Ändå

De funkade, wiho! :) Bilderna vill inte funka, så de får bli i morron ändå..

Men jag måste ju berätta att Elton har fått två till tänder i dag! Vänster framtand, uppe. Och vänster framtand, nere! Så nu har prinsen sex stycken tänder, fyra uppe och två nere. Nu går de undan! Och han blir bara sötare och sötare :)

I morron ska jag och Elton på öppnaförskolan med Emilie och Stella! Första gången efter sommar uppehållet. Ska bli super kul att träffa Emilie och Stella, de var jättelänge sedan nu!

Funkar

Blogg.se funkar skit segt eller inte alls, för mej i kväll.. Nån mer som har problem?
Så, de blir inget bloggande i dag. Jag kan ju inte ladda upp bilderna och jag vet inte änns om de här inlägget funkar :) haha!
Får bli bloggning i morron, med bilder och allt!


Slut

0-1f146320e0fab663a7d178301b9341ff.png

Första för dagen/kvällen är slut ;)


Sovkompis

-aac590e2437f1be0e4a81529c1d13dd.png

Jag fick en sovkompis!


Skippar

620ab89b3880d41d832a01cedd8c84e7.png

Skippar lockarna i kväll, går och lägger mej nu och sover skönt i stället! :)


Måla

1f939920e314f8c7b4b8f3f8f9219dcf.png

Håller på att måla naglarna :)


Melodikrysset

0-1979191cb2f819cd32105e7da0fe7a8d.png

Frukost och melodikrysset med familjen! ;)


Klart

Har nästa nyss spelat klart kortspelet, Melker vann, efter många om och men.. Sedan tog vi en promenad med Yizza, i regnet. Snart väntar sängen, ska bli så skönt! Känns som att mitt huvud är fullt i snor och ska sprängas snart. Hostan gör de inte bättre häller.. Hoppas att ett mirakel inträffar i morron och att jag är frisk!

Spelar

07890a66f58fb5864f42a7c95b3b185b.png

Spelar kort och myser med Martin, Gina och Melker :)


Lida

190a658dc97bf7c4b54c952661d3ddb4.png

Ska man vara fin, får man lida pin..


Liten

Kollar på film sedan jag och Martin var liten :) Jättekul! Snacka om att Elton är lik mej när jag var liten!

Bäst

569ebd40c1021754ce8c215ca450d567.png

Mamma/mormors mat är alltid bäst!


Hostat

65d224dbb98047e1aec7e37b8e456159.png

Har haft en skit natt.. Elton har sovit jättedåligt +att jag har hostat som en tok, hela natten! Vid 03 tänkte jag ge upp, men Elton somna tillslut på min arm!
06 vill han kliva upp, men vi drog oss ett bra tag. Roger får sovmorron, så snäll är jag! ;)
Vi har precis fixat gröten, tänt ljus och kollar nu på Vakna med the voice!


Färgen

Sitter med färgen i håret nu, spännande och se hur resultatet blir! Speciellt då färgen knappt räckte ;) haha! Men världens bästa Roger ställde upp, så de blev bra tillslut!

Nu får de bli klart, så jag får gå och lägga mej..

Skit

Känns som att dagen har varit jättelång! Först var natten skit, Elton kom till våran säng lite efter 24, som vanligt (förutom i går natt, då han sov ända till 05 i sin säng!), men kunde inte riktigt komma till ro. Och när han vakna, de har jag ingen aning om, för jag var så trött!
Blev frukost, en kort tupplur och sedan kom Martin. Käkade lunch och sedan tog Elton och Roger en tupplur. När dom vakna åkte vi och handla, var helt slut på gröt!

När vi kom hem lämna bara Roger och Martin av oss, dom for vidare till Martin. Jag och Elton "fixa" tidig middag, en köpt sallad. Haha! Men jag hade/har noll ork. Men Elton led inte för de, han mumsa i sej all annanas, testa svarta oliver, lök, räkor, fetaost och kyckling. Han älskade allt!
Lite senare fick Elton lite "rikig" mat, en burk med kallops, gick ner sådär. Lagomt tills vi var klar med ätandet, kom Roger hem med en säng! Blev en Malm till slut, men vi är inte riktig säker på om vi ska ha kvar den.. Den var superfin, men den blev mycket större än vi trott, med sängborden och spjälsängen.. Så vi ska känna oss för, om vi ska ha kvar den eller köpa nått annat. Nån dag ska vi testa iaf!
Innan vi fick in sängen i sovrummet, tog vi ut allt annat och storstäda! Dammsuga, skura, dammtorka, torka alla lister, bytte gardiner och gjorde elementet! Skönt att ha de gjort :) Blev precis klar till Eltons gört och nattning.
Nattningen gick kanon i kväll! Dom senaste kvällarna har han ju somnat vid 22, men i kväll somna han innan 20:30 och utan ett pip!
När han somat, blev de middag, igen, haha! Köpte oss en hamburgare, och den var så god. Både jag och Roger behövde mat, då humöret inte var på topp alls..

Så här blev resultatet! Ursäkta alla kablar och torkställningen..




I morron far jag hemöver till Ljunga! Får se om jag åker med Martin och Gina, om dom nu kan bestämma sej, eller om jag åker buss. För på Lördag ska jag och träffa Therese, Malin, Malin och Elin! Först ska vi ut och äta, sedan hem till Elin och umgås, drick gott och äta chips ;) Sedan blir de Mittis!

Men innan jag far i morron tänke jag hinna sola kanske, får se om de finns nån tid. Sedan ska jag såklart gosa med mina prinsar, ett måste!

Nu ska jag slänga mej i duschen och färga håret, fick ett innfall i dag när vi var på Ica! :) Får se hur de blir..

Sängen

Nu är Roger påväg hem med den nya sängen, wiho!

Skriver mera ikväll..

Framåt

Nu sover äntligen Elton! En hel timme innan han somna i går, så de går framåt. Han har grinat hysteriskt i kväll oxå, men gav upp när pappa nattade han! De behövde han, så jag hoppas han sover nu.

Nu blir de bara soffläge för mej och Roger! Jag börja bli sämre, snoret rinner och halsen gör ont.. Alvedon för tredje dagen nu, fy!
Men, de skiter jag i! För på Lördag ska jag ut med tjejerna från gymnasiet. Ska bli så kul! God mat, gott att dricka och underbart sällskap! Kan inte bli bättre :)

Lite bilder innan jag ger upp för kvällen (har varit grymt dålig med kameran senaste veckan..)!

