o jag! Men vi får se.. Fotbad ska de bli iaf!


Kan ju säga att kommer inte bäbisen efter dagens bravader, har inte sutti still en gång i dag, så kommer h*n aldrig :) haha!


Nu är snart filmen klar, en skräckis tro jag Roger har valt.. Så vi sover väl snart i soffan ;)


 

6  d a g a r  k v a r  ! ! !


Roger <3


Kikar

6e05c2bcc0335f55e3bec7f09736ad44.png

Jag, Elton, Sara och Alvin är på Birsta och kikar :)


Underbaraste


Världens underbaraste Roger!


Handlar

0-46e875c95dbb5f9e617e7b56772e821f.png

Är på Ica Maxi och handlar. Sedan ska vi fara hem så Elton och pappa Roger kan duscha, sedan är de dags för gröt och nattning! :)


Favorit

23bdde9b507a8ab020d8671b58c04eab.png

Grillar hamburgare hos familjen Byström. Till efterrätt blir de rabarberpaj! Favorit i repris? ;)


Magen


För exakt 1 år sedan!



Somna


Natten har varit helt okej! Elton somna vid 20:30 och sov 5½ timme i sträck, utan att vakna en ända gång! Minns inte sist de hände! I sin säng dessutom :) Så duktig! Sedan fick han komma till våran säng och sov faktist helt okej hela natten. Mycket skönt!
Dessutom sov han till 07:30 i morse, helt underbart! Roger fick sova vidare, måste ge igen lite iaf ;) Han sover fortfarande! Elton sover oxå. Men innan han somna, hade vi en riktig mysmorron! Han har varit så glad och mysig hela morronen! Vi har busat en massa och Elton har krypit runt som en tok och ställt sej upp överallt! :)

Nu sover prinsarna som sagt. När dom vaknar ska vi nog försöka fixa lite kort på Elton, så vi kan skicka in i tidningen! Han fyller ju år på Onsdag :) Helt otroligt!
Sedan kanske vi far till familjen Byström, vet inte vad Roger har bestämmt. Så vi får väl se när han vaknar.
Annars i dag har vi nog inga planer. Vädert är ju sjukt tråkigt, spöregn!

Slängt


I dag har vi haft en riktig rensardag! Roger har slängt över en säck ner från källaren och jag har slängt en massa från alla garderober. Ändå är de massa kvar som ska göras! Men allt som skulle kastas är nu borta iaf, så nu är de bara att få ordning i garderoberna. Ska bli så skönt!
Eltons kläder har vi inte änns hunnit till.. Men vi vet inte riktigt hur vi ska göra. Sälja på Blocket eller Tradera? Eller sälja när de är sådär bytardag? Hmm.. Tål att funderas på. Men vill bli av med de, för just nu ligger de bara och tar plats. Och dessutom är de bättre om nån annan anväder de, för de mesta är knappt använt! Vissa kläder är inte änns använda..

Annars i dag har Martin och Gina varit här, ovanligt ;) Vi kallar nu med Martin, för våran inneboende! Men de är så skoj att ha han här. Och gladast av oss alla, är Elton. Han älskar Martin! Han lyser som en sol :) Och för den delen, de gör även Martin då han ser Elton!

Elton somna supersnällt, i sin säng och allt! Och han har fortfarande inte gjort ett ljud i från sej. Otroligt, men sant! Så vi har tillomed hunnit sätt en film, en hel film! Kommer inte i håg sist vi gjorde de.
Filmen var helt okej, Wallander - Kuriren. Wallander är ju alltid Wallander.

För en timme sedan skulle jag så stor sova. Borstade tänderna, kissa och gjorde mej klar för sängen. Men vipps stog jag i köket och plocka ur diskmaskinen, sedan i. Plocka Eltons alla leksaker (som bara ökar dag för dag, känns de som iaf..), rensa ur skålen vi har på hallbyron (som allt hamnar i!) och vek massa kläder! Men nu är de iaf städat här hemma :) Så skönt att kliva upp i morron, när allt är gjort!
Men nu väntar sängen, är sjukt seg! Känns som att kvällen har varit jättelång, men de är nog för att Elton inte vaknat en ända gång. Hoppas verkligen att han sover bra i natt! Natten som var, sov han helt okej. Mycket skönt! Fick dessutom sovmorron till 10, älskar sovmornar!

Nej, sängen var de..

Ord


En bild säger mer än tusen ord!


Hatar


I dag började Elton krypa, han som hatar de och vägrat gjort de! Han har ju bara velat gå.. Undra hur han tänkte göra nu då? Fortsätta med krypandet och sluta gå? Eller kanske köra varannan ;) Vi får väl se! Jag hoppas bara att han inte skippar gåendet helt, han som verkligen fått kläm på hur man gör nu..



Garderoberna

0-1f08f837ec962ab12dd5dfba0c4cce77.png

Håller på att rensa i garderoberna, slänga all skit! De här är bara en halv..


Bilder - 090722


Påväg till mamma/mormor



Louise, påväg till Fränsta



Louise och Elton fiskar :)



Pris blev de oxå, en jättegullig dinosarie



Jobbigt att vinna ;)



Farfar/gammelfarfar, mamma/mormor, mormor/gammelmormor, farmor/gammelfarmor och Elton



Melker och Jesper







Och självklart somna prinsen påväg hem..



Snutten är alltid med!


Natten


I natt hade vi värsta natten på länge! Elton vakna 02:30 och gallskrek, var helt otröstlig. Efter ett blöjbyte och lite vatten, lugna han ner sej. Men somna inte förrän 04:30.. Både före och efter sov han som en kratta, grina och böka på. Sedan vakna han 05, somna om, vakna 06, somna om och slutligen gav vi upp vid 06:30. Så i dag har de varit en seg dag!

Men vid 08 kom Martin, drack kaffe och läste tidningen med oss. Vid 12 traska Martin hem (den token), Roger for till pappa sin och jag och Elton for till mormor/gammelmormor. Vi hann bara dit, bytte blöja och sedan for vi mot Ljunga. Mamma/mormor ville att vi skulle komma, så de gjorde vi. Där gick Elton på promenad med Louise, sedan satt vi och myste på bron.
När de börja närma sej middag for vi till Fränsta, där Fränstafestivalen höll på. Var helt folktomt och inte allt för mycket att hänga i julgranen. Men, vi käka middag på Bykrogen. Tyckte att de var sådär! Sedan tog vi några lotter, vann inget (som vanligt..).
Vid 18 for vi hemöver, Elton somna i bilen som vanligt. Kändes sådär då klockan var så mycket.. Bruka vara svårt att få i han gröt om han somnar så sent, brukar bara bli grin då. Men jag fick i han en hel portion gröt, utan gnäll! Dock tog nattningen väldigt lång tid i kväll.. Han somna inte förrän 20:30. Men han har inte gjort ett ljud i från sej än, så jag hoppas att den här natten blir bättre än den som var!

