Stopp

0-345940728ff3c5e5d5c8c105b6919c6c.png

Ett stopp i Stöde för årets första mjukglass! :) (tidigare i dag)


Väder



Vilket väder vi haft i dag! Helt sjukt varmt :) Men så underbart! Har varit över 30 grader i skuggan, otroligt!


I morse kom mormor/gammelmormor hit och hämta mej och Elton, då for vi upp mot Ljunga. Mellanlanda först i Torpshammar och sedan i Fränsta, fixade på gravarna och så. Sedan rakavägen hem till mamma/mormor och pappa/morfar. Där sola vi hela bunten, förutom Elton och pappa Roger, dom tog en promenad så Elton skulle få sova. Vid 16 for vi mot min farmor och farfar, där bjöds de på super god mat! Elton fick samma, då vi glömde hans mat hemma.. Men de gick fin fint, Elton älskade de! :) Efter matengick vi ut allihopa, fira morsdag med farmors bakelser och massa sopbubblor för Eltons del :) Gofisen!
Klockan 18 packa vi i hop oss och for hemöver, vi med mormor/gammelmormor och Roger på motorcykeln. Hemma var de menat att Elton skulle äta gröt och få på jamas, men han vägra gröten. Sedan tog de ett tag innan han somna oxå, men han hade ju sovit en timme i bilen, så de var ju inte så konstigt.. Men han somna snällt i sin egen sängen! :) Helt själv dessutom! Jag låg i våran sång och sjöng lite för han bara. Så duktig!

Nu ska jag och Roger kika på film, innan sängen väntar..



Elton väntar på lite melon



Min älskade!



Gina och Elton



Elton, Gina och gammelfarmor Gun-Britt



Super kul med såpbubblor!



Även Martin var ju tvungen att testa, lika kul då!



Melker



Morfar och Elton



Yizza



Elton fick nya kläder av sin gammelmormor i dag, tack tack!
(Den här var superduper bra i dag då de var så varmt!)










Själv



Elton somna precis i spjälsängen, heeeelt själv! Jag tog och bädda sägen och sedan lästa jag tidningen ute på balkongen, med dörren öppen. När jag sedan kika in, högst 5 minuter senare, så sov prinsen! Snutten i ena handen och den andra på örat, han är en riktig öronpillare lilleman!

Natten har varit super bra! Elton har vaknat ändast en gång, för att få tutten i stoppad. Han har varken ätit eller grinat, mycket skönt! Dock kom jag inte i säng förrän vi 01.. Och eftersom att Elton alltid vaknar tidigt, lika så i dag så klart, var jag ganska seg när han vid 05 börja leta efter bröstet ;) haha! Men vi myste i sängen till nästan 06, klev upp och fixa gröt. När Elton tog sitt vanliga morronrace i gåstolen, passa jag på och städa. Så nu är allt undanplockat och diskat har jag oxå gjort. Är bara dammsugningen kvar nu, den tar jag när Elton vaknar!

Nu sitter jag och äter vindruvor, min nya last, och lyssnar på radion. Tv:n står oxå på, utan ljud, så varför den är på kan man ju undra..
Nångång i dag ska vi fara upp till Ljunga, där de bjuds på morsdagsmiddag. Tänk, min första morsdag! Fortfarande, efter 10 månader, tycker jag att de känns konstig att säga att jag är mamma. Men oj så underbart de är, jag älskar livet som mamma!




Krypa



Nu ska jag ta och krypa ner i sängen, brevid min lilla prins. Vilket alltid är lika underbart, att gosa på han och ge en puss på pannan! Älskade lilla unge. Han är helt oslagbar! Kärleken bara växer och växer.

Jag älskar mitt liv!

Natten



Elton sov ju sin första natt i spjälsängen, vilket gick helt okej ändå :) Han sov där till 01:45, utan ett ända ljud! Försökte få han att somna om där, men han börja grina efter några minuter när jag lagt mej.. Så då fick han komma till sängen, fick bröstet och somna om som en stock. Sov dessutom till 06:45! Alltså en jätte bra natt, skönt.
När vi vakna blev de frukost för hela bunten, sedan börja vi duscha och göra oss i ordning. Vid 11 for vi mot ByggMax, där vi skulle handla färg till stugan. Fick bli helt vanlig vit, tror de blir bäst! Sedan for vi på McDonalds och åt, Elton vägrade äta.. Han skulle bara ha mammas/mormors äpplen han. Fisunge! :) Efter de fick vi åka hem hit igen.. Vi hade ju glömt doppresenten, haha!

Klockan 13 började dopet, Elton sov igenom första halvan.. Prästen var kanon och flickan, mammas/mormors systers barn, alltså min kusin, fick namnen Nova Johanna. Efter dopet var de fika, på tok för mycket kakor och tårtor!
När dopet var över skjutsa mamma/mormor hem oss, dom for vidare till stugan. Men vi hann bara in jag och Elton, för sedan kom mormor/gammelmormor och hämta oss. Då for vill till Berit och hennes stuga, jättemysigt. Där bjöds de på mer fika, jag tacka dock nej. Duktiga jag! Fast jag hade ändå inte fått i mej nåt..
När vi kom hem, gick vi direkt ut och fika med Frida, Arvid, CH och en kompis till CH (kommer dock inte ihåg namnet på killen, hmm..). Efter fikat hann vi bara in så var de dags för gröt och jamas för Sir Elton! Fick dock bara i han en halv portion.. Sedan somna han super snällt!, vid 19:30 Men, han vakna när jag klev upp ur sängen igen.. Så han var vaken till 20:30 och soman som en stock! Nu ligger han i våran säng, väl "omkuddad". Han måste ju hålla mamma sällskap i natt! Vill inte sova själv, så i natt skippar vi spjälsängen. Där kan han sova sedan ;)

Nu ska jag fortsätta på min melon, min choklad och min Coca Cola. En film kanske jag ska se oxå, om jag inte har nått nytt DH avsnitt på datorn..