Jag kom på Elton härromdagen, hans nya kompis! Så nu är de både dammsugaren och tvättmaskinen som gäller för prinsen. Han är bra tokig! :)

Han har dessutom kommit på hur man trycker på paus, hmm..

Bus hos mamma/mormor och pappa/morfar

Såld

Nu är sängen såld, betald och hämtad!



Nu ska vi bara komma på vad vi vill ha för säng.. Just nu lutar de åt en Malm, men vi får se!

Så här få de se ut så länge:


Minuter

Nu sover prisnen, tro han somna på 2 minuter! Skönt, med tanke på hur jobbiga dom sista gångerna har varit.
Roger och Martin är och fiskar, kanske blir Abborre till middag i morron?
Jag ska bara vara, känner mej jätteslö. Jag vill verkligen inte bli förkyld.. Men med mitt halsont och nysningarna, så..

Vi la ut våran säng på Blocket i dag och den är redan såld! :) Eller ja, dom skulle ha den, men har inte hämtat den än. Skulle komma i eftermiddag/kväll. Ska bli skönt att bli av med den och köpa en annan/ny!

Kul

Skulle precis ta ur tvätten och hänga den, då jag upptäcker att jag, på nått konstigt vis, fått med Eltons salva, inotyol. Och alla som ha den, vet ju hur kladdig och svår den är att få bort den från fingrarna/kläderna.. Kul!
Bara att starta maskinen igen.. Då kommer jag även på, att första gången jag körde i gång maskinen, hade jag glömt och hä i tvättmedel och sköljmedel. Hallå, vart tog minnet vägen?

Allvarligt talat, jag börjar bli rädd för mej själv!

Anade

Blev som vi anade! Elton somna inte förrän 21:30, helt slut. Somna i min famn, i kväll igen. Så nu sover han sött i sin säng, förhoppningsvis för natten! Även vi är slut, känns i kroppen..

I dag på eftermiddagen, blev jag sjukt sugen på pannkakor! Sagt och gjort, de fick blir min och Eltons middag. Roger ville inte ha de, så han fick fixa egen!
Pannkakorna blev super goda, speciellt med mormor/gammelmormors hemmagjorda jordgubbssylt! Elton åt lite grann, sedan fjanta han sej bara. Så han fick en banan i stället, gjorde likadant då. Peta ut maten/bananen med tungan och kladda med händerna. Vad är de för tokerier han hittar på? Han gör ju likadant med de han dricker.. Spelar ingen roll vad vi säger eller gör, han bara skrattar och fortsätter. Jag blir knäpp! Sa till Roger nu i kväll, att vi måste nog köpa en bok om uppfostran..

Nu sitter vi och se på film. Eller jag sitter här, men ska snart se på film! Sedan blir de sängen, kanske tillomed skippar filmen. Är super seg! Har tagit Alvedon, för andra kvällen dessutom. Börja känna att jag har ont i halsen oxå, hoppas inte de är nån förkylning på G. De orkar jag inte!

Fotboll

78834282618d6811a03a18c2dbb325f8.png

Elton sover fortfarande inte.. Dock har han somnat 3 gånger, men vaknat lika fort igen. Han är helt hysterisk!
Lär bli som i går kväll, då han somna av utmattning i mitt knä, klockan 22..
Så nu har vi tänt ljus och kikar på fotboll, så gott de går iaf (Elton är ju inte på bästa humöret..)!


Pannkakor

5123f08e90fcfb3580cc6f8bffc07b3e.png

Pannkakor med grädde väntar! :)


Panik

Varje gång Elton ska sova nu, får han panik! Han blir helt tokig, grinar, skriker, blir stel som en pinne, vägra ligga ner och blir helt svettig.. Precis som att han är rädd för att somna, men är ändå så himla trött så han inte orka hålla ögonen öppna. Har precis fått han att somna, äntligen! Gunga han i famnen och efter mycket gungande och klappande i rumpan, somna han tillslut! Så nu ligger han med Roger och sover, antar att Roger oxå somna, även fast han sa att han inte skulle sova ;)
Anar att de är tänder på G, fler tänder. Nu hoppas jag att flera ploppar upp på en gång, när de ändå ska komma en kan de ju komma fler! Hatar att se Elton sådär, de är inte alls den vanliga, glada Elton! Ska bli skönt när alla är ute..

Även fast de är så fint väder ute och har varit de hela dagen, har vi inte tagit oss ut.. Känns jätte tråkigt, men ingen av oss är på humör för de.
Så i dag har vi städat sovrummet, bäddat nytt, alla tre har duschat och busat så gott de går, men en mycket missnöjd Elton. Lär nog inte bli så mycket annat i dag. Får ta nya tag i morron..

Ska

Nu är vi hemma i stan igen, alla tre. Precis som de ska vara!

I dag kom Eltons fjärde tand äntligen ut, så nu är första framtanden, uppe, framme! Vet inte om de beror på de, men i kväll tog de 2 timmar att natta prinsen. Han grina och skrek hysteriskt, så fort vi la han ner eller försökte vagga han.. När vi kom på att de kanske var tänderna som spöka, blev de en Alvedon! Sedan tog de inte lång tid innan han somna, sittandes i mitt knä! Haha :) Lillfisen! Så nu sover han i sin säng, får se hur natten blir. Men vi håller tummarna!

I går natt, när Elton sov med mamma/mormor och pappa/morfar, sov han hur bra som hällt! Han somna vid 20, sov i sin säng och vakna inte förrän 05! Då fick han komma över till pappa/morfar, kura i hop sej hos han och somna om till 07! Duktiga killen :) De längsta han sovit i sin säng, så de går framåt!

Ska bara se klart en dokumentär nu, sedan blir de sängen. Är super trött!

Hem

5cf66e93dca9ed40a6de127d37947ebf.png

Nu är vi påväg hem till pappa Roger! :)


Fortfarande

0-142c7ab00fe227d2be91210a8f9d1163.png

Har fortfarande inte klivit upp ur sängen :) Elton klev upp med mamma/mormor och pappa/morfar i morse, så jag fick sovmorron. Tack för de, de var behövligt!


Värdelös

Har precis sätt klart en värdelös film.. Så nu ska jag sova, utan Elton dessutom. Han sover med mamma/mormor och pappa/morfar i natt! Ska bli sjukt skönt att sova, är dötrött och seg som bara den! Jag är nog sympati bakfull..