Roger är hos Byström och hjälper han med nått, han kommer väl hem i kväll nångång. Ingen aning om när.. Jag sitter här och har sjukt tråkigt. Kollar på Lyxfällan, slog bara på tv:n och 3:an var på.. Ska se om jag hittar nått bättre i stället. Ska även se om jag hittar nått ätbart i kylskåpet!

I morron skulle jag få sovmorron och de låter helt underbart i mina öron! Sedan ska vi bara vara hemma i morron, ha en röjar dag. Slänga sånt vi inte behöver, ta ner Eltons bäbissaker i källaren, gå igenom Eltons urväxta kläder (se vad som ska vara kvar och vad som ska säljas), fixa i garderoberna och dona på. Så vi har de vi gör i morron! Ska bli skönt när de är klart :)

Nej, nu väntar kylskåpet på mej..

Bilder - 090721

Elton är helt fascinerad av dammsugaren :)



Efter ett tag blev de tråkigt, så lite gåträning blev de i stället..



Mamma funkar bra som hjälp upp ;)



Stora killen!



Med hjälp av bordet kom han till morbror Martin och "hjälpte" han att spela lite ;)


Bilder - Bus hos Arvid

Sötaste Arvid!



Elton läser bok



Samma leksak är ett måste!













Brumm brumm!



Arvid leker kurragömma ;)



Teletubbies kikning..


Bilder - 090716 till 090719




Skoj

0-6038dd40cbfd024dd87869ab1bdb6f2c.png

Nu är vi på väg hem! Elton är jättetrött, så gröten och nattningen lär bli skoj ikväll..


Sno

77ec6d9373c3d9caf91180bb4ca0cb5a.png

Äter middag på Bykrogen, Elton försöker sno mamma/mormors mat :)


Min

0-62ce712d688f4e74550aa898a8dc34d9.png

Är på min gammelmormors grav nu. Louise och Elton ska gå en sväng så Elton somma, han är super trött! Sedan ska vi ta en sväng på Fränstafestivalen :)


Skulle

7bb70f9038f17a61d82ecdaa30298968.png

Skulle se Baksmällan, men Elton vakna och ville inte somna om.. Så de får bli tandborsten och sängen i stället!


Steg

0-289f9d41f612dba02ac3cf1e26560451.png

Elton tog precis 3 steg själv, skakigt och osäkert. Men helt själv och medveten om att han gjorde de (han skulle ha en leksak)! :)


Glass

68194dd6c9329849c56221c100da49da.png

När gammelmormor kommer på besök, då får man Magnum glass! :)


Mellis

19a2ce9ca1e633c3815169bf59c9f335.png

Lite mellis efter tuppluren!


Beslagtagit


Sitter inte vid min dator nu, utan vid Martins, då Gina beslagtagit min ;) Så i kväll (iaf inte nu..) blir de tyvärr inga bilder. Har dock en massa att blogga, så dom kommer!

Helgen hos mamma/mormor och pappa/morfar har varit super mysig, som vanligt! Vi har mest gjort ingenting, men ändå är de så underbart att bara vara där!
Kom hem i går, ganska sent. Så Elton somna i bilen påväg hem.. Typiskt! Försökte med lite gröt och nattning vid 19, som vanligt. Men de gick inte. Så 1½ timme senare gav vi upp och klev upp. Lika bra då de bara är grin och bus i sängen!
När vi klev upp blev Elton som ett monster, han gjorde allt för att jävlas! Han röck i gardinerna, vi sa nej och flyttade undan han, han skratta och gjorde samma sak om och om igen. Han slog av tv:n, vi sa nej, han skratta. Han slog med en leksak på glasrutan på bokhyllan, vi sa nej, han skratta och gjorde om de igen.. Till slut fick vi nog, slog på en film i sovrummet och Elton somna vid 22. Jag somna kort där efter oxå.

I dag hade vi inga planer alls, men har ändå haft fullt upp! Först sov både jag och Elton frukost, sedan kom Martin på frukost/lunch. Efter de for vi och handla, lite gröt och frukt. Sedan skulle vi till Frida, C-H och Arvid, men då ringde Tommy (Rogers pappa) och ville komma på fika. Sagt och gjort, 5 minuter senare var dom här. Elton börja tok grina! De kanske säger nånting om hur ofta dom träffas? (Räkna ut att dom sågs sist i påskas..)
När dom for, gick vi upp till grannarna! Där bjöds de på mumsigt fika, massa prat och en massa bus. Så kul att se pojkarna leka med varandra :) Fast mest ska dom ha de den andra leker med.. Men dom är så söt! Elton har verkligen saknat Arvid!
Vid 17 gick vi hem för middag. Elton fick mat och sedan börja vi med våran: hemmagjorda köttbullar, brunsås och mackisar/potatismos. Martin och Gina käka oxå middag med oss, trevligt!

Elton, som inte sovit sedan frukosten, har varit super gnällig i dag. Men ändå har han varit så snäll, med tanke på att han sovit så lite! Men på slutet var de svårt att hålla han vaken, trodde inte att jag skulle få i han nån gröt. Men han åt en full skål med gröt, lill prinsen! Sedan somna han på 5 minuter. I sin säng och utan grin! Han är så duktig, lillkillen våran.

Roger är med Martin och kollar på nån bil, Gina sitter brevid mej och datarnördar. Lika så jag ;) Tänkte kolla om de är nått sevärt på tv:n i kväll, annars blir de nog en tidig kväll. Mitt huvud och mina öron är helt slut, efter flera dagar med bara en massa gnäll.. Hoppas verkligen att Elton kommer över de här gnällstadiet, snart!


Snodde

3b2214948e234e1a11c455eb30c01d32.png

Pappa/morfar kom nyss och snodde Elton :) Så nu ska jag käka frukost i lugn och ro, underbart!


Vart

0-5cfde344dd2c641d62934337f7baefd5.png

Vart tog Yizza vägen?


