Klockan 09:30

Imorron klockan 09:30, ska vi befinna oss på dagis för första inskolningsdagen. Spännande! Men jag är smått nervös.. Jag är dock säker på att Elton kommer älska de! Dessutom är ju Stella där och visar hur de ska gå till ;)

Stor&Liten

Efter att vi sovit och ätit lunch, tog vi på oss regnkläder och stövlar (iaf Elton) och kika bort på Stor&Liten.
Elton nobba fikat totalt, lekte enbart med legot (som han äntligen fick, han är ju storpojke nu!) och ville inte gå hem. Hemma plocka vi ihop lite innan pappa kom hem, sedan fixa vi middag: Pärbullar, bacon och hemmagjord lingonsylt. Mums! Efter ett litet utbrott från Elton, han ville nämligen bara äta bacon (han älsar bacon!) och inte ens smaka på pärbullarna. Men då fick han inga fler bacon, om han inte smaka. Då kom krokodiltårarna och Roger tyckte så synd om han, men jag vet att han ger med sej, efter bara några sekunder. Och så blev de även idag, han åt glatt upp båda pärbullarna. Skitungen! :)

Efter maten for vi på Biltema, Roger skulle ha några kablar. Sedan hann vi bara hem och byta till jamas, så skulle de sovas! Roger och Elton natta själva ikväll, då Emilie kom och skulle klippa mej.
Så nu är jag nyklippt och jag är så nöjd! Jag fattar inte att jag gått runt med allt detta hår(?)! Kändes som flera kilo hår, så skönt att vara av med de. Mycket klippte hon bort, trodde inte jag skulle få nåe kvar ;)
Efteråt tog vi på oss promenadskorna och gick en sväng, skönt!
När jag kom hem slängde jag i färg i håret, svart, ska bli så skönt att bli mörk igen! Justja, jag måste och skölja ur de nu! En dusch och sedan lite bilder på håret!


Symaskinen



Letade örngott igår, men hittade inget. Så, jag tog nyss fram symaskinen och sydde om ett vi hade.
Enkelt och bra! Blev faktiskt rätt okej, de duger iaf! :)


Provar nya mössan


Bilder - 100830

Gammelmormor lura på mej 2 orkidéer på Ikea ;)

Eltons nya höstskor, mycket finare i verkligheten!

Elton fick ett par vantar och en mössa av Memme - gammelmormor. Tack!

Nytt till vagnen och dagisstarten!

Mys!


Glömt bort oss..

Klockan blev över 17 och vi börja undra om gammelmormor inte hitta vägen.. Men precis så ringde hon och erkände att hon glömt bort oss! Haha :) Hon hade åkt hem (vilket vi visste, då hantverkarna var där och hon skulle kolla läget först), satt sej och ätit och precis tänkt sätta sej vid tvn, så kom hon på oss. Tok Memme!

Men vi tog oss i väg, först på Birsta City. Byte ett par byxor åt Melker, leta strumpor åt Elton (men hitta inga.. Finns de inga svarta flerpack med strumpor?), köpte ett par höstskor åt Elton (första butiken vi kika i och jag fastna direkt!) och så fick han mössa och vantar av gammelmormor.
Vidare på Ikea, hitta en kudde men inge kuddfodral (har Ikea slutat med dom?). Sedan bjöd gammelmormor på fika, tack!
Nere hitta vi en filt, några blommor och krukor, lite ljus och så fick Elton en korv. Som han grina till sej av gammelmormor, skitunge! ;) Han åt dessutom upp hela, med bröd och allt!
Hemma hann vi bara packa in, borsta tänder och på med jamas, så hoppa vi i säng. Elton somna direkt, skönt!

Jag ska njuta av min glas Cola (godaste Coca Colan som finns!), kika på Medium och sedan True Blood!

100830


Vi har maten i magen, vinkat hejdå till pappa Roger som ska jobba sin sista natt för den här veckan och är nu redo för en Birstasväng. Vi ska åka med gammelmormor och fixa de sista till dagisstarten, när gammelmormor slutat jobba!


Märker kläder



Tyckte de var dags att börja, är ju en del..


Kungen av sängen! ;)

dsc01680 (MMS)

Kungen av sängen! ;)


Overall?

Har börjat fundera på vad vi ska köpa för overall till Elton, men de är ju en hel djungel! Har fastnat för en, en svart Didrikson. Skitsnygg! Hitta ingen bild, förutom på Linus&Lotta. Jag är kär i den!


Snart dagisstar!

Snart börjar prins Elton på dagis, på Onsdag närmare bestämt.
Då är de redan den 1 September(?)!
De är blandade känslor, självklart för min (och Rogers) del. Elton lär älska de, de tvivlar jag inte alls på!
De är inte själva dagiset, för de är jag redan nöjd med och då har han inte ens börjat. Haha!
Mest är de för att jag blir arbetslös, måste på arbetsförmedlinge och dagarna är oviss, att jag inte vet vad jag ska göra. För sitta hemma och rulla rummarna, medans Elton är på dagis, är inget alternativ! Jag skaffa inte Elton för att han ska vara på dagis, medans jag inte gör nånting. De går fetbort! Jag vill ha ett jobb!

För nån dag sedan, fick Elton post, från dagis. Så sött, att dom angagerar sej så! Lättast för dom vore ju bara att lyta på telefonen och ringa om tider och så. Nä, de var ett stort plus tyckte vi!
Och Elton blev seuperglad, när jag sa att de var till han :)


Vi har en massa saker som måste göras innan dagisstarten! Har inte märkt ett ända plagg, ett par till skor skulle Elton behöva, en kudde till vagnen (den extra är hos mormor och morfar) och så är de säkert nåe mer..


Bilder - 100829

Äntligen har vi fått en lampa i hallen, självklart ska kabeln sättas fast!
Och ljusstakarna i köket har oxå kommit upp, efter sisådär 2 år..


När vi var på Ikea, hitta Roger en matta, som han bara skulle ha med sej hem!
Jag älskar dock min gröna matta, men för att göra Roger glad, får väl den här ligga ett tag iaf..


Sovmorron

I morse fick jag sovmorron av mina prinsar, så skönt och så behövligt! Klockan 09 kom dom in, Elton gav mej en massa pussar, nusar och kramar. Finns de någe underbarare sätt att vakna på?
Jag hann bara kliva upp, borsta tänderna och klä på mej, för sedan skulle vi på Ikea en snabbis. Vi skulle inhandla en lampa, för att ha i hallen. Vi har inget fönster i hallen och den är så långsmal, så de är supermörkt där. Har pratat om att sätta dit en lampa länge, men inte kommit till skott. Men idag så!
Precis när vi kom hem, kom även Marcus (Rogers bror), som skulle hjälpa oss med att få upp hyllorna (vi har betongväggar, som är stenhårda och har ingen borr för de..) och även fixa lampan. När allt var klart, tog vi en fika, efter fikat blev de mer fika, då även gammelmormor kom på besök.
Elton hade inte hunnit sovit nått och när klockan var över 14, tänkte jag att vi skippa sovandet, så han skulle somna ikväll. Men medans jag fixa lite gröt (han nobba både frukost och lunchen), somna han på soffan(?)! De har aldrig hänt tidigare, skruttunge! Sedan sov han till över klockan 16.. Hmm!

När vi stod och fixa lite middag, knacka de på dörren. Gammelfarmor och gammelfarfar kom på spontanbesök! Dom hade även med sej leksaker till Elton från Martin och Gina, Tack så himla mycket!
Vi bjöd på kaffe och lite glass, alla verka tycka de var lika gott. Elton verkligen älskar gammelfarmor och gammelfarfar, han skrattar så gott och lyser som en sol, när vi träffar dom. När dom skulle fara, blev de massa pussar, kramar och slängpussar!

Klockan 20 börja vi natta, men prinsen somna inte förrän 22.. Han ska aldrig sova så sent på eftermiddagen igen! Han snurra runt, grina efter pappa X antal gånger, av och på med täcket, men efter att jag pillat han i håret och tjusat på örat, somna han gott. Nu ligger han kvar i våran säng, där han får ligga. Jag "vågar" inte lyfta över han!

Jag ska slå på en film och plocka fram lite godis!

Fortfarande


Elton ligger fortfarande och snarkar på soffan. Även fast Marcus, pappa Roger och gammelmormor har åkt.
Undra när prinsen tänkte somna ikväll då?