Paket

Annelie och små pojkarna var hit ikväll, med paket till Elton :) Jättekul att träffa dom, som alltid! Hade tänkt gått till dom i kväll, men precis innan jag skulle ringa Annelie, dök hon bara upp i dörren :) Trevligt! Elton fick vara uppe lite längre då dom var här, så Louise har nästan nyss nattat han. Hon är verkligen världens bästa moster! Elton älskar hon :) Nu blir de film med resterande av familjen, ska fixa lite te oxå!

Far

Har precis sovit en stund! Elton är på promenad med mamma/mormor och pappa/morfar :) Roger har farit hem till stan han, jag och Elton far i morron med buss. Så i kväll blir de bara mys!

Gosar

2311f95aa080df8aa5dfc06a613f94ff.png

Elton gosar med Yizza :)


Tiden

2df9c3bb9824b6e6eb6500db1a7be41a.png

Tänk va tiden går fort..


Ligger

1965581d51b9067cdadfc00a55a41c85.png

Ligger i Louise säng och kollar på friidrott! Världens bästa moster ska natta Elton, lyxgit!


Maskin

Ska slänga på en maskin tvätt, packa och göra de sista innan jag och Elton ska ta bussen till Ljunga! Rogers barndomskompis, Marco och hans tjej, bjöd oss på grillat och kräftor i kväll! Och när jag berätta de för mamma/mormor, så tvinga hon oss att komma ;) Hon ville rå om Elton lite! Så vid 13 tar vi bussen hemöver, ska bli mysigt! Roger kommer senare i dag han.
Resten av helgen blir nog bara mys med mamma/mormor och pappa/morfar, dom var ledig båda två. Underbart!

Nej, tvätten kallar!

Fjärde

0-1d6e0f16adabb1acbfcd5f3ed2492147.png

Nu är fjärde tanden påväg ut, höger framtand uppe! Roger såg den i går kväll, så den kommer nog ganska snart :)
Så nu är de väldigt gnälligt och några klädbyten om dagarna blir de, då de nästan rinner ur munnen nu..


Munnen

729085fc443843bcd8107a2407882f5f.png

Elton torkar munnen efter gröten.
Jag måste ha världens bästa Elton! När jag lovat Roger sovmorron, sover Elton ändå till 07:10, bara de är ju sovmorron! :) Han har dessutom sovit kanon i natt, kom inte till våran säng förrän 02:30 och sov sedan resten av natten!


Kväll

Vi hade en kanon kväll i går, jag och Roger!
Klockan 15:30 kom mormor/gammelmormor hit, vi fixa de sista innan vi skulle fara. Så släppte mormor/gammelmormor och Elton av oss inne i stan, Elton grina till lite när vi klev ur bilen. Men de hade gått bra efter ett tag! Skönt för mamma!
Jag och Roger gick och åt på Dragon House, mycket gott! Sedan bestämde vi oss för att se Sommaren med Göran, eller de fick så lov att bli den, då vi åt så länge ;) haha!
Innan bion hann vi så klart köpa godis, vilket är ett måste då man ska på bio! Bion var superkul, tyckte vi båda :) När bion var slut, gick vi hand i hand till bussen, så mycket! Vi var hemma vid 20:30 ungefär.
Elton hade haft de toppen med mormor/gammelmormor! Dom hade käkat middag, hälsat på en kompis till mormor/gammelmormor, plockat och ätit en massa hallon (Eltons favorit!), gått på promenad, busat och myst! Tänk att mormor/gammelmormor är så pass pigg och allärt, att hon orka med våran lilla vilde, utan att bli avskräckt! Haha :) Tack så himla mycket!
Elton hade dessutom, efter en hel portion gröt och en massa bus, krypit upp i knät på mormor/gammelmormor och somnat, självmant!


I dag har vi inte gjort ett skit.. Sovit, ätit och busat, som vanligt! :) Elton har testat alla gränser som går att testa, han är så ful i sättet! Han vet verkligen vad han inte får göra, men de gör de bara roligare. Och när mamma och pappa säger nej eller i från, ja då är de bara ännu mer kul! Och om man trycker på en knapp eller stoppar fingret i vägguttagen, så mamma och pappa måste springa för att han inte ska hinna, då skrattar han bara högre och pillar lite till..
Så, i dag for vi på Ikea med mormor/gammelmormor och skaffa petskydd till alla uttag! Nu sitter dom där, känns skönt nu när han inte lyssnar på vad vi säger. Innan ar han bara krypit där i från. Hoppas verkligen han kommer tillbaka till de! Känns som att de sägs på tok för många nej här hemma..
Innan vi for hem från Ikea, tog vi en glass på JamJam och mumsa i oss, ute i solen! När vi kom hem tog vi en kort promenad på lill Ica. Sedan middag, fiskbullar och pärer. Sjukt gott!
Efter maten var Elton helt täckt av mat och smör, så de fick bli ett bad för prinsen. Mycket uppskattat! Han älskar verkligen att bada :)
Innan sängen blev de gröt och friidrott! Elton somna på 5 minuter, han var super trött!

Nu ska vi se film, sedan blir de sängen. För jag lova Roger, i ett svagt ögonblick, att han skulle få sovmorron i morron.. Hua ;)

Väntar

057089de6d630cc92d0ff84c7a23ca4d.png

Sitter på bion och väntar på att filmen ska börja!


Sushi

0-738af51e0c6fe02867fa2869b8cf2a22.png

Sushi för första gången..


Bus

-fb85f18f098dce960407553c81a9a88.png

Bus, bus och åter bus!


Första

Har precis vaknat från dagens första tupplur, mycket skönt! Dock sov inte Elton så värst länge, men men..
Ringde nyss Roger, fråga han vilket datum de var i dag. Han sa att han inte hade kollat, så han hade nollkoll. Jag tyckte att han skulle gissa, så efter ett tag ramla poletten ner ;) haha! Justja, de är ju den 19:de i dag..

Så jag överraska han med bio i kväll och han blev super glad! Får se vilken film de blir, han ville vara med och bestämma ;) Ska bli så mysigt!

Roger Englund - Min, bara min!

Vi

0-489ff912d76aaa94aa3e4600f83e5847.png

Vi ska ta och sova ett tag vi, mys!