Dagens

7035e16dad99540673ac096503922555.png

Dagen jobb!


Yizza

0-44367ebdaaa81b5fa611d815e45ce0ea.png

Jag, Elton och Gina är och badar Yizza :)


Grinig

73b753f7eca39bfc67eee487dc065839.png

Elton har varit så grinig, så idag fick de bli en sen tupplur oxå! Nu blir de middag: tacos!


Hämta

0-160a3457c62264d7da322c7b0fb41c52.png

Nu är vi påväg och hämta mamma/mormor på sjukhuset, sedan åker vi vidare mot Ljunga och stannar där hela helgen!


Soffan

0-1244996f4bff677b036b9f0837008bf6.png

Jag och Roger ligger i soffan och myser, andra filmen för kvällen! :)


Sovmorron

I morse fick jag en mycket välbehövlig sovmorron! Sov ända till 10, dock kändes de i ryggen då.. Man är aldrig nöjd ;) haha!
När Elton vaknat efter morronluren, fika vi lite och sedan drog vi till mamma/mormor på sjukhuset. Där lämna vi massa tidningar och Martins dator, så mamma/mormor skulle kunna se film! :) Var så där med mamma/mormor i dag, hon hade fått en spruta och hade inte lika ont. När vi var där lät de som att hon skulle få komma hem i morron. Men nu när jag prata med mormor/gammelmormor i kväll, skulle hon inte få åka hem. Nu hade hon hög sänka, låg på 60 tro jag. Även fast hon fått antibiotika.. Så nu blir hon nog kvar ändå, men vi får se!
Innan vi for hem var vi på Ica Maxi, handla grillkol och grillolja. Var ju menat att vi skulle grilla i dag, men först börja de spöregna och åska. Sedan trodde vi att Roger åkt på magsjuka. Men de var falskt alarm!
Han åkte ju på magkattar för ett tag sedan och sedan dess tål hans mage inte allt för mycket kaffe.. Och mycke kaffe i många dagar, kan bli ett dåligt resultat. Men, hällre de än magsjuka!

När de slutat regna och vi fått i oss middag, gick vi en snabbis på lill Ica. Handla lite och givk hem igen, skönt att komma ut lite innan kvällsgröten och nattningen.
Blev lite sent med nattningen i kväll, men han somna super fort, så de gjorde inte så mycket.
Nu ligger fisen och sover, Roger är ute och går (ja, han håller fortfarande på. Sjukt impad!). När han kommer hem ska vi slå på en film!











Skickat


Har precis skickat hem Martin och Gina, tror att Roger åkt på magsjuka.. Fy bubblans! Sa till Martin tidigare i dag, när vi var påväg hem från mamma/mormor, att jag mådde illa. Trodde att de var för att jag var åksjuk, men även på Ica Maxi mådde jag dåligt.. Jag hoppas verkligen jag och Elton klarar oss, orkar inte med de! Men med min tur, som alltid får allt, lär jag oxå åka dit.. Typiskt att vi var till mamma/mormor i dag, skulle ju sitta fint om hon fick de, då hon redan har nog ont i magen..

Jaja, nu ska alla fönster öppnas!

Bilder - 090715

Elton har hårdtränat på att gå i dag! Han är så duktig att ställa sej upp själv, med hjälp av allt :) Han är så söt!
Men han är lite feg, så en hand eller två, vill han mer än gärna ha när han ska gå. Men de är jag/vi ganska glad för, hällre de än en massa blåmärken, de kommer han ju få nog av ändå! :)



Bilder - Bus i lekparken





Speciellt


I morse ringde mamma/mormor och ville ha besök, speciellt av Elton! Så vi packa in oss i bilen, jag, Martin och Elton, direkt då mamma/mormor inte visste om hon skulle opereras. Innan vi for på sjukhuset så var vi och handla några tidningar, känns som ett måste när man ska ligga på sjukhus, att ha nått att läsa!
På sjukhuset hitta vi ganska lätt mamma/mormor, som kom staplades i korridoren. Innan vi hann fram, hade hon börjat grina. Så även jag och Elton fällde några tårar..
Mamma/mormor mådde sådär, hade otroligt ont. Vad de var, de vet dom fortfarande inte.. Kan vara en infektion i tarmen, bildtarmen eller nått med njurarna (prata med hon nyss och de hade dom sagt nu..). Så nu får hon antibiotika, i hopp om att de är en infektion som ska ge med sej. Operationen, vilket blir andra utvägen, ska tydligen vara komplicerad. Så vi hoppas på de bästa!
Efter att vi varit på sjukhuset for vi hem, så Elton skulle få sova. Han hade ju missat morronluren, så han var lagomt trött. Somna direkt med pappa Roger i sängen, tror dom sov i 2 timmar. Jag och Martin slappa i soffan och gjorde mest ingenting. Tänkte att vi skulle bada när dom vakna, med vädret sa annat.. I stället gjorde vi sen lunch, baconsås och mackisar. Sedan tog vi oss i kragen och gjorde Eltons hand och fotavtryck! Har tänkt gjort de länge, men har inte kommit oss för.. Så i dag fick vi ena gjord iaf! Elton blev trött lagomt till den andra, så vi skippa de. Men den vi gjorde i dag, de ska vi ta med till mamma/mormor i morron! :)


Dålig bild, men den får duga..

Nu på eftermiddagen/kvällen börja de tok regna, åska och blixtra. Så jag och Elton myste här hemma med Martin och Gina, medans Roger for och fiska (där hade tydligen solen lyst hela tiden?).
Nu sover äntligen Elton, efter en hel timmes gallskrik, somna han helt svettig och slut. Lill prinsen! Undra vad som kan vara fel? Han är verkligen inte sej själv..

Men nu ska jag kika lite på tv, har laddat med en iskall Coca Cola! Får se om de är nått bara att se på bara..

Sjukhuset

0-3ef3ade982b1d9a75cd6153bf948bba7.png

Är påväg till mamma/mormor på sjukhuset!


Pigg

0-1ce69772e6ec4f47cbea1eb3754aa697.png

Så här pigg är Elton, klockan 03:35..