Söt Elton sover!



Melker och Louise
(Skit dålig kvalite, efter ett tag såg vi att de var ett stort fingeravtryck på linsen..)



Jag och mamma
(Haha)



Gammelmormor och Elton
(Elton fick låna en keps av Berit, då vi glömt hans hemma..Tack!)


10 månader



I dag blir prinsen hela 10 månader :) Helt otroligt! Och de firar han med att sova första natten i spjälsägen. Eller ja, vi får väl se hur de går. Men han somna iaf där! Så duktig så :)
Jag, mamma/mormor, Louise och Melker sitter och kollar på film, dricker dricka och äter godis. Har de super mysigt!

Ska återgå till filmen och sällskapet nu!

Bilder

Elton på bussen, påväg hem till pappa Roger!
(090527)



Bus på golvet

(I går)







Krypställning!
(I går)



Dock kom han inte längre..
(I går)







Nils-Arvid på Drakborgen
(I går)



Elton på Drakborgen
(Igår)



Elton och Arvid busar
(Igår)



Söt Arvid!
(Igår)



Elton hittade några spännande lampor som blinkade :)
(I går)



Tittut!
(I går)



Took Arvid!
(I går)



Ännu mer tok!
(I går)



Elton vill såå gärna krypa!
(I går)



Arvid coh Frida kör fooort!
(I går)



Arvid fick såpbubblor i går, Elton tyckte de var superduper kul. Han tokskratta! :)
(I går)



Såpbubbelflin!
(I går)



Elton i gåstolen, blir jagad av mamma :) haha
(I dag)



Lastbilsbus med pappa
(I dag)



Gåträning innan BVC besöket!
(I dag)



Elton sover i spjälsängen, för första gången! :)
(Nu)


Måsten


Nu är dagens mesta måsten gjorda! Innan vi skulle fara på BVC, tar Elton och ramla ur sängen.. Så de blev några tårar, från oss alla tre. Men de verkat gått bra med prinsen! Han grinade ett tag och sedan satt han hos pappsen och myste. När vi for på BVC var han gamla glada Elton :) Skönt! Dock fick han ett stort blåmärke på ena kinden.. Mende kunde gått värre!
På BVC gick de bra, Elton charma BVC sköterskan, som vanligt. Jag tyckte att han hade gåt tupp lite dåligt, då han bara hade gått upp 620g på 2½ månad och väger nu lite över 10,6 kilo. Men de tyckte inte Maria, sköterskan. Utan hon tyckte de var fullt normalt, speciellt då han ätit ganska dåligt. Men hon tyckte fortfarande att han var rund och go, skönt att höra! Men på längden hade han dragit i väg, gått upp till nästa kurva tillomed. Nu är han hela 75cm våran prins! :)

Efter vi varit på BVC for vi och hämta morbror Martin, han ska nämligen ha våran bil. Sedan släpte vi av Roger, han och Byström skulle fara till stugan. Jag, Martin och Elton for och handla. En massa frukt och mamma/mormors morsdagspresent. När vi kom hem igen hade Roger skruvat i hop spjälsängen! Så Martin tog med sej vaggan till mamma/mormor och pappa/morfar, där den ska stå tills nästa barnbarn kommer :)
Så när den var i hop skruvad, tag jag och Elton och bädda den. Dock var ena madrassen förstor, så jag fick ta fram saxen och fixa. Men den gick sönder, bästa saxen och allt.. Men jag fick till de med en kniv tillslut! Så nu ligger allt där, tillomed prinsen :) Han ligger nämligen där och sover nu! Tog ett litet tag med han somna iaf. Efter några buffar i rumpan och mammas sköna sång ;) Dock vakna han när jag öppna dörren och skulle gå ut, då telefonen ringde.. Men han somna om, tack och lov!

Vid 15 kommer mamma/mormor, Louise och Melker hit. Vi ska göra hemmagjord pizza och mysa i kväll! I morron är de dop på schemat. Efter de blir jag och Elton hemma, medans alla andra åker till stugan :)

Nu ska jag fixa in korten i datorn, så jag kan lägga upp bilderna här!
 Så dom kommer starx..



Bra



Natten har varit hur bra som hällst! Elton vakna dock i går kväll, lite efter 22. Inget grin men han låg och busade med barnvakten, tokfisen våran! :) Så då passa jag på och hoppa ner i sängen oxå. Elton somna ganska direkt medans jag och Roger somna till tv:n!
Elton har inte vaknat många gåner i natt, jag har inte änns ammat han. Så de kändes i morse då jag vakna. Fick dessutom sovmorron i morse! Inte nog med att de var storstädat när jag kom hem i går, att jag fick choklad, så får jag en sovmorron på de oxå! Jag har sagt de förut, men Roger är bara för underbar han :)

I dag ska vi på BVC, ska bli super kul att se vad Elton väger!




Elton ramla bara för en liten stund sedan, ner från sängen :/ Han sitter hos pappa nu.


Ännu



Min karl är ännu mer bäst nu!


Han kom hem med choklad och Coca Cola förut (även fast de inte är helg..)! Han vet verkligen hur han ska göra mej glad :) Så nu ska vi mumsa choklad och kika på tv eller film, myspys!

