Lunginflammation


Natten var värsta på länge! Elton hosta, hade feber (trots alvedon) och skulle ligga mej. Så i natt har vi sovit dåligt alla tre! I morse fick Roger ringa VC och fixa en tid. Fick en tid redan ikväll, klockan 17:30. Kanon!

Dagen har varit jättelåg och gnällig. Elton har knappt sovit, inte ätit nått (endast lite frukt), nästan inte druckit och inte orkat gjort nått alls. Han har inte ens orkar kliva upp i soffan själv. Vi har mest myst i soffan, framför barnprogram.

Klockan 17 klädde vi på oss och for mot VC, som vanligt fick vi vänta.. Men, när vi väl kom in, möttes vi av en mycket trevlig (och duktig, visade det sej!) doktor. Hon skicka först iväg oss för att ta ett prov, kolla om Elton hade halsfluss eller inte. Vilket visa sej att han inte hade, tack och lov för de! Jag får alltid stora halsmandlar när jag är förkyld, så antar att Elton oxå får de.. Dom var större än normalt, men ingen fara! Eftersom att han var så duktig, fick han en glass av sköterskan.
Men hon ville ändå klämma och känna på Elton. Så hon kika båda öronen, som såg bra ut. Hon visa allt för Elton och förklara vad hon skulle göra. Berömde och var verkligen mänsklig! Hon kolla munnen, lyssna på hjärtat och lungorna. När hon lyssna på ryggen, lyssna hon flera gånger på samma ställe och länge. Visade sej att Elton hade lunginflammation på höger lunga. Inte konstigt att han mår, som han mår!
En penicillinkur på 10 dagar, 3 gånger om dagen, blev domen.

De skulle ta ett tag för doktorn att skriva ut receptet (hon hade andra patienter efter oss), så vi for och handla medans. Handla massa frukt till Elton. Hoppas han får i sej nått iaf!
När vi kom hem fick Elton jamas, alvedon (tempen låg på 39), ny blöja, penicillin och lite vindruvor. Sedan rakt ner i sängen, då vi kom hem sent. Han somna jättesnällt! Dock vakna han till, då Roger var in och ändra kanal på barnvakten (fick in nån annan på den kanalen vi hade..). Men han somna ganska fort igen! Vi får väl se hur natten blir..

Jag ska plocka fram godiset och kolla på lite serier. Roger ville kolla på en film som inte jag vill se, så de passar bra!

Kommentarer
Postat av: Nina

Usch då, inte konstigt att han varit dålig då lillen. Hoppas han blir bättre nu då han fått pencilin då.

Hoppas han hinner bli lite bättre till påsk så ni slipper ha en "sjuk påsk" som vi hade förra året.

2010-03-30 @ 11:32:28
URL: http://thepioneer.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0