Somna på soffan


Elton har aldrig somnat på soffan själv, men nu gjorde han de!
Vi har haft Marcus här, han har fixat ett nytt eluttag och en lampa i hallen, då har han måsta borrat, så Elton har inte kunnat sova.
Jag gjorde ordning lite gröt till, medans låg Elton i soffan och kolla på tv.
Men då säger gammelmormor att han har somnat.. Skitunge!


Hyllan är på plats!

Även ljusstaken kom upp!

Nu ska Elton sova!


Naglarna - Blåa

Vem kommer på att måla naglarna nu? Jo, jag.. Vilken idé, sådär sent på natten! Nu måste jag ju vänta tills de torkat, så jag kan ta med mej min snarkande sambo och krypa ner brevid prins Elton. Är dock inge trött, då jag sov med Elton på eftermiddagen..






Roger fick välja nagellack idag ;)



Bilder - 100827 & 100828

Elton hitta morbror Martins gamla finskor, som han promt skulle ha. Så söt!

Redo för Ikea!

En trött liten fis väntar på lunchen!

Nyduschad, jamas på och redo för sängen!


Vardagsrummet

Igår när vi var på Ikea, fick vi ett tokryck! Köpte ny tvmöbel, nytt bord och en hylla. Hemma satte vi igång direkt. Och blev klar idag.. Som vi har donat på! Med allt, för medans Roger skruva, rensa jag i alla skåp. Har sett ut som fan här hemma, saker över allt.
Allt kändes bara jobbigt, men nu är allt klart och vi är så nöjda!
Vi har slängt en massa, så skönt att bli av med skiten!


Och slutresultatet! Ovanför tvn ska de sitta en hylla, den kommer dit i morron!

Ovanför soffan ska de upp en ljusstake, även den ska upp i morron 

Och Eltons lilla hörna, dock ej klart..

Jag älskar blommor! Och vi som varit utan så länge..

Elton har aldrig ritat på nånting, men i morse när jag diska, gjorde han de(?)..


Luncha

Igår bestämde vi oss för att luncha på Ikea, men först tog vi en tur till Butik Liten. Kul att kolla, men vi hitta ingen som föll oss i smaken. Var egentligen inte ute efter nånting heller.
Vi var inte ensamma om att äta på Ikea, om jag säger så ;) Men vi fick god mat och efter lunchen var Elton så trött, så han fick sova medans jag och Roger kikade runt.
Vi kika på ny tvbänk och hitta en som vi verkligen gilla, som dessutom fick följa med oss hem! Hitta även ett bord, en hylla, en skål, lite blommor och krukor och lite småsaker. Kul!

Hemma börja vi direkt att rensa gamla bokhyllan (fy va mycket skit!), skruva möbler och möblera om. Vilken tid de tog! Klockan 23 hade vi gjort nog för kvällen, helt slut var vi. Kika bara lite på tv en stund, sedan kröp vi ner på varsin sida om Elton och somna gott!

I morse när Elton vakna, var han bra paff när inte tv stod där den bruka :) Vilken min! Vi börja direkt att fortstätta fixa på, jag städa och kasta, Roger bar ner i källaren, körde skrot och var på Erikshjälpen med en massa.
Medans Roger var iväg och tvätta motorcykeln, som han sedan sålde, kröp jag och Elton ner i sängen. Vi vakna inte förrän 15:30, av att Roger kom in i sovrummet. Undra hur länge vi annars hade sovit?
På eftermiddagen, lagomt till middag, var vi klar med allt. Så skönt nu när de är gjort! Vi är helt slut.. Men nöjda!

Elton somna sent ikväll, ganska förstårligt med tanke på hur vi sov.. Vi kan ju alltid hoppas på att han sover länge i morronbitti ;) Men de lär aldrig hända!
Nu väntar film och soffmys, med världens bästa Roger!

Läget hemma just nu



Roger är bra slutkörd, somna på soffan brevid oss
Elton äter Lördagsgodis och kollar på Pingu
Jag nördar vid datorn..


Vi har fortfarande inte kommit ur jamasen,...

dsc01677 (MMS)

Vi har fortfarande inte kommit ur jamasen, men vi ska ändå sova nu ;) Sedan ska vi fixa på oss lite kläder!


Vi har fortfarande inte kommit ur jamasen,...

dsc01677 (MMS)

Vi har fortfarande inte kommit ur jamasen, men vi ska ändå sova nu ;) Sedan ska vi fixa på oss lite kläder!


Jag och Elton ska oxå skruva lite! :)

dsc01674 (MMS)

Jag och Elton ska oxå skruva lite! :)


Nog för ikväll

Nu har vi gjort nog för ikväll! Vi är helt slut båda två, ligger i varsin ände av soffan och slöar. Men jag ska ta och göra mej klar för sängen och krypa ner brevid min minsta, älskade prins! I morron väntar massa mer pyssel, ser fortfarande ut som fan. Dock bättre än förut! Bättre bloggning i morron oxå!


God natt!


Inga bilder ikväll..

Blir nog inga bilder ikväll, på de vi håller på med.. Vi är fortfarande inte klara, har sjukt mycket kvar att göra. De ser ut som ett bombnedsalg här just nu! Men i morron så, kommer bli skitbra :)

Nu ska jag återgå till att hjälpa min älskade sambo!

Just nu


Såhär ser de ut hemma hos oss just nu.. Roger skruvar och skruvar, resultatet kommer senare ikväll!


Tävling!


Jag tävlar på Lindas blogg om en tavla från Snöstjärna.


Bilder - 100826

Hatten han fick av mormor

Elton äter vindruvor när vi kom hem :)
Han har jeansen han fick av Cornelia, sitter superbra! Och jag älskar tröjan!

Å, de räcker mamma!


Fynden(?)



Elton fick en mösskeps (heter de så?) och hatten av mormor, båda från HM
Jag fick med mej 4 nagellack, en maskara (äntligen!), en ögonpenna och 2 hårfärger


Birsta

På förmiddagen ringde mormor och hörde om vi ville med på Birsta i dag, jag och Elton. Självklart ville vi de! Så strax före 16 var mormor, Louise och Melker här. Vi mötte Roger i dörren, han skulle bara hem och snabbduscha, för ett sedan åka och jobba extra. Han kommer dock hem i natt, vid 02 kanske.

Både jag och Elton fick med oss en varsin peng, av pappa Roger ;) Och jag kan säga att båda gick åt, snabbt.. Bild kommer senare. 
Vi åt, handla lite smått och gott och Elton röjde järnet där. Vi glömde vagnen hemma, så han har gått hela tiden! Vi kom dit vid 16 och for 20, bra gjort at Elton!
Innan vi for hem var vi en snabbis på Ica Maxi, där börja Elton bli trött! Hemma hade vi bäddat ur sängarna, så innan vi kunde natta fick vi bädda nytt. Kom inte i säng förrän 20:30, men Elton somna direkt!

Jag ska kolla om jag hittar nån film att se, är bara skit på tv ikväll!

Jag och Elton fick en varsin shoppingpeng ...

dsc01663 (MMS)

Jag och Elton fick en varsin shoppingpeng av pappa Roger ;)


Sötast i stan!



Förra året på Selånger Marknad, fick Elton en tröja av gammelfarmor och gammelfarfar, men nu först kan han ha den. Och i dag när de inte alls var så skönt ute, tog vi på den. Ingen blev gladare än Elton! :) Han har varit och pillat på den i byrån länge nu, så äntligen!

Han blev superfin i den!


Slut

Vilken dag de varit, jag är helt slut! Ja, så hur gick viktträffen? Vad ska jag säga.. Allt dom sa, visste jag redan om. Jag har fortfarande samma inställning, jag vill göra operationen! Så nu är de bara att vänta, vänta på att de ska dyka upp ett brev med posten. Först ska jag träffa kirurgen igen, vilket blir inom 90 dagar (vårdgarantin) och efter de är de yttligare 90 dagar till operation. Så om ett ½år kanske jag är opererad, vilket blir i Februari eller Mars. Vilken väntan!

Medans jag var på mötet, var Elton med gammelmormor på Birsta. Dom hade ätit, kikat på leksaker, ätit glass, köpt en leksak och myst på. När dom kom och hämta mej var Elton supertrött, redan då.
Hemma mötte vi upp Roger, han hade slutat tidigare. Vi bytte bara bil, vinka hejdå till gammelmormor och for och storhandla. Blev tyvärr inget nytt kylskåp just nu, de vi hade tittat ut, var slut.. Så vi får se hur vi gör med den saken. Nu är de iaf fullt i frysen och kylskåpet, skönt!