Elton sover, somna som en stock efter gröten!


Världens

Jag måste ha världens bästa karl!


När jag kom hem hade han storstädat! Dammsugat, skurat och tillomed dammtorkat! De luktade gott i hela lägenheten, så himla skönt att komma hem :) Dessutom var Elton mätt i magen och super glad! Oj, jag blev så glad.

I dag har jag och Elton varit på Drakborgen med fika gruppen från Familjeliv, ätit och busat en massa. Jag, Elton, Frida och Arvid tog både en promenad dit och hem. Eller hem fick Elton åka bil hem, Roger kom och hämta han då de blev så sent, så han kunde få lite middag i magen! :)

Nu är Roger och handla, Elton springer i gåstolen och hittar på massa bus, jag sitter här svettig och dan. Ska duscha så fort Roger kommer hem! Eller de blir nog gröt och jamas för Elton innan :)

Kommer med bilder från dagen senare!




Bussen



I dag tog jag och Elton bussen hem till stan igen, är sjukt less på att ta alla dåliga nätter själv.. Är trött och seg i hela kroppen! Skönt att vara hemma igen.
Var hemma vid 16, då blev de middag för alla oss tre. Elton har varit grinig hela kvällen (och hela dagen oxå..) så de blev gröt och nattning tidigt kväll. Eftersom att jag är helt slut, så tänkte även jag sova när jag skulle natta han. Somna både jag och Elton, innan 19. Men jag hostar som bara den och varje gång vaknar Elton.. Så jag var tvungen att kliva upp, typiskt! Men har tagit en tablett nu, så jag hoppas att den funkar, så jag kan sova!

Är inte alls på bra humör..


Pappa/morfar kom nyss, han har varit och jobba och ska vi väg igen. Så han ska sova här i natt, tror jag iaf eller så skulle han sova i lastbilen.. Roger for till Choppa och är väl snart hemma. När han kommer hem, ska jag hoppa rakt ner i sängen..

Hoppas på att morrondagen blir bättre!


Kursen



Så, nu är kursen äntligen gjord! Superduper skönt att de är klart nu. De gick ganska bra ändå, lite segt att sitta mellan 17-20:30. Men som sagt, den är ju gjord nu! Nu är de bara och vänta på att papperna ska komma tillbaka, som vi skicka in. Roger skulle betala när han kom hem, så de är fixat!
Passade även på att anmäla mej till den andra kusren, om droger och vad de nu var.. Så den ska jag göra den 30 Juni. Härligt! Hoppas på att jag har kortet innan året är slut iaf..



Annars i dag har vi varit till Ånge, besiktat bilen, vare på Louises skola och fixa massa uppgifter till henne, kolla på kläder till dopet och handlat.
När vi kom hem gjorde mamma/mormor super god mat, kyckling och nudlar/ris med en massa grönsaker och superduper starkt! Mmm :)

Nu ska jag kila ner och vara social med mamma/mormor innan vi ska krypa ner i sängen!

Redan



Jag och Elton är redan hemma i Ljunga! :) Kom hit i går kväll med mamma/mormor. Blev ändrade planer hela dagen i går! Första skulle vi stanna i stan, sedan skulle vi hem hit och sedan samma visa om igen.. Och där emellan skulle vi även och grilla hos Familjen Byström, men nu blev de som de blev iaf! Skönt att vara här :)

Natten har varit helt okej faktist! Elton åt en hel portion gröt och somna hur snällt som hällst i går kväll. Och sedan sov han rätt bra, iaf fram till 04 då mamma/mormor var uppe och drack vatten.. Men han somna om tillslut! :)
Däremot har jag sovit som ett arsle.. Dela en 90:s säng med Elton, är som att dela säng med en jätte. Elton tar sjukt stor plats! Dessutom är Louises säng otroligt oskön.. Men, vi överlevde natten iaf!

I dag ska vi fara till Ånge hela bunten. Pappa/morfar ska besikta bilen, vi ska hitta nått till Nova (mammas systers barn) som ska döpas på Lördag och sedan ska vi säkert handla. Vi ska fara då Elton behagar att vakna och har fått lite mellis i magen! :)
Och klockan 17 i kväll ska jag och mamma/mormor infinna oss i Frästa på körskolan. Då ska äntligen kursen bli gjord! Så när jag duschat klart så ska jag ringa min farmor och höra om hon kan vara barnvakt åt Elton ikväll, då Louise inte kan för foten ;) Kommer säkert gå skit bra, bara farmor kan villsäga!

I dag ska Roger och prata jobb, så de håller vi tummarna för! Dessutom ringde han i går och berätta att en kille/karl ska komma och kika på våran lägenhet i kväll. Kul men ändå lite sådär.. Vi hade ju ändå tänkt lagt lägenhetsplanerna på hyllan ett tag. Men vi får se hur de går!

Nu ska jag hoppa in i duschen så jag är klar tills Elton vaknar..




Tävlar





Jag är med och tävlar hos Eira - Min Ögonsten om ett presentkort värt 500kr hos Mykidoo, tävla HÄR du med!