Förlovade

I morse när jag vakna och kolla på telefonen, såg jag att de var den 19 i dag! Den 19 Augusti, de betyder att i dag har jag och min älskade Roger varit förlovade i 4 helt otroliga år! :)
Så, när klockan var nog mycket för att ringa till folk utan barn, ringde jag mormor/gammelmormor. Hon ville självklart ställa upp att vara barnvakt! Så just nu sitter jag och kikar på vilka filmer som går på bio i kväll. Funderar på Sommaren med Göran. Frida, hur var den?

De roliga är, att Roger kommer nog inte änns i håg att de är våran dag i dag (fast, de gjorde ju egentligen inte jag häller..). Så de ska bli kul och överraska han i kväll! :) Mysigt!

När jag och Roger firade våran dag -07

Sådär

Natten har varit sådär.. Jag hade jätte svårt att somna i går kväll och Elton sov oroligt i sin säng. Så vid 00 tog jag över han till mej, lika bra då han inte sov någe vidare i sin säng. Elton har sovit hela natten, till och från, men legat och vridit på sej hela tiden. Så jag har inte sovit allt för bra.. Men men!

Klockan 06 ville Elton dessutom ha morron. Men, jag fick bästa uppvaknandet man kan tänka sej! Jag fick massvis med pussar av han :) Så sött! Han är verkligen världens goaste, bara han vill :)
För just nu är de mycket nej, så får du inte göra, inte där, sluta och en massa andra ramsor som används dagligen. I går hädde han ut kissarnas vatten 3 gånger och självklart över sej själv oxå.. Sedan var de ju massa annat bus, slå på och av tv:n, slå på och av förstärkaren, byta radiokanal, dra kissarna i svansen.. Och de är typ bara hälften av allt som han hittar på! Busfrö..

Nu ska vi busa lite innan Elton blir allt för trött och ska sova. Får se om jag oxå sover en stund!

Funderar

Funderar på om jag ska ta och borsta tänderna och göra mej klar för sängen.. Elton har gnällt till några gånger, så jag antar att han snart är på G att vakna. Lika bra att vara förberedd! Kanske slår i gång tv och slötittar, är inte ett dugg trött..

För ett år sedan

Magen - 18 augusti 2008 kl 18:29   
                 
Magen V. 39(38+6) - Sista magbilden :) 


 

Magen i dag - 20 dagar efter förlossningen ;)
 

(Dock måååånga kilon kvar :P)



  

Fort - 18 augusti 2008 kl 17:48


Dagarna går så himla fort! Fattar inte vart dom tar vägen.. Dom bara springer i väg, ändå tycker jag inte vi hinner nått alls nästan!


I dag kom Melker o mamma/mormor hit :) Melker skulle på sjukhuset o kolla ögonen, så då passa dom på o komma hit! Så i dag blev de pastasallad o mys i soffan :)

O mormor kom med sina magiska fingrar o fick lill prinsen o ta nappen ;) Helt otroligt, när vi har försökt har na nobbat den totalt! Men, vi får väl se hur de går.. Om han tar den i kväll eller inte. Skulle vara skönt för mina bröst o få vila en natt iaf ;) För dom två nätter som varit har han verkligen inte gjort nåe annat än snutta! Men men, de åter står o se..

Egentligen är jag fortfarande kluven om nappen, men som alla säger, amningen funkar ju nu.. Jag ser ju hällre att han tar nappen än tummen, lite svårare o sluta med den!


I går tog vi o bada Lilleman oxå, de var ingen hitt kan jag lova ;) Han skrek som en stucken gris o blev stel som en pinne!

Pappsen o Prinsen :)


 

Nu har pappa Roger precis farit o jobba, Lilleman ligger i vagnen o sover o jag ska passa på o kissa medans han gör de ;) Kvällen ska vi spendera i sängen o mysa vi två, självklart ska vi längta efter pappsen!


Roger & Lilleman <3



Världens - 18 augusti 2008 kl 13:30

Världens mest underbaraste!


Bilder - 090813 till 090818


Två

Där fick jag för att Elton somna så snällt.. På en timma har han vaknat två gånger, så de har bara varit att börja om och natta. Så nu hoppas jag han sover, annars får jag väl ge upp för kvällen och gå och lägga mej jag oxå.. Känns tråkigt, när jag för engångsskull får se vad jag vill på tv, utan gnäll ;) haha!

Håller tummarna nu!

Snällt

Elton sover, somna hur snällt som hällst. De tackar jag för! Roger är och fiskar, blir kvar hos Marith och Danne i natt. Jag ska tömma kameran på kort, se om några är värd att blogga! :) Nu har jag ju tid, inget barn och ingen karl ;) Underbart!

Bara skit på tv i kväll..

Promenad

1de19b0bec4a5411b478ae306567f46b.png

På promenad i fulvädret!


Middag

648ec34b3d3dad3bd79679ae7fa083d4.png

Fick nyss ett MMS av Roger. Middag i morron kanske? :)


Lugn

En lugn stund! Har nyss lagt Elton i vagnen, dock ligger han inne, då de regnar.. Men han sover iaf! :) Kände att jag inte orka sova, jag blir bara tröttare av de. Så jag skippa de i dag! Vi sov ju ändå alla tre, efter frukosten!
I dag har vi inte gjort mycket.. Varit innne hela dagen. Sovit, sedan kom Roger på att han ville fiska, så han for hem med Marith och Danne. Mormor/gammelmormor var här innan och drack lite kaffe. Så då passa jag på och duscha medans hon var här och passa Elton, tack för de!
Och nu sitter jag här, slöar framför datorn. På dagen dessutom! Otroligt :)

Får se vad jag och Elton hittar på i dag. Ska iaf på lill Ica och handla, måste köpa lite mat åt Elton. Sedan är de ju alltid nått annat man behöver (eller inte behöver..).
Blir nog bara en lat dag för oss! Får se om Roger kommer hem i kväll eller om han kommer i morron.

Nu ska jag njuta av tystnaden och kanske tillomed få nått i magen, utan stress!