Ringde



Förut i dag, när  vi (jag och Elton) hade tagit en tupplur, ringde mamma/mormor. Jag var yrvaken, så hon bad mej ringa upp när jag vaknat till. Sagt och gjort, ringde när jag piggnat till. Då är hon och min farmor påväg till akuten! Mamma/mormor hade tydligen fått ont i magen, redan för nån dag sedan och i dag farit på vårdcentralen. Där fick hon en remiss till akuten, troligtvis var de blidtarmen.
Prata nyss med farmor, hon hade åkt hem då mamma/mormor fått ett rum och blev kvar för natten. Mamma/mormor hade sagt att hon skulle ringa mej, då hon vet hur nervös jag blir! Men då hon aldrig ringde, var jag ju tvungen att ringa farmor. Och innan farmor for, skulle hon bara upp på rummet och vila ett tag, för att sedan få komma på röntgen. Är de blindtarmen blir hon ju opererad redan i kväll.. Så vi får väl se om hon hör av sej i kväll eller i morron. Jag är iaf sjukt nervös!

Håller alla tummar och tår!



I dag har vi haft en riktigt mys dag! Redan på morronen kom Martin hit, han och Roger fixade lite ärenden. När Elton sovit frukost och dom kommit hem, blev de fukost. Sedan gick vi ut, solen lyste ju! Gick först på Ica, handla lite smått. Blev även en varsin sallad. När vi handlat gick vi hem och satte oss på bakgården. Myste på filten och åt sallad. Efter att vi ätit och Elton "krypit" runt på gräset, tog vi och gunga. Elton verkligen älskar de! Han sprattlar med hela kroppen och leendet går från öra till öra! :) Bilder kommer i morron!
När vi gungat klart, gick vi in för att Elton skulle få sova. När han somnat, somna även jag på soffan ;) Mycket skönt! Sedan ringde ju mamma..
Mer har vi inte hunnit i dag.

Nattningen var inte skoj i kväll och självklart ska de vara så när Roger inte är hemma.. Elton grina hysteriskt, vred på sej, plocka ur tutten och kasta bort den. Så, då klev vi upp i stället. Han sprang några varv i gåstolen och sedan blev de bara gnäll. Men han somna inte förrän 21:30, med hjälp av pappa Roger. Han somnar alltid bäst med pappa!

Nu blir de film och sedan sängen..

För ett år sedan


Varmt - 14 juli 2008 kl 10:50


Fybubblan va varmt de är.. Både inne o ute! 24 grader i skuggan, så undra bara hur varmt de är i solen.. Hua!


I morse när Roger kom hem, 20 i 5 käka vi frukost o myste :) Roger gjorde varmamackor med tacofärs, sallad o iskall mjölk till de. Satt som sipken i kistan :) Efter de la vi oss i sängen o kika på film, men somna ganska fort. Iaf jag ;) Vilken normal människa kliver igentligen upp 5 när man inte måste?! Jo, Jag mitt nöt ;) Men de är så mysigt o ha en stund tillsammans på veckorna, då vi annars bara hinner äta middag innan Roger far o jobbar..


Så jag klev väl upp för ett tag sedan, var så kissnödig att jag inte kunde hålla mej längre.. Mormor ringde o ville att jag skulle komma till hon i dag, hon har sista semester veckan nu. O självklart vill jag de, Roger sover ju bara :)

Men först ska jag med mamma o pappa på Barnenshus o kika, dom ringer ju aldrig från Babyproffsen om kudden. Så vi kikar där i stället :) Mamma o pappa ska till Jonas o Ulrika, så mamma ville kika lite där innan :) Mysigt! Efter de så skjutsa dom mej till mormor, så vi får se vad vi hittar på. Men nått ska de nog bli!

Men nu ska jag ringa BM o höra om jag verkligen inte ska dit nåe mer innan den 24, var dit den 2. Så jag tycker de är så långt imellan nu när de är på slutet.. Så vi får se vad dom säger :) Efter de måste jag slänga mej i duschen så jag är klar tills mamma o pappa kommer!


Roger <3





? - 14 juli 2008 kl 18:14

Vad är de med mej igentligen, sitter o grinar fast jag inte änns vet vad de är?!?!


Dessutom har min älskade farit på jobbet.. Just nu känns allt jätte jobbigt!!!



Magen - 14 juli 2008 kl 20:03

                                             
   Magen V. 38(37+4)




En ganska dålig bild, men jag vet inte vad de är med kameran.. Så den får duga så länge iaf :)



Samtal - 14 juli 2008 kl 23:22

Tänk vad ett samtal från sin älskade kan göra mycket, Roger är verkligen helt underbar! Han gör allt för att få mej o känna mej älskad! Han är klippan i mitt liv iaf :) Längtar tills han kommer hem i morronbitti så jag får en stor varm kram som bara han kan ge..


Snart väntar sängen o en tidning..


Roger <3


Bilder - Träning


Mamma, de är nått där!



Jag når de snaaaart!



Jaa, jag fick tag på den (musmattan..)!




Jag hittar nått mer..



Äch, jag nöjer mej med den här!





Humörsvängningar?





Och vipps, så står han vid soffan?!?



Men de var något som var roligare på bordet, datorn..



(Kolla in diskborsten! Elton har noja på att ta den ur lådan i köket.. Och ja, den är ren!)



Sedan kom Martin och Gina, Elton verkligen lyser upp som en sol, varje gång dom kommer. Han älskar Martin!




Bilder - Heldag hos Byströms

Elton påväg till Alvin!









Man kan inte alltid vara snygg ;)





Alvin diggar musiken!







Och en dålig egobild..




Berätta



Glömde ju berätta de viktigaste i går! Elton blev så inspererad av Alvin i går. Alvin kryper ju hur fort som hällst och går längs alla grejer, men har nu även börjat ta några stappliga steg helt själv. Så i går, från att inte vara intresserad alls, ställde sej Elton helt själv upp, med hjälp av soffan och pappa Rogers byxor. Duktiga killen! Sedan gick han jäms med soffan och även 2 stappliga steg helt själv (dock utan att han visste om de..)!

Så i dag har han övat heeela dagen! Han har tillomed stått i krypställning, vilket han hatar. Rest sej vid soffan och stått helt själv! Man blir så stolt :)

Annars i dag har vi lagat en massa mat åt Elton, slut i frysen så de var dags! Blev ost och skinksås med broccoli och mackisar. Kött, potatis och morot med brunsås och korvgryta. Så nu borde de räcka ett tag!
De tog ungefär hela förmiddagen. Sedan åkte Roger till Choppa och hjälpte han. Martin och Gina kom hit, busa med Elton ett tag. Sean for vi och handla. När vi kom hem blev de middag, ganska sent. Så de blev bara lite bus innan de var dags för gröt och nattning. Elton var så trött att han somna innan han hann nudda kudden!