Tänkt

Blev lite annorlunda än vad vi tänkt i går.. Men, de blev till de bättre! :)
Var menat att Roger skulle åka till Ljunga själv, men då Elton var så grinig och varken ville sova eller äta, så kom Roger hem och hämta oss i stället! Så vi tog bilen allihopa och for :) Mysigt!
Vid 12 var vi frame. Där bytte vi bara bil och for och handla. Pappa/morfar och Roger åkte och meka medans dom. När vi kom hem till Ljunga igen satte vi oss ute i solen, åt melon och hade de super mysigt, jag, Elton, mamma/mormor och Louise. Louise gav upp ganska fort, då foten gjorde lite ont..
Elton somna ute i vagnen medans jag måla naglarna, fisunge :) Dock ville han inte äta i går häller.. Men vi fick iaf i han massa frukt i går, bättre än inget!
Till middag grilla vi och åt potatisgratäng, ute i solen så klart (försökte MMS blogga, men de kom tydligen inte fram.. Varför vet jag inte?!). Så gott!
Vid 18 for vi hemöver till stan igen, Elton somna självklart i bilen han. Han var så trött! När vi kom hem fixa Roger och Elton gröt, jag passa på och duscha då. Vid 20 gick vi och la oss allihopa. Jag tog en alvedon och lite nässpray, så jag skulle klara natten! ;)
Både jag och Elton somna vid 21, om inte jag somna innan.. Jag var heeelt slut! Och Elton har sovit jätte bra i natt. Jag och Roger har stoppat in tutten nångång, men helt utan grin! Dessutom sov han ända till 07:20 och vakna med ett stort flin :) Så underbart! 
Nu sover prinsen igen, jag har precis pratat med pappa och Roger är hos Choppa. Han for nog mest bara för att han skulle få åka motorcykel ;) Älskade karl! 

I dag fåar vi se vad som händer. Vädret är sådär, ibland kikar solen fram och ibland är de helt mulet.. Men vi ska iaf och handla, måste handla lite kött och så, ska laga mat åt Elton. Tomt i frysen nu!
I morronbitti kommer mamma/mormor hit och hämtar mej och Elton. Då far vi upp till Ljunga, igen! Jag och mamma/mormor ska ju gå den där kursen. Sedan far vi hem till stan igen på Torsdagmorron.



Elton smakar på mormors macka :)







Louise med foten ;)



Sånna här blommor täcker hela gräsmattan i Ljunga :)



Roger provkör den "nya" gräsklipparen!



Mumms!

Ena korven hade en konstig liten vårta..



Pappa Roger och Elton tog en tur :)
(Så fort Roger stände av gräsklipparen, börja Elton gtina. Sötlöken våran!)




Mina prinsar!



Mohinder hade hittat en solig plats i bilen han ;)



Så här röd och fin blev jag i går..
(De gör bara liiite ont. Jag är inte van att bränna mej, FY!)



Alla bilder är tagna med mobilen, därför vissa är som dom är..

Värre



I går morse då jag vakna, var jag helt plötsligt tokförkyld.. Blev bara värre och värre under dagen och mot kvällen var jag helkonstig i kroppen och hade huvudvärk.
Lagomt tills jag äntligen hade somnat, vakna Elton och tokgrina.. Så mellan 01-02:30 var han vaken, mindre nöjd dessutom. Och Roger skulle vara chaufför åt Marcus, Rogers bror. Typiskt att de skulle vara mitt i allt.
Men när Elton tillslut somna sov han iaf sådär, lite oroligt. Vet inte vad klockan var, men tidigt ville Elton iaf ha morron.. Både jag och Roger var med död än levande. Nu börja de rätta till sej!
Är fortfarande jätte snorig, har huvudvärk och är allmänt seg i kroppen. Tänkte att jag ska ta en dusch så jag piggna till.
Elton sover just nu, Roger tog en tur med motorcykeln till Ljunga och jag sitter och äter ägg med kaviar :) haha!

I dag får vi se vad vi hittar på.. De är ju super fint väder ute, solen lyser men de blåser lite. Skulle vara skönt att komma ut, men vi får se hur jag och Elton mår under dagen.
Elton matvägrar fortfarande.. Vill varken ha gröt eller mat, frukt går sådär. Sover bra på dagarna men inte på nätterna. Hoppas att de är över snart! Jag är sjukt trött på dehära nu..

Prata med mamma nu på morronen, och de var ganska bra med Louise. Hon hade dock inte kunnat sova i natt. Men operationen i går hade gått bra och i går kväll fick hon komma hem.

Justja, på Tisdag åker jag och Elton hemöver till Ljunga igen. Jag och mamma ska äntligen gå den där jävla kursen innan jag kan börja övningsköra! Så nu ska de äntligen bli gjort. Jag vill verkligen ha körkort nu!



Sover



Nu sover prinsen igen, skönt för både han och mina öron! Har enbart varit gnäll hela dagen.. Kanske inte så konstigt att han är gnällig när han varken har ätit eller sovit bra dom senaste tre dagarna och nätterna. Dock lika jobbigt för mina öron!
Natten var rätt okej ändå, trots att Elton somna på tok för sent och vakna på tok för tidigt. Men han somna iaf om på morronen, först ville han kliva upp redan 04. Men då sa mamma i från ;) Så vi låg iaf till 06. Lite bättre!

Efter att vi sovit morronluren fick jag faktist i Elton en hel banan och några vindruvor (han hade ju ändå skippat både kvälls och morron gröten..), sedan gick vi ut med Frida och Arvid. Blev inte ute så länge då de börja regna.. Tårkigt! Men vi hann med lite gungning och skit snack.
När vi kom in fick Elton rån i gåstolen, ända han var nöjd med, så nu är de super fint här hemma, eller inte.. Så när Roger kommer hem (prata med han nyss, då var dom påväg iaf) ska jag ta och röja lite. Så vi kan slappa ikväll!