Direkt

Dagen börja som vanligt klockan 07! De är verkligen full far direkt, för Elton. Han hinner inte änns vakna innan han kryper och ställer sej i sängen. Inget halvsovande här på morronen häller!
Sedan blev de frukost, Elton verkar nobba gröten totalt nu. Han äter knappt nått alls.. Så de fick bli macka och mjölk i stället. Precis som mamma och papap! :)
När de var dags för en tupplur för Elton, passa även jag och Roger på att sova. När vi vakna fick vi för oss att vi skulle och hälsa på familjen Hjelm/Härén, kika på nyaste tillskottet, Cornelia! Eltons allra första kusin :)
Kolla buss tider och såg att de gick en 25 minuter senare! Stressa på oss kläder och packa väskorna. Hann bra precis till bussen!
Elton var super nyfiken på Cornelia! Skulle vara snäll och ge hon en penna, mössan hon fick av oss och en massa andra saker. Sedan skratta han bara och peta hon på magen :) Men efter ett tag ville han för mycket och för hårt, men han ville ju bara vara snäll. Lillfisen, som helt plötsligt blev stooor!
Cornelia var så lik Marith, hon hade hennes ögon och haka! :) Super söt!

Kom hem lagomt till middagstid, så då blev de pärbullar, bacon och hemmagjord lingonsylt! Elton åt lite mer än 2 pärbullar, så de var en hitt :) Kul att nått vi erbjuder han, passar i smaken! För just nu är han kräsen, äter lite och dåligt. Mest bara korv, korv, korv och åter korv, som går i lillmagen! Så nån dag i veckan måste jag laga korvgryta åt prinsen, så han iaf äter nått :)

Elton somna super snällt vid 19, men vakna bara kort där efter och grina.. Så Roger fick börja om med nattningen. Men nu sover han, förhoppningsvis för natten! Och lika bra som dom sista nätterna, de skulle vara skönt :) För just nu somnar han oftast vid 19 och sover till 07, med några enstaka tuttistoppningar. Mycket skönt att sovandet börja ordna upp sej, för de är vi värda! Efter 12 månaders dåligt sovande, är de rätt skönt med några timmars sammanhängande sömn!

Nej, nu ska jag ladda inför Lipstick Jungle. Ska ta fram lite chips, som vi köpte på marknaden, och Coca Cola! :)

Kusin

18572fb6c32c156e0907cfd9f7ab9d4e.png

Sitter på bussen och är påväg till Eltons lilla kusin, Cornelia! :)


Tråkig

Snacka om tråkig dag! Vi har inte gjort ett dugg.. Och vädret har varit skit, så vara ute kom aldrig på frågan. Så, i dag har vi varit inne hela dagen. Varvat bus med sovning! Typ hela dagen.. Hatar att sitta inne en hel dag, med Elton. Han blir så rastlös och små grinig. +att jag har träningsverk, från när vi spela Wii hos Frida härrom kvällen. Haha! Så tränad är man ;) Nej, skärpning nu! 
Så i morron måste de ske nått, iaf bättre väder så vi kan gå ut! Dagarna går så sakta när man inte gör nått..


Frida sa förut i kväll, att jag har blivit dålig på att blogga. Och visst är de så..

Men nu är de nya "regler" här hemma. Ingen dator på dagarna, då Elton är vaken! Han blir helt tokig då datorn kommer fram, de är ingen mening att änns öppna den. Så nu är de bara kvällarna som gäller för datorn, men då ska ju så mycket annat oxå göras.. Där av dåligt bloggande. Men, ska iaf försöka bli bättre! :) Saknar bloggandet..


Här var Elton inte gammal. Oj, vilka minnen bilder kan väcka!


Nästan

Jag och Elton har nästan precis kommit hem, har ju varit i Bergsåker hela dagen! Elton vakna vid 15, efter att ha sovit lunch, och var vaken ända till 22, då vi kom hem och han slockna ganska så fort! Tokungen våran :) Hade tänkt att han skulle ta en tupplur sent på eftermiddagen, så han kunde vara vaken en liten stund längre än vanligt, då de ändå var nått speciellt :) Men, han tog och var vaken i ett svep han..
Men nu sover han iaf! Och jag sitter här, smakar på kokosbollarna vi köpt i dag. Så goda! Roger är kvar i Bergsåker, han skulle ner på marknaden och lyssna på trubaduren (tror att de var nån gammal kompis till han som spela). Men Martin skulle skjutsa hem han i natt, så han kommer iaf hem. Skönt!

Vi har haft en jätte mysig dag! Först i morse kom Martin och Gina och käka frukost med oss. Sedan packa vi in oss allihopa i bilen, for mot Coop och Bolaget. Roger skulle på Bolaget och då vi glömt Eltons keps hemma, sprang jag och Gina in på Coop och köpte en ny! Blev även 1 linne och 1 body, dom hade ju rea :)
När vi ar klar åkte vi till mormor/gammelmormor, där var de redan full fart! Så i dag har vi umgåtts med familjen och släkten, mycket mysigt! Gått på marknaden, grillat och bara varit :) En kanon dag!



I går hade vi oxå en kanon dag! På dagen var vi till mormor/gammelmormor och njöt av solen, sedan kom vi på att vi skulle grilla. Så vi åkte och handla, blev hamburgare! Åkte hem så Elton fick lite middag (han nobbar hamburgare totalt!) och sedan gick vi ut igen. Efter maten blev de kubb! Jag och Gina mot Martin och Roger, efter en mycket jämn och långdragen match, vann killarna.. Även Frida, C-H och Arvid kom ut och gjorde oss sällskap!
När Martin och Gina for hem, packa även vi i hop och gick in. Till Frida, C-H och Arvid. Där natta vi pojkarna och sedan blev de spel, gott att dricka och mys resten av kvällen! Vi spela Wii, boxades. Och jag var helt slut efter de, haha :) Sjukt kul! Jag spöa dessutom C-H ;) Ännu bättre!
Elton skötte sej hur bra som hällst och sov kanon i Arvids säng. Tack för lånet, Arvid! Men vid 24 ville han inge mer, våran lilla prins, så vi bestämde oss för att gå hem. Och Elton somna lika snällt här hemma!

Tack för en kanon dag i går! :)



Nu ska jag se om de är nått att se på tv, annars blir de nog sängen för min del oxå.. Är helt slut!

Bilder - 090810

Bad med Frida och Arvid!

Efter badet blev de mer bad, hos mormor/gammelmormor

Roger och Martin blev klar med trallen till poolen!

