Sommaren 2012 - Eltons 4årsdag


Sommaren 2012 - Pojkarnabus 120727


Nyklippt!


Sommaren 2012 - 120721


Sommaren 2012 - 120706


Sommaren 2012 - Max dop 120721

M
en
aren -
12

Mer jobb!

De gick superbra att jobba igår, lite jobbigt när man inte kan alla barns namn ;) Men jag som är så dålig på namn, tyckte att jag gjorde de rätt bra ändå!

Och, på Fredag ska jag dit igen och jobba - så nånting måste jag ju ha gjort bra! ;) Värsta är att först ska jag vara på en annan avdelning, på morronen - alltså fler namn att lära.. Haha!

Idag har vi varit lediga, jag och Elton. Momma, Martin och Gina har gjort oss sällskap mest hela dagen - mys innomhus, då regnet har öst ner idag..
 
Längtar tills på Fredag och mina tjejer! :)

Grattis!Idag fyller älskade Moff 46år - Stort Grattis från oss! Vi älskar dej ♥

Efterkontroll!Idag har jag varit på efterkontroll på sjukhuset - gick prima! Sköterskan, som var skittrevlig, en karl - tyckte de lyste om mej och att jag så superpigg ut! Och att jag var snygg, vilka komplimanger! ;)
Allt såg bra ut, vi prata lite, jag fick väga mej och dom tog måttet på midjan - MVG fick jag! Dock ville han att jag skulle äta tabletterna, vilket jag vet.. Måste bli bättre med dom!

Sa även att jag var nöjd du, menn tyckte de vore roligt att kunna säga att jag var normalviktig (enligt BMI), men han tyckte jag såg helt normal ut och inte alls måste sträva efter de ;) Jag skulle vara mer än nöjd med resultatet - vilket jag oxå är!

Nya bilder -50kg


Jag ska jobba i morron!

Jag ska jobba i morron, jag ska jobba i morron, jag ska jobba i morron! :) Wiho!

Dom ringde idag, så i morron ska jag jobba 8-16. Spännande! Och en tidig och lång dag blir de för prinsen i morron, men han har tjatat om att få äta frukost på dagis och tycker alltid att jag kommer för fort och för tidigt ;) Så de ska nog gå bra! Dessutom hämtar Momma i morron, jag ska nämligen åka direkt på Birsta - där jag ska få träffa, nästan, alla mina favorittjejer! Fika, surr och shopping - vilken Tisdag!

Minns inte sist vi fick ställa klockan.. Men de ska nog gå de oxå! ;)

Nu är de gjort!

Varför ska jag alltid vara så löjligt nervös för? Nu är de gjort och de gick hur bra som helst, tyckte jag de kändes som iaf! :)

Är på en förskola jag varit, hade nog aldrig trott att jag skulle komma tillbaka till de! :) Men de kändes jättebra, alla var trevliga och verkar ha kul på jobbet! :)

Först är de väl extra, men de finns även möjlighet till nåe vik kanske!

Så nu hoppas jag telefonen ringer ;)

Huvudvärk..

Igår när jag kom hem från gymmet, fick jag världens huvudvärk - som jag även somna med igår och vakna med idag.. Sovit skitdåligt och Elton vakna först vid 05, tur han somna om en stund!

Jag är nervös och vet att jag kommer bli värre, innan jag kommer dit! Hoppas jag kan prata bara när jag kommer dit ;)

Igår träffa jag Jönsson och Angelica på stan - fika & glasögonjakt, lika mysigt som vanligt!
Längtar till nästa Fredag, då kommer Angelica nr2 och vi ska ut och göra stan osäker! Så läge sedan vi gjorde de nu :)
4års koll!

Idag har Elton varit på 4års kontroll, hörsel och syn. Börja inge vidare, då han var kissnödig och vi hade totalt glömt blöjorna hemma.. Men pappa Roger åkte hem, så de fixade sej!

Längden gick bra, vågen vägra han totalt (precis som sist..). 108cm lång och 19kg tung (vägde han hemma för ett litet tag sedan bara) prins har vi nu! :)

Han fick måla, räkna och svara på massa frågor - han fixa allt galant! Sedan kom de vi visste skulle bli jobbigt - hörseltestet! Men, efter många om och men och en helt underbar sköterska, fixa de sej hur bra som hellst! Han var så duktig, så!