Prata även med mamma när vi var ute förut, då låg Louise på operation. Den skulle ta en timme och sedan skulle hon på uppvaket och efter de fick mamma träffa hon. Hoppas att de går bra nu! Men sommaren lär ju inte bli allt för kul för Louise..
I samma veva som Louise bröt foten, hade tydligen Daniel (Louise expojkvän) kört i diket och krscha hela bilen. Mamma hade pratat med han och han var helt okej, hade lite ont i axeln eller var de var.. Massa tok!



I går kväll var vu ju hos Frida och Arvid, hade mycket trevligt! Elton och Arvid somna hur snällt som hällst, men efter ett tag tyckte Elton att de var konstigt att vakna upp i Arvids säng och inte sin.. Så han vägra somna om. Men mesta dels var han glad iaf! Vi käka god mat, drack gott , titta på tv, snacka massa skit och åt godis. Men lite efter 22 gav vi upp, så Elton fick sova. Han sover ju ändå inge längre på morronen, bara för att han är vaken längre på kvällen.. Synd nog!



Måste ju även lägga upp lite bilder från dagarna som gått :) Han ju inte hunnit med mej..



Elton fick smaka nått nytt vi hitta på Coop :) Den verka rätt okej ändå..
(090520)



Arvid smaka på maracasen han ;)
(090520)



Elton påväg hem till mormor och morfar!
(090520)



Morbror Martin och Elton kikar på tv och myser :)
(090520)



Mys!



Kubbspelning på G
(090520)



Elton äter päron och busar :)
(090521)



(090521)



(090521)



Eddie och Elton busar
(090521)



Eddie var ju tvungen att prova han oxå, haha
(090521)



Sedan kom han på ett annat sätt att sitta ;)
(090521)



Elton gosar med mamma/mormor
(I går)



Elton och Arvid busar lite innan de är dags för gröt och nattning
(I går)



Frida tokar sej innan maten ;) - Och ja, du blev väldigt smal Frida!
(I går)



Fridas bäbis sov, då låna hon min!
(Igår)



Ett av försöken till att få Elton och somna, som självklart misslyckades..
(I går)



Elton väntar på Arvid
(I dag)



(I dag)



Arvid
(I dag)




Elton och Frida gungar :)
(I dag)



Nyss



Mamma hade ringt för ett tag sedan, då sov vi dock (har sovit 2 timmar nu på förmiddagen, mycket skönt!), så jag ringde nyss upp hon. De första hon säger är att hon och mormor/gammelmormor är på sjukhuset (?????) Jag fick panik och blev helt kall! Men, de var "bara" Louise som hade brutit foten/benet (är inte säker) när hon kört moppe i går kväll. Hon skulle tydligen opereras nu eller snart, hon fick inte äta nått iaf..

Hua..

Kväll

Vi har verkligen haft en superduper trevlig kväll hos Frida och Arvid, de tackar vi för! Måste vi görra om mycket snart.

Elton har precis somnat, han vakna ju när han fick låna Arvid säng och var vaken tills vi gick hem. Han somna på några minuter.. Så nu ska även jag hoppa ner i sängen och gosa med min älskade prins! Hoppas att natten blir bra, då pappa Roger inte är hemma. Skriver mer i morron, blir även massa bilder då!


 


Mysa



Jag och Elton kom precis hem, men nu ska vi packa i hop oss och gå över till Frida och Arvid! :) Där ska vi mysa ikväll!

Bullar

0-54df45e297e55a72abfa9ed5568960f0.png

Just nu är de bullbakning på G här hemma! :)


Kubb

0-50ec9aaf0d38ac2252d151c705fad97c.png

Kubb, sol och trevligt sällskap. Kan knappast bli en bättre Onsdag! :)


Hemma



Nu är vi hemma hos mamma/mormor och pappa/morfar :) Innan vi for hit hann vi med fika på bakgården med Frida och Arvid, Bolaget och Barnenshus för att köpa tuttar åt Elton! Så nu har han några fler att tappa bort..

Har precis käkat middag, Elton sover ute i vagnen och vi njuter för fulla muggar! I kväll far Roger, Martin och pappa/morfar till stugan för att greja på där. Resten av familjen blir hemma och myser!

Nu ska jag forsätta vara lite social!

Skit



De har varit en skit natt här i natt.. Elton har aldrig riktigt kommit till ro, vridit och vänt på sej. Små snällt och ätit sej igenom mesta delen av natten. Så i morse var vi sega, alla tre!

Elton sover nu igen, han somna på 2 minuter även i dag :) Lillfisen! Roger är och fixa lite åt mormor/gammelmormor och pappa/morfar, som han egentligen skulle ha gjort i går. Men då åkte han ju på jobb.
Jag sitter fortfarande i morronrock och oborstat hår, men vad gör de ;) Efter att Elton vakna (och Arvid) ska vi gå ut och busa lite på bakgården, självklart ska vi även fika!
Sedan bär de ju av till Ljunga, så innan vi går ut måste jag packa..

I går när jag skulle gå och lägga mej, låg prinsen lite konstigt ;)
(Han som hatar att sova på mage..)







Så här sött sover prinsen nu!



Världens vackraset!






Måste testa om de funkar :)

0-1b0ed2f6c82819df8b09d6acfe0e70a9.png

Kolla varifrån!

Måste testa om de funkar :)


Handlat



I dag har vi varit och storhandlat, skönt att ha de gjort. Mindre skönt att siffrorna på kontot minska..
Efter att vi handlat var de gröt och jamas direkt, då klockan var över 19. Men Elton åt snällt gröten och somna som en stock ganska fort. Innan 20 dessutom!