Bilder - Klassträffen

Dagen började sådär, då jag försov mej. Vi som alltid vaknar tidigt eller Elton, skippade och göra de just den dagen. Men, jag slängde mej i duschen och hann bli halvklar, tills mormor/gammelmormor kom.
Vi hoppa in i bilen, for mor Ljunga, där Mia vänta på mej. Jag bytte byxer och hade beställt fika av mamma/mormor, fick 3 hemmagjorda mackor med kaviar. Mums!
Jag och Mia for mot Fränsta för att ta ut pengar, påvägen dit, bestämde vi att vi skulle hitta på nått skoj på kvällen! Bestämde att vi skulle in på Bolaget i Bräcke ;)
I Fränsta stog dom flesta och vänta, dom som skulle med iaf! Vi var 26 i klassen och 18 blev vi den dagen, helt okej ändå :)
Jag, Mia och Elin fick i uppdrag att få upp Matte ur säng och med han i bilen, lättare sagt än gjort ;) Men, vi lyckades iaf! Och tillslut var vi påväg till Monica, lite utan för Bräcke!
Vi hade kanon väder och de var så kul att se Monica. Hon visa oss runt och prata på, en massa, som vanligt! Kändes precis som när vi gick i 9:an, alla var sej lik. Förutom nån, till sättet. Men de var samma "grupper" som då! :)

Först blev de fika i solen


Sedan hade Evelina och Elin fixat en tipsslinga om klassen, superkul!
(Och vem vann inte, om jag? ;) haha! Fast även Peter, Mia och Ola vann oxå..)

Efter tipsslingan blev de massa prat om gamla minnen!

När vi hade ätit, på Jämtkrogen (sjukt missnöjd med maten), for vi tilbaks, lämna bilarna och gick till en fotbollsplan. Där blev de kubbturnering och femkamp!

Elin testa en säck ;)

Säckhoppning, gick inge vidare för nått av lagen ;) Monica sa att ingen fick poäng iaf.. haha!

Sedan blev de ägg på sked!

Nästa lek skulle vi knyta fast ett rep i benen och sedan gå så snabbt som möjligt till ett visst ställe, även de gick sådär ;) Ont gjorde de iaf!

Efter de blev de nån kort lek, bilderna får prata för sej själva ;)

Innan vi for hem, var vi ju tvungen att ta ett klassfoto!
Vänster uppifrån: Matte, Monica, Christian, Lidström, Niklas, Kristian, Henke, Daniel, Ola, Peter, Poffen
Vänster nerifrån: Jag, Elin, Mia, Evelina, Johan, Tobias


Lite före 18 tackade vi för oss och drog oss hemöver. Väl hemma hann jag bara slänga mej i duschen, byta kläder och sminka om mej, sedan kom Mia och hennes bror och hämta mej. Anders skjutsa oss till Evelina, där vi hade betämt att vi skulle ses!
Resten av kvällen hade vi massa roliga samtal, drack gott och lekte lekar. Så roligt!



Även Martin, från 9A kom :)

Nån hade mycket roligt iaf ;)

Helt slut efter en helt underbar dag, klockan 02 ;)


Hade så kul! Måste verkligen göras om :)

Bilder - 090805 till 090807

Sol, glass, bad, kräftor, mys, fika och ännu mer bad!


Bättre

Mår mycket bättre och gjorde de redan i morse, efter att jag sovit frukost med Elton! Skönt att de inta var magsjuka iaf.. (Och nej, jag är inte med barn!)

Har precis kommit hem, har varit och handla med mormor/gammelmormor. Blev även lunch på Charm, mycket gott! Sedan mötte vi upp Martin på Coop, handla de sista som inte blev handlat i går.
När vi kom hem, kom jag på att mormor/gammelmormor hade min hem nyckel i sin väska.. Typiskt! Men, jag och Martin fixa de ändå ;) Så snart ringer väl grannarna på och undrar vad vi gör, haha! Martin tog balkongvägen ;)
Nu är jag helt ensam, känns så konstigt! Elton och Roger är med farmor Ulla och gör stan :) Prata nyss med dom, då satt dom på torget och åt en korv. Eltons favorit! Han skulle kunna leva på korv, om han fick :) Sötlök!

Så nu vet jag inte alls vad jag ska hitta på, tänker då inte vika tvätt eller tömma diskmaskinen iaf ;) De gör jag i kväll i stället, nu ska jag bara njuta av att vara själv! :)


I dag, vid 10 fick Marith och Danne en liten tjej! :) Så roligt! Nu längtar vi bara efter att få träffa underverket, Eltons första kusin!

Inte

Kan inte sova.. Sjukt, då Elton verkligen sover, då kan inte jag sova. Men jag mår sjukt illa! Vakna av att jag hade en spykänsla och att magen vred om sej, bara att kliva upp.. Så nu sitter jag här med en hink och har vari på toa X antal gånger. Har ingen aning om vad de är, jobbigt! Lite för mycket information? ;) Hoppas de går över snart iaf..

Elton och Roger ligger som sagt och sover dom, så sött.
Och jag måste bara få berätta, Eltons dåliga nätter, verka ha vänt (iaf för nu..)! Börja när jag var på klassträff, då sov Elton från 20 till 23, fick komma upp till Roger och sov i ett sträck till 07! Sedan dess har han sovit nästan lika bra. Häromnatten sov han från 19 till 07, vakna en gång och kom till våran säng! Han har blivit så duktig :) Han vakna inte änns för tutten!
En sak till, jag har slutat amma! Eller vi försöker iaf :) I natt var de fjärde natten i rad, som Elton inte åt. Så de går faktiskt bra, läskigt bra. Känns konstigt på ett sätt, men bra på ett annat!

Nej, nu måste jag lägga mej nu! Innan allt kommer upp..


Sedan


Nu var de länge sedan jag skrev igen.. Och inte blir de nått långt inlägg nu häller, utan de får bil i morron!
Håller på att kika på kort från klassträffen, haha! Så skoj :) +att Martin och Gina är här, så nu står de en paj i ugnen! Snart är den klar för att ätas :) Mums!

Marith och Danne är inne nu. Hon har tydligen blivit igångsatt! Spännande :)

Men, mer i morron!

Mina

Nu är jag påväg hem till mina älskade prinsar!

Kaviar

En hemmagjord macka med kaviar, 2 Alvedon och ett stort glas mjölk. Nu väntar sängen! Har haft sjukt kul i dag/kväll! Men jag saknar mina älskade prinsar..

Många

Efter många om och men, så sitter jag själv i bilen påväg hemöver till Ljunga. Elton och Roger stanna hemma tillslut, dom skulle bara vara hemma och mysa! Jag är faktist avis.. Men, jag ska på klassträffen! Och de ska bli så kul :) Bäst är att Elton inte har nån feber och att jag kan åka och slappna av!