När vi kom hem från storhandlingen, strax före 19, fick jag i mej första målet mat i dag. Jag hade totalt glömt bort att äta(?)!
Blev sent för Elton ikväll, trots att han var så trött. Men nu ligger båda prinsarna och snarkar, hör dom ända hit :) Roger var sog skit trött, han somna på några sekunder bara! Men lika bra att han sover, han ska ändå upp klockan 06 i morronbitti.
Får se vad jag och Elton hittar på i morron, Roger blir borta hela dagen iaf, kommer nog hem sent på kvällen.

Förutom

Jag har inte fått nått mer gjort idag, förutom skafferiet.. Jag är så stressad och lätt irriterad!
Var lika tjurigt idag för Elton, när han skulle sova. Men nu ligger han iaf och sover, har gjort de ett tag. Passa bra, då hann jag göra mej klar oxå. Nu är de bara Elton som ska få på sej lite kläder, innan gammelmormor kommer. Hon skulle komma hit vid 13, så vi far direkt då.

Nu ska jag packa väskan med papper och penna, kolla så att jag har patientbrickan med mej och göra de sista. Nervös!

Redo för viktträff!


Skafferiet

Nu är skafferiet rensat, har tänkt gjort de länge och äntligen är de gjort! Nu ska nog skåpet under, med en massa skit, oxå få sej en omgång. Lika bra att fortsätta medans jag ändå håller på.
Sängarna ska de oxå bäddas rent i, men de gör jag efter att Elton sovit.

Elton springer runt och äter russin, cyklar och ibland hamnar han i soffan och kikar på nått barnprogram. Han börjar bli på lite bättre humör ni iaf, skönt! Hur kan en 2åring vakna med dåligt humör?




Tjurigast i stan!


Naglarna - Blodröda



Har precis målat naglarna, väntar bara på att dom ska torka, så jag kan krypa ner brevid mina prinsar. Är inte ett dugg trött, längtar tills i morron och funderar på tok för mycket. Hur ska jag kunna somna? Hmm..


Gamla Helene - Smala Helene

Sommaren -03 (året jag träffa Roger)

Sommaren -06


Nyårsafton 07-08 (gravid med Elton i typ vecka 8-10)

Februari -08 (gravid med Elton)


Ja, tänk va många fler kilon som sitter där nu..


Dåligt humör

Även idag vakna Elton på dåligt humör.. Vad är felet? Efter lite frukost, grin, skrik och tv, kröp vi ner i sängen klockan 10. Dock somna Elton inte förrän efter 11:30! Hur kan man vara så tjurig, när man är så himla trött?

Efter lite lunch fick vi på oss lite kläder och for till Birsta för att fixa lite grejer, bytte nån kabel och hämta Rogers klocka. Sedan for vi och handla lite. Hemma satte sej pojkarna och myste i soffan, jag kila ner och sola. Efter solningen tog jag en duscha och prinsarna fixa nattningsbestyren, gröt, jamas och borstning av tänderna.
Elton var segnattad i kväll, han har energi till tusen! Men nu ligger han och snarkar i vår säng, lite lyx så här när pappa Roger är hemma!

I morron efter lunch kommer Memme - gammelmormor, hon och Elton ska lämna av mej på sjukhuset strax klockan 13. Klockan 14 väntar min första viktträff, jag är sjukt nervös
Medans jag är där, vilket tar ungefär 2 timmar, ska Elton få spendera lite tid med gammelmormor. Mys för dom!

När Roger kommer hem, ska vi fara och kika på ett nytt kylskåp. Vårat har börjat tjorva, så de är ett ont måste. Tur att vi har lite pengar i repfonden!
Antar att storhandlingen får vänta nån dag. Kylskåpet och frysen måste ju hinna bli kallt och Roger blir borta Torsdag och Fredag.

Nu ska jag måla naglarna och mysa i soffan med Roger!


Bilder - Utebus 100823


Fick en bild av Emilie oxå - så fin!


Tjock tv ut - Platt tv in!


Dålig bild dock..

Har glömt att berätta! Men för nån dag sedan gav vår tv upp helt, den har varit dålig länge, blivit röd och så. Slog man av och på, funka den några minuter igen ;) Men nu har den fått åkt på tippen, då den blev helt röd och vägra byta färg..
Och utan tv kan man inte vara, iaf inte vi!
Så de blev en ny, fin och stor (om man jämför med den vi hade innan!).
Vi är supernöjda!

Nu är de bara allt annat som ska fixas, en ny tvbänk, några bokhyllor och ett nytt soffbord! En ny soffa oxå, men dit är de tyvärr långt..


Chock

I morse fick jag nästan en chock när jag vakna, Elton sov fortfarande! Var länge sedan jag vakna före Elton, dessutom vakna han inte förrän 08!
Har inte varit nån bra dag för Mr Elton, redan när vi klev upp var han på dåligt humör. Kasta leksaker och testa mamma, har han gjort hela dagen! Så redan vid 10 kröp vi ner brevid pappa Roger och skulle sova, men Elton somna inte förrän strax före 11. Tjurpelle!  
När vi vakna for pojkarna och handla lite lunch, ekar i både frys och kylskåp nu.. Jag tog och städa ihop, dammsuga och duscha.
Med lunchen i magen begav vi oss ut och pappa Roger for på jobbet. Ute mötte vi upp Emilie och Stella, utebus stod på schemat idag! En ny lekplats skulle testas, dock hade barna inte tid att testa så mycket, de var ju andra barn där som var mer intressanta. Men vi busa och fika ett bra tag, bäst att passa på medans vädret är helt okej!

Vid 17 vinka vi hejdå till tjejerna och gick hem. Elton var trött! När jag ville att han skulle ställa upp skorna på hyllan (som vanligt) höll han på dö och grina ihjäl sej(?). Tvätta händerna skulle han då inte göra, som han annars älskar. Äta ville han inte, så vi tog en macka och lite russin i soffan, vila och myste. Men vi fixa lite gröt senare, som han åt upp iaf!

Nattningen gick superbra ikväll, han somna på mindre än 40 minuter, även fast jag hade tvn på! Nu ligger han i sin säng och snarkar, var och kika på han nyss.
Jag halvkollar på tv, Fångarna på fortet, verkar sådär ändå.


 Jag saknar Fader Foura - Stig Ossian Ericson!


Jims värld



I vanliga fall hatar jag komediserier, men Jims värld är en ny favorti hos mej!
Jag tycker den är superrolig och jättemysig!


Prinsen sover fortfarande! Undra varför ja...

Prinsen sover fortfarande! Undra varför jag inte oxå gör de.. Antar att han vaknar när som nu, annars vore de mycket konstigt! ;)


Bloggande

Har blivit dåligt med bloggande, först gick ju datorn sönder och sedan har de inte funnits tid! Men nu så..

I Fredags var Emilie, Johan och Stella hit. Vi grilla, drack gott och myste på. Barna dela stol, åt från samma tallrik, kleta potatissallad över allt, bada i samma balja, busa, ville inte sova och hade kul.
Sluta med att jag och Emilie tog en promenad med skrotungarna i vagnen, så efter 21 somna dom gått i vagnarna! Vi fortsatte prata skit och drack gott. Jag trivs bra med Emilie, jag kan verkligen vara mej själv med henne!

I Lördags for vi till Memme - gammelmormor, på förmiddagen. Först hämta vi upp Martin och Gina. Hon gammelmormor blev de fika och en titt på marknaden.
När resten av familjen och släkten kom, börja vi med middagen: grillat! Jag älskar våran tradition vid Selånger, då träffas alla! Mysigt! Efter maten gjorde vi en repa till på marknaden, jag köpte en väska. Som jag letat efter en väska!
Strax före 21 gav vi upp, då hade Elton varit snäll nog och var supertrött. Han slockna direkt när vi kom hem! Jag och Roger kika på film, sedan somna även vi ovaggat ;)

Idag for vi först till Martin och Gina, fika och fick bilderna sedan i går (Martin fick sköta fotandet, han har ju köpt ny kamera, så han gör de mer än gärna!). Vi fick även med oss dom till gammelmormor, där vi tog oss en till sväng på marknaden, mest för att få lunch i magen. Den årliga Lagosen, såklart!
Sedan köpte vi med oss världens minska, kallaste, hårdaste och äckligaste, munkarna med oss till gammelmormor. Fika i solen, på balkongen.
Innan vi for hem var vi och handla. Hemma hann vi bara fixa middag, bada och kika på Manny, sedan var de dags att natta! Elton somna faktist på mindre än 1 timme i dag. Annars tar de ju 2, så de var skönt! Men snart börjar allvaret..