Nu är Roger ute och går, Elton sover och jag ska plocka fram lite choklad och kolla på Lipstick Jungel!

Bilder från i går och i dag, kommer i morron..

Bilder - Norgebesök


Första Elay gjorde, var att hoppa i Eltons gåstol :) haha!



Elay käkar macka (skive på norska, stavas?) för att orka med massa bus på Drakborgen.



Elton var supersuper trött innan Drakborgen, höll på somna i bilstolen..





Så fort vi kom fram, somna Elton som en klubbad säl i vagnen :)









Efter Drakborgen blev de lite shopping på Birsta





Efter en heldag var barna så trött, men de blev en massa bus hemma ändå :)







Elay var jätte duktig och gav Elton kvällsgröt!





Elay blev oxå sugen på gröt, och självklart fick han de! :)





Bil

-5d2bde8c0742afe1f280cc10e6fe1e3.png

Elton leker med en bil, låter som bara den och tar sej fram med en himla fart :) Så söt!


Okej


Dagen börja helt okej, Elton somnade om ända till 07:30. Frukost efter de, sedan sov vi alla tre mellan 08:30-10. Mycket skönt! Sedan blev de en dusch, lite kläder, för att sedan fara till familjen Byström. Där blev de grillade hamburgare och lunch för Elton. Sedan börja gubbarna med att fälla träd, Elton och Alvin sov medans. Senare på eftermiddagen blev de rabarberpaj, sjukt gott!
Lite efter 18 gav vi upp för dagen och for hem. Hann bara dammsuga, ge Elton gröt och jamas, innan de var dags för nattning. Elton somna lika snällt i kväll oxå, underbart!
Roger är ute på sin kvällspromenad nu, jag slappar i stället här ;) Men så fort han kommer hem, blir de film och mhys i soffan!

I morron blir de bilder, har några att lägga upp nu..

Hamburgare

6cfd62a45ee38d6a5232561d4ef512c2.png

Är hos familjen Byström, har precis grillat hamburgare så nu är vi proppmätt! Elton sover och karlarna ska fälla träd. Får se vad jag och Sara hittar på :)


Klockan


Efter att jag duschat och gjort mej klar, var klockan 12. Då kom mormor/gammelmormor hit, vi fika lite och så. Sedan for vi mot Birsta, mormor/gammelmormor ringde för nån dag sedan och fråga om jag ville ha en klocka, och självklart! :)
Men innan vi kika på klockor så skulle vi fixa strumpor åt Elton, hitta superfina på KappAhl. Blev även några fler strumpor, en tröja och 2 hakklappar. Allt fick han av mormor/gammelmormor, tack tack!

   

Efter många om och men, hitta vi tillslut en klocka. Hade lite svårt att bestämma mej, som vanligt ;) Men blev nöjd iaf!



Innan vi for hem till Elton och Roger, tog vi en glass och njöt lite av solen :) Väl hemma höll Roger på med att säkra alla lådor och skåp. Behövligt då Elton hittade diskmedlet häromdagen, hua! Men nu är dom flesta gjord iaf, skönt!
Efter kvällsgröten fick Elton ett bad, i diskhon. Han verkligen älskar de! :)






Nu är Roger och fiskar, dom fick ju lite bättre väder i dag iaf. Elton sover, han somna supersnabbt i dag oxå. Så skönt att de iaf börja vända :) Ikväll testar vi även vår nya barnvakt. Köpte en ny för nån vecka sedan, men den var de fel på, bara brusa i den. Så nu har vi bytt den, får se hur den här funkar.

Jag ska mysa ner mej i soffan, njuta av tystnaden och lugnet, kolla om de är nått bra på tv eller så blir de en film. Lite chips och lite Coca Cola till kanske? Japp, så får de bli!



Kramar


Just nu ligger mina prinsar och sover, dom ligger och kramar varandra. Mina sötnosar! :) Jag la mej oxå, men jag har sån rethosta, så jag väckte dom hela tiden. Så jag klev upp i stället. Har precis käkat frukost, jag som aldrig äter mat på morronen, gjorde de i dag. Roger gjorde så god köttfärssås i går till middag, så jag var bara tvungen att äta de nu! :) Och de var mycket gott. Nu ska jag ta och hoppa in i duschen, snart iaf.. Ska ta en var dusch, fryser som bara den.

Natten har varit jätte dålig, Elton vakna flera gånger redan på kvällen.. Och inte blev natten bättre. Men han sov iaf till lite innan 07, bättre än i går, då han vakna 05. Hatar just tiden 05, känns som att de är mitt i natten då!

Vi får se vad vi hittar på i dag, är ju lika tråkigt väder i dag oxå.. Roger prata om att åka och fiska, så jag och Elton blir nog bara hemma. Eller om vi kanske ringer mormor/gammelmormor? Hmm, vi får se!

Elton busade på golvet i går kväll :)
(Kolla in långhåret med lockarna, så otroligt söt!)








Många


Nu är de många dagar sedan jag blogga vanligt och MMSblogga.. Men vi har haft besök och därmed fullt upp! :)

I Tisdags städa vi halva dagen, dammsuga, skura, dammtorka, skrubba hela badrummet och gjorde så fint! Vid 15 kom mamma/mormor och Melker, dom hade fått något infall och farit till stan. Och självklart måste dom komma och snusa på Elton då!
Klockan 16, som bestämt, kom Jenny, Erland och Elay. Varken jag eller Roger hade hunnit duchat eller nått, så vi fick lite bråttom! När vi var klar for jag och Jenny och handla middag, barnen stanna hemma med papporna. Vi tog god tid på oss och vipps var klockan super mycket! Så när vi väl kom hem var de tid för gröt och nattning. När de var klart, beställde vi pizza i stället ;) haha! Men de var gott. Resten av kvällen blev de film och soffmys!