Syntestet gick sådär - börja med att han vägra ha lappen för ögat (vilket jag anade..). Men de gick bra att jag höll för ena ögat. Dock såg han dåligt, men hon sa att de kunde lika gärna bara vara ingenting. Så vi ska få en nytid, komma tillbaks och kolla igen. Visar de samma då, ska vi få åka på ögon och kolla riktigt.

Blev även prat om toalettbesväret och behoven (Elton har ju "toaskräck" och vägrar toaletten, han kissar och bajsar fortfarande i blöja. Men är helt torr annars, säger bara till när han är nödig och har annars inte blöja).
Så vi ska få gå och prata med en tant, kanske få några tips. Vore ju skönt om han ville gå på toaletten, för alls del!

Men vi hade en fin 4åring, med stark vilja och härligt humör ;) 


Snygging!Titta så snygg min mamma var för X antal år sedan! ;)

Över en vecka utan tutten!

Nu har prinsen gjort 8 dagar utan tutten - och vilken kille! Jag/vi hade aldrig i hela livet, trott att de skulle gå så enkelt! Han klarar de galant och sedan vi kom hem till stan, har han frågat efter den en gång. När vi låg i sängen på morronen, men vi prata om de och sedan sa han att han ville kliva upp och se på tv - mer var de inte! :)

Storkillen, som dessutom kan räkna till 8 på engelska! När blev han så stor egentligen?  

Nervös!

På Fredag ska jag och "visa upp mej" på ett jobb, prata lite och kolla - förhoppningsvis leder de till nåe väldigt bra! :) Inget jag trodde att jag skulle jobba med, men de ska faktiskt bli riktigt kul och jag är peppad!

Jag hoppas, hoppas, hoppas! Och jag är så nervös - som vanligt när de gäller mej! Lär ha ont i magen bra nog, tills på Fredag ;) haha!

Inte en gång!

Igårkväll fråga Elton inte en gång efter tutten på hela dagen, inte ens när vi skulle natta! Och inte i morse heller - storkillen! 

Idag har vi städat Momma och Moffs bilar, handlat, jag har varit på bilbingo med gammelfarmor, gammelfarfar och Rebecca (farmor vann!) och när jag kom hem fixa Momma, Moff och Elton med middagen - Rullader och Hasselbackspärer står på menyn idag! Ska bli så mumsigt :) 

Resten av kvällen väntar soffmys - älskar att vara hemma! Sakna dock hela skaran, Roger och syskonen!

Utan tutten!

Igår kväll var de segt att somna för prinsen, tror han prata om allt och inget, hur länge som hellst. Går finfint utan tutten, men ibland frågar han om den, speciellt på kvällen. Men efter att vi pratat ett bra tag, somna han som en klubbad säl! Kommer nog gå skitbra dehära - jag hoppas de! Han har inte grinat en gång på kvällen, efter tutten, bara frågat.

Nu är prinsen hos gammelfarmor och gammelfarfar - han ville promt åka dit, så Moff skjutsa dit han! Trodde att han skulle ha gett sej nu, då vi har varit i skogen mest hela dagen och plockat massa lingon. Men han kör nog hårt med farmor och farfar nu ;) Vet en som kommer somna gott ikväll iaf! 

Vi har haft superfint väder i dag, perfekt skogen-väder! Hitta massa lingon och Elton har varit supserduktig. Fikat, surrat och haft en kanondag! 
Nu håller vi på att koka lingonsylt och rensar bären - kommer bli musmigt sedan! 

Har varit en skön vecka hemma i Ljunga, behövde de! Får se när vi far hem, men skulle tror att de blir på Söndagkväll kanske. Roger ska ändå på begravning i morron (han far i natt och kommer hem på Fredagnatt), sedan har han match på Lördagförmiddag, efter den ska han bara hem och duscha - sedan har dom "mekardag" på jobbet (en ursäkt för att få dricka öl tillsammans, haha). Antar att han kommer ligga hela Söndagen oxå - så vi kan lika gärna bli kvar här! :) 

Nu kallar lingonen, Momma och Moff!

Älgar och älgtjuvar!

Igår när vi var i skogen, prata Momma och Elton om älgar och jägare. Elton var tyst och funderade en bra stund. Sedan fråga han Momma om "älgtjuvarna" visste att vi var i skogen? Haha, gokillen! Tjuvar har ju vapen, så då fick jägarna bli älgtjuvar! 