Roger är och jobbar, som vanligt på Söndagkvällar. Jag funderar på om jag ska slå på en film, är verkligen bara skit på tvn! Kanske att jag tillomed går och lägger mej tidigare ikväll?



Elton hos Martin och Gina idag!


Bilder - Selånger Marknad 2010

Nyvaken!

Redo för marknaden

Pusskalas

Jag bjuder på den här ;)

Elton fick en leksakscross, mycket poppis!
Dock gick den sönder i dag.. Men med lite superlim kanske!

Eltons första karusell! Trodde aldrig han skulle våga, lillfegisen ;)

Men de var så roligt, att han tog en sväng till!

Sur över att karusellen är slut..

Mormor och Elton "fiskar" efter en påse

Elton är mycket givmild, alla ska smaka!

Finaste Martin!

Gammelfarmor och gammelfarfar

Munkar är ett måste på Selånger!


Bilder - 100817 till 100820

Påväg till gammelmormor, med pappas solbrillor :)

Elton fick ett flees-regnställ av gammelmormor - Tack!

Om Elton ska sova, ska Tiger oxå sova! Så Elton bädda ner Tiger, sötunge :)

Mys efter ett bad!

Alvin och Elton kollar på Manny!

Elton och Stella fick en varsin tablettask, är de fest så är de! :)

Efter maten var de klet överallt, så de fick bli ett bad!


Funderar

Jag sitter och funderar, kikar på bilder på folk som är GBP-opererad, kollar på BMI-skalor och är så himla nervös, inför Onsdag. Snart är Onsdag här och jag ska på första viktmötet, som jag längtat!

Enligt BMI-skalorna måste jag gå ner typ 45 kilo, för att bli normalviktig! De känns sjukt mycket, omöjligt mycket! Inte konstigt att jag mår som jag mår.. Jag har konstant ont i ryggen nu, fy fan för de! Jag längtar så efter en operation!

Nyduschad


Glass



Elton sitter i soffan och äter glass, kollar på Oso och myser! Vi har precis kommit hem från gammelmormor. Ska fixa lite middag, baconsås och mackisar får duga i dag! Ett bad och sedan är de nog dags för nattning.
Sedan ska jag fixa bilder, har en massa..


Elton åker karusell för fullt, en riktig h...

dsc01656 (MMS)

Elton åker karusell för fullt, en riktig hitt, i regnet och allt!


Selånger Marknad

Nu har vi fått frukosten i magen och snart väntar duschen. Sedan kommer Martin och Gina, då drar vi till Memme - gammelmormor. Där spendera vi hela dagen, med familjen, grillat och Selånger Marknad. Mys på hör nivå!
 

Lovar bättre bloggning ikväll!




Elton på Selånger förra året - 090815


Jättemysigt

Vi har haft de jättemysigt ikväll! Supergod mat, gott dricka och underbart sällskap. Nu väntar sängen! Bättre bloggning i morron, med massa bilder!


Tack Emilie, Johan och Stella!


Kylning

Köttet ligger i marinad, drickat ligger på kylning, lägenheten är städad (av Roger, vi sov medans. Tack!) och snart kommer Emilie, Johan och Stella! Bästaste grannarna!

Förlovade i 4år

Idag har jag och Roger varit förlovade i 4år, tänk va tiden går fort!


Äntligen!

Äntligen har jag fått hem min älskling (datorn, såklart!), tack Johan! :)


I dag fick vi spontanbesök av Sara, Alvin...

I dag fick vi spontanbesök av Sara, Alvin och Algot på eftermiddagen! Pojkarn busa på rätt bra, men Elton var mest trött och grinig.. När dom for hem, fixa vi middagen tills pappa Roger kom hem. Efter maten tog vi med oss datorhelvete och gick över till Emilie, Johan och Stella. Johan ska vara så snäll och kika på datorn, tack för de! Där blev vi kvar några timmar, kom precis hem. Vi blev bjudna på glass och massa bus! :) Nu väntar sängen, ska bara borstas lite tänder, sedan är de godnatt för prinsen!


Näpp, inge mer sovande här inte.. Elton ...

Näpp, inge mer sovande här inte.. Elton somna om en jättesnabbis, men ångra sej fort.. Ni sitter vi i sängen och kollar på barnprogram, jag halvsover dock ;)


Även fast Elton somna efter 22 igår kvä...

Även fast Elton somna efter 22 igår kväll, vakna han klockan 05, tidigare än vanligt(?).. Han har grinat en stund över att pappa inte ligger brevid (han är och jobbar) och så har vi bytt blöja. Jag vägrar kliva upp nu, så jag hoppas han somnar om!


Nu först har vi kommit i säng, men Elton...

Nu först har vi kommit i säng, men Elton (och jag oxå, för den delen) sov i 3 1/2 timme i dag(?)! Men redan i morse när vi klev upp, var Elton på dåligt humör, trött och grinig.. Dessutom sov han dåligt hela natten. Så de behövdes nog! Eftermiddagen spendera vi hos gammelmormor, myste i solen, köpte glass och fika. Men nu ska här sovas, Elton verkar dock tro annat. Han är helt seedad!


Verkar som att datorn har fått nåe virus, ...

Verkar som att datorn har fått nåe virus, så vi måste formatera om den.. Fan, hur ska jag klara mej utan dator då? ;)


Elton har sovit oroligt hela kvällen och ...

Elton har sovit oroligt hela kvällen och vakna precis, så nu gav jag upp! Ligger i sängen och kollar på tv, brevid världens sötaste Elton! Hoppas bara världens sötaste sover bättre i natt ..


Fan, datorn krånglar.. De ploppar upp någr...

Fan, datorn krånglar.. De ploppar upp några rutor hela tiden, de går inte att gå ut på internet och hela datorn är knasig. Hmm, jävlasikt!


Bilder - Utebus 100816


Emilie har massor av fina bilder! :)


Mysig

Vilken mysig eftermiddag vi haft! När vi hade sovit klart, ätit lite (eller Elton åt mycket, underbart!) och Roger skulle på jobbet, gick jag och Elton ut med Emilie och Stella. Inte ett moln på himlen, dock blåste de kallt. Känns som att den riktiga sommarvärmen försvann.. Men i solen var de iaf varmt! Vi traska över till en ny (iaf för oss) lekpark, dock kom grannskapets alla andra ungar oxå, så efter lite fika gav vi upp. Gick och satte oss i gräset i stället, barna busa järnet!
Efter några timmars bus, ringde matklockan! Gick och handla lite och sedan hem. Vi fixa lite gröt, snabbt och enkelt. Dessutom älskar Elton de! :) Resten av kvällen har vi myst i soffan, busat i sängen och haft de super!
Elton var så trött nu ikväll, så vi låg i sängen redan innan 19. Och han sov 19:30, underbart! Annars tar alla nattningar nästan 2 timmar nu, så segt!

Nu väntar ett glas rabarber&citronsaft (sista glaset, hmm..) och True Blood. Äntligen!

Magarna

Nu har jag och Elton gjort vårt för idag! Vi har diskat och städat hela förmiddagen. Vi har nyss fått lite frukost i magarna och ska nu krypa ner brevid pappa Roger, som ligger och snarkar efter en lång natt!
Solen lyser och de verkar ha blivit lite varmare ute, skönt! Så efter att vi sovit och käkat lunch, ska vi gå ut och njuta. Förhoppningsvis får vi sällskap av Emilie och Stella! :)

Godnatt!


Bilder - Bad 100815

Så här kul är de när mamma knäpper kort när man badar ;)

Alla bilder blev så himla fina, så jag kunde inte välja ;) haha!


Bilder - 100815

Påväg till gammelmormor!

Elton bar paketet ända hem till Emilie :)

Bus

Elton väntar på att bli klippt :)


Bilder - Kalasdag 100814

Elton är påväg till Cornelia - Självklart skulle hästarna med!

Elton tyckte att hästarna skulle köra!

Hos Cornelia blev de bad!

Födelsedagsbarnet - Hela 1år :)

Och självklart fika!

Nästa kalas - Elton åt frukt så de stod ut genom öronen! :)

Födelsedagsbarnen - Inger och Mattias (som fyller år på Eltons dag!)


Kalas

Igår var vi på kalas hela dagen, först hos Cornelia som fyllde 1 och sedan till Inger och Mattias, som fyllde 60 och 35. En lång men trevlig dag!