I Onsdags startade dagen väldigt tidigt, vilket är ganska vanligt nu.. men vi fixa frukost, duscha och gjorde oss i ordning. För klockan 10 skulle Jenny och Erlans bil in på verkstad, efter de skulle vi på Drakborgen och Birsta. Sagt och gjort.
Vi började med Drakborgen, som många andra. Sjukt mycket folk, men inte så konstigt då de regna. Elton somna direkt när vi kom dit, men han hade skippat morronluren. Elay däremot, hade så roligt! Han var helt tokig och hade hur kul som hällst :) Även Roger och Erland hade skoj, dom var helt svettiga när vi skulle gå!
Martin var oxå med, men han stog mest med en sovande Elton i vagnen :) Sedan kom även Gina, då blev de mat. Kinamat, superduper gott! När vi ätit klart, blev de Birsta City. Lite shopping blev de, ett halsband, ett par örhängen, ett nagellack, 2 par trosor, en tröja och ett par byxor åt Elton. Allt de för under 200 kronor! :)
När vi kom hem för kvällen, blev de nattning och killarna somna hur snällt som hällst. Dom måste varit slut efter dagen :) Sedan kika vi på film, snacka skit och hade de jätte mysigt!

I går var vi hemma hela dagen, de var så tråkigt väder så vi stannade inne och myste. Dock var små pojkarna inte nöjd med de, men då vi inte hade nån bil, fick de bli så. På kvällen trottsa jag och Jenny regnet för att åka och hyra film. Filmen var sådär, kan bero på att vi prata om allt annat så vi knappt förstod filmen ;) Blev en tidig kväll då Elton hade en ganska dålig kväll/natt..
I går fick vi även ett mycket mycket mycket mycket härligt besked, nu kan vi verkligen andas ut!

I dag har vi inte häller gjort många knop, då vädret har varit värre i dag än i går. De har regnat exakt hela dagen! Och vid 12 for Jenny, Erland och Elay hem, så nu är de så tyst här hemma. Och jag kan lova att jag inte längtar tills Elton är 3 ;) Elay är inte tyst eller still en sekund, man blir slut av bara kolla på han, haha. Men vi har haft 4 otroligt roliga dagar tillsammans!
Annars har vi hunnit tvätta lite, diska, tömt och fyllt diskmaskinen, gjort och ätit middag och även hunnit med en massa bus!
Vid 18 for Roger och fiska med bror sin, Elton och jag fixade gröt och jamas. Sedan läste vi saga och efter de somna Elton i min famn i sängen. Han är bara för go!
Jag ska se på film nu, får se om jag hittar nån bra bara.

Bilder kommer i morron, orkar inte i dag..

Bästa


Jag har verkligen världens bästa karl! Han prata nyss om nybakta mackor, nu håller han på att klä på sej och ska gå på bageriet! Ska bli så gott :)

Natten har varit sådär.. Elton vakna ju i går, vägra somna om i varken sin eller våran säng. Så, han fick somna om i min famn och sedan fick han sova med oss. Inget grin, men en massa tuttistoppningar. 06:30 klev vi upp, efter att Elton dampat runt i sängen bra länge.
Nyss är gröten äten, dock bara halva.. Men han äter väl då han är hungrig, men de är jobbigt då han inte äter. För de är så mycket annat som blir lidande, mest humöret!

I dag på förmiddagen ska vi ta och städa, dammsuga och skura. För vid 16 kommer ju Norge besöket :) Skoj! Vi får se om de blir grillning, men just nu ser de inte ljust ut.. Men vi håller tummarna!

Nu ska jag duka fram frukosten innan Roger kommer med brödet!



Inomhus


En hel dag inomhus med Elton går bara inte! Efter som att de var så dåligt väder i dag, tänkte vi bara stanna inne och mysa. Men Elton klarar verkligen inte av de! Han har gnällt, varit rastlös, hitta på hyss och velat gjort nått heeeela tiden. Så, inga fler såna här dagar!

Lite har vi iaf hunnit med. Jag fick först sovmorron till 10 (Elton och Roger sov 1½ timme dom oxå då). Jag har tvättat alla kuddar och täcken +bäddat nytt i sängen, skönt att ha de gjort. Sedan tog vi en kort promenad på Ica, handla lite smått bara. Vid 16 kom Martin och Gina, hade bjudit dom på middag. Roger gjorde korvstroganoff, mycket gott! Han gjorde även samma till Elton, men han tyckte inte lika bra om de.. Tror fortfarande att de beror på att de är förstora bitar. Han har ju ändå inga tänder! Men lite gick de ner iaf..

Elton somna hur snällt som hällst i dag, i sin säng dessutom! :) Han är så duktig! Får se om han sover där i natt eller om han kommer över till oss. Efter att han somnat, gjorde vi rabarberpaj. Super gott!
Har precis duschat och nu kikar jag på tv. Roger är ute och går, hans nyaste ide: En promenad varje kväll. Låter bra, skulle oxå behöva de..

I morron, lagomt till middag, kommer Jenny, Erland och Elay. Då blir de grillat, om vädret håller!
På onsdag blir de Drakborgen :)

Nu vakna Eltonm vägra somna om.. Så han sover i min famn, sötunge!

I dag fastna Elton i babygymet, superkul tydligen ;)
(Har bara inte blivit av att vi tagit bort de, men i dag så..)




Bilder - Troys dop


I går var vi ju till Känne, på dop! Vi åkte här i från vid 10, innan vi var framme (skulle ju tankas och en massa) så var klockan 12:30. Elton hann få i sej lite mat eller vi försökte men han drack bara, innan dopet..

De var toppen väder, solen lyste och de blåste varmt! :) Underbart då dopet var ute. De spelades dragspel, prästen var kanon tyckte jag och Troy skötte sej hur bra som hällst. Lite grin när vattnet kom på huvudet bara. Superfin var dopet!
Efter dopet blev de grillat, potatissallad och beasås. Myscket gott! Efter maten var vi tvungen att fara, då Roger skulle och jobba.. Så vid 16 åkte vi hemöver. Lämna av Roger i stan klockan 17:30. Jag och Elton hann bara hem och fixa gröt innan de var dags att sova. Men Elton var så go hela dagen i går, skötte sej prima!


Johan Michael Troy Hjort - 090704
























Nattat


Nu har jag nattat både sonen och mannen ;) Vi slockna alla tre, men jag klev upp. Somna jag nu så lär jag vakna mitt i natten.. Men båda mina prinsar behöver de! Elton har fortsatt dagen med att grina, men blev värre nu på kvällen.

Vi har inte alls gjort många knop i dag. Typ lagat mat, helstekt kyckling med fetaostsallad. Blev mycket gott!
Nu när båda mina älskade sover, tänkte jag bara kika på film och slappa i soffan. Orkar inte göra ett skit! Har iaf fixat disken, resten ta jag i morron. Ett måste, då dammråttorna snart attackerar oss..