Och igårkväll när vi skulle gå och lägga oss, sa Elton att han var rädd. För vad fråga jag? Fick tigrar till svar, så vi prata om de en stund. Sedan från ingenstans, sa han att han tänkte på älgarna. Frågade varför? 
Jo, men han tänkte på älgarna i skogen och "älgtjuvarna". Vad dom gjorde med älgarna, hur dom tog ut köttet. Jag sa att han inte alls behövde tänka på de! Jo, men de måste jag mamma. Sedan skulle vi sjunga en sång.. Lillprinsen! Vilka funderingar!

SOA!

Änteligen! Nu är nya säsongen av Sons Of Anarchy här och jag och Momma ska snart se första avsnittet - som vi läääängtat! Wiho :) 

Lika bra!

Natten har gått lika bra som förra, utan tutten! :) Dock hosta han som tusan vid klockan 06, så efter de somna han inte om. Då fråga han efter tutten nångång, men vi gosa med kissen och myste i sängen en stund - sedan hade han glömt bort den igen ;) Han är så duktig prinsen!

Nu ska vi ta och få på oss lite kläder och borsta tänderna, sedan ska vi åka med Momma till tandläkaren. Sedan väntar skogen (solen lyser ju!) och bärplockning, Elton har tjatat om skogen sedan vi kom hit - han älskar verkligen att gå i skogen med Momma! :) Sedan får vi se vad vi hittar på mer idag! Första dagen & andra kvällen utan tutt!

Dagen har gått som smort! Elton frågar bara efter tutten när han har tråkigt eller råka komma på den. Han har frågat efter den, då han vet att den är borta. Han har frågat om vi har hittat den, men när vi förklarat så har de gått hur bra som hellst att "prata bort de".

Ikväll när vi duscha innan vi skulle sova, gnällde han till lite över den. Men medans jag ringde pappa Roger och sa godnatt - somna prinsen! Jag hann inte ens läsa saga för han :) Visst, vi gick och la oss sent ikväll - men ändå. Han somna utan! 

Vi har fortfarande inte hittat den, men även om vi gör de - åker den ner i soporna. Den får vara borta helt nu! :) Storkillen! Hoppas bara inte att han hittar den först, får då åker den nog rakt in i munnen.. Vore ju surt! 

Sluta med tutten, ofrivilligt?

Igår när vi for med Momma till Ljunga, satt jag och Momma och prata om att sluta med tutten. Momma tyckte vi skulle göra de nångång när vi for nånstans och säga att den blev kvar hemma.
 
Igår kväll tappa Elton bort sin tutte (han har bara en, bara en som duger) hos Momma och Moff.. Vi leta allihopa, hela kvällen, utan framgång. Sluta med att han fick krypa ner i sängen utan! X antal sagor, X antal sånger och massa gos - så somna han tillslut. Trodde att natten skulle gå bra, då han inte har den på natten (han spottar ut den), men att han skulle vakna vid 04-05 som han alltid gör och vill ha tutten då. Men, han sov till efter 08! Gick superbra, men så fort han vakna - fråga han efter den ;) Antar att de kommer bli en lång dag och en lång vecka! Jag brukar alltid säga, att de är nån mening med allt - och de är nog kanske så! 

Känner dock att de vore skönt att "ta de" hemma - att Elton är på dagis (då har han den aldrig) och att dela på tjatet och miljoner frågorna om vart tutten är, med Roger. Han har bra tur han, pappa Roger ;) 

Jaja, de kommer gå skitbra dehär - de vet jag! Dock kommer de bli jobbig, då Elton är som han är med sina rutiner.
 

Kärlek


Blue Bloods


Ny serie, igen! ;) Har sett ungefär halva första säsongen - känns rätt okej! Jag vill iaf se mer :)

Homeland

Jag har alltid varit inne i serie-träsket och fölljt de mesta. Men nu, nu följer jag nog allt som är sevärt ;)
Innan jag börja på Suits, såg jag Homeland (trodde inte alls att jag skulle gilla den, när jag läste om den), hela säsong 1 på bara några dagar!
Och redan i slutet på månaden, kommer säsong 2 - wiho!

Min nya tatuering!Elton är konstnären - ett självporträtt från dagis, så fin! Och jag är mer än nöjd, jag älskar den!

Suits - S1 & S2

Förra veckan börja jag se Suits och jag blev helt fast! Nu har jag sett båda säsongerna och lääängtar till Januari, då dom äntligen är tillbaka igen ;)


RSS 2.0