Först var vi på Birsta för att byta en tröja och inhandla Cornelias present. Gud så kul att handla till en tjej, jag hade nog kunnat handla hela affären!
Sedan vidare ut i skogen, för att fira Cornelia. Där bjöds de på bad och fika, barna hade jättekul! Klockan drog iväg superfort och då Elton skulle hem och sova, innan vi skulle på nästa kalas, blev de en snabbvisit.

Hemma somna Elton ganska fort, medans duscha jag och Roger, fixa till oss så vi var redo när prinsen vakna. Han vakna dock på dåligt humör och ville inte alls vara med, bara grina.. Men så fort vi kom ut i bilen, blev han på bättre humör iaf.
Vi for och hämta upp Berit och sedan drog vi till nästa kalas. Där bjöds de på massa god mat, sång och trevligt sällkap. Strax för 20 gav vi upp, då börja Elton klia ögonen. Hemma var de segt att somna, för prinsen. Och inte sov han någe längre för de i morse heler..

Idag på förmiddagen var vi till gammelmormor och fika, på altan i solen. Mysigt! Sedan hem så vi kunde sova lunch, alla tre, Roger ska ju jobba natt i natt. När vi vakna fixa vi lunch, fick på oss lite kläder och vinka hejdå till pappa Roger som skulle och jobba. Jag och Elton tog med oss paket och gick över till Emilie. Där bjöds de på fika och massa bus! Emilie var även snäll och klippte Eltons lugg, tack så himla mycket!

Efter allt bus med Stella, gick vi hem och tog ett bad. Kvällsfika framför Manny och sedan natta vi. Vilken tid de tog för Elton att somna ikväll, tog nästan 2 timmar.. Så fort Elton börjar på dagis (vilken är snart!), ska vi ta tag i allting! Han ska få somna i sin säng, sova där både på dagarna och nätterna, sluta med tutten och snutten på dagarna och endast ha dom när han ska sova (vilket vi var benhårda med förut, men efter att han blev sjuk för länge sedan, rann de bara ut..).

Jag ska kolla igenom bilderna och sedan slå på en film!

Innanför

Vi har precis kommit innanför dörren, har varit hos Emilie. Elton håller på att fika lite, framför Pingu och ska snart få bada. Sedan väntar sängen och nattning! Efter de lovar jag massa bilder och lite text :)



De blev sängen fortare än vi trodde :) Elt...

De blev sängen fortare än vi trodde :) Elton vakna precis, så vi har krypit ner brevid han och slagit på filmen här inne, mysigt!


Fullspäckad

Vi har haft en fullspäckad dag, en bra dag! Vi har kalasat hela dagen lång, men mer om de i morron :) Nu väntar filmen och mys i soffan, med älskade Roger, innan vi stupar i säng!

Bilder - 100813

Roger fick en öl i solen, på balkongen

Och självklart ville jag och Elton oxå ha nått - Gammelfarmors rabarber&citronsaft!

Gammelmormor kom en snabbis, med vindruvor till Elton :)

Elton ät kär i Mia, han är tokig i hon :)

Elton fick paket av Mia och Leif, ett stall med fyra hästar. Gissa om Elton blev glad! :) Tack!

Eltons nya byxor och min tröja :)


Gammelmormor - Memme



Igår när vi var hos gammelmormor, sa Elton sitt första "namn". Helt plötsligt börja han kalla gammelmormor (som förövrigt heter Joy) för Memme. Han lät så söt när han tog hon i handen och ville att Memme skulle komma! :)

När vi skulle få fika, stog Elton i balkongdörren och ropa: Memme, Memme, la lass, la lass (nya namnet på glass)! Haha :) Nu kommer de en Elton smygandes (han låg i våran säng).. Ska ta med han och sova nu!


Underbart

Dagen startade underbart, klockan 08 låg Elton och pilla på min arm, vände mej om och fick världens flin! Sedan låg vi och kramades, pussades och jag pilla han i hårt. Mys!
Jag gick och sola och när jag kom hem igen, hade pojkarna fixa frukost! Vi käka frukost, duscha och sedan gjorde vi oss klara för Birsta. Där emellan fick jag min tjockast i världen-gråtattack, tur att mina prinsar vet vad dom ska göra för att få mej på bättre humör!

Vi blev på Birsta ganska många timmar, Elton hann tillomed sova i vagnen där. Vi fynda ett par byxor till Elton, ett par tajts till mej (som jag antingen ska skänka till mormor eller om jag ska spara dom tills jag gått ner i vikt?), en tröja till mej, en traktor till Elton och lite annat smått. De vi egentligen skulle ha, en skjorta till Roger, hitta vi inte.. Typiskt!
Vi hann bara hem, slänga ihop en sockerkaka och plocka ihop lite, så kom först gammelmormor. Med vindruvor och lie kött, tack! Sedan kom Mia och Leif, numera lägenhetsägare i närheten vid oss. Wiho! Som jag längtar, till 1 September när dom ska flytta! Ska bli så kul att ha Mia nära :)

När dom for vidare fixa vi undanfikat, gick på Ica och handla, gjorde kvällsgröt åt Elton och sedan var de dags för att natta. Elton var lika seg nattad i kväll oxå.. Förstår inte?

I morron på förmiddagen ska vi till Cornelia och fira henne, sedan hem och sova, svida om och vid 15 ska vi åka på storkalas. Gammelmormors kompis, Inger och hennes son (som mormor känt sedan dom var små) fyller år. Fullt upp i morron alltså, kul!

Så jävla tjock!

I morse brast de! Då "alla" mina byxor låg blöta i tvättmaskinen, vilket är typ 2-3 stycken, som jag kan ha.. Och vi skulle på Birsta! Då kom de över mej, hur jävla tjock jag är, hur dåligt jag egentligen mår (och absolut inte bara över utseendet, utan allt vad X antal kilon gör för kroppen) och att jag längtar så till operationen (om jag nu får den?)! Tårarna rann och Roger och Elton fatta ingenting.. Men hur skulle dom kunna göra de?
Sluta med att jag trände på mej ett par byxor, för utan byxor kan man ju inte gå och gick med tårarna rinnandes, ut till bilen. Jag hatar min kropp just nu, känner mej fetast i världen! Fan!

Grattis!


Bilder - 100812

Pratar i telefonen :)

Efter att vi ätit våfflor med hallonsylt, såg Elton ut såhär..

Solglasögon, traktortröjan och en tomat - Redo för bus hos gammelmormor!

Elton klappa händerna till musiken :)

Så stor glass ska han få!

Glass i kvällssolen, mys!

Goooooos!


The back-up plan



Jag och Roger har precis sett The Back-up plan, eller Roger har sovit i genom mest hela filmen..
Jag tyckte den var sådär. Jag har skrattat några få gånger och annars har den varit rätt lam. Men den gick iaf att se!

Nu väntar sängen, vi ska krypa ner brevid Elton. Myspys!


Godast i världen!


Snäll

Idag på eftermiddagen for vi till gammelmormor, hon var snäll och hämta oss efter jobbet. Då vi inte visste när Roger hade jobbat klart och inte han heler.. Strax efter 16 var vi där, Elton sprang direkt till hallonbuskarna! :)
Jag börja med maten: Kotletter, råstektapärer och grönpepparsås med sallad till. Mums, så himla gott! Efter maten kom Marcus (Rogers bror), för att titta på gammelmormors utelampor, som dom hade klippt kablarna till, när vi rev efter vattenskadan. Efter att dom fick till lamporna, fika vi glass på altan i kvällssolen. Mys!
Som vanligt, kom vi hem sent från gammelmormor.. Lyckas alltid med de när vi är där ;) Så Elton var för trött för kvällsfika, blev sängen direkt och han somna på 2 röda! Roger lika så ;)

Roger klev precis upp och så fort han har duschat, ska vi se klart filmen som vi börja på i går. Tror även vi ska börja på en ny film oxå! Men vi får väl se hur länge Roger orkar vara vaken, han klev ju ändå upp klockan 03 i natt.. I morron är han iaf ledig, så underbart!

Våfflor


Panik

I morse när Elton vakna, fick han nästan panik när pappa inte låg där :/ Han ropa på pappa och klev upp för att leta efter han, lillprinsen! Egentligen skulle ju Roger ha gått på helg igår eftermiddag, men han tog på sej en dag extra (sköna pengar blir de!). Men när han kommer hem i dag, så har han helg! Som vi längtar, jag och Elton!