Poolen

41be30d83451cdd8ef69ec114f9cce53.png

Ett dopp i poolen :)


Skuggan

0-7f8eb816715e035a9542968a05d6835d.png

Fika i skuggan!


Fruktstund

2f9923825a4afbe656f8ec4cc836475f.png

Fruktstund!


Fart

Elton sov inte äns i 30 minuter, men ändå är de full fart på gräsmattan, dock väldigt gnälligt..

Gräset

-a6ee226304a8bdd536227e136a52204.png

Ligger på gräset hos mormor/gammelmormor och läser tidningen. Elton ligger brevid och sover(han har inte ätit nått på hela dagen, men är ändå bättre än i går!).


Jobbig

Oj, vilken jobbig natt vi haft! Börja redan i går kväll, då Elton hade 39,4 i feber. Somna ganska snällt, men sov oroligt. Så både jag och Roger somna brevid han. Vi klev ändast upp för att kissa och slå av allt som skulle slås av, sedan kröp vi ner i sängen igen, brevid värdens vackraste! Vi kika på film och sedan somna vi gott, jag somna ganska fort och hårt. Jag hade tydligen inte änns reagera då Elton gallskrikit? Hmm.. Konstigt då jag alltid vaknar, bara han vänder på sej. Men jag slappna väl av då jag vet att Roger ligger brevid. Kvällen/förnatten var mycket orolig, Elton kom aldrig riktigt till ro. 02 vakna han och var het som en kamin, andra Alvedonen för kvällen/natten, en ny blöja och sedan ett långt försök till att få han somna om. Tillslut, vid 04 sova han sådär iaf, nog för att vi skulle kunna slumra in. Men jag hade så svårt att somna, vet inte vad klockan var då jag somna.. 06:30 ville Elton dessutom ha morron, så de var bara att kliva upp och fixa gröt.
Så i dag är vi väldigt sega! Elton ligger och sover i vagnen, i sovrummet. Han vägrar somna i sin säng och jag orkar inte lägga mej, för då somnar jag bara och är ännu mer trött (om de nu går), då Elton vaknar en timme senare..
Roger och Martin är och lämnar blod, så duktiga dom är! Jag sitter här, oduschad och känner mej inte allt för pigg. Elton lär nog vakna när som hällst nu, han har sovit en timme nu.

Annars i dag får vi se vad vi hittar på, beror lite på hur Elton mår. Men vi ska iaf till mormor/gammelmormor, för Martin och Roger ska bygga en trall som poolen ska stå på. Blir de finväder kanske vi tar ett dopp! Jag och Elton följer nog bara med och kollar på, Elton ska få sova så mycket som möjligt, ute i vagnen.
Kanske att de blir bio för mej och Melker i dag/kväll, får se.

På Fredag åker jag, helt själv, till mamma/mormor och pappa/morfar. Elton ska vara hemma med pappa Roger hela helgen! Blir första gången jag är i från han så länge, känns sådär.. Speciellt när han är så dålig, men är han fortfarande de, så blir jag hemma!
Kommer ändå inte kunna slappna av.. Men jag hoppas han blir bättre, för på Lördag ska vi ha klassträff, 9:an! Skulle vara så kul att se allihopa :) Sjuktskoj! Men vi får se..

Nu kom posten, ska kika den innan Elton vakna! :) Sedan måste jag väl kanske göra nån nytta, iaf borsta tänderna ;)

Tidig

Blir en tidig kväll för oss. Elton har feber(39,4) så han har fått alvedon och sover gott mellan oss nu. Vi ligger i sängen och kollar på en film, supermysigt! Lika bra, då nätterna inte alls är bra nu (natten som va, sov inte Elton många timmar..)!

Nu

0-4c57cd29c8ef761b4ba4409f2ca32488.png

Nu: Grillat!


Förrätt: Kräftor!

25e384bd42108e0a545bd569556719fe.png

Förrätt: Kräftor!


Plockar

0-1c975e7ee93af4c49f04c139b93bee71.png

Vi plockar, Elton äter ;)


Hallon

-9f453ebf1b7143e0106a750ecb90616.png

Nu är vi hos mormor/gammelmormor, håller på att plocka hallon och Elton ligger i vagnen och kolla på :)


Knop

I dag har vi inte gjort många knop! Först var natten skitdålig, tidig morron dessutom. Efter gröten gick vi och la oss alla tre, sov i 2 timmar. Klev upp och fixa frukost/mellis, sedan kom Martin. Lagomt tills han skulle gå, gick jag och Elton ut och träffa Frida och Arvid. Tog en kort promenad så att Elton somna och sedan satte vi oss på bakgården. Upptäckte att jag tappat mobilen!!! Men vi hitta den, ganska snabbt;) haha! Den låg i gräset..
Blev en tur på lill Ica oxå, innan vi kila hem. Hemma blev de middag och bus. Men Elton är inte allt för rolig nu, mycket små gnäll. Men snart är väl alla tänder ute, så då kanske de blir bättre! ;)
Annars i kväll har vi bara myst, busat och innan nattningen fick Elton en Alvedon och så läste jag 2 sagor för Elton och pappa Roger. Hoppas att Elton sover bättre med Alvedon nu, för han behöver de. Vi oxå, för den delen!

I morron ska vi till mormor/gammelmormor och hjälpa hon lite. Sedan blir de grillat, även Melker, Martin och Gina ska med. Ska bli mysigt! Hoppas på bra väder oxå.

Nu blir de film för mej och Roger, är bara skit på tv:n!

I går fick Roger upp Eltons födelsedagspresent, lampan han fick av oss!
(Så vi ska hitta den där förbannade tutten på kvällarna/nätterna..)

Mamma och pappas älskade badkille!

Ut


Har varit superdålig på att skriva..

I förrgår (2/8) kom Eltons första tand ut! Den vänstra hörntanden uppe. Och i går (3/8) kom en till tand ut, den högra mitt fram, nere. Inte nog med de, utan i dag är den högra hörntanden uppe på G ut.. +att båda framtänderna uppe, är oxå på G. Så de kanske inte är så konstigt att han är gnällig och sover extremt dåligt nu? Vilket fall känns de "skönt" att ha nått att skylla på och att de faktiskt inte "bara" är mardrömmar eller nått sånt! Först kom ingen, nu kommer alla..