Nu sover prinsen gott, Roger är hos Byström och jag halvkollar på Cold Case. Väntar egentligen på Desperate Housewives, har längtat så efter dehära programet!
Annars i kväll ska jag tömma diskmaskinen, duscha och plocka undan lite. Men nu ska jag fixa nått att äta, är sjukt hungrig! Har inte ätit sedan lunchen hos Frida..

I morron far vi hemöver till Ljunga. Ska hämta upp Martin och Gina vid 12, sedan drar vi! Roger far vidare till stugan, med pappa/morfar, där dom ska fixa golv och tak. Jag och Elton stannar hemma med mamma/mormor. Far hem till stan igen på Fredag. På dan ska vi mysa med mamma/mormor och mormor/gammelmormor och på kvällen ska vi dejta med Frida och Arvid! :) Trevligt trevligt!

Nej, nu kurrar magen!

Lunch



Innan vi gick ut, hann jag och Elton fixa disken och plocka undan här hemma. Mycket skönt! Så vi 11 gick vi ut, mötte Frida och Arvid, Karla och Theodore. Blev bara en kort promenad för oss i dag, då vädret inte alls var vidare bra. Helt mörkt på himlen. Men de blev iaf en kort sväng. Sedan gick vi på Ica och köpte varsin sallad. Var menat att vi skulle sitta ut, men vi skippa de. I stället gick vi in till Frida och Arvid.
Där blev de massa prat, bus för pojkarna, sallad och fika. Lika trevligt som vanligt! :) Vi kom hem lite efter 14, Elton var dö trött! Han hann inte änns nudda kudden innan han somna, de tog 2 minuter för han att somna :) Så han var ganska utslagen! När han vaknar hoppas vi att pappa Roger är hemma (han åkte på jobb då han skulle dit och skriva löneraport..) så vi kan käka middag. Efter de ska vi och stor handla! resten av kvällen får vi se vad vi hittar på..

Arvid, Theodore & Elton




Theodore & Elton



Theodore


Thedore i lådan :)



Elton i lådan :)



Elton gungar lite :)



Söt Arvid



Arvid, Theodore & Elton



Arvid & Theodore


Mitt liv, mitt allt!





Sovmorron



Japp, i dag fick sovmorron! :) Älskade Roger klev upp 06:30 med Elton och fixa allt som hör till mornarna, underbart! Jag fick sova ända till 08, vilket inte händer varje dag. Roger och Elton hade haft de super mysigt!
Natten har ändå vare helt okej, Elton har ätit 2 gånger. Grinat en gång, men inte hysteriskt. Så den får godkänt!

I dag när jag vakna hade vi inga planer alls. Men så fort jag kom ut på msn, så var dagen räddad! :) Först fråga Karla om vi ville med ut på promenad, dock hade Elton precis somna då.. Sedan hade tydligen Frida och Karla gaddat i hop sej, så nu ser planen ut att vi ska gå på promenad vid 11 och sedan ska vi på Ica och handla lunch, den ska vi äta ute på bakgården! :) Låter som en toppen plan!
Sedan ska vi och handla en massa mat i dag oxå, till mormor med spjälsänge (som måste slipas och målas) och även fixa en ny gasolkruka till mormor.

Men nu ska jag hjälpa Frida med nått, får se om jag klarar av de ;) haha






Busför!

I går kom jag på Elton, han har nu hittat till sin byrå i hallen. Den är super kul att öppna och kasta ur alla kläder som ligger där i! Så nu har han prövat alla lådor i hela lägenheten..

Min



Min mormor är verkligen den bästa mormorn i hela världen, hon är helt oslagbar!
TACK!!!







I kväll har mormor varit här, fikat och pratat skit :) Mysigt som vanligt! Annars i dag har vi inte gjort mycket.. Jag och Elton har städat, vikt tvätt och gosat. När pappa Roger kom hem från besiktningen (motorcykeln gick rakt igenom..) gick vi på Ica alla tre. Handla lite mjölk och matlagningsgrädde. Hem och laga mat, i dag fick de bli ungsbakadfalukorv med hemmagjord potatismos. Mycket gott blev de!
Elton somna dom en klubbad säl i kväll. De tog inte änns 5 minuter att natta. Men inte så konstigt, då han är van och sova 1½ - 2 timmar efter varje måltid och bara har sovit 2½ timme totalt i dag.. Vi kan ju bara hoppas att han sover bra i natt! Dock brukar de inte funka ändå..

Nu ska jag och Roger mysa i soffan, kika på Färjan2 och Spårlöst. Som alltid på Måndagar! Sedan blir de nog en tidig kväll i kväll. Känns som att en stor sten har släppt nu, så nu kanske man kan soman utan massa tankar kring allt.



Jag älskar min familj, dom är oslagbara!

Gjort



Så, nu är de äntligen gjort! Har sagt upp 2 prenumereringar, sånna som bara är för att man inte sagt upp dom. Men nu är de fixat! Så duktig jag känner mej ;) Nu är de bara nån kvar, men de får Roger fixa, då de är hans.

Så nån slant borde vi ju tjäna in i månaden..

Tävlar






Jag tävlar om en valfri väggtext från VinylaHem i Nikitas blogg
Tävla HÄR du också!

Redan

I dag har vi redan hunnit med en timmes promenad och frukost på bakgråden, självklart med Frida och Arvid! Tyvärr var de inte liak trevligt väder som i går, men helt klart godkänt iaf! Efter frukosten blev de lite gungning och så för pojkarna. Sedan gav vi upp, då pojkarna börja bli trötta.