Elton har ätit en macka och mjölk i soffan, som vi gör varje morron, då han vill ha något direkt när han vaknar. Men snart ska vi fixa lite frukost, lite gröt kanske? :)
Sedan har vi lite att tvätta, sova ska vi göra och efter lunchen (tror att vi ska göra pannkaka eller våfflor i dag), ska vi nog gå ut. De ser ganska lovande ut just nu, inge regn iaf! Vi får väl se hur de ser ut sedan.. Håller tummarna!

 



Bilder - 100811

Nyvakna - Snygga frisyrer va? ;)

Påväg till sandlådan :)

En glass i gräset!

Dagens "Aj" - Som Elton säger ;)

Påväg in i badet!


Å, herregud! Blev inte alls så mysigt ut...

Å, herregud! Blev inte alls så mysigt ute, vi som hade längtat.. Börja med att Elton blev sur för att jag inte gjorde rätt (enligt han), så han tog av sej solglasögonen och stampa på dom(?), jag sa till och gick dit för att hämta dom, då tror han att jag ska jaga han.. Och självklart ramlar han på asfalten och skrapar både händer och knä, sedan var de nog, han ville in till tutten och snutten. Jag locka med att vi skulle köpa glass, så vi fick vara ute. Vi köpte glassen och satte oss i gräset, då skulle han promt ha godis i från väskan i stället, han fick en, men blev skitsur och spotta ut den för att han inte fick en till(?).. Sedan blev han sur för att jag inte blåste såpbubblor, men med två glassar i handen gick de inte så bra. Istället fick han över sej halva flaskan.. Då fick JAG nog och gick in! Nu sitter skitungen i badet och snart kommer äntligen pappa Roger hem! ;)


Äntligen har solen tittat fram! Så nu är v...

dsc01624 (MMS)

Äntligen har solen tittat fram! Så nu är vi ute i sandlådan och njuter :)


Efter lite gröt i magen, kröp vi ner i s...

Efter lite gröt i magen, kröp vi ner i sängen, jag och Elton. Så mysigt, att ligga brevid världens vackraste! 11:20 somna prinsen och han har fortfarande inte vaknat! Jag var dock tvungen att kliva upp för att kissa, typiskt.. Så fort prinsen vaknar, ska vi fixa lite mellis. Och nu börjar solen kika fram, äntligen! Så vi går nog ut tills pappa Roger kommer hem. Då ska vi och handla, ekar i kylskåpet just nu.. Men nu vaknar prinsen :)


100801


Morronmys!


Införskaffa

Ännu en dag med dåligt väder, usch så tråkigt! Jag måste verkligen införskaffa mej en regnjacka och ett par stövlar, så vi kan vara ute ändå! Dock vill jag helst gå ner i vikt före..
Efter en välbehövlig tupplur, då Elton sov som en kratta i natt, fixa vi lunch med Roger. Plocka ihop lite här hemma och bädda rent i sängarna. Sedan drog vi till gammelmormor, Roger hade lovat att hjälpa hon med skrot till tippen. Medans Roger lasta släpvagnen, plocka jag och Elton hallon. Jag älskar verkligen hallon, gammelmormors är supersöta!

De här inlägget har redan tagit flera timmar, haha! Först ringde Mia, eller jag ringde henne, för hon hade ringt. Surra i en timme. Sedan ringde Emilie och snacka skit, dock vakna Elton till så jag fick krypa ner brevid han. Då Roger skulle duscha och göra sej klar för natten, då han ska och jobba om några timmar..

På tippen fick Elton syn på en trasig cykel, i ena containern, cykelälskade Elton.. Han peka på cykeln och peka på sej, den ville han ha med sej hem! Självklart fick han inte de, så i bilen när vi skulle fara, börja han grina och prata enbart om cykeln. Hemma hos gammelmormor fortsatte han prata om cykeln. Heltplötsligt, börja han tokgrina och tårarna rann, över den där cykeln. Vi försökte förklara att den var trasig, men hur lätt är de? Han prata även om den när vi for hem, flera timmar senare.. Skruttungen!

Hos gammelmormor blev vi även bjudna på middag, tack! Kom hem sent, hann bara stoppa Elton i säng (Roger oxå för den delen). Jag ska snart hoppa in i duschen, ett måste då de är nybäddat!

Tyvärr inga bilder i dag..

Vi är hos gammelmormor och plockar hallon!...

dsc01623 (MMS)

Vi är hos gammelmormor och plockar hallon! Jag plockar och Elton äter ;)


Grattis!


The Last Song



Elton vakna till förut och ville inte somna om, så jag tog med mej datorn och lyfte över Elton till mej. Slog på The Last Song och Elton somna direkt brevid mej! Filmen var bra, riktigt fin. En tjejfilm ;) Många tårar!
Nu ligger prinsen och snarkar så gott, tror att jag ska göra de samma. Är dock inte så trött, men de regnar ute och jag älskar att somna till regnet! Först ett sms till min älskade, vill inte ringa då Elton ligger brevid, så han vaknar..


Bilder - 100809

Elton hjälper mamma att diska, duktiga killen!

Elton skulle promt ha kallsongerna på huvudet, tokunge! ;)

Elton känner på regnet - Han älskar regnet! :)
Nyduschad - Testar presenten han fick av gammelmormor :) Perfekt!

Kolla in locken - Jag älskar dom!

Spill inte på tröjan nu - Oj, mamma!


Wiho!

Elton är redan nattad! Han somna på mindre än 40 minuter, så underbart! Dock ligger han kvar i våran säng, men jag ska snart flytta över han :) Då väntar True Blood och lite popcorn för min del!

Tjurigast

Snacka om att Elton är tjurigare än tjurigast! 10:30 gick vi och la oss, nu först, somna han(?)! De är typ "bara" 2½ timme senare.. Tjurpelle!
Får väl se när han somnar ikväll..

Jag och Roger ska iaf slänga ihop lite sen lunch, magen kurrar!
Verkar tyvärr bli en hel innedag för oss, nu spöregnar de igen. Typiskt!

Spöregn

Tack och lov, sov Elton hur bra som helst i natt! Vi behövde nog de båda två (speciellt jag som kom i säng så sent, som alltid..)! Han sov i sin säng hela natten, kom över till mej strax för 06 och sov till nästan 08. En bra natt, med andra ord!
Dock vaknar vi upp till spöregn, mindre kul.. Men vi hoppas på att de blir bättre till eftermiddagen iaf!
Roger ligger och snarkar som bäst, han kom hem lite efter 06, så han är nog bra trött! Dessutom ska han jobba natt i natt oxå, så de är bäst att han får sova.



Elton sitter brevid mej, äter macka & mjölk, kikar på Händige Manny, en favorit :)
 


Igen

Nu är klockan för mycket, igen! Tänk att jag aldrig kommer i säng i tid.. Nu ska jag ringa och säga godnatt till älskade Roger och sedan krypa ner brevid min älskade prins Elton!
I morron hoppas vi på bra väder, så vi kan vara ute!

17 dagar

Nu är de bara 17 dagar kvar till den 25 och mitt första Viktmöte! Prata med gammelmormor i dag, så hon ska ha Elton medans jag är där (Roger jobbar dag då). Känns skönt att ha de fixat, tur att jag har världens bästa mormor!
Jag längtar så himla mycket, jag vill få ett svar, så jag slipper fundera! Men ändå är jag sjukt nervös, nästan så de gör ont i magen! Fy..

Bilder - 100808

Elton knäppte kort på pappa ;)

Doktor Elton

Födelsedagsbarnet!

Söt Elton!


Bilder - Algots dop 100807

Jag bjuder på mina dubbelhakor ;)

Pojkarna bus hade likadana skjortor

Mina prinsar!

Elton ska sjunga ;)

Lite muta, så han sitter still i kyrkan! ;)
Dock fick vi veta att äpplen rullar bra! Elton tappa sitt och de rulla nästan ända fram till prästen, haha! Nästa gång tar vi en frukt som inte är rund!

Dåliga bilder, men ljuset i kyrkan var värdelöst!

Tråkigt att sitta still..

Nydöpt - Herman Algot Sixten

Man blir trött av att få vatten på huvudet :)


Dop

I går var vi som sagt på dop, Algots dop. I samma kyrka (eller man kanske säger kapell?) som storebror Alvin döptes i och som Byström och Sara, sa ja till varandra i! Dopet var jättefint och lagomt långt, iaf med tanke på en 2årig Elton ;) Efter kyrkan var vi hem till familjen Byström, där bjöds de på smörgåstårta. Mycket, mycket god!
Lagomt till nattning, for vi hem. Elton somna rätt fort, skönt! Dom flesta nattningarna tar 2 timmar nu..