Sånna här krokodiltårar kommer de när man tryckt av tv:n X antal gånger och har blivit tillsagd lika många ;)






Less


Även fast Elton har sovit rätt okej i natt, så är jag så otroligt less och irriterad, på allt! Och de blir inte bättre utav att Elton har grinat sedan han klev upp, sovit enbart 35 minuter (vilket är påtok för lite för han), vägrat äte, gjort en massa hyss (han kom på idag hur man stänger av tv:n, så de har vi bråkat om X antal gånger redan..).
Roger kom precis hem, efter ha jobbat sedan 18:30 i går. Elton sken upp som en sol, fällde några stora pappa-trösta-mej-mamma-är-dum-tårar och har inte släppt pappa sedan dess. Han höll på dö när pappa skulle gå på toa.. Så när Roger nu skulle duscha, grina Elton till sej en dusch han med. Han vet exakt vad han ska göra! Nu sitter dom i duschen på en pall och busar, mina prinsar.
Roger är dötrött, vilket han borde vara efter många timmars hårt arbete (först jobba han som vakt och sedan har han hjälpt till att ta ner scener på gatufesten), så han skulle ta mej sej Elton och lägga sej, efter duschen. De behöver vi nog alla tre!

Annars får vi se vad som händer.. Har inga direkta planer, Roger lär ju sova typ hela dagen. Så vi blir nog bara hemma, laga supergod mat och myser!

Slut


Är helt slut efter dagen! Så, bloggning om dagen kommer i morron (måste höra med Therese om bilderna oxå..)! Nu blir de chips, dricka och en bra film! :)

Roger jobbar och Elton sover, lyx ;)

Sytt


Nu har jag precis sytt i knappen i min klänning, tycker dock att de är dåligt att den lossna. Har ju bara haft den en gång! Men men, nu är de gjort och den ser som ny ut igen.

La nyss Elton inne med Roger, så jag hoppas han somna. Jag ska fixa de sista innan vi far, ska först äta frukost. Jag är så hungrig! Vid 10 far vi mot Känne för dop :) Ska bli super kul!

Seg efter en dålig natt..

Massa



Blev en massa massa bilder att lägga upp, men nu är de gjort iaf :) Så titta och njut!

Elton vakna nyss till, hade tappat tutten. Men sedan ville han inte släppa mej, så varje gång jag försökte kliva upp, börja han grina.. Men till slut så, fast nu låter han hela tiden i barnvakten. Så jag ska snart göra mej redo, så jag kan hoppa i sängen direkt då.

I dag när vi var på Birsta, fick Elton välja en leksak (eller Roger höll fram två badleksaker och han fick välja mellan dom) och dom var så söt! Självklart tog han den dyraste av dom, Roger la till att han var lik mej ;) haha!

Här är två av dom:

   

Bilder - GF 090701 & 090702


090701

Pappa/morfar och Elton



Elton i sina nya hörselskydd







Martin























Kolla in kinderna ;)



Elton fick en nalle av Melker :)



090702

Världens bästa Mia!



Haha!



Kubbspel på G



Mia och Cissi



Jag och Mia



Mia och Sofia











Snygg langos bild ;)







Trubadur!



Sista bilden för kvällen ;)



Bilder - 090630

Bad på balkongen :)















Min nya kärlek!



Bilder - Ljunga


090628 - 090630




Louise och Elton



Mamma och Elton :)







Vilken stil..







Måste känna på gräset innan kvällsdoppet















Mys med pappa/morfar







Provsitter sin nya stol :)



Bilder - Minisemester


090626 - 090628

Bad - finast är jag, med tröja och allt! Hade ju bränt mej dagen innan..







Vatten melon är poppis!



Under all salva, har Roger fått varfyllda plåsor. Ajajaj!



Då Elton inte gilla att bada i sjön, blåste vi upp poolen och fyllde den. De var skoj! :)











Mormor/gammelmormor



Elton blev trötter och då både jag och Roger brännt oss, passa vi på och ta lite mat/glass i skuggan!



Världens bästa - med snygg bränna och allt ;)



Från ingenstans, dök Tove och Linda upp. Super kul! :)
Tove och Elton












En glass med pappa/morfar när de är varmt, de är grejer de!



Så här snygg kan mamma/mormor och pappa/morfar vara. Haha!



På kvällen blev de massa bad för Yizza







Bilder - Bad

090625

Elton myser i sitt nya soltält, helt kanon!



Morbror Martin och Elton



Sedan kom familjen Byström oxå och bada



Gåträning :)



Muffisen var mer rolig än god..



Efter fikat blev de dags för ett dopp, Elton blev helt galen i vattnet :) haha



Alvin och Sara



Efter ett dopp, blir man trött!



Rogers fina uppfinning ;) Men de funka!



Fika efter sovning, ett måste!











Påväg hem för middag



Gina och Elton ute på bakgården, medans vi väntade på maten, grillat!







Elton började bli lite grinig, så vi hämtade ut gåstolen. Dock kom han bara framåt med lite hjälp från Gina ;)







Grillmästaren


Bilder - 090624

090624

Mamma, jag har inte tid att vänta. Jag är ju hungrig nu!




Gjorde jag nått fel?



Senare på dagen/kvällen for vi till Familjen Byström och grilla!

Alvin blev sugen på ett dopp, så han fixa de själv!











Elton i sin nya superduper fina tröja!
Jag älskar den!