Frida och frukosten :)




Elton käka rån




När vi kom in tog Elton ett race i gåstolen och kort därefter blev han superduper trött, vilket var mening ;) Han somna på mindre än 5 minuter! Inte så konstig då han inte sovit nått på morronen, förrän nu.

Natten har varit rätt okej ändå, lite grin och så. Men inte alls förjävlig. Dessutom somna ju Elton om i morse, så vi låg i sängen till lite före 08. Mycket skönt!

Nu ska jag passa på och plocka undan medans Elton sover och när han vakna ska jag dammsuga. De ligger rån överallt just nu, Elton fick de i går. Och de mesta hamna inte i magen..


Ute

I dag har vi varit ute hela dagen! :) Kom inte in förrän vid 16 nångång. Vi har haft otroligt vackert väder hela dagen, solen har lyst och de har inte varit ett moln på himlen! Underbart :)

Dagen började med en promenad med Frida och Arvid! Tror vi gick en timme, sedan avsluta vi promenaden med frukost på bakgården. Frida hade gjort en massa goda mackor och kaffe/te. Hon hade tillomed en duk med sej, fick till svar då: Jag älskar att fika och då ska man göra de riktigt! Mycket bra sagt :) Vi hade de super mysigt, där i solen. Elton och Arvid passa på och sova medans vi fika, snällt! Efter ett tag kom även Roger upp på en kopp kaffe och macka :)

Prinsarna innan vi började morronpromenaden




Nils-Arvid



Elton-Telton



Tok-Frida



Vårt goda fika!



Frida hade varit och skaffat svindyra örhängen!



Lite yoghurt
(Som tyvärr kom upp lika fort igen, över mamma Frida..)



Vilken söting!





När vi fikat klart och gunga ett tag, fixa jag tvätstugan och sedan gick vi in en snabbis. Så Elton och Arvid kunde få lite mat och ny blöja. Men vi var ut lika fort ändå! :) Då tog vi en promenad på Ica, handla potatissallad och rostbiff. På Ica mötte vi även upp Emilie och Stella, som skulle njuta av solen och käka lunch med oss. Så vi gick på bakgården och njöt av alltihopa!

Setlla



Elton har precis vaknat efter en mycket kort tupplur :)



Elton och Arvid busar på en filt



Elton, jag ska ge dej en puss!



Godingar!







Mys!



Roger och Elton - världens bästa pojkar!







Söt Stella!





När vi kom in fick Elton lite mat och efter de blev de in tupplur till, han vakna nyss :) Så nu sitter han här med mej. Vi ska busa lite innan de är dags för gröt och jamas!







Bästa

De här är lätt den bästa natten Elton någonsin haft! Han somna vid 20 och sov ända till 06:30, utan att vakna en ända gång! Jag har inte änns behövt leta tutten. Han sov hela natten, otroligt nog! Helt underbart, speciellt då jag var ensam om natten! :) Flera sånna!

Prata med Frida på msn nu, vi ska ut och ta en promenad! Ska ses om ett litet tag, så de är bäst att vi fixar de som ska fixas! :)



Borde



Egentligen borde jag sova nu! Men, jag är varken trött eller har lust att gå och lägga mej.. Så här sitter jag och nöter på tangenterna medans jag lyssnar på tv:n. Elton har inte vaknat en ända gång hittills, super skönt! Hoppas att han fortsätter så här bra hela natten.
Prata med Roger förut, han skulle tydligen komma hem. Men efter några öl hör inte Roger Elton, så han är inte till så stor hjälp ändå ;) Och känner jag han rätt, så hamnar han nog på soffan, haha!



Nää, jag ska iaf borsta tänderna så jag är klar för sängen när jag känner för de..




Toppen

Så, nu sover Elton!


Vi har haft en toppen dag! Elton hade tillomed en rätt okej natt, otroligt nog. De trodde vi ju inte, speciellt inte då kvällen blev som den blev. Men inte klagar vi för de inte! ;)
Elton sov ända till 03, fick bröstet och somna om direkt. Sedan vakna han inte förrän 05:30 och fick tutten och som ända till 07:15! Så länge ha han inte sovit på många månader, mycket skönt.
Sedan blev de en dusch för hela familjen, Elton sov och jag och Roger gjorde oss i ordning. Vid 11 kom Marith och Danne, precis lagomt tills Elton vakna! Så han fick lite kläder på kroppen och mat i magen. Sedan for vi, mot Sollefteå! En bit påvägen mötte vi upp farmor Ulla och Åke, blev en snabb fika i bilen och sedan vidare. Väl frame hos Eila, Rogers mormor, blev de mer kaffe för dom som ville. Sedan blev de massa fotografering på hög nivå!
När vi var klar med de, packa vi in oss i bilarna och for för att äta. Ulla bjöd på mat, tack tack! Åt så vi höll på spricka. Mätta i magen begav vi oss hemöver!
Hemma blev de mys för mej och Elton ute på balkongen, Roger for till Marith och Danne. Vi var självklart oxå välkomna, men vi var inte värst sugna på de i kväll. Utan vi såg fram emot soff mys på hemmaplan!
Mitt i balkongmyset ringde Frida, jag hade messat hon innan, och sa att dom var ute nu. Så vi gick ut och gunga ett tag! :) Tyvärr blåste de ganska mycket på bakgården, så de blev bara en lite stund. Men vi hann ju ses iaf! När vi kom in fick Elton gröt, jamas och sedan kika vi på Robinsson i sängen. Eller Elton somna precis när de börja, efter att han kämpat mot sömnen bra länge ;)
Nu sitter jag och halv kollar på Eurovision, hann precis slå på så jag fick se Sverige. Får se om jag hittar nått bättre att se eller om jag fortsätter se..