I morse fick jag sovmorron, utan att jag visste om de. Men som vanligt kunde jag inte ligga kvar, får alltid dåligt samvete när jag får sovmorron! Jag vet inte varför.. Klev iaf upp vid 08 och käka frukost med mina prinsar. På förmiddagen gjorde vi inte många knop, myste mest i soffan (regna ju bara ute..). Sedan tog vi och långsov, alla tre. Fixa sen lunch och när pappa Roger for på jobbet, for jag och Elton med gammelmormor till Fränsta. Där fira vi Vincent som fyllde år. Åt massa tårta och busa. Elton fick gosa med mormor oxå, såklart!
Vi var hemma strax efter 20, lite sent egentligen. Men Elton var på toppenhumör! Vi hoppa direkt i sängen och Elton somna jättefort, underbart!

Jag sitter och halvkollar på nån skit film, funderar på om jag ska hitta nått annat att se.. Eller om jag ska krypa ner i sängen, men jag är inte ett dugg trött. Blir nog att jag är uppe ett tag till ändå!

Nu: lite bilder!

Hur kunde jag klippa mej såhär?


090113


Bilder - Redo för Algots dop


Fler bilder kommer i morron, Roger vill promt se på film, just precis nu ;)


Sent

Blev på tok för sent igår, kom inte i säng förrän strax innan 01.. Men Elton sov iaf till strax före 08, tack för de!
Vi har redan hunnit ätit frukost och dukat undan,. Nu sitter Roger med ett korsord (gubbvarning?), jag sitter med datorn (nördvarning?) och Elton springer runt och leker på som bäst. Jag ska snart ta mej ann disken och sedan måste jag ta och städa lite. Ser ut som bara den här hemma, har inte blivit nånting gjort nu när Roger varit ledig några dagar.
Sedan ska kläderna strykas, som vi ska ha på dopet. Vi ska fixa lunch, Elton ska sova, alla ska duschas och fixas. Klockan 16 börjar dopet, så allt ska vara klart tills dess!

Nu ropar disken..

Bilder - 100806

Fika hos gammelmormor!

Elton skulle promt ha dockan med och den skulle åka cykel med han! :)


Började

Morronen började bra, Elton sov till nästan 08! Och innan vi hann äta frukost, ringde älskade Mia och sa att dom var intresserad av vår lägenhet! Wiho! Men efter frukosten gick de utför.. Får se hur de blir, men just nu ser de inte ljust ut, för en 4:a. Fansjävlaskit! Jaja, jag har grubblat nog idag, så jag orkar inge mer..

På förmiddagen ringde gammelmormor och ville att vi skulle komma på fika, njuta av solen på altanen! Så fick de bli, vi duscha, fick på oss lite kläder och for. Så underbart att sommaren är kvar!
När vi kom hem fick Elton sova direkt, blev sent i dag.. Jag och Roger fundera ännu mer på lägenhetsfrågan, sov inte kom nåe längre med.
När Elton vakna, fixa vi lite rester sedan igår och stoppa i oss, sedan gick vi ut i solen. Elton fick cykla på Ica, där vi handla gott tills ikväll.
Hemma igen, kom vi på att vi ska ju för skjutsigen på dop i morron, Algots dop! Ut igen, på Birsta och köpte present, gick ovanligt fort. Elton fick lyxa till med en glass i solen, utan för Birsta.
Trots att Elton sov så sent i dag, blev de hysteriskt-tröttgrin innan klockan 19, så vi hoppa i säng direkt! Han somna ganska fort och vi lika så ;) Men nu är Roger och fiskar. Lämna mej en Fredagkväll? Hmm.. Men de går ingen nöd på mej! Jag ska se om jag hittar nån bra film, som Roger inte vill se ändå, dricka Coca Cola och äta chips. Sådeså!

Bilder - 100805

Min lilla lastbilschaufför

Älskade Roger!


Solen

Tillslut somna Elton eller båda två! Dock sov han kanske bara en ½ timme.. Men, bättre än inget iaf! När vi vakna värmde vi på lite köttfärsås, Elton sleva i sej ganska bra! Sedan fixa vi fika, lite leksaker och gick ut i solen!
Hur varmt som helst ute i dag, så skönt att sommaren inte var över, vilket jag nästan trodde! Dessutom verkar de som att de ska vara finväder hela helgen, om de är de, planerar vi bad. Vi måste ju ta vara på findagarna!

När Roger kom hem från begravningen, fixa vi middag och tog disken. Och sedan gick vi och kika på en lägenhet, en 4:a! Jag vill flytta nu, direkt, helst i går! 4:or i vårt område, är inte lätta att få tag på och den här var verkligen fräsch! Visst, några tapeter kommer vi byta, men hur ofta har man precis samma smak?  
Så nu ska vi ut med våran, ringa banken i morron och se hur de går. Jag hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas! Jag vill verkligen bo större, de är jobbigt att bo med barn i en 2:a. Dålig förvaring och trångt!

Vägrar

Solen skiner och de är jättevarmt ute, för första gången på flera dagar och vi är inne? Enbart för att tjur Elton vägrar sova.. Har försökt fått han att sova ett bra tag, men de är bara massa hyss och fuligheter. Så jag gav upp! Nu sitter han i sin säng och slå på och av lampan.. Hoppas att han somnar snart, så vi kommer ut nångång! Jag hatar 2årstrotsen!

Roger har precis farit på begravning och de gjorde ju inte saken bättre för Elton, att Roger for.
Nä, kanske ett nytt försök till att få skruttungen att somna. Vill gå ut!

Bilder - 100804

Elton hade fått nya pennor av gammelmormor, sist han var där.
Dom skulle testas i dag!

Kolla så fint!

Tröjan Elton fick av Malin och pojkarna i dag - Den skulle testas direkt!

Superfin - Tack så mycket!


Tuppluren

Jag hann städa, diska och fixa till mej, innan Elton vakna från tuppluren. Dock vakna han på dåligt humör.. Han ville inte göra nånting, bara sitta i knä. Men vi hade ju inte tid med de, då Malin och pojkarna skulle komma..
Tillslut locka jag med att han fick sitta på bänken och hjälpa mej med att fixa Mannagrynsgröten, då blev de lite gladare miner. Tur nog! Dessutom åt han upp hela portionen, ville bada efteråt och blev på bättre humör. Mat i magen, var de som behövdes! Om han kunde förstå de och äta!
När vi hade badat klart, kom pappa Roger hem. Jag slängde ihop lite köttfärssås och mackisar, Elton åt en hel portion, även fast han nyss ätit gröt. Skönt, jag hoppas att matlusten är påväg tillbaks!
Vi hann bara duka undan maten, så kom Malin och pojkarna. Med både paket och sockerkaka! :) Vi fika, snacka skit och småpojkarna lekte på! Strax innan 19, precis innan nattning, for dom hem. Så vi borsta tänder, bytte blöja och kröp ner i sängen, alla tre. Mysigt! Tog lång tid och natta i kväll oxå, hela 2 timmar..

I morron är Roger ledig, lika så resten av veckan, ända tills på Söndag eftermiddag. Får se vad vi hittar på, har inga planer än så länge. Vilket fall, ska de iaf bli skönt att ha pappa Roger hemma!

Susen

Nu har vi sovit en stund, eller Elton sover fortfarande. Så snart har han sovit 2 timmar, borde göra susen för humöret!
När prinsen vaknar, ska vi göra ett nyss försök till lunch, Elton nobba den innan vi gick och la oss. Så då tar jag fram de säkra kortet: Mannagrynsgröt! De går alltid i, okej oftast iaf!

Sedan ska vi plocka ihop lite snabbt här hemma, duscha och fixa lite fika. För vi får besök av bästaste Malin och henns nya kärlek, som vi ska få träffa för första gången och även hans son! Ska bli superkul! :) Jag saknar Malin!

Roger kommer hem senast klockan 17, så vi hinner äta middag tillsammans i dag. Underbart! Funderar på vad vi ska äta bara? Jag är inte sugen på nånting, jag är så less på mat ihuvudtaget..