Natten har varit lika dålig som dom flesta nätterna nu, men i går sov Elton i sin säng mellan 20-01 iaf! Sedan drömde han nått och vakna grinandes.. Då fick han komma till vår säng, fick bröstet men ville inte riktigt somna om.. Så natten har varit jobbig.
Men efter frukosten gick vi och la oss alla tre, sov i över 2 timmar! Vilket är mycket för Elton nu, som max sover 1 timme annars.
Så vi har nyss pillat i oss lite lunch!

Nej, nu kommer en dataförstörare (alltså Elton). Så de är lika bra att ge upp!

Har varit dålig med att fotat senaste dagarna, men dom få bilder jag ha, ska jag fixa i kväll!

Utmanad

Har blivit utmanad av Emilie!

Berätta 6 hemligheter om dig själv som du aldrig berättat i bloggen. Knäppa, allvarliga, du bestämmer ;)
Vågar du?

1. Jag är sjukligt mörkrädd!

2. Roger är min första och ända, i allt ;)

3. Jag har tågfobi, hatar att åka tåg!

4. Jag tror på att de finns "spöken"..

5. Jag har lätt dyselexi.

6. Jag har noll kontakt med min biologiska pappa och saknar de inte!

Jag utmanar: Therese,  Gina och den som vill!


Malandsbadet

0-59d13e84462842411cdd4b48f81626b5.png

Är på Malandsbadet och myser! :)


Testa

7922ffae3edc8d3cdfa8efb3f09123ad.png

Måste testa de Roger köpte till mej för ett tag sedan! Så nu ska jag sitta i fotbad, välbehövligt! :)


Duktiga

3dc56462e03423f8e5ef5c7f1f3898f9.png

Elton äter själv, duktiga killen!


Frukost/mellis

220ab4aaecb407e92fe275dc4be107d0.png

Min och Eltons frukost/mellis :)


Bilder - Presenter


Några av Eltons presenter! :)


 

Kanon


I går hade vi en toppen dag! Först var natten helt kanon, Elton sov nästan hela natten. Mycket skönt! Han sov först oroligt mellan 19-24, men sedan sov han i ett kör till strax innan 07! Bästa på länge, om inte bästa någonsin? Skönt var de iaf :) Hade ju dessutom trot att de skulle bli en skit natt.. För de första var Roger borta, sedan var/är de både tänder på G och spruta hade han ju fått. Men jag klagar inte, en bra natt var behövligt!

På förmiddagen gick vi över till Frida och Arvid, Frida har ju fyllt år, hela 27år! Så vi var ju tvungen att gratta, så klart! :) Där bjöds de på massa gott fika och finaste tårtan jag sätt på länge, god var den oxå! Bus blev de i massor oxå, som alltid. Så roligt att se pojkarna, först är dom totalt ointresserade av varandra. Sedan ska dom ha den andres leksak, hela tiden! Men dom är för söta :) Och ända sättet att få dom på samma bild, var att sätta dom i Arvids säng. Haha!

När vi kom hem, vänta Martin och Gina på oss. Vi hade bestämt Tacosmys! Martin och Gina tog Elton, så jag kunde städa och duscha. Tack för de! 
Men innan vi käka, tog vi en tripp till Timrå för att kolla in Timråland. Och nu vet jag varför jag aldrig varit där förut! Fanns inget att se, typ 5 knallar.. Men vi skulle ändå handla, så vi gick på Ica. Sedan hem, laga mat, åt mat, blev snuskigt mätta, klädde på oss och gick ut och gunga! Blev ju toppen väder på eftermiddagen/kvällen, så vi passa på. Var ute tills de var grötdags, 18:30. In, gröt, jamas, mys, nattning och tillslut somna Elton, efter mycket om och men..
Vi planera att spela kort, men Elton ville annat. Så 22 gav vi upp, Martin och Gina for hem. Jag gick och la mej med en väldigt ledsen Elton. Och natten blev inte mycket bättre häller, en jättejobbig natt (fick väl tillbaks för den braiga innan..).
På förmiddagen sov vi 1 timme, busa och hade oss. Sedan kom mormor/gammelmormor, Elton och hon busa medans jag fixa på mej lite kläder. Sedan drog vi mot Stöde och mormor/gammelmormors syster, May. Där klev vi bara ur bilen, fixa ur vagnen och gick mot Stödemarknad. Precis när vi börja gå, börja de regna. Men vi hade förberett med paraplyer, som tur var! Dock hade jag inget regnskydd till Eltons vagn, mindre bra! Måste verkligen skaffa ett sånt till sittvagnen, snarast!
Inte sluta de regna häller, så när vi kom fram, blöta och mysiga, bestämde vi oss för att äta. Blev lite knas med Eltons lunch, så han fick en korv med bröd i stället. Och ingen blev gladare än han, för han åt upp hela själv! Skruttungen :)
När vi ändå tagit oss di, trottsa vi regnet och kolla alla knallar. Men efter några lotter och munkar gav vi upp, var blöta rakt igenom. Ringde Håkan (Mays karl) så han fick komma och hämta oss. Väl hemma hos dom, blev de fika, kaffe/te och munkar. Så gott!
Sedan åkte vi hem, klockan börja dra i väg och Elton var trött. Trist nog somna Elton i bilen, vilket vi förstog.. Han blir så svår att få och somna på kvällen då. Men när vi kom hem blev de bara gröt och nattning, då Elton knappt var i vaket tillstånd. Tog ett tag att natta han, men nu sover han iaf! I sin säng :)

Jag ska slänga mej raklång på soffan, orkar verkligen inte plocka ihop i kväll. Eltons leksaker ligger överallt, men de kommer dom göra i morronbitti ändå. Så i kväll får dom vara, även fast de gör "ont" i mej, haha!

Elton äter korv med bröd :)



Bilder - 090731

Fika och bus hos Frida och Arvid!


Bus på eftermiddagen med Martin och Gina!


Lösningen

0-7bb10e2e620f5921b658f60ce743ee6f.png

De här fick bli lösningen!


Lagomt

0-362bbb5d8351ec690c4ca63e889eac9e.png

Lagomt tills vi skulle gå, börja de regna..


Stöde

4e4286c9892dfcb934f13e67e6d4aa77.png

Är i Stöde hos May, mormor/gammelmormors syster. Tänkte ta en sväng på Stödemarknad och kika :)


RSS 2.0