Elton och Alvin har precis ätit kvällsgröten :)



Elton fick en så fin dress av mamma/mormor och pappa/morfar


Slockna


Innan jag kom i säng i natt, så var klockan 03:30.. Men jag slockan direkt då jag la huvudet på kudden, så skönt!
Elton hade iaf haft en super kväll med pappa Roger! Han hade ätit en hel skål gröt, somnat på 6 minuter och sovit i ett svep ända till 01, då fick han tutten och sov vidare tills jag kom och la mej. Han hade grinat till mej somnat om ganska fort, jag hann då iaf inte höra han ;) haha! Har ingen aning om när Roger och Elton klev upp i morse. Men vid 10 vakna jag av Elton, då hade han och Roger sovit nästan 2 timmar. Jag har inte vaknat en ända gång! Och när jag väl vakna, måde jag prima! :) Underbart.
Sedan kom Martin, så han och Roger var och fixa lite grejer. Jag och Elton fixa lunch eller vad man nu kallar de.. Elton nobbar all mat nu. Så jag fick i han lite fruktpure, två rån med mjukost och massa mjölk. Men han vägrar mat, så huvudsaken är väl att han får i sej nått.
Vid 12 låg vi i sängen och busa alla tre, efter ett ha försökt fått Elton och sova. Då kommer vi på att vi totalt hade glömt bort att köpa present till Troy, som ska döpas i morron! Undra vad vi tänkte med.. Men, vi hade nån tur att Martin och Gina oxå skulle dit, så vi hänka med dom :) Köpte de vi skulle och for hem, Roger skulle och jobba på gatufesten, så vi hann inge mer.
När Roger for somna jag och Elton, men blev väckt då de var några som skrek utan för. Inte alls skoj, speciellt då Elton blir super grinig då han inte fått sova länge nog. Och självklart blev de så i dag oxå! Så hela eftermiddagen blev gnällig. Fick tillslut nog och klädde på oss, gick på lill Ica och handla en massa gott. Tänk att man ska vara så sugen på allt, dagen efter man druckit. När vi kom hem hann vi inte med så mycket innan de var dags för kvällsrutinerna. Och Elton somna hur snällt och fort som hällst i kväll! Även jag somna till, men hoppa upp lika fort igen, då jag har massa att göra i kväll. För i morron åker vi till Känne, där Troys dop är :) Vi ska fara senast 10, har ingen aning när vi kommer hem. Men i morron natt ska Roger och Martin jobba på gatufesten, så dom måste ju sova några timmar iaf..

Nu ska jag fylla på listan som redan är lång nog, så jag inte glömmer nått tills i morron! Sedan ska jag fixa de och när de är klart, då blir de godis och en film!

Precis


Nu har jag precis kommit hem från gatufesten, har haft så ku! :) Men, är de värt 400 spänn? Nej! Speciellt då jag inte har sätt en ända artist.. Men jag har haft sjuk skoj med Mia och Cissi! :) Helt otroliga tjejer.

Nu ska jag ta mej en eller två hårdbrömackor, ett stort glass med kall mjölk, en alvedon och en dusch! Sedan ska jag sova..

Dricka

73c998e7353053a925390128969ebae6.png

Min och Eltons dricka :)


Gröten


Så, nu är gröten i magen! Typ de ända som går i Elton nu, han både äter och dricker dåligt. Värmen är inte bra för Elton!
Nu springer han runt i gåstolen, favorit saken! :) Men han lär nog bli trött snart, så när han sover ska jag fixa frukost. Är sjukt hungrig!

I går fick jag mitt efterlängtade körkotstillstånd! De tog ju bara 5 veckor.. Men nu är de här iaf! Så nu ska här köras :) Nu vill jag verkligen ha körkort!

Nej, nu hitta Elton på massa bus..


Inga



Blir inga bilder i kväll. Nu väntar tandborsten och efter de sägen och en väldigt orolig Elton..

En ny dag i morron! Får se om den innehåller gatufesten för min del(?)..


Rolig


Måste berätta en rolig sak! :)

Nu tror jag att Roger har varit allas! För några år sedan, kanske 4-5, var Roger med mej till läkaren (hade nageltrång..). Läkaren kom in i rummet, gjorde de han skulle och när han nästan var klar, kläcker han ur sej: Du får skylla smärtan på pappa, och kollar på Roger! Så, från att vara min sambo/partner/kille/karl så blev han min pappa. Läkaren ursäkta sej 100 gånger innan han snabbt kilade ut. Första Roger sa: Nu ska jag hem och raka mej!
Innan vi hann gå, kom läkaren igen och ursäkta så himla mycket!

(Lite senare var jag tillbaks igen med nageltrång, självklart fick jag samma läkare.. Dock var min riktiga pappa med då! Läkaren frågade lite försiktigt om jag hade med mej pappa denna gång..)

Nästa gång, för några år sedan, var Roger med min mamma till kotknackaren. Där fick han bli mammas man!

En annan gång var Roger med min pappa och Melker på sjukhuset, då fick nån för sej att dom var ett par, Roger och pappa.

Sedan har han varit pappa till alla: Mej, Martin, Louise, Melker och Gina. Ett flertal gånger!

Men, i dag var nog "värst"! Roger träffa en gammal klasskompis, dom stog och prata om klassträffen som var för ett tag sedan. Roger står då med min mormor (alltså Eltons gammelmormor!) och Elton sovandes i barnvagnen. Klasskompisen frågar då om de här (min mormor) är Rogers fru!

Roligt hur de kan bli! Mindre roligt för Roger ;) haha!

Mjölkhävartävling



Haha, jag har precis anmält mej och Martin till mjölkhävartävling i morron :)
Took, men så skoj!


Väder


Vi har haft en kanon dag med kanon väder i dag, helt underbart! :) Vid 12 kom Martin hit, vi fikade och sedan fixa vi i ordning oss för att sedan packa in oss i bilen. När allt var klart, for vi först till Birsta och droppa av Roger, han skulle fixa några papper. Jag, Martin och Elton lämnade bilen hos Martin och tog sedan vagnen och en promenad ner på stan, till gatufesten! Där mötte vi upp mamma/mormor, pappa/morfar, Louise, Melker och Jesper.
Första vi fick göra var att köpa solskyddskräm åt Elton, då vi totalt glömt bort de.. Kul med 150 spän åt helvete.
Sedan blev de mat, musik och massa gott och dricka! Elton har varit hur snäll som hällst i dag, han har bara finat och charmat hela omgivningen :) Sov som en prins oxå, med sina nya hörselskydd!
Jag och Elton for hem så vi var hemma 19, Roger lämna vi kvar. Väl hemma blev de gröt, ingen jamas och nattning. Nattningen tog över 1½ timme.. Har gjort de några kvällar i rad nu, säkert för värmen. Hoppas iaf att han sover okej i natt, för jag är sjukt seg efter alla dåliga nätter nu.

Nu ska jag äta klart mina jordbuggar med grädde, sedan ska jag försöka fixa till lite bilder. Har sjukt många, så vi får se hur många jag hinner med i kväll, tänkte hinna se en film oxå..

Godingarna

0-59101272befa17489ae00452de4fcfdc.png

Nu står dom här godingarna och väntar på mej! ;)


RSS 2.0