Verkligen

Jag har verkligen längtat tills Elton ska komma hem! Men redan i går kväll, när han kom hem, börja trotset (värre än värst!)! Och i morse fortsatte de..
Han drog mej i hårt, jag sa nej, han fortsatte, han hånflina och skratta och fortsatte ändå dra i håret. Jag hatar när han gör så, bara flinar och fortsätter! De är så nonchalant (stavas?)! På nått vis, känns de som att trotset blev värre sedan han var borta(?).
Jag har tappat humöret på tok för många gånger redan, höjt rösten X antal gånger, har sjukt dåligt samvete och dagen har inte ens börjat.. Att de dessutom spöregnar ute, så vi inte kan gå ut, känns bara ännu pissigare! Fy, vilken dålig start på dagen..

Förutom alla duster i dag, har vi hunnit rensat i våra garderober (Roger får fixa in själv, bäst så!), vikt om, vikt in rentvätten, tvättat några maskiner och väntar på en till nu.
Vi ska snart fixa lite lunch, sedan ska vi krypa ner i sängen och sova en stund. Jag hoppas verkligen båda vaknar på bättre humör!

Nu väntar iaf en bajsblöja ;)

Bilder - 100803


Stan

Strax efter 14 tog jag bussen in till stan, för att möta upp Annelie! Så kul att se hon, bara vi två :) Mycket mysigt! Måste göras om, snarast! Vi börja med en lång fika och massa skitsack, över en blåbärsbakelse. Sedan gjorde vi stan, kika mest, men hitta iaf några tröjor till Elton och 4 par(!) trosor till mej. Så sällan jag hittar några jag gillar, men jag älskar dom här, dessutom var de halva reapriset. Så jag slog på stort! ;)
När Roger hade fått hem Elton, kom dom och hämta mej inne i stan och sedan for vi hem. Och hemma väntade Martin och Gina! Börja direkt med maten, men de tog en jäkla tid.. Dessutom blev allt misslyckat, hmm! Jaja, vi blev iaf mätta..

Elton somna inte förrän 22 ikväll, han var helt uppspelt.. Så undra hur han kommer sova i natt? Ju senare han somnar, desto dåligare sover han.. Och Roger ska upp vid 03 i natt, så vi kanske få skicka han på soffan, om Elton sover för dåligt.
När Roger gjort passet i morron, har han helg, ända tills på Söndag eftermiddag. Underbart!

I morron har jag och Elton inga planer alls. Tvätta måste vi göra iaf, tvättberget bara växer och växer.. Är de bra väder, går vi ut i lekparken och tar med oss lite fika.



Sitter och väntar på bussen in till stan, ...

dsc01621 (MMS)

Sitter och väntar på bussen in till stan, där väntar en fika och skitprat med Annelie! :)


År

Ojojoj, jag vakna inte förrän 11:45! Jag minns inte sist jag sov så länge, måste vara flera år sedan! Men jag tog väl igen för all sömn jag missa i går.. 
Roger sover fortfarande, men han kom inte hem förrän efter 06 i morse. Tur att han är ledig i dag! Och i morron gör han sitt sista arbetspass, på sin första arbetsvecka! Känns som att han inte kan få ett bättre schema! :)

I kväll nångång kommer Elton hem, när får vi se! :) Ska bli skönt att han kommer hem!
Dessutom ska vi grilla med Martin och Gina, har sagt att vi ska göra de medans Martin är hemma över sommaren och de är hans sista vecka nu, så vi måste passa på!
Sedan ska jag åka in till stan och träffa Annelie på en fika, ska bli jättekul och träffa henne! :)

Tävling!

Är med och tävlar om en namnmössa hos Älskade hjärtegryn!


Kläder

Vi hitta rätt mycket kläder åt Elton på Birsta i dag, både bra och roligt! :) Mycket till dagisstarten, som är mindre än en månad bort nu.. Dessutom börjar de sina i hans garderob, rensa nyss ut en hög ingen!


Sedan fick han jättefina kläder när han fyllde år- Tack!


Chansen

Tänk att man aldrig kan sova när man får chansen? Redan klockan 08 i morse klev jag upp, även fast jag inte somna förrän efter 02.. Men, de ska jag ta igen i morron!
Efter lite frukost och en dusch, åkte vi på Birsta, jag och Roger. Vi bytte de vi skulle och hitta lite kläder åt Elton. Vi är supernöjda! :) När vi var klara där, for vi hem så Roger fick sova. Jag passa på och vila på soffan, men så fort jag somna, ringde gammelmormor..

När Roger for på jobbet, låg jag fortfarande i soffan och gör än ;) Jag ska snart kliva upp och fixa nått ätbart! Sedan ska jag ringa mormor och höra hur deras dag varit, dom skulle nämligen till lekparken. När de är gjort, återgår jag till soffan och börjar mitt OTH-marathon! ;)

One Tree Hill


Jag ska ha ett litet One Tree Hill marathon för mej själv, tänkte jag!
Har några avsnitt jag inte sett, så de passar bra, med lite chips till! ;)


Sprang

Klockan bara sprang iväg ikväll! Jag har hunnit kollat på två filmer, städat undan sedan kalaset och slöat massa i soffan. Nu börjar dock tröttheten komma, tur att jag kan sova hur länge jag vill i morron! Men tomt kommer de bli i sängen, varken Roger eller Elton är ju hemma.. Så nu ska jag passa på och bre ut mej utav bara den! ;)

I morron, efter en lång sovmorron, ska jag och Roger nog göra Birsta. Elton fick massa presentkort, som vi tänkte köpa kläder för och lite grejer som blev dubbelköpt, som vi ska fixa (en trehjuling, som vi ska byta mot ett Bobbycar släp och en tågbana som vi ska lämna tillbaks).
Sedan jobbar ju Roger eftermiddag och natten, så vi får se vad jag hittar på! Nu är de iaf godnatt!

Bilder - Eltons 2årskalas!


Elton fick inte som han ville, så han la sej på sängen och grina ;)

Så fint pappa Roger gjort!

Tårtorna

Kusin Cornelia hjälpte till att öppna paket!

Elton fick en superfin vinddress av farmor och Åke, självklart skulle den testas direkt!

Elton blåser ut ljusen med pappa!

Farmor, Elton och Cornelia

Eltons nya cykel som han fick av farmor och Åke. Han älskar den!

Cornelia med choklad överallt!

Öppna paket (som inte alls var så intressant i dag..)!

Söt Stella

Roger är påväg på nya jobbet!

Men gud, får man vara så söt?

Melker och Martin


Dom kollar på ett filmklipp, sedan Elton och gammelmormor var i stallet och klappa hästarna

Elton fick en motorsåg av Martin och Gina, mycket omtyckt! :)

Jobbigt att vara på 2årskalas ;)


Några

Nu först har allt besök åkt! Även Elton.. Han ska spendera några dagar med mormor och morfar, då mormor har semester endast några dagar i år, hemma hos dom. Mys för dom! Får de när han kommer hem, tisdag kväll eller onsdag förmiddag. Jag, jag ska bara slapp! Okej, ska städa undan här hemma ikväll. Ser ut som faan..

Vi har haft en jättebra dag! Elton har fått så himla mycket fint, nästan för mycket! Han ville inte ens öppna klart alla paket, utan fick för mycket roligt :) Tack alla som gjorde Eltons dag!

Så tyst och tomt de blev här hemma.. Men jag har de jag gör, så de är kanske bäst att jag börjar. Så jag hinner ligga i soffan och njuta oxå! ;)

Bilder kommer senare!

Augusti!

Jag kan inte fatta att de redan är Augusti, precis en månad tills Elton börjar på dagis(?)! Otroligt vad tiden går fort..

Blev aldrig nån dusch för Elton i går kväll, han grina av trötthet! Så de blev sängen direkt för prinsen. Dessutom sov han kanon bra i natt, ända till klockan 08. Tillomed jag vakna innan han!
Nu på morronen har vi bara fixat inför kalaset, handlat, blåst ballonger, duschat och nu ligger prinsen och sover på balkongen. En stödvila innan alla kommer!

Jag har så sjukt ont i ryggen i dag, tog i går när jag stod konstant mellan 10-17.. Fy! Men, om nån dag är de bättre. I dag skiter vi i de, nu är de Eltons dag! :) Prinsen våran!

Roger hade fattat fel, han börjar inte på passet på Söndag på natten, utan han börjar klockan 16 (så han missar lite av kalaset idag, men men..). Och likadant på Måndagar. Men de gör inget, för han jobbar bara ett dagspass, sedan är han ledig! Eller nu nån vecka, ska han jobba två, men annars är de bara en dag. Han har nu skrivit på papperna, så nu är han anställd! :) Så underbart!

Nä, min mage är hungrig. Bäst att stoppa i nått, innan alla kommer!

RSS 2.0