Elton hos mormor och morfar
(En gammal bild)



Nej pappa, jag har inte ätit glass..
(Oxå en gammal bild..)



Elton måste ju provköra faster Mariths nya bil



Elton passa även på att ställa sej i riktig krypställning för första gången, i Sollefteå och allt!



Kolla vad jag kan mamma!



Fyra generationer
Ulla, Eila, Elton och Roger



Pappa Roger, Faster Marith, Kusinen i magen och Elton



Mamma Helené, Pappa Roger, Elton, Gudfar Danne och Faster Marith med magen



Elton med pappa Rogers mormor - I dag!



Elton med pappa Rogers mormor - 080927



Elton är mätt i magen efter ost och skinksåsen med broccoli!



Elton och pappa busar



Påvägen hem! 2 minuter efter att vi knäppt kortet, sov prinsen :)



Elton i solen, hemma på balkongen :)



Gott med rån



Arvid var en riktig tröttis han



Sötnos!








Nu



Just nu sitter jag och Elton ute på balkongen och njuter av solen :) Super mysigt! Elton skulle få lite mat, men han nobba den.. Så de fick bli lite rån och vatten i stället, de dög bättre!
Så här sitter vi och myser medans pappa Roger är påväg på motorcykel till Marith och Danne.

Kommer ett längre inlägg i kväll, när Elton somnat, med massa bilder och hur dagen varit :)

Duschen



Nu ska jag slänga mej i duschen! Roger och Elton är nyduschade, Elton sover nu (tack vare Roger..). Så de är väl bäst att jag oxå fixar till mej! Vid 11 kommer Marith och Danne och hämtar oss, för då ska vi åka till Roger och Mariths mormor, i Sollefteå. Även farmor Ulla och Åke ska med.  Så där ska vi spendera hela dagen! Vi får väl se när vi kommer hem, kommer vi hem i tid kanske vi hör av oss till Frida och Arvid :)

Duschen väntar..

Tänder

Undra om de är tänder på G för lilleman nu? Han har precis slocknat i pappas knä, efter att ha grinat i 2½ timme, bitit på allt och vi har knappt fått tagit i ansiktet och allra minst nära munnen..

Hoppas verkligen att han somna för kvällen nu och att han sover okej i natt iaf! Alvedonen kanske hjälper lite, håller tummarna för de.


Kolla

Kolla så fint jag fått! :)

Jag har fått extrem mycket hjälp av snälla Emilie, tack tack! Jag är superduper nöjd, men jädrans så dyr hon var ;)



Solig

I morse fråga vi Frida och Arvid om du ville med på promenad, men dom hade tyvärr inte tid.. Så precis när jag hade ätit upp gröten och Elton skulle sova, fråga Karla och Theodore om vi ville med på en prommis. Och självklart! Så vi klädde på oss och gick ut, i solen och värmen! Super fint väder :) Så de blev en långpromend, tror vi gick i en timme. Mycket skönt!
Efter promenaden fortsatte Elton sova ett tag på balkogen, jag hann inte med så värst mycket innan han vakna.. När han vakna blev de lunch och en duscha. Nu sover Elton igen! 
Roger skulle tydligen och jobba.. Han skulle ut och åka motorcykel i morse, ringde sedan och sa att han åkt på jobb. Så han kom bara hem och bytte skor och for igen :)
Jag sitter i morronrocken efter duschen, har inte kommit längre.. Ska snart ta mej i kragen och göra lite lunch åt mej oxå, magen börjar kurra. Var ju några timmar sedan jag åt gröt..

Elton vägra somna i vagnen, men tillslut orkade han inte hålla huvudet uppe längre :)






Bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

Bilder

Världens sötaste!



Mys på mormors balkong



Elton innan 1års kalas



Kalas snygg :)









Jag tyckte att de lät lite konstigt då jag stog och sminka mej, tittar ut från toa och ser att Elton har hittat dammsugaren :) Haha, vilken filur han är!



Alvin på 1års dagen, stora killen!


Första

Nu skiter jag i att bloggen ser ut som den gör :) Jag kör här ändå!



Elton sov rätt okej i natt, faktiskt! Så skönt att han gjorde de då Roger var borta. Dock ville han kliva upp 05:30, som vanligt.. Då blev de gröt och kort där efter blev prinsen trött igen. Även jag passa på och sova, tror vi sov lite över 2 timmar. När vi vakna hade Roger kommit hem, så då blev de en väldig tidig lunch. Sedan klädde vi på oss och for till familjen Byström. Där bjöds de på fika och skitsnack, trevligt som vanligt!
Elton var superduper trött, så han somna i bilen och fick fortsätta sov i bilstolen då vi kom hem. Sov lite över 2 timmar även då, lillfisen!
Mat och lite bus för prinsen, sedan fick vi finbesök, av tant Malin! :) Alltid lika trevligt då hon kommer. Vi laga middag, fika och prata om allt mellan himmel och jord!
Elton fick despans och vara upp lite längre än vanligt. Så när Malin for lite före 21, somna han så snällt så! Nu ligger han och sussar så sött. Roger är och kör motorcykel, Louise sms:ar och jag kollar med ena ögat på Criminal Minds. Ska återgå till de nu!

Elton läser bok med Malin :)



RSS 2.0